- 19 Mayıs 2020
- 47.082
- 211.251
- 548
İyi de bunları kendileri de kabul ediyor, ben çıkarmıyorum. Modern dünyanın etkisi ile kadınların hipergamisi had safhada diyorlar. Bazıları bunu yok etmek için savaş, kıtlık çıkmasına bile razı. Biz çıkamıyoruz ama sizin de ineceğiniz gün yakındır çok güvenmeyin diyorlar.Ben böyle düşünmüyorum. 30 yıl önce internet yoktu. Bakın toplumu etkileyen çok önemli olayları atlayıp sadece erkeklere odaklanıyorsunuz.
30 yıl önceki sosyal durumla şimdiki zaman bir mi? Bırakın 30 yılı son 5 yıl tamamen çok daha değişim var her alanda. Vasıfsız kısım yalnizlasti vs.yani gerçek dışı bir yorum bana kalırsa.
Vasıflı,vasıfsız diye insanları ayırmak da bana göre çok saçma. Her insanın vasfı vardir. Zaten insanları kalıplara soka soka bu hale gelindi.
Kadınların seçebilme hakkı evet oldu. Çok da güzel oldu ama eskiye nazaran her şey çok daha kötüye gitti. Ahlaki yozlasmanin önüne geçilmedi. Yozlaşma dağ gibi büyüdü. Bunun kadınların kendine yer edinmesi ile alakası yok. Daha önceki mesajlarımda da dedim birbirini etkileyen çok konular var. Hepsi ayrı ayrı ele alınmalı. Ama sadece kadınların var olma çabası üzerinden alınırsa yine sığ kalıyor.
En nihayetinde o çok güçlü gördüğünüz kadınların,kocası ile Instagram'da aşk fotoğraflarını paylaşıp evimin direği vs. vs gibi paylaşımlarını da görüyoruz. Demek ki erkekler sadece para vermiyor kadınlara:)) iki elmanın yarısı mevzusu. Kadınlar Voltran değil sonuçta.
Sizden çok fena üftade kokusu alıyorum.Çok düz düşünüyorsunuz.
Boşanma oranına etkisi de var. Ama sadece etki bu değil. Bir çok neden var.
"Kadına para dışında verecekleri bir şey yok"
Şu kullandığınız cümle bana göre çok çirkin. Sizin babanız size para dışında bir şey vermedi mi? Ya da babanız annenize para dışında bir şey vermedi mi?
Erkekleri bu kadar sığ görmeniz de çok vahim. Aile olmak,yuva olmak...O zaman neden evleniyorsunuz? Evlilik erkek için bir konfor ise kadınlar neden evleniyor?
Ellerinde para dışında verebilecekleri şey yok diyorsunuz. O zaman konuya başka açıdan bakalım. Kadınlar para için kendini neden satıyor? Neden erkeklere yaranmaya çalışıyor? Tüm düzen erkekler için dönüyor ise kadınlar neden bu düzene ortak oluyor?
O zaman kadınlar parası çok erkeklerle neden evleniyor? Lüks hayatı demek ki kadınlar da istiyor. Çarka sadece erkekler için çalışmıyor. Siz bunları reddederek kadınların arzuları tertemizmis gibi bakıyorsunuz ama kadınların arzuları da erkeklerden farksız değil.
Fenomenler lüks yaşamlarını millete satarak para kazanıyor:))) demek ki olay tek taraflı değil. Kadınlar çok bildiklerini zannediyorlar ama bence çok yanılıyorlar.
Vala o bazılarından önce Elon Musk gibi şeytani düzene hizmet eden çok çok daha büyük eller var Katip. Onlara gelene kadar zaten 100 yıllık planlarını yapmış olanlar var. Bizim toplumuzdaki sorunlara çözüm uretememiz devede kulak. Yani kollektif bir sorunla karşı karşıyayız.İyi de bunları kendileri de kabul ediyor, ben çıkarmıyorum. Modern dünyanın etkisi ile kadınların hipergamisi had safhada diyorlar. Bazıları bunu yok etmek için savaş, kıtlık çıkmasına bile razı. Biz çıkamıyoruz ama sizin de ineceğiniz gün yakındır çok güvenmeyin diyorlar.
Üftade nedir ? :)) yook ya yaa Khomyuk erkek egemen toplum güzellemesi demeyelim de adalet diyelim. Eşitlik değil adalet diyorum. Erkekler de kadınlar da adalet düzen içinde olsun.Sizden çok fena üftade kokusu alıyorum.
