Esimin degisik hayalleri var,sanirim annemi de getirmeyi dusunuyor da annem kendi evini birakip bizim yaygarali,misafirli evimize gelmez sanmiyorum. Eskiden cok misafirimiz olurdu,esim istemedi sonradan. Simdi annemi eklerse isin icine olay bambaska bir hal alacak. Bence de yeter 2 odali ev ama bende 2+1 +koca olunca7+1 6+2 evler bence uçuk evler. Tabii parabiz varsa verin kim tutar da 3 kişi içinde fuzuli gibi e esnaf diyorsunuz bir kere iflas etmissiniz eviniz varken 5 bin kira vermek pek mantıklı değil. Insan yarinini bilmiyor ki daha sehir disinda iyi bi ev alirsiniz o ayliga
3 +1 satin alirsaniz bence mantikli olabilir bu elinizdeki evi satip hem sehir disinda olmaniz gerekmez. Yoksa 2 +1 evde yeter 1 cocukla. Fuzuli esyalari atin
Dimi amaAt mi besleyeceksiniz büyük evde acaba
Cok rahat degil mi ama. Yaa cok guzel dusuncesi. Ama bizimki kiralik olacagi icin, acaba diyorum hep5+2 lik müstakil dubleks bi evde yaşıyorum , konforunu gerçekten hiçbir şeye değişmem. Temizlik ısınma masrafları gibi giderleri olmasına rağmen. 9 yıldır aynı evdeyim. Şuan 2+1 bir evde misafirim mümkün olsa ev sahiplerini evden göndericem öyle ruhum daraldı
Ben olsam ferah eve geçerdim geçinemezsem tıpış tıpış eski evime dönerdim
Cok komik bir sey geldi aklima,benim cocuklugumda tasindigimiz ev 2 odaliydi. 20 sene yasadik o evde. Sonra villaya tasindik annemle,o 80 metrekarelik evden bir esya cikti aman yarabbi akillara zarar. Villa 3+2 250 metrekareydi,esyalar tam sigdi1 salon 2 misafir odası 3 çocuk odası 4 kiler 5 spor -kitap-dinlenme odası tercihlerinden biri.ben olsam koşu bandı müzik sistemi vs vs spor odası yapardım 6 yatakodası.Ata da yer kalmıyor zaten
Yalniz degilsiniz ben de oyleyimSenede 60bin kira cok degil mi. Tek cocukla 2+1 eve rahat rahat sigilir aslinda. Sigilmasa bile idare edilir yani. Ne bileyim benim mi zihniyetim fakir acaba
Cok tatlisiniz,cok tesekkur ederimMaddi katkınız nasıl yok, çocuğunuza kendiniz baktınız iş hayatınıza ara verip, bu muhteşem bir fedakarlık.
Aynı zamanda evde olduğunuz süre içerisinde 7 24 mesaisi olan ev hanımı mesleğini yaptınız, bunlar keş olarak getirisi olmasa da, ay sonu götürüyü çok ama çok azaltan bir durum.
Sizin ya da eşinizin değil, maşallah çok güzel bir aileniz var, hepinizin sayesinde bunlar.
Tabii ben biraz kendi durumumdan yola çıkarak ‘nee bahçeli ev mi hemen gidin’ yorumunda bulundum fakat 40 metrekare teras alanını yeni gördüm.
O da candır, hayaldir
Öyle bir terasım olsa diye şuan bir düşündüm de ah....
İstanbul’ da durum nedir bilmesem de tahayyül edebiliyorum, pandemi öncesi natamam olarak 900, 1 milyon bandında olan evler şuan 2 yi geçti, müstakil olduğu için.
Ha belki kocaman 6 oda yerine daha küçük, 3+1, 4+1 ama yine bahçeli bir ev olabilir, fiyat olarak ne kadar aşağıda olur, elbet bilmiyorum oranın piyasasını.
Burada bahsettiğiniz ev için 5000bin inanın uygun, daireler o fiyatlara yaklaştı.
Ben hobi evlerine merak sardım 1,5 senedir, onlar da ikiye katladı fiyatları.
Gerçekten bahçe, açık alan diye ölüp gidiyorum çünkü evde 2 çocuğu zapt edemiyorum
Babaannem derdi kiİnsanların fikirleri imkanlarına göre gelişiyor, ben hep ihtiyatlı olmaktan yana oldum. İşler aksi giderse küçük düzen daha kolay toparlanır kafasındayım. Benim eşimde heyecanlıdır, maaşına zam geldiği zaman otuz tane hayal kurarama ülkenin şu durumunda benim hiç cesaretim yok borcumuz olmasın, işsizlik falan olursa düzeni toplayana kadar paramız olsun kenarda fikrim var hep. 1,5 yıldır çalışmıyorum, ülke ekonomisi beni o kadar gerdi ki yeniden iş arıyorum çıldırıyor eşim kendi kendine kriz çıkarıyorsun diyor ama elimde değil
Valla oyle,ben olsam denerim,hepi topu kurkcu dukkanina donus,dunyanin sonu degil ya...Durumunuz var ki eşiniz düşünüyor. Ben maddi açıdan probleminiz olduğunu üçün beşin hesabını yapan ay sonunu zor getiren bir aile olduğunuzu düşünmüyorum. Deneyin ne olacak sonra olmazsa dönersiniz eve. Kazancı zaten çok iyi( aylık 35 bin kredi verebiliyor ) %40 büyüme öngörüyor. Sıraladığı gerekçeler de çok mantıklı.
