• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev meselesi,fikirlerinize ihtiyacım var

Yani benim anladigim 2 ev 2 arabayi da esiniz almis. Sizin bekarkenki arabanizi da esiniz almis. Simdi bu adam 3 yillik evlilikte 1 ev 1 araba satip neden ortak 1 tane ev alsin mantikli degil. Uzgunum ama gercekler bunlar. Zaten hali hazirda kendi aldığı arabayi satalim diyor yinede gayet verici. Sizinde calismadiginizi varsayarsak 3 yillik evlilige gore gayet yerinde bir talep

Konu sahibi biz aldık yenilerde ev
Kredi evin sınıfı yaşı gibi durumlara bağlı çıkıyor

Diyelim ki ev eski ve 10 milyon üzeri o zaman kredi çıkmıyor
10 milyon altı ise o zaman da işte en fazla yüzde 25 değerinde çıkıyor

Sıfır bir evse o zaman değişiyor kredi oranları

Kredi ilk zamanlar zorlayabilir ama enflasyonla zamanla ödediğiniz miktar aynı oranda hissettirmeyecek

Ona kalsa kiracılıkta devam edeceğiz bu şekilde.Ona bırakmak istemiyorum bu konuyu.Evleri satmadanda benim kullandığım arabayı ve altınları satıp ev almamız çok zor olacak.Benim tek derdim kiracılıktan kurtulmak.Yerimizi bilelim başımızı sokacak bir evimiz olsun sırtımızda evimiz 5 yılda bir gezmeyelim istiyorum.Bunuda çok zora düşmeden imkanları değerlendirip ona göre yapalım diye düşünüyorum
Sağlık sorununuz çalışamayacak kadar ciddi mi?
Sizde çalışırsanız krediyi daha yüksek ödersiniz. Süre azalır. Madem çok istiyorsunuz ev almayı, elinizi tasin altına koymanız gerekiyor. Eşiniz zaten yapması gerekeni yapıyor.
Var olan evleri satmak isteğiniz eşiniz açısından doğru bir karar değil ve kabul etmemesi gayet normal.

Yani benim anladigim 2 ev 2 arabayi da esiniz almis. Sizin bekarkenki arabanizi da esiniz almis. Simdi bu adam 3 yillik evlilikte 1 ev 1 araba satip neden ortak 1 tane ev alsin mantikli degil. Uzgunum ama gercekler bunlar. Zaten hali hazirda kendi aldığı arabayi satalim diyor yinede gayet verici. Sizinde calismadiginizi varsayarsak 3 yillik evlilige gore gayet yerinde bir talep
Eşimin bekarken 2 evi 1 arabası vardı.Evlendik 1 araba daha aldık benim kullanacağım.Eşim benim kullanmam için aldığı arabayı ve altınları satıp geri kalan kısmı kredi ile ev almanın mantıklı olacağını düşünüyor.Ben aynı şeyi düşünmüyorum

Herkese selamlar hanımlar.Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.Biz eşimle şuanda kirada oturuyoruz.Kendi oturabileceğimiz 3+1 ev almak istiyoruz fakat kredi faizleri malum.Bizde şuan 2 araba var,birde eşimin bekarken aldığı 2 tane 1+1 evleri var,ikiside kirada.Biri yazlık bir şehirde,diğeri ise istanbulda.Yazlık şehirde olanı ikimizde satmak istemiyoruz.İstanbulda olan evi satalım üzerinede benim kullandığım arabayı satıp düğünde takılan altınlarıda ekleyip geri kalan kısmı kredi çekelim diyorum ama onada eşim yanaşmıyor.Kendisi bekarken aldığı 1+1 evi satmak istemiyor.Ona göre istanbul gibi bir yerde varolan mülk satılmazmış.Eğer alınacaksa varolan mülk satılmadan yeni bir mülk alınırmış.Evi satmadan benim kullandığım arabayı satıp altınlarıda üzerine koyup geri kalanını kredi çekelim diyor eşim.Banada o mantıklı gelmiyor,çok fazla miktar kredi çekip uzun yıllar 2,3 kat faizli krediler ödeyelim istemiyorum.Evliliğimizde 3 yıl bitti,ikimizde çocuk düşünmüyoruz.O kirada oturmaktan rahatsız değil ama ben,çok şükür durumumuz varken neden kirada oturalım diye düşünüyorum.Bunun hastalığı var yaşlılığı var.Sürekli evimiz sırtımızda 5 yılda bir ev değiştirmek,taşınmak istemiyorum.Evde şuan sadece eşim çalışıyor ama maaşı iyi.Bende 1 yıl öncesine kadar çalışıyordum sağlık sorunlarımdan dolayı işi bırakmak zorunda kaldım.Sizce ne yapmam gerekiyor bu konuda.Eşimin söylediği şekilde yapmak mantıklı mı,yoksa ev almadan bu şekilde kirada oturmaya devam etmek mi ? Benim söylediğim şekilde pek ikna olacak gibi durmuyor çünkü.Fikirlerinizi merak ediyorum.
Bekarken aldığı mal satılınca evlilik dahilinde olacağı için mi yanaşmıyor fikri oluştu :D
Sen de altınlarından vazgeçme o halde
Gitsin altın kısmını da kredi çeksin ödesin
Bu devirde altın da bozdurulmaz o mantıkla

