Prefabrik ev fiyatları bile uçmuş

Müstakil ev düşünün o fiyata bence daha mantıklı madem yaşadığınız bölgede evler prefabrik evden daha uygun müstakil ev maliyeti ne tutuyor araştırın. aynı ya da daha uygunsa yine onu tercih edin. Allah hepimize sağlam evler nasip etsin gerçekten çok endişe veriyor. bizde apartmanın depreme dayanıklılığına baktırmak istedik 20 bin tl dediler bina güçlendirme tv de daire başı 200 bin tl diye duyduk hayatta kalmak için bile para saçmamız lazım sanki
benim kiracımın oturduğu evde apartman toplantısında güçlendirme yaptıralım dedi başka kiracılı ev sahibi çünkü deprem bölgesinde güçlendirme yapılmış evler yıkılmadı hatta çoğu sitede sadece güçlendirme yapılmış binalar ayakta kalmış. toplantı bu cumartesi yapıldı. İçinde oturan ev sahiplerinin hiçbiri yanaşmadı reddettiler oylama yapıldı geçmedi. Yani biz içinde oturmuyoruz bize bir şey olacağı yok onlar oturduğu halde kabul etmiyorlar. kredi vs çıkıyormuş güçlendirme için. kentsel dönüşüm gelecek ne gerek var diyorlar. Müstakil ev için arsa lazım arsa yoksa bir ev parası arsaya gider belki daha fazlası.

Deprem bölgesinde yaşıyorsanız ev almaya acele etmeyin.Konteyner da yapabilirmisiniz ama?
Akrabalarimizdan son Düzce depreminde evi ağır hasar alıp yıkılan konteynerde yasayanlar var ufo ile ısıniyorlarmıs daha dogrusu ısinmaya calısiyorlarmıs.Konteyneri en azindan b plani olarak alalim diyor esim kirada durmaya devam edelim eger bu eve bir sey olursa gidecek yerimiz olur diyor

Arsa var mı ne kadar çekeceksiniz yoldan vs kaç metre kare olacak? biz en son bir müteahhit ile konuştuk arsamıza ikiz villa için normal beton 2 milyon dedi. elinizde ne kadar para var bilmiyorum ama. Arsa imarlı mı vs bunlar hep önemli detaylar. ama 90 metre kare 2 milyon olduğunu sanmıyorum prefabriklerde 200 bindir o. kim 90 metre prefabriğe 2 milyon verir. deprem sonrası fiyat aldık yani öyle olmasa bilirdim kaldı ki bizim taban 260 metre kare olacak ikiye bölünecek 2 katlı. buna 2 milyon almışsak prefabrik evin 2 milyon olmasına ihtimal vermiyorum
Arsa var da söyle var esimin babasının ya ben ne kadar yakin oturmak istemesem de apartman dairesi almaktan korkuyorum arsa alsak üzerine ev yapalim desek arsa parasina elimizdeki de gidecek.Su an 2 katli evde oturuyorum inanır misiniz 6 subattan sonra 2 katlı evler bile korkutuyor beni

ben bolu düzce bölgesinin bir daha büyük deprem göreceğini düşünmüyorum açıkçası en azından merkez üssü olarak uzmanlar da öyle söylüyor çünkü 1900lü yıllarda büyük büyük depremler olmuş gerede mudurnu vs en son düzce depremi oldu. Ama söylenen İstanbul depreminden oldukça etkileniriz. Ben boluda merkez köylerinden birinde yaşıyorum ama merkezde yaşıyor olsaydım kalıcı konutlar ya da tokilere giderdim herhalde. düzceyi de bilmiyorum ama eskiden tarım arazisi olan yerlere gitmeyin diyorlar. Zaten düzcede çoğu ev yeni ve yüksek katlı binalar çok yok. Düzcede kalıcı konutlar var mı bilmiyorum ama oralara bakmak en mantıklısı sanırım. sakaryaya zaten hiç girmiyorum o vıcık vıcık su alan yerlerde şuan en lüks evler var

Olay şu bence 99 öncesi tüm yapılar ve eski yapıların boş yerlerine yapılan her bina riskli. Bunlar elendiginde ztn geriye seçenek kalmıyor ki çok azalıyor
Merkez üssü düzce olsun olmasın o bölgedeki herhangi bir deprem için risk var İstanbul riskli ama sakaryada Geyve tarafında uyuyan bir fay var İznik mekece hattında bir fay var bunlar hiç konuşulmuyor 500/ 1000 yıllık faylar
Allah sonumuzu hayra çıkarsın bekleyip gorecegiz

prefabrik evde 1 saat geçirmeden prefabrik ev almayın
kendine göre çok farklı zorlukları var.
geçen sene öyle bir evde yaşayan bir arkadaşım vardı ve hiç memnun degildi
Annemlerin karsı arsasına arkadasi prefabrik ev yaptırdı kışın iyiymis de yazin sıcak oluyormuş yalitimla bu cözülebilir mi bilmiyorum gerci

