• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ev alma konusu

99 sonrası yapılan evlere bakın, onlar yönetmeliğe uygun olmak zorunda. Ben 3+1tercih ederdim. Yarın dönüşüme girme durumunda metrekareden de düşüyorlar, elinizde 2+1 kalır en azından böyle bir durumda. İyi durumda bakımlı bir binada yaş çok da sorun olmaz

Bide şu var 25 senelik evi aldın yeniledin 10sene kredi ödedin, ev oldu 35 senelik. Sonra 35 senelik evi kaça ve kime satabileceksin. Alıcı profilide düşüyor. 10 sene sonra ekonomi şaha kalkarsa ne ala, olmazda daha dibe gidersek hiçbir karı yok.
10 sene kredi öderken yine güzel birikim yapıp sonra evi satıp sıfıra yakın ev alabiliriz diyosanız 3+1 mantıklı sadece

2+1 de çocuk büyütülür eğer planı ve genişliği uygunsa tabi 2 çocuk istiyorsanız 3+1 uygun olur eski olup depreme dayanıklı evlerde var.

2 evin genişliği nasıl merkezi mi otopark asansör var mı site içimi yoksa normal apartman mi bunlar da önemli.
İki seçenek de site içinde, otoparklı, asansörlü, muhit olarak merkezi. Tek kararsız kaldığımız nokta biri 10 yıl kadar daha yaşlı 3+1, diğeri ise 10 yıl kadar daha yeni 2+1 kalan tüm özellikleri neredeyse aynı 😅 aklımızda ileriye dair hep 2 çocuk planı var ama kader kısmet tabii hiç belli olmuyor bu işler. Teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻

99 sonrası yapılan evlere bakın, onlar yönetmeliğe uygun olmak zorunda. Ben 3+1tercih ederdim. Yarın dönüşüme girme durumunda metrekareden de düşüyorlar, elinizde 2+1 kalır en azından böyle bir durumda. İyi durumda bakımlı bir binada yaş çok da sorun olmaz
Öyle mi bunu bilmiyordum araştırayım çok teşekkürler

Kredi bitince evin yaşı daha da artacak haklısınız beni de bunlar düşündürüyor
Bende yazın çok ev gezdim almak için ama bütçeme uygun içime sinen ev bulamadım. Tapuyu inceledim hiç biri ilanda yazilan yaşta çıkmadı. 15, 20 yaş dedikleri ev tapuyu görünce 40 yıllık çıkanları bile vardı. Kat mülkiyeti dedikleri kat irtifakli çıktı emlakcilarin çoğu yalancı

Bide şu var 25 senelik evi aldın yeniledin 10sene kredi ödedin, ev oldu 35 senelik. Sonra 35 senelik evi kaça ve kime satabileceksin. Alıcı profilide düşüyor. 10 sene sonra ekonomi şaha kalkarsa ne ala, olmazda daha dibe gidersek hiçbir karı yok.
10 sene kredi öderken yine güzel birikim yapıp sonra evi satıp sıfıra yakın ev alabiliriz diyosanız 3+1 mantıklı sadece
Kredi öderken birikim yapmamız uzun süre hayal gibi 😕 Yorumlarda ağırlıklı olarak 2+1 ve daha yeni olan ev denmiş siz de öyle demişsiniz hak veriyorum çoğunluğa benim de fikrim oraya doğru kayıyor gibi

Ben olsam yaşı daha genç 2+1olani tercih ederim. Eski evlerin miladi dolmuş demiri çürümüş betonu eskimistir. İçini istediğin kadar yenile eski bina sonuçta
Bazı eski binalar yenilerden daha iyi oluyor örneğin teyzem sıfır eve geçti eski evi 2003 civarıydı sürekli tuvalet kokuyor çatı akıtıyor apartmanı su basıyor ses ısı yalıtımı sıfır salonu eski evinin oturma odası kadar 125 metre kare küçük bence o kadar yok. Projeden aldı malzemeleri kalitesiz. Daha önemlisi sitede mi semti nasıl okul vs var mı park var mı vs

Bende yazın çok ev gezdim almak için ama bütçeme uygun içime sinen ev bulamadım. Tapuyu inceledim hiç biri ilanda yazilan yaşta çıkmadı. 15, 20 yaş dedikleri ev tapuyu görünce 40 yıllık çıkanları bile vardı. Kat mülkiyeti dedikleri kat irtifakli çıktı emlakcilarin çoğu yalancı
2+1 dediğim evin 12-13 yıllık olduğundan eminim biraz bilindik bir site ve 12-13 yıl önce inşaatı bitmiş ama 3+1 evden hiç emin değilim şu an işkillenmedim değil haklısınız valla deprem zamanı ben de çok duymuştum bu durumu etrafta çok sahtekar var

