ev konusunda kararsızım

ayya10

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
83
26
34
arkadaşlar merhaba.. yeni bir ev alma arefesindeyiz. biraz kafamız karışık.
2 seçenek var önümüzde ;
1. seçenek 3+1, 8 yıllık tek balkonlu ve balkonu küçük. iç dizaynı daha güzel..
2. seçenek 4+1, 9 yıllık. çift balkonlu oldukça yüksek metrekareli.. iç dizaynı ilerde yenilebilir..
şimdi biz balkonu çok kullanan bir aileyiz. küçük ve tek balkonlu olan evi aslında daha çok beğeniyorum ama ilerde pişman olur muyum bilemiyorum..
diğer 4+1 olan ev de yeri çok iyi. çok ferah bir ev... ha bu arada biz 3 kişilik bir aileyiz. anne baba çocuk.. sizin tercihiniz ne olurdu?

Balkon candır derim ben.
Büyük derken diğerinden kaç m2 büyük acaba?
Olmuşken büyükçene olsun eğer sizi maddi anlamda zorlamazsa
En basitinden biri kiler , ütü odası gibi olur.
giyinme odası olur.
Tıkış tıkış evden iyidir.

Bence en çok kullanacağınız alan en büyük alan olmalı ben de suan olmasa da 1-2 seneye ev almak istiyorum inşallah öncelikle mutfak ve balkon genişliği istiyorum çünkü yemek yapmayı severim ama ev eşyası pek sevmem salon dar olsa sa önemli değil

Bence 2. seçenek çünkü iç dizayn sonradan düzeltilebilir ama ileride pişman olsanız sonradan +1 oda eklenemez.

Hem eve yerleşince 7 oda bile olsa emin olun bir süre sonra o da dar geliyor Tek çocuk düşünseniz bile belki bir kedi sahiplenmek isteyeceksiniz ilerde mesela? o zaman size fazladan bir o da gerekecek. Yani bence fazla odanın zararı yok, iç dizayna çok takılmayın derim, o sizin elinizde.

Aradaki fiyat farkı ne. Gücünüz yetiyorsa 2.seçenek bence. Fazladan oda olur ne güzel

2. seçenek ama kışın zor olur ısınma ve temizlik yap yap bıtmez

Deprem yonetmeligine uygun olani tercih ederim. Bunlari sorusturdunuz mu?

Çift balkonlu olan bence

Ben büyük ev seviyorum ya. Arkadaşın dediği gibi konumu yeri de iyiyse ilerde içini duzenlerim.

2. Seçenek kesinlikle. 3+1'den 4+1'e taşındım ve tek balkonludan çift balkonlu eve taşındım veee 10 numara aşırı memnunum. Bunca sene boşa yaşamışım hissi bile var :))

İkinci ev derim.
ev geniş olsun ne güzel iç dizaynı halledersiniz zamanla.
Ben tek çocukluyum evim 80 m2 tek sıkıntım mutfagımın küçük olması ama İstanbul'dayız malum evler büyük degil genelde.
Bu 80 m2 de mesela iki balkon ve ebeveyn banyom var.
Tabiki büyük evlere oranla iki balkonum da küçük birisini kapattım mesela (arka balkon) ıvır zıvırımı koydum.
Ebeveyni de kilere çevirdim.
Ha bana yetiyor ama evim daha büyük ve 3+1 olsun isterdim.

Bence 4+1 , biz de arayışındayız darısı başımıza inşallah

Genis 4+1 olan ev benim tercihim olurdu.

Tek cocugumuz varken 3+1'de yasiyorduk ki m²'si cok buyuk degildi ki minimal bir yasamimiz vardir, bize yetmiyordu.

Ben buyuk m², bol oda kafasindayim, hele ki balkondan asla vazgecmem.

Önce deprem yönetmeliğine "uygun" hangisiyse onu seçerdim. Sonrasında deprem riski olarak hangi binanın semti daha az riskli ise onu seçerdim. Üçüncü olarak da kentsel dönüşümün daha yoğun yapıldığı mahalledeki evi seçerdim çünkü Allah korusun bir deprem anında diğer evlerin de yıkılıp yıkılmaması çok önemli. Türkiye deprem ülkesi, önce güvenlik olsun balkonmuş, odaymış çok sonra benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…