Sosyal devlet sisteminde belki dediğiniz doğrudur ancak bu kadar mülteci ve kaçak besleyen ülkede, 15 çocuk doğurdum eşim çalışmıyor ben çalışmıyorum bize baksınlar diyenlerin olduğu bir yerde çalışanlar kendi refahını yükseltemiyorsa mutsuz olurlar. Sorun hakikaten devletin bunu adaletli bir şekilde yapabilmesinde yatıyor yoksa çalışanlar çalışmayanlara baksın dersek kimse bunu kabul etmez. Bütçeler belirlensin zaten dağ gibi vergi veriyoruz vergiler 'doğru' yerlere ulaşsın, yetimlere bakılsın, sokaklar temiz olsun, hayvanlar mutlu olsun, yeşil alanlar çoğalsın, hayat bayram olsun herkes ister. Benim istemediğim şey keyfi sebeplerle yatıp sonrasında da hayatı düşündüğü gibi gitmeyen insanların sorumluluğunu da yine paraları cukkalayanların değil de standart maaşla çalışanların vergilerine yüklenmesi.O zaman panpa sosyal güvenlik sistemine koydugun para başkasının çocuklarınin egitimine de gidiyor, toplum hastanelerine de gidiyor, iş bulamayanların issizlik maaşlarına da gidiyor. Çocugu olmayanlar, sağliklı olanlar neden sosyal güvenliğe maaşlarinın bir kısminı yatıriyor o zaman? Hemen cevap veriyorum, daha iyi bir toplum için. Çocuklar rahatça okusun, hastalara bakılsin kimse hastalıktan ölmesin, sokaklar temiz olsun güzel olsun, sokak hayvanları beslensin , insanlar rahat ve güvenli yaşasın diye. Koydugun para başkasının hayatına gitmiyor yani toplum refahına gidiyor. Ben aynen öyle bir ulkede yaşıyorum delice vergi var ama kimse isyan etmiyor ama herkes mutlu, insanlar toplumdaki herkes yesin içsin barınsın giyinsin istiyor. O da tam anlamıyla insana saygı ve liberal demokrasi oluyor , umarım bir gün Türkiyeye de uğrar insanlarimız da o refahı tadar.
Çok düz düşünüyorsunuz.Bak bişey diyecem. Seyit onbaşı olalım. Sonunda kazık da yesek elimizde güç olur. Sen gir bi tibitır maskülen redpill zart zort sayfalara, onlar hiç Seyit onbaşı istemiyor. Çünkü kadınlara kaptırmaktan çok rahatsızlar. Bu yüzden boşanma oranının arttığını düşünüyorlar, çünkü kadınlara para dışında verecek bişeyleri yok, para dışında bir kadını elinde tutacak yetenekleri de. Her şey para olmuş diye isyan etmek fayda sağlamaz, evet her şey para olmuş bile zaten.
Sizce sizin durumunuzdaki biri gerçekten maaşı veya desteği hak ediyor mu ? Objektif yanıtlayın lütfen. Çocuğum küçük bakıyorum dersiniz büyüdüğünde mecbur kalırsam kendimi geçindirebilirim dersiniz zaten herkes bunu normal karşılar. Diplomam var ama ben çalışamam çalışmayacağım diyen birisine neden maaş bağlansın ? Köle misiniz ? Değilsiniz, rehin misiniz? Değilsiniz. Allah korusun ama fiziksel veya psikolojik bir engeliniz mi var ? Yok. O zaman dediğiniz gibi hepimiz salalım ve asla elimizi taşın altına koymayalım.Ben ev kadınıyım ve hayatımın devamında de böyle kalacağım diplomam var çalışma imkanım yok .
Ben düz konuşmuyorum onlar konuşuyor. Ordaki tipler=bütün erkekler olarak da görmüyorum. Sizin dediğiniz gibi çok kadın var, neden işlerine gelen kadınlar bile bunlara yaranamıyor neden doyamıyorlar neden hala elleri kadınların yakasında? Neden olduğunu söyleyeyim. Gücün olduğu yerde savaş olur. Mesele bi tarafın suçluluğu masumluğu değil. Güç kimde olacak? Bundan ibaret.Çok düz düşünüyorsunuz.