Öyle mi bunu bilmiyordum araştırayım çok teşekkürler
Çanakkalede öyle yapıyorlar. Şehirden şehire uygulama değişiyor olabilir ama dönüşümde müteahit kendine de daire çıkarmak için hem ek kat hakkı hem de kattaki daire sayısında artış istiyor. Bu da evin küçülmesine sebep oluyor. Yakınlarda arkadaşım yaşadı durumu

99 sonra deprem görülen şehirlerde bu yönetmeliğe uyuyorlar, hataydaki depremde 99 sonrası yapılar vardı ama yıkıldı.
Arkadaşımın evi 5 senelikti tamamen gitti, biride malatyadaydı oda 7 senelik bina duvarları patladı 2 kat çöktü.
Sakarya düzce gibi illerde 3. Kattan fazla yapamıyorlar bu yönetmelik yüzünden.
-güncelleme olduysa bilmiyorum-

Bazı eski binalar yenilerden daha iyi oluyor örneğin teyzem sıfır eve geçti eski evi 2003 civarıydı sürekli tuvalet kokuyor çatı akıtıyor apartmanı su basıyor ses ısı yalıtımı sıfır salonu eski evinin oturma odası kadar 125 metre kare küçük bence o kadar yok. Projeden aldı malzemeleri kalitesiz. Daha önemlisi sitede mi semti nasıl okul vs var mı park var mı vs
İki seçenek de sitede, asansörlü, otoparklı, merkezi, muhit olarak çok yakınlar hatta. Tek kafamızı karıştıran oda sayıları ve yaşları

Binanın sağlamlığı ve yalıtımı da önemli haklısınız iki evi de gezdik aslında ikisi de şimdilik sorunsuz duruyor ama oturmadan anlaşılmıyor tabii asıl büyük sorunlar 😕

2+1 genç ev diyorum. Çocukla da yeter ki 2 oda. Ayrı oturma odası modası geçeli çok oldu zaten. Kullanışlı, metrekaresi yeterli geniş 2+1ler de epey iş görür. Sonra daha büyüğüne geçersiniz. Bir de 10 yıl diye şartlamayın, taksitlerde çok fark yoksa daha kısa süreli de çekebilirsiniz 6-7 yıllık gibi. Nasıl ödenir denilen paralar 1-2 yıllık yüksek enflasyonla pul oldu.
Bir de eski evin içini yaptırırım derseniz taşınmadan hemen yapmanız lazım, otururken çok zor. Ona da bütçe ayırabilecek misiniz? Bunları da hesaba katın.

2+1 genç ev diyorum. Çocukla da yeter ki 2 oda. Ayrı oturma odası modası geçeli çok oldu zaten. Kullanışlı, metrekaresi yeterli geniş 2+1ler de epey iş görür. Sonra daha büyüğüne geçersiniz. Bir de 10 yıl diye şartlamayın, taksitlerde çok fark yoksa daha kısa süreli de çekebilirsiniz 6-7 yıllık gibi. Nasıl ödenir denilen paralar 1-2 yıllık yüksek enflasyonla pul oldu.
Bir de eski evin içini yaptırırım derseniz taşınmadan hemen yapmanız lazım, otururken çok zor. Ona da bütçe ayırabilecek misiniz? Bunları da hesaba katın.
2+1 olana iyice ısınmaya başladım teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🙏🏻🌸

Çanakkalede öyle yapıyorlar. Şehirden şehire uygulama değişiyor olabilir ama dönüşümde müteahit kendine de daire çıkarmak için hem ek kat hakkı hem de kattaki daire sayısında artış istiyor. Bu da evin küçülmesine sebep oluyor. Yakınlarda arkadaşım yaşadı durumu
tüm şehirlerde kentsel dönüşümü öyle yapıyorlar çünkü müteahhit herkese daire veirp bir de nasıl kendisi kar etsin

ama

bu kadın zaten site içi ev bakıyorum demiş
ankarada site olup kentsel dönüşüme giren neresi var ki? hatta genel olarak neresi var bilmiyorum

kentsel dönüşüme tek tek apartmanları daha anca sokuyorlar.
Ankara için sitede daire alınacaksa kentsel dönüşüm ne kadar dikkate alınmalı bilemiyorum. her ye bitti koca siteler mi kaldı.

site dediği 2 apartmanlık site değilse tabi.