Müstakil ev düşünün o fiyata bence daha mantıklı madem yaşadığınız bölgede evler prefabrik evden daha uygun müstakil ev maliyeti ne tutuyor araştırın. aynı ya da daha uygunsa yine onu tercih edin. Allah hepimize sağlam evler nasip etsin gerçekten çok endişe veriyor. bizde apartmanın depreme dayanıklılığına baktırmak istedik 20 bin tl dediler bina güçlendirme tv de daire başı 200 bin tl diye duyduk hayatta kalmak için bile para saçmamız lazım sanki
Ki güclendirmenin ise yarayip yaramayacagı bile belli degil 200 bin lira cok fazla yazik 😔

nereden fiyat aldınız bilmiyorum ama inanılmaz uçuk fiyat vermişler ve anahtar teslim olanları önermiyolar ucuz malzeme kullanılıyomuş prefabrik alacaksınız tek tek her şeyiyle ilgilenmez lazım diyolar bence 2ye beton ev bile yaptırılır
Ucuk evet bir de temel haric anahtar teslim ama malzemeleri biz secersek her seye biz karar verirsek boyle ucuk fiyat her seye firma karar verirse daha uygun ama atiyorum mutfak dolabi en ucuzundan 5 sene sonra cürür eskirse yine masraf

Arsa var da söyle var esimin babasının ya ben ne kadar yakin oturmak istemesem de apartman dairesi almaktan korkuyorum arsa alsak üzerine ev yapalim desek arsa parasina elimizdeki de gidecek.Su an 2 katli evde oturuyorum inanır misiniz 6 subattan sonra 2 katlı evler bile korkutuyor beni
o arsaya ailesi yaptırmanıza izin verecek mi? kaç kardeşler ilerde miras sorunu olacak mı? arsa ne kadar bir araştırın sonra yoldan yan evden vs çekmeniz gereken miktara bakın. ardından paranız varsa bir yerden başlayın inşaat için. ama huzurunuz olacak mı işte sevmediğiniz insanların dibine gireceksiniz bakalım onlar sizi istiyor mu. Benim te anneannemin kardeşi yaptırmış apartman arsa anneanneme de kalmış. şimdi anneannem öldükten sonra annemlerin insafına kaldı adam o kadar uğraşmış ev için masraf etmiş 3 kuşak şimdi hepsi annemlerin dayımların vereceği imzaya kaldılar. vermezlerse mecbur satılacak ev hariç sadece arsa değeri oluyor. bizim de evimiz şuan dubleks köyde yaşıyoruz site içinde boluda ama ben de çok korkuyorum depremden. daire alacaksanız da gidin tokiye vs bakın onlar daha sağlam. Karavan alın konteyner yerine ya da en azından yazın da tatike gidersiniz... ama prefabrik 2 milyon değildir

Tahminimce sizinle aynı bölgedeyiz
Burada oturulmayacak durumda olan müstakil evler arsadan dolayı 4 5 milyon civarı
Daire kısmı karışık deprem görenler 1 milyon ama 99dan orta ağır hasarlı binalar satma umudu polyanacilik
Yeni binalar sulak zeminde 1- 3 arasi
Açıkçası araştırıyorum ama çokta niyetim yok.
Su anki niyetimiz şehre yakın bir köye geçmek.
Bu bölgede çok vaktimiz yok 24 yıl oldu en fazla 4 5 yıl var diye düşünüyorum. Devletin açtığı Yeni yerleşim alanları bize çok ters kendiliğinden gelisenler sulak zemin
Su an oturduğum yer de öyle ama bina alçak bir an önce çıkacağım
Yeni bir bina var sokağında, onu sırf su asla kurutamiyorlar. Daha yeni yerleştiler
Kesinlikle dayanacagini düşünmüyorum alti dükkan ve kolon yapısı değişik bilmiyorum biz akıllanmayız gibi geliyor
Ya daha gecen gun gördüm 23 kasimda bir bina yan yatmısti annemlerin orada yıktilar yıkilan binanın yerine coktan yenisini dikmisler ne ara zemin etudu yaptirdin ne ara temelini kazdin ne ara suladin saglamlastirdin da diktin kolonlar bilegim kadar inca ya dedim buradan kim daire alir coktan satilmis bile dedi babam

Prefabrik villa mı baktınız naptınız? O fiyata diğer türlüsü imkânsız çünkü. Ben deprem sonrası bakmıştım. 350 bine 3+1 bile vardı. Tekrar araştırın isterseniz.
Tek katlılar öyle celige zam mi gelmis ne Sakarya bölgesinde baktik orada firma cok daha arastiracagiz