Boşanma oranına etkisi de var. Ama sadece etki bu değil. Bir çok neden var.
"Kadına para dışında verecekleri bir şey yok"
Şu kullandığınız cümle bana göre çok çirkin. Sizin babanız size para dışında bir şey vermedi mi? Ya da babanız annenize para dışında bir şey vermedi mi?
Erkekleri bu kadar sığ görmeniz de çok vahim. Aile olmak,yuva olmak...O zaman neden evleniyorsunuz? Evlilik erkek için bir konfor ise kadınlar neden evleniyor?
Ellerinde para dışında verebilecekleri şey yok diyorsunuz. O zaman konuya başka açıdan bakalım. Kadınlar para için kendini neden satıyor? Neden erkeklere yaranmaya çalışıyor? Tüm düzen erkekler için dönüyor ise kadınlar neden bu düzene ortak oluyor?
O zaman kadınlar parası çok erkeklerle neden evleniyor? Lüks hayatı demek ki kadınlar da istiyor. Çarka sadece erkekler için çalışmıyor. Siz bunları reddederek kadınların arzuları tertemizmis gibi bakıyorsunuz ama kadınların arzuları da erkeklerden farksız değil.
Fenomenler lüks yaşamlarını millete satarak para kazanıyor:))) demek ki olay tek taraflı değil. Kadınlar çok bildiklerini zannediyorlar ama bence çok yanılıyorlar.
Katibin bahsettiği incel grubunu gerçekten kendi babalarımızla kıyaslamıyorsunuz değil mi ? Dediğini anladığınızı düşünmüyorum. Bahsettiği erkekler tüm erkekler değil incel takılan redpillci takılan kadınların parçalanması gerektiğini düşünüp lisedeki kızlarla evlenmenin bakire bulmanın tek yolu olduğunu savunan gruplar. Tekrar okuyun.Çok düz düşünüyorsunuz.
Boşanma oranına etkisi de var. Ama sadece etki bu değil. Bir çok neden var.
"Kadına para dışında verecekleri bir şey yok"
Şu kullandığınız cümle bana göre çok çirkin. Sizin babanız size para dışında bir şey vermedi mi? Ya da babanız annenize para dışında bir şey vermedi mi?
Erkekleri bu kadar sığ görmeniz de çok vahim. Aile olmak,yuva olmak...O zaman neden evleniyorsunuz? Evlilik erkek için bir konfor ise kadınlar neden evleniyor?
Ellerinde para dışında verebilecekleri şey yok diyorsunuz. O zaman konuya başka açıdan bakalım. Kadınlar para için kendini neden satıyor? Neden erkeklere yaranmaya çalışıyor? Tüm düzen erkekler için dönüyor ise kadınlar neden bu düzene ortak oluyor?
O zaman kadınlar parası çok erkeklerle neden evleniyor? Lüks hayatı demek ki kadınlar da istiyor. Çarka sadece erkekler için çalışmıyor. Siz bunları reddederek kadınların arzuları tertemizmis gibi bakıyorsunuz ama kadınların arzuları da erkeklerden farksız değil.
Fenomenler lüks yaşamlarını millete satarak para kazanıyor:))) demek ki olay tek taraflı değil. Kadınlar çok bildiklerini zannediyorlar ama bence çok yanılıyorlar.
Sizce sizin durumunuzdaki biri gerçekten maaşı veya desteği hak ediyor mu ? Objektif yanıtlayın lütfen. Çocuğum küçük bakıyorum dersiniz büyüdüğünde mecbur kalırsam kendimi geçindirebilirim dersiniz zaten herkes bunu normal karşılar. Diplomam var ama ben çalışamam çalışmayacağım diyen birisine neden maaş bağlansın ? Köle misiniz ? Değilsiniz, rehin misiniz? Değilsiniz. Allah korusun ama fiziksel veya psikolojik bir engeliniz mi var ? Yok. O zaman dediğiniz gibi hepimiz salalım ve asla elimizi taşın altına koymayalım.
