• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Bula bula bunu mu buldunuz yani, m8lyonlarca dolarlık vurgunlar, peskes cekilen ormanlar varken vatandaşa sunulacak para mı dert oldu? Banlanmak istemem ama vergilerimiz nerde diyorsanız önce çalınan çırpılan yedirilen paraların pesine duşmelisiniz.
O kadar haklısınız ki

Bula bula bunu mu buldunuz yani, m8lyonlarca dolarlık vurgunlar, peskes cekilen ormanlar varken vatandaşa sunulacak para mı dert oldu? Banlanmak istemem ama vergilerimiz nerde diyorsanız önce çalınan çırpılan yedirilen paraların pesine duşmelisiniz.
Neden dert olmasın? Zorla çalıştırılmayan, okutulmayan, eve tıkılıp makine gibi doğurtulan mağdur kadınlar tamam, ben sabahın körü kışın ayazı yazın civcivi demeden kalkıp işe gidiyorsam, keyfiye evde oturup kocasının parası ile bana hava atan evinin gıralıçaları yine kocalarının keyfiyle ortada kalırsa benim sorunum değil. Onlar yedi bunlar da yiyiversinin sonu yok.

O kadar haklısınız ki

Valla oyleyim, sankim her şey cok super, yonetim çok seffaf, vergiler milim milim hesaplanıyor da bir avuç vatandaşa sunulacak paranin derdi kaldı....

Ote yandan şunu görüyorum ki bu toplumun dini imanı para olmus arkadaş, para getrmiyorsan degerin 0. Ev ici emeğin hicbir değeri yok gordüğüm kadarıyla, çocuk büyutüp topluma kazandırmanın, anneye babaya bakmanın, kvye kpye bakmanın hicbir değeri yok. Çocuk buyürken yıllarca uykusuz kalmanın, topluma hayırlı birey olsun okusun ahlaklı olsun diye ugraşmanin da hiçbir değeri yok. Kadınların üstüne tonla iş yikilıyor ama hicbir değeri yok cünkü zaten o işlere kadınlar bakmalı!, ne yani hasta bir yaşlıya erkek mi baksın!!! Sonra da büyuttüğün çocuk gelip buraya ev kadınları zırnık hak etmiyor yazsın.

Bu vesileyle de 8 Mart emekçi kadinlar gununü kutlarim herkesin, para olsun olmasın hepiniz çok kıymetlisiniz.

Helal be.bir de memurların parasına göz dikenler var.neymişmiş memurların parası onların vergilerinden çıkıyormuş.bak bak.ben de tam bu cevabı yazmıştım.memur bütçesi böyle bir devlette yüzde kaçtır sizce? Ben yüzde 5 olduğunu bile düşünmüyorum.bizim kaç yıllık maaşınız onların öğle yemeği parasidir be.

Neden dert olmasın? Zorla çalıştırılmayan, okutulmayan, eve tıkılıp makine gibi doğurtulan mağdur kadınlar tamam, ben sabahın körü kışın ayazı yazın civcivi demeden kalkıp işe gidiyorsam, keyfiye evde oturup kocasının parası ile bana hava atan evinin gıralıçaları yine kocalarının keyfiyle ortada kalırsa benim sorunum değil. Onlar yedi bunlar da yiyiversinin sonu yok.
Bizim devletin verdiği paradan ne olacak sanki? Anca ekmek alınır o parayla.velev ki böyle birşey olsa diyorum.çalisıyorsan sana bana mı çalışıyorsun sanki? Çok abartmişsin. Cefasını çekiyorsanız sefasını da başkası sürmüyor yani.

Ev hanımları neden küçümseniyor sorusunun cevabısınız.
Cevabı mıyım bilemem. Ama keyfimin çok yerinde olduğunu biliyorum :) Herkesin istediği düzende yaşama hakkı olduğunu savunan biriyim. Herkesin nasıl mutlu ise o şekilde yaşamasını savunan biriyim.

Aşırı feministlik yapıp sonra "Seyit Onbaşı olduk. Eşitlik bu değildi"deyip ağlayan binlerce kadınların Instagramdaki psikoloji sayfalarının altındaki yorumları da okuyorum.

