Merhabalar,
Konuyu mumkun mertebe oldugu gibi yazmaya calisacagim, objektif goruslerinizi ihtiyacim var, yorumlariniz benim icin cok kiymetli, simdiden tesekkurler.
Yeni evli degilim, uzunca bir suredir calisiyorum, kv ve eltinin nin yan dairesine gelin girmistim aptal gibi, sonra cocugum oldu yabanciya birakmiyim diye esimin ablasinin yanina tasindik, ucreti mukabili o bakti sagolsun ama oturduklari yer isyerlerimize uzak, adini soyleyince bilenlerin uyusturucu ve gocmenlerle ozlestirdigi bir semt. Ben oturdugum surede digrudan zarar gomesemde cocuklari devlet okuluna gonderemedim o mahallede. Bir sure ozele gonderdim ama verdigimiz paraya gore egitimden memnun kalmadik.
daha iyi bir semtten ev alabilmek icin mumkun mertebe birikim yapmaya calistim bazen cimrilik derecesinde tutumluydum. Is ve arkadas cevreme gore bir cok seyden kistim malesef. Nispeten daha nezih bir semte ancak eski ve yuksek katli bir eve tasindim, param buna yettigi icin. cocuklari iyi diyebilecegim drvlet okuluna yazdrdim. Esimin ablasi ve ailesi bunu "kaçmak" olarak dillendirdi ama aldirmadim.
Oturdugum semtten 6-7 subat depremine kadar cok cok memnundum ancak deprem bolgesinden cok uzak olmamiza ragmen epey sallandik evimizde catlaklar olustu.
Bu nedenle evi satip daha az katli ve mumkunse yeni bir eve tasinamk istedim. Bu duyulunca esimin ailesinden bazilari olmekten korktugumu, olumdrn kacamayacagimi, deprem oldu diye ev satilmayacagini, soyleyip hep bir agizdan topluluk icinde benim psikolojik destek almam gerektigini soylemeye basladilar. Esim bunlarin etkisiyle evi satmama yonunde hareket etti.
Bu arada bana bunlari diyenler kendi evlerinin nasil saglam oldugunu, zeminlerinin kaya oldugunu, bu sehir yikilsa evlerinin yikilmayacagini filan soyleyip beni iyice uzduler.
Onlardan borc istemiyoruz, ya da babadan anneden destek almiyoruz, olasi bir Depremde cocuklarimla caresiz kalmam icin zemin hazırladılar resmen..
Planlarimizdan bahsetmek en buyuk hatam oldu. Ama Ben mi abartiyorum sahiden diye de arada kaldım?