Ben sorularımın cevabını alamadım. Bahsettiğim şey güç savaşı değil ayrıca.Ben düz konuşmuyorum onlar konuşuyor. Ordaki tipler=bütün erkekler olarak da görmüyorum. Sizin dediğiniz gibi çok kadın var, neden işlerine gelen kadınlar bile bunlara yaranamıyor neden doyamıyorlar neden hala elleri kadınların yakasında? Neden olduğunu söyleyeyim. Gücün olduğu yerde savaş olur. Mesele bi tarafın suçluluğu masumluğu değil. Güç kimde olacak? Bundan ibaret.
Bu konu çok bambaşka . O incelleri yetiştiren de kadınlar. Kadınların ellerini çocukları üzerinden çeke çeke bu hale geldi her şey. Bu konu çok derin sosyopsikolojik bir olay. Çok uzar bu konu. Ben genel aile sisteminden bahsediyorum.Katibin bahsettiği incel grubunu gerçekten kendi babalarımızla kıyaslamıyorsunuz değil mi ? Dediğini anladığınızı düşünmüyorum. Bahsettiği erkekler tüm erkekler değil incel takılan redpillci takılan kadınların parçalanması gerektiğini düşünüp lisedeki kızlarla evlenmenin bakire bulmanın tek yolu olduğunu savunan gruplar. Tekrar okuyun.
Belli bir yaştan sonra mesleğimi yapamayacağım o yaş sınırına da az kaldı . Benim çalışamıyor olmamın sebebi eşimin mesleği başka bir şey değil . Yoksa bende bayılmıyorum evde kalmaya evde kaldığım zaman ben kesinlikle daha çok yoruluyorum . Eşim bile söylüyor evden kaçan kurtuluyor ben bu yaptığın şeyleri yapamam çok yorucu diye . Maaş bağlansın olayında de ben bir yerde bana maaş bağlansın demedim . Bana bağlanmasın . Elinde diploması yoktur dövülmüş şiddet görmüş imkanı yoktur sağlığı yoktur eşinin çalıştığı yetmiyordur çocukları vardır bakması lazımdır vs bu kadınlara yardım edilmesin mi ?Sizce sizin durumunuzdaki biri gerçekten maaşı veya desteği hak ediyor mu ? Objektif yanıtlayın lütfen. Çocuğum küçük bakıyorum dersiniz büyüdüğünde mecbur kalırsam kendimi geçindirebilirim dersiniz zaten herkes bunu normal karşılar. Diplomam var ama ben çalışamam çalışmayacağım diyen birisine neden maaş bağlansın ? Köle misiniz ? Değilsiniz, rehin misiniz? Değilsiniz. Allah korusun ama fiziksel veya psikolojik bir engeliniz mi var ? Yok. O zaman dediğiniz gibi hepimiz salalım ve asla elimizi taşın altına koymayalım.
Valla yukarıda birisi yazmış ki biz sizin yaptığınızı evde gelince 2 saate yapıyoruz diye . Aradaki fark tüm gün çocuk bakmıyorlar. Çocuksuz herşeyi bizde hızlı yapıyoruz zaten önemli olan tüm günü çocukla geçirmek yorucu olan bu tamamen . Ben ev kadınıyım ve hayatımın devamında de böyle kalacağım diplomam var çalışma imkanım yok . Ne yapalım şimdi özür dilerim ama eşşek gibi çalışıyorum yan komşum çalışıyor ve inanın benden daha az çalışıyor şuan . Her kelimenizd katılıyorum . Emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun
Kadınlar bu düzene neden ortak oluyor diye sordunuz. Her erkek bir olmadığı için her kadın da bir değil. Herkes savaşçı değil, ha olmak da zorunda değil. Kötü muamele görmedikleri sürece seçimlerini sorgulamam.Ben sorularımın cevabını alamadım. Bahsettiğim şey güç savaşı değil ayrıca.