Kendine yeten,kendini seven,kadın düşmanı olmayan her hemcinsim baş tacıdır. Sizin gibi böyle (beni tanimaz etmezsin :) ) yorum yapıp kendini ön plana atan kadınların iç dünyasını da biliyoruz.

Diyeceğim o ki kimsenin kimseyi küçüksemeye hakkı yok. O hakkı kendinde görüyorsa kendi iç dünyasında hallemediği bir şeyler vardır.

Bizim devletin verdiği paradan ne olacak sanki? Anca ekmek alınır o parayla.velev ki böyle birşey olsa diyorum.çalisıyorsan sana bana mı çalışıyorsun sanki? Çok abartmişsin. Cefasını çekiyorsanız sefasını da başkası sürmüyor yani.
Ona bakarsan evde oturan da bana oturmadığı halde, günün sonunda neden evde oturduğu için benim çalışarak elde ettiğimi sosyal yardım adı altında elde edecek? Senin de bugün paylaşımcılığın tuttu, sanki milleti ben kıskandım bu güne kadar. 😂

Valla oyleyim, sankim her şey cok super, yonetim çok seffaf, vergiler milim milim hesaplanıyor da bir avuç vatandaşa sunulacak paranin derdi kaldı....

Ote yandan şunu görüyorum ki bu toplumun dini imanı para olmus arkadaş, para getrmiyorsan degerin 0. Ev ici emeğin hicbir değeri yok gordüğüm kadarıyla, çocuk büyutüp topluma kazandırmanın, anneye babaya bakmanın, kvye kpye bakmanın hicbir değeri yok. Çocuk buyürken yıllarca uykusuz kalmanın, topluma hayırlı birey olsun okusun ahlaklı olsun diye ugraşmanin da hiçbir değeri yok. Kadınların üstüne tonla iş yikilıyor ama hicbir değeri yok cünkü zaten o işlere kadınlar bakmalı!, ne yani hasta bir yaşlıya erkek mi baksın!!! Sonra da büyuttüğün çocuk gelip buraya ev kadınları zırnık hak etmiyor yazsın.

Bu vesileyle de 8 Mart emekçi kadinlar gununü kutlarim herkesin, para olsun olmasın hepiniz çok kıymetlisiniz.
Şu yorumun alnından öpüyorum. Toplum bu hale getirildi. Sosyal medya ile, TV'de ki propaganda ile, hükümetin saçma sapan politikaları ile... Ama anlatmaya çalışınca yine kadınlar tarafından linçleniyorsun. Ama bir yerlerde bakınca ne oldu bize diye ağlamaya başlıyorlar. Her şeye biz koşuyoruz, çocuğa, okula,eve,kocaya... Erkekten sorumluluklar alındı. Eşitiz diye diye erkekler prenses oldular. Eline tornavida almayan,banane ben eşek miyim deyip daha nişanlanmadan karısının maaşına göz diken erkekler türedi. Kaynanalar maaşsiz gelin istemedi. Niye?? Oğulcukları çok çalışır yorulur diye. Amaan gelin de çalışsın oğlum niye ezilsin???
Evde çocuğuna bakmak isteyen, bakıcı eline bırakmak istemeyen, çocuğunun en güzel zamanlarını kaçırmak istemeyen kadınlar linçleniyor. Çalışan annelik yapmıyor mu diyorlar? Yapiyor. Hem de 5 parçaya bölünerek. Neden kadın 5 parçaya bölünsün? Bunu sorgulamıyoruz. Kadının yükünü sorguluyoruz. Ama yine kadınlardan azar işitiyoruz.
Ben evimde mutluyum diyen kadını neredeyse recm edecekler. Recm edenler de kadın.... Erkekler bir şey yapmiyorken erkeklere bu zihniyeti aşılayan yine kadınlar oldu...

Evde ne iş yapiyorsun ki diyen erkeklere karşı evet sen çalışacaksin ben de evdeyim demedi kadınlar. Olur mu bak ben de çalışacağım ve sana ispat edeceğim dedi yine olan kadınlara oldu.

Mesleğini yapmak isteyen kadınlarımıza saygı sonsuz. Ama evinde çalışmak istemeyen ,evinde durmak isteyen kadınlara da aynı saygı gerek.