Sanki üftade geri dönmüş yine erkek egemen toplumu güzelliyor aklınca
Sizin eşitlikten kastınız kadını eve ve ev işine hapsetmek mi?Üftade nedir ? :)) yook ya yaa Khomyuk erkek egemen toplum güzellemesi demeyelim de adalet diyelim. Eşitlik değil adalet diyorum. Erkekler de kadınlar da adalet düzen içinde olsun.
Bizim toplum için fazla ütopik şey istiyorum. Çünkü toplumda adalet yok. Kanun zaten yok. Çok uzaar beee. Yazma ile anlatabilecek konular değil. Değinebildigim kadar işte.
Sizin çoğu yorumunuzu okudum ve tartışmaya girmeden şunu söylemek istiyorum. Her koyun kendi bacağından asılır. Herkes kendi kararlarının sorumluluğunu alsın. Evinde mutlu olduğunu söyleyip şimdi de maaş bağlansın diyenler bence iki yüzlüdür. Çalışmamayı seçenlere saygım sonsuz ben haftada 6 gün çalışıyorum diye kimse bana madalya takmıyor ben kendi paramı kazanıp kendimi güvende hissetmeyi seviyorum ama bana çalışmak zor geliyor deyip evinin gülü olduğunu iddia edip sonrasında da maaş isteyenlere de üzgünüm ama saygım yok. Her türden insan var ancak linç ediyorsunuz dediğinizde bu iftiraya giriyor.Ben evimde mutluyum diyen kadını neredeyse recm edecekler. Recm edenler de kadın.... Erkekler bir şey yapmiyorken erkeklere bu zihniyeti aşılayan yine kadınlar oldu...
Evde ne iş yapiyorsun ki diyen erkeklere karşı evet sen çalışacaksin ben de evdeyim demedi kadınlar. Olur mu bak ben de çalışacağım ve sana ispat edeceğim dedi yine olan kadınlara oldu.
Mesleğini yapmak isteyen kadınlarımıza saygı sonsuz. Ama evinde çalışmak istemeyen ,evinde durmak isteyen kadınlara da aynı saygı gerek.
Çalışan kadınlar iş hayatından çekilsin demedim. Çalışmak isteyen çalışabilir. Yukarıda yazdım bir daha okuyun. Çalışmak istemeyene de saygı duyulsun yazdim.Sizin eşitlikten kastınız kadını eve ve ev işine hapsetmek mi?
Her kadın çalışmalı kısmı evet ütopik, bu kadar işsizliğin olduğu bir ortamda herkesin iş bulması çok zor. Eviçi emeği küçük görmüyorum.
Ama çalışan kadınların iş hayatından çekilmesi de eşitlik değil.
Sizin dediğiniz gibi olsa erkekler kadınların değerini bilip eşiti görmeyecek. Bana muhtaç diyecek iyice tepesine binecek.
Eşitlikse aradığınız ev içi emeği kadın erkek herkesin eşit yapmasını savunun. Ona gelince hemen ama erkekler böyle yapamıyorlar diye çekilmeniz ataerkillik oluyor.
Çalışan annelere verilen bakıcı ve kreş desteğine de asıl çalışmayan anneye vermeleri lazım çalışanın parası var diyen bir güruhla tartışmıştım ben de başka bir platformda31 sayfa sonunda ev hanımları para dilenmeye mi başladı yani? E hani kocişlerinin prensesleriydiler? Canım istiyor evde oturuyorum diyene oh sefası olsun da devlet niye para bağlıyor yahu iyi misiniz? Ayrıca da Almanyada kim çalışmayana verilen paraya helal olsun diyormuş çok merak içindeyim çünkü herkesin ortak şikayetçi olduğu bir konu bu. Istisnasini bile görmedim. Yapılabilecek en güzel şey ise anne ve babaya 1 sene paylaşımlı ücretli doğum iznini vermek olur. Onun dışında bebekten bağımsız evde olan kadına neden maaş verilsin arkadaşım ya kocasi var işte o baksın. O değil miydi bütün mesele zaten?
Konu dallanıp budaklanıyor ama sorması ayıp cidden bilmediğim için soruyorum ataerkilliğin neresinde hanımcılık ya da eşlerin el üstünde tutulduğunu gördünüz ? Ya da bahsettiğiniz ataerkillik erkeğin tamamen evine baktığı eşini piremses yaptığı hep birlikte karar aldıkları birlikte yol aldıkları bir düzense üzgünüm ataerkillik o değil yanlış biliyorsunuz.Çalışan kadınlar iş hayatından çekilsin demedim. Çalışmak isteyen çalışabilir. Yukarıda yazdım bir daha okuyun. Çalışmak istemeyene de saygı duyulsun yazdim.
Vala erkekler ev işine ortak oluyorsa buyrun başarın. Yapın. Değişimi sağlayın. Bizler de alkislayalim.