Evet olay tamamen bu ego para kıskançlık vs bir çok etken var. Şöyle bir günde bu tarz konuşmaları dinlemek okumak ne kadar kötü öyle değil mi ?Her şeyden önce insana saygı gerek. Bu topikte yazılanlara gore sadece ultra yorulan! ve de para getiren insanlar saygıyı hak ediyor. Para getirmeyenler saygıyi hak etmiyor mu yaniikinci olarak aynen yazdığim gibi her tür is kadınlarin üstune yıkılıyor zaten, ne yapsin daha bu kadınlar insan yerine konmak için canlarını mı versinler?? Para para diye toplum kendini yedi yazık gerçekten.
İnceller bundan 30 yıl önce falan yoktular. Kadınlar bu kadar sosyal hayatta aktif değildi, görücü usulü diye bir şey vardı. Sinek kadar kocan olacak denirdi, evlenememek bir genç kız için sıkıntılı bir durumdu, boşanmak kolay değildi. Kadınlar hayatının gidişatını kendi seçebildikçe sosyal ve iletişim becerileri zayıf vasıfsız kısım yalnızlaşmaya başladı.Bu konu çok bambaşka . O incelleri yetiştiren de kadınlar. Kadınların ellerini çocukları üzerinden çeke çeke bu hale geldi her şey. Bu konu çok derin sosyopsikolojik bir olay. Çok uzar bu konu. Ben genel aile sisteminden bahsediyorum.
Ayrıca devletin de sorumlulukları var. Sadece aile de bitmiyor. Yani konu uzun.
Artık çevrenizdeki kadınları aşağılamaktan vazgeçin kadının kadından başka düşmanı yok maşallahbirbirini aşağılayan kadınların kökü kurusunda herkes kurtulsun inşallah .
yorum yapmayacağım anlayacak durumda değilsinizSiz ister kabul edin ister etmeyin sizden farklı düşünen insanlar var ve olacaklar. Her farklı düşünene ''düşman'' gözüyle bakmanız ne kadar sığ bir pencereden baktığınızın da kanıtı.
Yazdıklarımı bugün kimse okumuyor galiba. Ben zaten ne diyorum ? 'Keyfi' çalışmayanlara verilmesini doğru bulmuyorum diyorum. Burda kocaman bir yardım politikasının şartlarını tek başıma beş dk da belirleyecek değilim ancak gerçekten çalışma imkanı olmayanlara sağlık sorunları olanlara küçük çocuğu olup tek kalanlara yardım edilsin zaten. Kocamın çalıştığı yetmiyor dersek benim kocamın çalıştığı da yetmiyor o zaman bu ekonomide yetirebilen var mı cidden ?Belli bir yaştan sonra mesleğimi yapamayacağım o yaş sınırına da az kaldı . Benim çalışamıyor olmamın sebebi eşimin mesleği başka bir şey değil . Yoksa bende bayılmıyorum evde kalmaya evde kaldığım zaman ben kesinlikle daha çok yoruluyorum . Eşim bile söylüyor evden kaçan kurtuluyor ben bu yaptığın şeyleri yapamam çok yorucu diye . Maaş bağlansın olayında de ben bir yerde bana maaş bağlansın demedim . Bana bağlanmasın . Elinde diploması yoktur dövülmüş şiddet görmüş imkanı yoktur sağlığı yoktur eşinin çalıştığı yetmiyordur çocukları vardır bakması lazımdır vs bu kadınlara yardım edilmesin mi ?
Ben böyle düşünmüyorum. 30 yıl önce internet yoktu. Bakın toplumu etkileyen çok önemli olayları atlayıp sadece erkeklere odaklanıyorsunuz.İnceller bundan 30 yıl önce falan yoktular. Kadınlar bu kadar sosyal hayatta aktif değildi, görücü usulü diye bir şey vardı. Sinek kadar kocan olacak denirdi, evlenememek bir genç kız için sıkıntılı bir durumdu, boşanmak kolay değildi. Kadınlar hayatının gidişatını kendi seçebildikçe vasıfsız kısım yalnızlaşmaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?