Ev içi emeğe o evde olanlar karşılık vermek zorunda. Bir kadının kocasının yemeğini yapıyorsa, anasına babasına bakıyorsa, çocuğunu yetiştiriyorsa karşılık alacağı yer işte o baktıklarıdır. Benim ev hanımı anneme rahmetli babam yokluk yüzü göstermedi, şimdi bıraktıkları yetiyor artıyor, canı istiyor gelip alıyoruz, geziyoruz, hasta olunca da bakacağız. Benim anamdan benden başka kimse sorumlu değildir.

Şu yorumun alnından öpüyorum. Toplum bu hale getirildi. Sosyal medya ile, TV'de ki propaganda ile, hükümetin saçma sapan politikaları ile... Ama anlatmaya çalışınca yine kadınlar tarafından linçleniyorsun. Ama bir yerlerde bakınca ne oldu bize diye ağlamaya başlıyorlar. Her şeye biz koşuyoruz, çocuğa, okula,eve,kocaya... Erkekten sorumluluklar alındı. Eşitiz diye diye erkekler prenses oldular. Eline tornavida almayan,banane ben eşek miyim deyip daha nişanlanmadan karısının maaşına göz diken erkekler türedi. Kaynanalar maaşsiz gelin istemedi. Niye?? Oğulcukları çok çalışır yorulur diye. Amaan gelin de çalışsın oğlum niye ezilsin???
Evde çocuğuna bakmak isteyen, bakıcı eline bırakmak istemeyen, çocuğunun en güzel zamanlarını kaçırmak istemeyen kadınlar linçleniyor. Çalışan annelik yapmıyor mu diyorlar? Yapiyor. Hem de 5 parçaya bölünerek. Neden kadın 5 parçaya bölünsün? Bunu sorgulamıyoruz. Kadının yükünü sorguluyoruz. Ama yine kadınlardan azar işitiyoruz.
Ben evimde mutluyum diyen kadını neredeyse recm edecekler. Recm edenler de kadın.... Erkekler bir şey yapmiyorken erkeklere bu zihniyeti aşılayan yine kadınlar oldu...

Evde ne iş yapiyorsun ki diyen erkeklere karşı evet sen çalışacaksin ben de evdeyim demedi kadınlar. Olur mu bak ben de çalışacağım ve sana ispat edeceğim dedi yine olan kadınlara oldu.

Mesleğini yapmak isteyen kadınlarımıza saygı sonsuz. Ama evinde çalışmak istemeyen ,evinde durmak isteyen kadınlara da aynı saygı gerek.
Bak bişey diyecem. Seyit onbaşı olalım. Sonunda kazık da yesek elimizde güç olur. Sen gir bi tibitır maskülen redpill zart zort sayfalara, onlar hiç Seyit onbaşı istemiyor. Çünkü kadınlara kaptırmaktan çok rahatsızlar. Bu yüzden boşanma oranının arttığını düşünüyorlar, çünkü kadınlara para dışında verecek bişeyleri yok, para dışında bir kadını elinde tutacak yetenekleri de. Her şey para olmuş diye isyan etmek fayda sağlamaz, evet her şey para olmuş bile zaten.

Ona bakarsan evde oturan da bana oturmadığı halde, günün sonunda neden evde oturduğu için benim çalışarak elde ettiğimi sosyal yardım adı altında elde edecek? Senin de bugün paylaşımcılığın tuttu, sanki milleti ben kıskandım bu güne kadar. 😂

O zaman panpa sosyal güvenlik sistemine koydugun para başkasının çocuklarınin egitimine de gidiyor, toplum hastanelerine de gidiyor, iş bulamayanların issizlik maaşlarına da gidiyor. Çocugu olmayanlar, sağliklı olanlar neden sosyal güvenliğe maaşlarinın bir kısminı yatıriyor o zaman? Hemen cevap veriyorum, daha iyi bir toplum için. Çocuklar rahatça okusun, hastalara bakılsin kimse hastalıktan ölmesin, sokaklar temiz olsun güzel olsun, sokak hayvanları beslensin , insanlar rahat ve güvenli yaşasın diye. Koydugun para başkasının hayatına gitmiyor yani toplum refahına gidiyor. Ben aynen öyle bir ulkede yaşıyorum delice vergi var ama kimse isyan etmiyor ama herkes mutlu, insanlar toplumdaki herkes yesin içsin barınsın giyinsin istiyor. O da tam anlamıyla insana saygı ve liberal demokrasi oluyor , umarım bir gün Türkiyeye de uğrar insanlarimız da o refahı tadar.

