Ev meselesi

Esimin degisik hayalleri var,sanirim annemi de getirmeyi dusunuyor da annem kendi evini birakip bizim yaygarali,misafirli evimize gelmez sanmiyorum. Eskiden cok misafirimiz olurdu,esim istemedi sonradan. Simdi annemi eklerse isin icine olay bambaska bir hal alacak. Bence de yeter 2 odali ev ama bende 2+1 +koca olunca

Cok rahat degil mi ama. Yaa cok guzel dusuncesi. Ama bizimki kiralik olacagi icin, acaba diyorum hep

Maddi katkınız nasıl yok, çocuğunuza kendiniz baktınız iş hayatınıza ara verip, bu muhteşem bir fedakarlık.
Aynı zamanda evde olduğunuz süre içerisinde 7 24 mesaisi olan ev hanımı mesleğini yaptınız, bunlar keş olarak getirisi olmasa da, ay sonu götürüyü çok ama çok azaltan bir durum.
Sizin ya da eşinizin değil, maşallah çok güzel bir aileniz var, hepinizin sayesinde bunlar.

Tabii ben biraz kendi durumumdan yola çıkarak ‘nee bahçeli ev mi hemen gidin’ yorumunda bulundum fakat 40 metrekare teras alanını yeni gördüm.
O da candır, hayaldir
Öyle bir terasım olsa diye şuan bir düşündüm de ah....

İstanbul’ da durum nedir bilmesem de tahayyül edebiliyorum, pandemi öncesi natamam olarak 900, 1 milyon bandında olan evler şuan 2 yi geçti, müstakil olduğu için.

Ha belki kocaman 6 oda yerine daha küçük, 3+1, 4+1 ama yine bahçeli bir ev olabilir, fiyat olarak ne kadar aşağıda olur, elbet bilmiyorum oranın piyasasını.
Burada bahsettiğiniz ev için 5bin inanın uygun, daireler o fiyatlara yaklaştı.

Ben hobi evlerine merak sardım 1,5 senedir, onlar da ikiye katladı fiyatları.
Gerçekten bahçe, açık alan diye ölüp gidiyorum çünkü evde 2 çocuğu zapt edemiyorum

Son düzenleme:
Senede 60bin kira cok degil mi. Tek cocukla 2+1 eve rahat rahat sigilir aslinda. Sigilmasa bile idare edilir yani. Ne bileyim benim mi zihniyetim fakir acaba

1 salon 2 misafir odası 3 çocuk odası 4 kiler 5 spor -kitap-dinlenme odası tercihlerinden biri.ben olsam koşu bandı müzik sistemi vs vs spor odası yapardım 6 yatakodası.Ata da yer kalmıyor zaten
Cok komik bir sey geldi aklima,benim cocuklugumda tasindigimiz ev 2 odaliydi. 20 sene yasadik o evde. Sonra villaya tasindik annemle,o 80 metrekarelik evden bir esya cikti aman yarabbi akillara zarar. Villa 3+2 250 metrekareydi,esyalar tam sigdi nasil sokmus annem onca seyi kucucuk eve anlayamamistim hala guluyoruz hatirlayinca.
Simdi annemin evinde gecen yaz tadilat yapildi ev oldu 6+1 450 metrekare. Hala ayni esyalar var sadece aralari acik sekilde

Senede 60bin kira cok degil mi. Tek cocukla 2+1 eve rahat rahat sigilir aslinda. Sigilmasa bile idare edilir yani. Ne bileyim benim mi zihniyetim fakir acaba
Yalniz degilsiniz ben de oyleyim bunca zaman yasadik canimiz yok muydu ya ne bileyim. Ya da ben kendi anne babamla 2 odalik evde yasadim 20 sene. Tum cocuklugum,gencligim,okul hayatim orada gecti. Hem de kenar mahalledeydi.