İki seçenek de sitede, asansörlü, otoparklı, merkezi, muhit olarak çok yakınlar hatta. Tek kafamızı karıştıran oda sayıları ve yaşları

Binanın sağlamlığı ve yalıtımı da önemli haklısınız iki evi de gezdik aslında ikisi de şimdilik sorunsuz duruyor ama oturmadan anlaşılmıyor tabii asıl büyük sorunlar 😕
hangi siteler olduğuna karar vermişsiniz siz zaten
sitelerde makul mantıklı kişi bulmaya çalışın

aidatlar ne kadar?
son yıllarda site yönetimi afaki zamlar yapmış mı, demirbaş, peyzaj vırt zırt
izolasyon nasılmış? mesela ısı pay ölçer mi var ne kadar geliyormuş gibi şeyleri öğrebilirsiniz.

bir de planlara bakın, mümkünse yerleşik dairelere girin
misal mutfağa yemek masası, + ekstra kiler dolabı, TV filan koyulabiliyorsa, ya da kapatılmış ekstra balkon varsa böyle bir 2+1, 3+1 olup da odaları minicik olan yatak odasının tam sığmadığı evden daha kullanışlı olabilir (bazı evlerde yatak odasının yatağı komidini ve gardrobu hepsi birlikte sığmıyor odalara). bazı evlerde girişlerde ölü alan çok olabilirken diğerinde odaya yedirmiş olabiliyorlar mesela o alanı. aynı sitede farklı cephelerin bile farkı olabilir.

Bütçeniz ne kadar? Evler arasında ne kadar fark var? Bence ne olursa olsun eski evlere milyonlar vermek çok riskli. Deprem bölgesi olmasa bile ev ister istemez yaşlanıyor, zaten muntazam bi işçilik beton demir kalitesi yok.
0-5 senelik evlerde çok mu fiyat farkı çıkıyoe
Sizin gibi düşünürdüm. Ama ne yazık ki depremde en çok yeni dediğimiz bi kaç senelik binalar yıkıldı... Daha imar bile kaç senedir verilmiş bölgenin çoğu gitti maalesef 😟

Sizin gibi düşünürdüm. Ama ne yazık ki depremde en çok yeni dediğimiz bi kaç senelik binalar yıkıldı... Daha imar bile kaç senedir verilmiş bölgenin çoğu gitti maalesef 😟
ben de türkiyede o yönetmelik mönetmelik işlerinin külliyen yalan olduğunu düşünüyorum
hangi belediye rüşvetsiz iş yapıyor hangi yapı denetim şirketi işini tam yapıyor, hiç bir şekilde güvenilecek konu değil

anca mütahhitini tanırsın, projesini bilirsin, bu işten anlarsın, incelersin (ya da bilen biri inceler). o zaman yapısına kalitesine inanırsın. değilse kağıt üzerinde herkesler yönetmeliğe uygun, yersen.

Üstte yazmıştım gördünüz mü bilmiyorum deprem bölgesinde yeni olup yıkılan evler yönetmeliğe uygun olmayan evlerdi.
500-600 senedir enerji birikimi olan bi bölgede yapı denetim dikkate bile alınmadı. Arkadaşlarımızında yeni evleri gitti böyle, fakat orana bakarsak eski evler hepten toz oldu.( Sayı bazısında)
Ankara gibi bi bölgede bu derece büyük deprem beklenmiyor, yan il olarak etkilenen bölge şehirlerinden olabilir. O yüzden evin oda sayısından ziyade sağlamlığı önemli.
25-30 sene önce yapılan evlerde deniz kumu koyduklarını, demir sayısından çaldıklarını bir çoğu itiraf etti. Hatta yüzsüzce o zaman usul böyleydi herkes böyle yaptı gibi tabirler kullanıldı.

ben de türkiyede o yönetmelik mönetmelik işlerinin külliyen yalan olduğunu düşünüyorum
hangi belediye rüşvetsiz iş yapıyor hangi yapı denetim şirketi işini tam yapıyor, hiç bir şekilde güvenilecek konu değil

anca mütahhitini tanırsın, projesini bilirsin, bu işten anlarsın, incelersin (ya da bilen biri inceler). o zaman yapısına kalitesine inanırsın. değilse kağıt üzerinde herkesler yönetmeliğe uygun, yersen.
Deprem gören illerde epey sıkı tutuluyor, en azından yatay mimarı 3 kat sınırlaması bile hiç yoktan iyidir. Mesela araya adam soktum 4-5 katlı yaptım denemiyor belki malzeme işlerinde katakulli dönüyodur yine

Back