Valla yukarıda birisi yazmış ki biz sizin yaptığınızı evde gelince 2 saate yapıyoruz diye . Aradaki fark tüm gün çocuk bakmıyorlar. Çocuksuz herşeyi bizde hızlı yapıyoruz zaten önemli olan tüm günü çocukla geçirmek yorucu olan bu tamamen . Ben ev kadınıyım ve hayatımın devamında de böyle kalacağım diplomam var çalışma imkanım yok . Ne yapalım şimdi özür dilerim ama eşşek gibi çalışıyorum yan komşum çalışıyor ve inanın benden daha az çalışıyor şuan . Her kelimenizd katılıyorum . Emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun

O zaman panpa sosyal güvenlik sistemine koydugun para başkasının çocuklarınin egitimine de gidiyor, toplum hastanelerine de giduyor, iş bulamayanların issizlik maaşlarına da gidiyor. Çocugu olmayanlar, sağliklı olanlar neden sosyal güvenliğe maaşlarinın bir kısminı yatıriyor o zaman? Hemen cevap veriyorum, daha iyi bir toplum için. Çocuklar rahatça okusun, hastalara bakılsin kimse hastalıktan ölmesin, sokaklar temiz olsun güzel olsun, sokak hayvanları beslensin , insanlar rahat ve güvenli yaşasın diye. Koydugun para başkasının hayatına gitmiyor yani toplum refahına gidiyor. Beb aynen öyle bir ulkede yaşıyorum delice vergi var ama kimse isyan etmiyor ama herkes mutlu, herkes yesin içsin barınsın giyinsin istiyor. O da tam anlamıyla insana saygı ve liberal demokrasi oluyor , umarım bir gün Türkiyeye de ugrar insanlarimız da o refahı tadar.
Sosyal politikalara karşı değilim, birileri evde oturmayı seçti diye maaş bağlanmasına karşıyım. Yoksa dediğin gibi o kadar dert var ki, iki tane altın güncü ablanın maaşını düşünme lüksümüz bile yok. Sanki mevcut politikalar tıkır tıkır da, bi bu kaldı.

Sosyal politikalara karşı değilim, birileri evde oturmayı seçti diye maaş bağlanmasına karşıyım. Yoksa dediğin gibi o kadar dert var ki, iki tane altın güncü ablanın maaşını düşünme lüksümüz bile yok. Sanki mevcut politikalar tıkır tıkır da, bi bu kaldı.

Yani bir de bu çok yanlış bir bakış açısı. Evde oturan kadınlar mı bakıyor bir tek çocuklarına ? Bakıcı tutan kadınlara da bakıcı parası bağlansın o zaman, o da isterdi çocuğunu büyütmek. Bunun sonu yok ki. Herkese maaş mı bağlayacağız her iş için ? Her şey para olmuş deniyor katılıyorum, kendi annesi babasına baktı diye de kimse para almasın bir zahmet, kendim için de konuşuyorum.

Anlamak istemediğiniz şey şu herkes evde oturmaya seçmiyor bazen gerçekten zorunda oluyorsun bunu görmek istemiyorsunuz

Anlamak istemediğiniz şey şu herkes evde oturmaya seçmiyor bazen gerçekten zorunda oluyorsun bunu görmek istemiyorsunuz

Ablacım herkes çalışmayı da seçmiyor bazen sadece çalışmak zorunda kalıyorsun.
Hayatınızdaki her şanssızlık için bir başkasından iyilik beklemek bana yanlış geliyor. İnsan biraz da kendi çabalamalı. Bunu şu an evde oturan biri olarak yazıyorum, bu tarz politikalar kadınları sosyal hayattan dışlamaktan başka bir işe yaramayacak.

Ablacım herkes çalışmayı da seçmiyor bazen sadece çalışmak zorunda kalıyorsun.
Hayatınızdaki her şanssızlık için bir başkasından iyilik beklemek bana yanlış geliyor. İnsan biraz da kendi çabalamalı. Bunu şu an evde oturan biri olarak yazıyorum, bu tarz politikalar kadınları sosyal hayattan dışlamaktan başka bir işe yaramayacak.
Ben size katılmıyorum ayrıca bana ablacım vs diyemezsiniz

Back