Ataerkillige de karşı değilim. Haa siz bunu da elestirirsiniz. Ama ataerkillik ve hanımcilik her ikisi de olmalı.
Çalışmakla ya da çalışmamakla alakası yok kesinlikle cahillikle alakalı bir durum. Cahil insan da her şeyi çok iyi bilir ve tek doğru kendisidir. Kesinlikle haklılarmış o kadınlara hak veriyorum şu an (!)Çalışan annelere verilen bakıcı ve kreş desteğine de asıl çalışmayan anneye vermeleri lazım çalışanın parası var diyen bir güruhla tartışmıştım ben de başka bir platformda
Sıkıldım yaa uzatmak istemiyorum valaa. Kusura bakmayın. Birlikte yol almak ok.ataerkillik de TV programlarinda ağlayıp zirlayan karısına dön diye yalvarıp erkekliği ayaklar altına alan tiplerin yaygınlaşması endişe verici. Bu kadar yazayım yaa. Off uzadı. :))Konu dallanıp budaklanıyor ama sorması ayıp cidden bilmediğim için soruyorum ataerkilliğin neresinde hanımcılık ya da eşlerin el üstünde tutulduğunu gördünüz ? Ya da bahsettiğiniz ataerkillik erkeğin tamamen evine baktığı eşini piremses yaptığı hep birlikte karar aldıkları birlikte yol aldıkları bir düzense üzgünüm ataerkillik o değil yanlış biliyorsunuz.
E bunun için evde değil mi o kadın, hadi kreş çocuğun sosyalliği için tuvalet eğitiminden sonra gerekli olabilir de?Çalışan annelere verilen bakıcı ve kreş desteğine de asıl çalışmayan anneye vermeleri lazım çalışanın parası var diyen bir güruhla tartışmıştım ben de başka bir platformda
Bir grup var toplumda ağırlıklı erkeklerden oluşan, çalışan kadınları bir kaşık suda boğacaklar. Ne anneliğimizi beğenirler, (el kadar bırakıp gidiyorlar vs) ne kazandığımız parayı hak görürler, doğum iznine ayrılırsın işi bana kaldı diye söylenirler. Ama kendi çalışmayan eşi için devlet para versin ister.Çalışmakla ya da çalışmamakla alakası yok kesinlikle cahillikle alakalı bir durum. Cahil insan da her şeyi çok iyi bilir ve tek doğru kendisidir. Kesinlikle haklılarmış o kadınlara hak veriyorum şu an (!)
Yaranamazsın.Bir grup var toplumda ağırlıklı erkeklerden oluşan, çalışan kadınları bir kaşık suda boğacaklar. Ne anneliğimizi beğenirler, (el kadar bırakıp gidiyorlar vs) ne kazandığımız parayı hak görürler, doğum iznine ayrılırsın işi bana kaldı diye söylenirler. Ama kendi çalışmayan eşi için devlet para versin ister.
Maalesef bu doğru. Benim bildiğim iki kişi var çevremden. İkisinin de zerre ihtiyacı yok. Ev hanımlarına maaş bağlansa herkesten önce bu ikisi maaş alır.Bunu tespit etmek zor. Bu ülkede yardımı bile en çok yardıma muhtaç olmayanlar alıyor.
Kreş bence de bir yaştan sonra çocuklara gerekli ama ben mesela tam gün çalıştığım için devletin uygun fiyatlı anaokuluna yarım gün gönderemiyorum. Ben yüksek fiyatlı özel kreşe mecburum. Aynı şeyi büyük çoğunluk ilkokul zamanı da yaşıyor. Devlet okulları yarım gün, güya tam gün olanlar 2de bitiyor. Çalışan anne babalarının çocuğunun kolejden başka seçeneği olmuyor. Devlet herkese ücretsiz, kaliteli ve iş saatlerine uygun (etüd mü koyar kurs mu koyar bilemem) eğitim hakkı sunmalı.E bunun için evde değil mi o kadın, hadi kreş çocuğun sosyalliği için tuvalet eğitiminden sonra gerekli olabilir de?
+1Kendi hür iradesi ile, kendi doğurduğu öz be öz çocuğuna evde kendi bakıyor diye kimseye saygısızlık yapmam, ama özel bir saygıda göstermek zorunda değilim.
Bula bula bunu mu buldunuz yani, m8lyonlarca dolarlık vurgunlar, peskes cekilen ormanlar varken vatandaşa sunulacak para mı dert oldu? Banlanmak istemem ama vergilerimiz nerde diyorsanız önce çalınan çırpılan yedirilen paraların pesine duşmelisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?