- 3 Mayıs 2011
- 13.737
- 48.917
- 798
Saptırmayın.Sonra da büyuttüğün çocuk gelip buraya ev kadınları zırnık hak etmiyor yazsın
Ay gerçekten bağlayacaklarsa maaş ben de evde oturayım madem. Benim de çocuğum var. Ben neden kreşe bırakıp çalışıyorum? Ooh evimin kraliçesi olurum. Bunu da millete mecburiyet adı altında kaktırırım.Türkiye gibi kadınların doğru dürüst hak sahibi olamadığı, olmak için yırtındığı bir ülkede hala ''evde oturanlara maaş bağlayalım'' denmesi fazla iyi niyet başka bir şey değil. Bu maaş söylemlerinin sebebi de kadını sosyal çalışma hayatından silmek. Kimse gerçekten evde oturan kadınları düşündüğü için maaş bağlamak istemiyor, kadınların çalışması para kazanmaları birilerinin zoruna gidiyor.
Siz bence kavramların tam anlamını anlamıyorsunuz. Bir kadının ataerkilliği yüceltmesi düz cehalettir.Çalışan kadınlar iş hayatından çekilsin demedim. Çalışmak isteyen çalışabilir. Yukarıda yazdım bir daha okuyun. Çalışmak istemeyene de saygı duyulsun yazdim.
Vala erkekler ev işine ortak oluyorsa buyrun başarın. Yapın. Değişimi sağlayın. Bizler de alkislayalim.
Ataerkillige de karşı değilim. Haa siz bunu da elestirirsiniz. Ama ataerkillik ve hanımcilik her ikisi de olmalı.
Sizin bir gün çalışmışlığınız oldu mu?gelince 2 saate yapıyoruz diye . Aradaki fark tüm gün çocuk bakmıyorlar. Çocuksuz herşeyi bizde hızlı yapıyoruz zaten önemli olan tüm günü çocukla geçirmek yorucu olan bu tamamen .
Bende 5 senedir aynen böyleyimBir kere evde bütün gün çocuğuna bakmak zorunda olan çalışmayan annenin yükü, yorgunluğu tahmin edilemeyecek kadar çok. Benim 4 yılda saçlarımın yarisi beyazladi. Mental sagligim fiziksel sagligim gidip gidip geliyorHa, bu sureci belki daha kolay geçiren anneler de vardır mutlaka ama bende durumlar böyle
insanlar değişiyor zamanla.Ona bakarsan evde oturan da bana oturmadığı halde, günün sonunda neden evde oturduğu için benim çalışarak elde ettiğimi sosyal yardım adı altında elde edecek? Senin de bugün paylaşımcılığın tuttu, sanki milleti ben kıskandım bu güne kadar.
Yarın yine kıskanırsın korkma yavrım.insanlar değişiyor zamanla.
Bizim devletin verdiği paradan ne olacak sanki? Anca ekmek alınır o parayla.velev ki böyle birşey olsa diyorum.çalisıyorsan sana bana mı çalışıyorsun sanki? Çok abartmişsin. Cefasını çekiyorsanız sefasını da başkası sürmüyor yani.
Ya da iş çıkışı gidip çocuklarına bakabiliriz, iş yerinde damardan vitamin veriyorlar bizeBirazdan çalışan kadınlar boş zamanlarında ev hanımlarına temizliğe gitsin, gitmişken de cebine de üç beş kuruş sıkıştırsına varacak konu sanki
Masaj da yapalım, çok yoruluyorlar yazık.Ya da iş çıkışı gidip çocuklarına bakabiliriz, iş yerinde damardan vitamin veriyorlar bize
Yanlış alintilamisim ama komik:)Masaj da yapalım, çok yoruluyorlar yazık.
En hakkaniyetli yorum bu bence . Bende tamamen böyle düşünüyorum aslında . Her işte olduğu gibi ev hanımlarında da çalışan kadınlarda da gerçekten çalışmayan insanlar var . Birde her iksiinde de çalışmayan insanlar var . Gözlerimle görüp direk şahit olduğum insanlar olduğu için bu kadar net konuşuyorum .Ev kadınları gerçekten kocasının parasını yiyor, yardımcıları varsa, çok yoruluyorum demesin.
Ama ev, çocuk, yemek her şeyle ilgileniyor üstüne destek almıyorsa hakkını yememek gerek.
Onun dışında çalışan kadınlar da bir ev kadını kadar yoruluyor hatta desteği yoksa bir tık üstü yoruluyor.
Gün sonunda, çalışan kadına da ,ev kadınına da madalya takmıyorlar.
Hayatta varolmamız için, yaşamak için ya da tercih ettiğimiz durumlar için kimsenin bize madalya takması gerekmiyor ama. Çalışmak, evimizin işini yapmak, dünyaya çocuk getirmeyi tercih ettiysek onun bakımını ve sorumluluğunu üstlenmek zaten görevimiz. Yaşamak için bunları yapmamız gerekiyor. Ve bu kadın erkek tüm insanlar için geçerli.Ev kadınları gerçekten kocasının parasını yiyor, yardımcıları varsa, çok yoruluyorum demesin.
Ama ev, çocuk, yemek her şeyle ilgileniyor üstüne destek almıyorsa hakkını yememek gerek.
Onun dışında çalışan kadınlar da bir ev kadını kadar yoruluyor hatta desteği yoksa bir tık üstü yoruluyor.
Gün sonunda, çalışan kadına da ,ev kadınına da madalya takmıyorlar.
Bazı şeyler aslında sizin tercihiniz olmuyor . Olacak olan oluyor ama siz kendi tercihiniz zannediyorsunuz . Evrenin bir döngüsü var buna göre yaşıyoruzHayatta varolmamız için, yaşamak için ya da tercih ettiğimiz durumlar için kimsenin bize madalya takması gerekmiyor ama. Çalışmak, evimizin işini yapmak, dünyaya çocuk getirmeyi tercih ettiysek onun bakımını ve sorumluluğunu üstlenmek zaten görevimiz. Yaşamak için bunları yapmamız gerekiyor. Ve bu kadın erkek tüm insanlar için geçerli.
Zorla evlendirilmediyse her kadının hayat arkadaşı da kendi tercihi. Bu görev ve sorumlulukları paylaşmayan bir adamla evlenmeyi tercih edip çok yoruluyorum, vay benim yüküm çok ağır, yok efendim seyit onbaşıya döndüm serzenişleri bana geçmiyor açıkçası.
Bu da sorumluluğu evrene atma çabasıBazı şeyler aslında sizin tercihiniz olmuyor . Olacak olan oluyor ama siz kendi tercihiniz zannediyorsunuz . Evrenin bir döngüsü var buna göre yaşıyoruz
Hayır öyle değil aslında ama siz öyle anlamak istiyorsanız bilemeyeceğimBu da sorumluluğu evrene atma çabası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?