Cok tatlisiniz,cok tesekkur ederim Moral oldu gercekten. Erkekler calismayan kadinlar ile ilgili ne dusunuyor bilmiyorum genelleyemem ama benim esim yorumsuz kaliyor. Ne ise gir der ne de girme der,girmesen de olur deyince tam ne geciyor aklindan anlayamiyorum. Tam bir kapali kutuyla evliyim,koca degil bu,kutu bence

Allah kolaylik versin 2 cocuklu hayat gercekten cok zor olmali. Umarim en kisa zamanda boyle bahceli kocaman acik alanli bir eviniz olur

Babaannem derdi ki ATTRAENTE "Para akil ogretir,don yuruyuş" insanin imkanlari genisledikce hayaller gerceklesebilir oluyor dediginiz gibi.
Bu guzel birsey fakat yine de iki tedbir bir tedbirden iyidir.Tedbirli konfor diyorum ben...

2 çocukla 3+1deyiz, odanın biri fazla.
Her temizlikte söylenirim, hele şu pandemi dönemi temizlik tamamen bize kalmışken
Ardiye gibi kullanılcaka bir yer varsa, çalışa odası vs lazım değilse 2+1den fazlasını düşünmek yerine eşya kalabalığı azaltılabilir.

Valla oyle,ben olsam denerim,hepi topu kurkcu dukkanina donus,dunyanin sonu degil ya...

Ohh ferah ferah kimse kimseyi rahatsız etmiyor herkesin kaçabileceği yer var üstelik bahçesi var yak mangalını kur hamağını kim karışır.Eşiniz esnafmış e ticaretle uğraşıyor ticaret demek riskleri göze almak demek öbür türlü olmaz.Siz biraz daha memur kafasındasınız garanticisiniz.O da güzel.Ama bence eşinize ayak uydurun hayatın tadını yaşayın küçük düşünmeyinBen bir yay burcu olarak bu tekliflere atlarım.

Kim istemez 3 +1 genisinden hadi plmadi 4+ olsun temizlik cok zor olmaz paraniz varken çıkın madem. Ne demisler aslan yattgi yerden belli olur

Cok rahat degil mi ama. Yaa cok guzel dusuncesi. Ama bizimki kiralik olacagi icin, acaba diyorum hep

İnanılmaz rahat yatak odalarımız üst katta iki çocuk odası ve bizim odamız, yukarda ayrıca bi salon da var, çocuğu üst katta uyutup alt katta rahat rahat takılıyoruz yine diğeri ders çalışırken kendi odasında düzeninde vakit geçiriyor aman ses olacak aman rahatsız olacak uyanacak derdimiz yok, yatılı misafir gelince bi odayı direk ona veriyorum yatağını hazırla eşyası orda burda derdi yok o oda onun oluyor yine bir banyoyu wcyi direk misafire veriyorum, ortak kullanmıyoruz bile, her odayı aktif şekilde bi şekilde kullanıyoruz bu arada kesinlikle ayy kapsını çekiyorum çıkıyorum odam yok, o ferahlık bana yaşama sevinci veriyor, iki gün sonra evime gidicem aklım evde, ki benim bu evim kayınvalideye yakın ona rağmen evden vazgeçemiyorum bi heheyleniyorum yakınım diye ya ben böyle evi nerde bulucam deyip geri oturuyorum yerime Karantina dönemi bahçemizde geçti, her tarafı avantajlı bence,eşinizin böyle bi deneyimi varsa bu konforu aramasını çok iyi anlıyorum ben hak verdim.

Valla bi süreliğine bile olsa oturun sonra zaten mutlaka satın alırsınız

Biraz daha büyük bir eve ve site içine çıkmak iyi fikir ama bu dar boğazda ayda 6000 lira kiraya vermek mantıklı değil
Belki 3+1 daha uygun bir yer bakabilirsiniz

Esimin isleri de patlama noktasinda. Tekstilciyiz,ne kumas yetiyor ne iscilik. Herkes kendini ev tekstiline ev esyasina adamis gibi. Bir de bizim isler internet uzerinden satis oldugu icin,yetisemiyor elemanlar.
Aynısı bende de oldu.
Ama bizim tadilat çok büyük iş olduğu için yaptırmadık.
Evde oturup dışarı çıkmayınca güneş sarısı olmuş duvar, akıtan banyo fazla eşya hepsi daha çok gözüme battı.

80metrekare ic alan,40 metrekare de acik teras seklinde bir alanimiz var. Gonlumden gecen o terasin yanlarini kapayip odaya cevirmekti. Esim semti ve siteyi komsulari begenmeyince yapmak istemedi. Sadece ustu kapali su anda terasimizin
80 de küçükmüş birazcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…