Konu sahibi biz aldık yenilerde ev
Kredi evin sınıfı yaşı gibi durumlara bağlı çıkıyor

Diyelim ki ev eski ve 10 milyon üzeri o zaman kredi çıkmıyor
10 milyon altı ise o zaman da işte en fazla yüzde 25 değerinde çıkıyor

Sıfır bir evse o zaman değişiyor kredi oranları

Kredi ilk zamanlar zorlayabilir ama enflasyonla zamanla ödediğiniz miktar aynı oranda hissettirmeyecek
Hayırlı olsun eviniz,güle güle oturun.Peki sıfır değilde yeni yapı 2-3 yıllık bir ev satın almak istesek yinede %25 oranında mı çıkıyor kredi ?

Bekarken aldığı mal satılınca evlilik dahilinde olacağı için mi yanaşmıyor fikri oluştu :D
Evi isteyen konu sahibi ama adam evlendikten sonra karısına araba da almış. Kiralar şuan oturduğu evin kirasını karşılıyor. Konu sahibi herhangi bir zahmete girmeden eşim evlilik öncesi aldığı her şeyi satsın benim istediğimi yapsın diyor. Altınlar da evlilikle beraber kadının el ettiği şeyler. Yine üzerinde bir emek yok, insanın kendi aldığı evle kıyas edilemez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Evet geçerli arkadaşım 3 çocukla boşandı yırmı yıl sonra.
Ve adam neler yaptı çocuğum var demedı az maaş almasına rağmen kadının eve katkısı daha fazla olmasına rağmen herşeyin yarısını aldı.
Bu durumun birazda vicdan merhametle alakalı olduğunu düşünüyorum.Çocuk anne ile beraber kalacağını varsayarsak,en kötü çocuğum rahat etsin diye bile düşünülüp evi komple annesine bırakabilirdi veya yarısını almayabilirdi.

Evi isteyen konu sahibi ama adam evlendikten sonra karısına arabada almış. Kiralar şuan oturduğu evin kirasını karşılıyor. Konu sahibi herhangi bir zahmete girmeden eşim evlilik öncesi aldığı her şeyi satsın benim istediğimi yapsın istiyor. Altınlar da evlilikle beraber kadının el ettiği şeyler. Yine üzerinde bir emek yok, insanın kendi aldığı evke kiyas edilemez diye düşünüyorum.
Valla kredi çekmek bu devirde iyi bir cesaret istiyor iki çalışan insan bile düşünüyor
Ev konusunda haklı değil ama altın bozdurma olayına karşıyım :D
Kadınların teminatı bir yerde gitti mi gelmez geri

Valla kredi çekmek bu devirde iyi bir cesaret istiyor iki çalışan insan bile düşünüyor
Ev konusunda haklı değil ama altın bozdurma olayına karşıyım :D
Kadınların teminatı bir yerde gitti mi gelmez geri
Evler de koca için öyle.
Konu sahibi çok ciddi bir sağlık sorunu yoksa çalışıp, daha yüksek ödemeli bir krediye girecek. Kredi de cesaret işi mi bilemiyorum. Etrafındaki çoğu kişi öyle ev sahibi oldu.

Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.

Hayırlı olsun eviniz,güle güle oturun.Peki sıfır değilde yeni yapı 2-3 yıllık bir ev satın almak istesek yinede %25 oranında mı çıkıyor kredi ?
Teşekkür ederim
Siz onu bankaya sorun daha iyi bilgi verecektir

Ben yaşadıklarımızı anlattım
Şöyle ki evin değeri 1-2 milyon arası olup sıfır değilse o zaman yüksek çıkabiliyordu kredi ama o fiyat aralığı değiştirildi mi bilmiyorum

Bu arada şahsi fikrimi de yazayım eşiniz haklı

Arabayı satıp üzerine birikmişleri koyup kredi çekip alın

Bu durumun birazda vicdan merhametle alakalı olduğunu düşünüyorum.Çocuk anne ile beraber kalacağını varsayarsak,en kötü çocuğum rahat etsin diye bile düşünülüp evi komple annesine bırakabilirdi veya yarısını almayabilirdi.
Kadında öyle dedı ama yok.
Kadın borç aldı ailesinden de adama araba verıp üzerine para verdı de sonra kurtuldu.
Ve şuan hala arabasız.

Evet öyle düşünüyor.Bekarken aldığı için satıp ortak bir mal almak istemiyor.Ben evliliğimiz süresi boyunca hiç senin benim yapmadım eşime.Benim altınları koyacaksak ortaya senin benim olmadan imkanlar dahilinde diğerleride koyulabilmeli bence.
Arabayı da eşiniz almış ama onu koyuyor işte adam, şuan tek çalışan o, krediyi de o ödeyecek. Yine her türlü asıl yük ona kalıyor size değil ki.

Bu konudan önceki son konuda ufacık bir şeyde adamla tokatlaşıp boşanmak için eşyaları toplamissiniz. Yahu alt tarafı 3 4 senelik evlilik, çocuk yok, herrr şeyi adam almış, siz çalışmıyorsunuz, gayet boşanma lafı geçen kavga bile olmuş ama evlilikte her şey ortak değil mi diyorsunuz🙄 bu kadar da olmaz artık ayıptır bence. Bırakın malı üstünde de kendisi karar versin.

Sızın kendinize aıt altınınız mı var?

Evi isteyen konu sahibi ama adam evlendikten sonra karısına arabada almış. Kiralar şuan oturduğu evin kirasını karşılıyor. Konu sahibi herhangi bir zahmete girmeden eşim evlilik öncesi aldığı her şeyi satsın benim istediğimi yapsın diyor. Altınlar da evlilikle beraber kadının el ettiği şeyler. Yine üzerinde bir emek yok, insanın kendi aldığı evle kıyas edilemez diye düşünüyorum.
Bekarken çalışıyordum ailemin durumu yoktu o zamanlar engelli bir kız kardeşim var aileme yardımcı oluyordum.Durum ve şartlar o şekilde gelişmeseydi bende kendi arabamı veya en azından 1+1 oturabileceğim bir ev alabilirdim.Eşim alabilmiş diyede benim onun hiçbir malında mülkünde gözüm yok.İkimizde rahat edelim başımızı sokacak bir evimiz olsun istememde bence gayet normal.

Neden bir işe girip çalışmayı düşünmüyorsunuz böylelikle daha rahat kredi ödersiniz

Bu konudan önceki son konuda ufacık bir şeyde adamla tokatlaşıp boşanmak için eşyaları toplamissiniz. Yahu alt tarafı 3 4 senelik evlilik, çocuk yok, herrr şeyi adam almış, siz çalışmıyorsunuz, gayet boşanma lafı geçen kavga bile olmuş ama evlilikte her şey ortak değil mi diyorsunuz🙄 bu kadar da olmaz artık ayıptır bence. Bırakın malı üstünde de kendisi karar versin.
Bunları nerden ogrendınız?
Adam o yüzden mı çocuk da ıstemıyor.

Back