Şu yorumun alnından öpüyorum. Toplum bu hale getirildi. Sosyal medya ile, TV'de ki propaganda ile, hükümetin saçma sapan politikaları ile... Ama anlatmaya çalışınca yine kadınlar tarafından linçleniyorsun. Ama bir yerlerde bakınca ne oldu bize diye ağlamaya başlıyorlar. Her şeye biz koşuyoruz, çocuğa, okula,eve,kocaya... Erkekten sorumluluklar alındı. Eşitiz diye diye erkekler prenses oldular. Eline tornavida almayan,banane ben eşek miyim deyip daha nişanlanmadan karısının maaşına göz diken erkekler türedi. Kaynanalar maaşsiz gelin istemedi. Niye?? Oğulcukları çok çalışır yorulur diye. Amaan gelin de çalışsın oğlum niye ezilsin???
Evde çocuğuna bakmak isteyen, bakıcı eline bırakmak istemeyen, çocuğunun en güzel zamanlarını kaçırmak istemeyen kadınlar linçleniyor. Çalışan annelik yapmıyor mu diyorlar? Yapiyor. Hem de 5 parçaya bölünerek. Neden kadın 5 parçaya bölünsün? Bunu sorgulamıyoruz. Kadının yükünü sorguluyoruz. Ama yine kadınlardan azar işitiyoruz.
Ben evimde mutluyum diyen kadını neredeyse recm edecekler. Recm edenler de kadın.... Erkekler bir şey yapmiyorken erkeklere bu zihniyeti aşılayan yine kadınlar oldu...
Evde ne iş yapiyorsun ki diyen erkeklere karşı evet sen çalışacaksin ben de evdeyim demedi kadınlar. Olur mu bak ben de çalışacağım ve sana ispat edeceğim dedi yine olan kadınlara oldu.
Mesleğini yapmak isteyen kadınlarımıza saygı sonsuz. Ama evinde çalışmak istemeyen ,evinde durmak isteyen kadınlara da aynı saygı gerek.