Ati da benim bahceye baglar,oldu bitti1 salon 2 misafir odası 3 çocuk odası 4 kiler 5 spor -kitap-dinlenme odası tercihlerinden biri.ben olsam koşu bandı müzik sistemi vs vs spor odası yapardım 6 yatakodası.Ata da yer kalmıyor zaten
40 mkare teraaas oooh80metrekare ic alan,40 metrekare de acik teras seklinde bir alanimiz var. Gonlumden gecen o terasin yanlarini kapayip odaya cevirmekti. Esim semti ve siteyi komsulari begenmeyince yapmak istemedi. Sadece ustu kapali su anda terasimizin
Ohh ferah ferah kimse kimseyi rahatsız etmiyor herkesin kaçabileceği yer var üstelik bahçesi var yak mangalını kur hamağını kim karışır.Eşiniz esnafmış e ticaretle uğraşıyor ticaret demek riskleri göze almak demek öbür türlü olmaz.Siz biraz daha memur kafasındasınız garanticisiniz.O da güzel.Ama bence eşinize ayak uydurun hayatın tadını yaşayın küçük düşünmeyinCok komik bir sey geldi aklima,benim cocuklugumda tasindigimiz ev 2 odaliydi. 20 sene yasadik o evde. Sonra villaya tasindik annemle,o 80 metrekarelik evden bir esya cikti aman yarabbi akillara zarar. Villa 3+2 250 metrekareydi,esyalar tam sigdinasil sokmus annem onca seyi kucucuk eve anlayamamistim hala guluyoruz hatirlayinca.
Simdi annemin evinde gecen yaz tadilat yapildi ev oldu 6+1 450 metrekare. Hala ayni esyalar var sadece aralari acik sekilde
Ooo çok iyiAti da benim bahceye baglar,oldu bitti
Kim istemez 3 +1 genisinden hadi plmadi 4+ olsun temizlik cok zor olmazEsimin degisik hayalleri var,sanirim annemi de getirmeyi dusunuyor da annem kendi evini birakip bizim yaygarali,misafirli evimize gelmez sanmiyorum. Eskiden cok misafirimiz olurdu,esim istemedi sonradan. Simdi annemi eklerse isin icine olay bambaska bir hal alacak. Bence de yeter 2 odali ev ama bende 2+1 +koca olunca
Cok rahat degil mi ama. Yaa cok guzel dusuncesi. Ama bizimki kiralik olacagi icin, acaba diyorum hep
Biraz daha büyük bir eve ve site içine çıkmak iyi fikir ama bu dar boğazda ayda 6000 lira kiraya vermek mantıklı değilArkadaslar selamlar
Haftalardir esimle didisip duruyoruz. Konu 2+1 evimize sigamamak, kiraya ciksak mi dusunceleri. Kendimi burada cok anlatirim,yine tekrar edecegim. Esim ve ben meslektasiz,tekstil muhendisiyiz. Ben su aralar yine calismiyorum,okullar tatil oldugundan beridir isi biraktim,5 yasinda oglumuz var,bir ay oldu kres acildigi icin tekrar devam ediyor. Ben de kendime gore bir is bulursam calisacagim tekrar.
Kendimize ait 2+1 evimiz var orada yasiyoruz. Luks bir semt ile kenar mahalle arasina tikilmis bir cadde uzerinde. Evimi seviyorum,komsuluk kulturum yok 24 saat disari yuruyerek dahi cikabilecegim kadar guvenilir bir semtte yasiyoruz. Alt katim dukkan,bos. Ust katim bos kimse oturmuyor. Oglumuzu cok rahat buyuttuk sanki mustakil evde yasiyormus gibi. Ses ve isi yalitimi var 6 yasinda bina,ilk sahibi biziz. Mutluyum burada.
Ama esim,yine bir seyleri kafaya takti ve bize bu evin artik dar geldigini,kiraya cikmamiz gerektigini falan soyluyor. Hedefi oglumuzun su anki okuluna ve seneye ilkokul icin verecegimiz okula yakin olmasi, mumkunse bagimsiz bahceli,site icinde olmayan bir mustakil eve kiraya cikmak istiyor. Neden kira derseniz soyle ki istedigi tarz evler 2,5 milyondan basliyor satin almaya kalksak. Ve bizim o kadar paramiz yok. Olsa da esim esnaf,kendi isini yaptigindan eve gommez o parayi. Kiraliklar ise 6bin lira civarinda. Yillik pesin verdigimizde ayligi 5 bine kadar dusuyor. Evler cogunlukla sifir,veya sifirlanmis tadilat gormus 6+1ler veya 7+2ler falan.
Daha once bir iflas yasadigimiz icin su anda bu evden tasinmak,ayda 5 bin lira kira odemek bana mantikli gelmiyor. Esim iyi kazaniyor olmanin verdigi gucle tasinmak istiyor. Oturdugumuz eve,komsulara kafayi takmis durumda. Siradan bir apartmanda yasayamayiz,altta insan ustte insan,yanda insan. Yapamayiz biliyorum. Kaldi ki yapariz desek de o evlerin kirasi da 2500-3000den basliyor. En az 3+1 bakacagimizdan dolayi.
Esim tasinalim gidelim diyor,ben kalalim diyor. Siz ne diyorsunuz?Yorumlariniz benim icin cok degerli,simdiden herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ediyorum.
Aynısı bende de oldu.Esimin isleri de patlama noktasinda. Tekstilciyiz,ne kumas yetiyor ne iscilik. Herkes kendini ev tekstiline ev esyasina adamis gibi. Bir de bizim isler internet uzerinden satis oldugu icin,yetisemiyor elemanlar.
80 de küçükmüş birazcık.80metrekare ic alan,40 metrekare de acik teras seklinde bir alanimiz var. Gonlumden gecen o terasin yanlarini kapayip odaya cevirmekti. Esim semti ve siteyi komsulari begenmeyince yapmak istemedi. Sadece ustu kapali su anda terasimizin