Ya daha gecen gun gördüm 23 kasimda bir bina yan yatmısti annemlerin orada yıktilar yıkilan binanın yerine coktan yenisini dikmisler ne ara zemin etudu yaptirdin ne ara temelini kazdin ne ara suladin saglamlastirdin da diktin kolonlar bilegim kadar inca ya dedim buradan kim daire alir coktan satilmis bile dedi babam

Ben anlamıyorum biz akıllanmayız asla
Hangi kafa ile o evleri alıyorlar vallahi yazık
İnsan bilmediği acının cesuru oluyor işte
Ve ne dogru düzgün sigorta yapılır dask bile olmaz sonra 1 senelik evim gitti kredim var diye feryat ederiz

benim kiracımın oturduğu evde apartman toplantısında güçlendirme yaptıralım dedi başka kiracılı ev sahibi çünkü deprem bölgesinde güçlendirme yapılmış evler yıkılmadı hatta çoğu sitede sadece güçlendirme yapılmış binalar ayakta kalmış. toplantı bu cumartesi yapıldı. İçinde oturan ev sahiplerinin hiçbiri yanaşmadı reddettiler oylama yapıldı geçmedi. Yani biz içinde oturmuyoruz bize bir şey olacağı yok onlar oturduğu halde kabul etmiyorlar. kredi vs çıkıyormuş güçlendirme için. kentsel dönüşüm gelecek ne gerek var diyorlar. Müstakil ev için arsa lazım arsa yoksa bir ev parası arsaya gider belki daha fazlası.
Ben de bunu anlamıyorum niye izin vermiyorlar tamam siz oturmayın ama Orada ki insanlarında canı ne olacak.

Belki ileride torunları oturacak o evlerde.

Geçen haberlerde izledim İstanbul sanırım bina sakinleri güçlendirmeye izin vermemiş bir kısmı olay mahkemeye taşınmış güçlendirme yapılsın kararı çıkmış.

Çok afaki bi rakam. Ben evlenmeden önce hayatımın tamamını müstakil evde geçirdim öğretmenim memleketime atandım hiç apartman dairesinde yaşamamıştım evlenene kadar. Depremden önce de apartman dairesi beni boğuyordu hep müstakil bahçeli ev istiyordum eşim ilerde diye geçiştiriyordu bu depremden sonra sanırım herkesin apartman dairelerine bakış açısı değişti. Biz şu an ki evimize 5 dk mesafede doğalgazlı bir müstakil ev bulduk ki ev özenle tasarlanmış tek katlı villa tarzında bahçesi düzenlenmiş vs. 2.2 milyon iken son bi haftada 2.5 milyon oldu. Prefabrik eve sadece ev birde 2 milyon isteyene pes yani.
Firsatcilik resmen ben de mustakil evde buyudum su an da mustakil evde kiradayim apartmanda ben de yapamazdim muhtemelen

Olay şu bence 99 öncesi tüm yapılar ve eski yapıların boş yerlerine yapılan her bina riskli. Bunlar elendiginde ztn geriye seçenek kalmıyor ki çok azalıyor
Merkez üssü düzce olsun olmasın o bölgedeki herhangi bir deprem için risk var İstanbul riskli ama sakaryada Geyve tarafında uyuyan bir fay var İznik mekece hattında bir fay var bunlar hiç konuşulmuyor 500/ 1000 yıllık faylar
Allah sonumuzu hayra çıkarsın bekleyip gorecegiz
ben yaşadığım şehirde apartmanda otururken Çok korkuyordum tek yaşadığım için deprem olsa ne olur ne gider diye. sonra karşıya benim apartmanı yapan inşaat firması ev yaptı her yapılışını gördüm az çok inşaattan da anlıyorum o bana baya huzur vermişti ama tarım arazisi işte. Geyve tarafı tamamen tarım arazisi diye biliyorum. Gerçekten öyle 5.8lik depremde bile o kadar sallandıysak daha büyüğünü hayal edemiyorum zaten ömrümde hiç büyük bir deprem görmedim bebekken 99 depremlerini yaşamışım ama bebekmişim işte. İstanbulda yaşarken deprem olunca koca mahallede bir tek ben çıkıyordum dışarı:( insanlar alışmış sanırım benim gibi panik insanlar da kendilerini camdan balkondan atıyor

Fırsatçılık resmen ben de Mersin'deyim deprem de burasıda çok şiddetli sallandı son depremden sonra hasar alan bina ve okullar boşaltılmış yıkım yok ama fırsatçılar durur mu hiç ev fiyatları tavan yaptı zaten kiralık ev bulunmuyordu şimdi iyice coşmuş diyorlar.

Daha bugün haber sitesinde okudum 1+1 ler 10 bin den ,15-25-30 civarı yaziyordu kiralık evler icin 1 milyona yakın göç aldığı söyleniyor depremden sonra eğer kiralar gerçekten böyleyse çok üzücü.
Ders almiyor hic kimse o cok pahaliya kiraya verdikleri evleri yikilinca mi anlayacaklar yazik yani

Back
X