Ev kadınları neden küçümseniyor

Yorgunluk yarıştırıyoruz durun.

100 üzerinden kaç sizinki, 50nin altındaysa kenara geçin, üzerindeyse atın üç beş cümle

Buraya bu konuyu yazdıysam affedin ama merak edin oğlunuzun kekemeligi ne oldu geçti mi benim kizim da da yeni başladı sureciniz nasil ilerledi
Kime sordunuz acaba? Bizde böyle bir sorun olmadı hiç, karıştırmış olabilir misiniz geçmiş olsun bu arada Allah şifa versin evladınıza

Yorgunluk yarıştırıyoruz durun.

100 üzerinden kaç sizinki, 50nin altındaysa kenara geçin, üzerindeyse atın üç beş cümle
Bilmiyom ki, cocugum yok. Ordan baya bi puan kaybederim sanirim. 2 ayri iste calisiyom. Biri ulusalarasi bi sirkette, digeri de kenardan kendi isimi kurmak uzerine. Fiziken kolay ama kafa yorucu isim var. Ama bizde ev isleri daha cok esime ait. Cunku onun isi yari zamanli gibi bisey. Hayatimda sadece 6 ay calismadim. Onda da ciddi bi hastaligim oldugu icin. Hayatimin en berbat zamanlariydi. Daha gecen gun esimle konusuyoduk. Crypto yatirimlarimiz var. Ordan zengin olursak napariz diye. Dedim valla ben isimi birakmam. Cok acirim bosa gecen zamana. Allah o kadar kafa vermis, baya zeki bi insanim Insanligi kendimden ve yapabileceklerimden mahrum birakmak istemem. Ben pek para icin calismiyorum anlicaginiz.

Ev islerine ayrilan zaman o kadar ziyan geliyo ki bana. O zamanda neler neler yaparim. Oyle cok pis olmicak kadar temizle yeter. Ama mesela evde kaldigim 6 ayda deli gibi sabaha kadar fayans aralarini falan fircaliyodum. Habire duvar siliyodum, tertemiz evi bastan asagiya boyattim. Boyacilar bile demisti abla bu ev tertemiz niye boyatiyon bu duvarlari Demem o ki insan evde kalinca biraz bunlari takinti yapiyo galiba. Su an hicbisey gozume batmiyo valla. Cunku onu gorecek gozum yok kafa yorgunlugundan dolayi.

Size bi 60 olur.
Çocuk olsaydı 80e çıkardı.
10 puanı eşinizin yarı zamanlı çalışmasından, 10 puanı yatırımlardan kırdım (çünkü benim yok ve canım kırmak istedi).

Ben evde olsam da ev temizlemem gibi geliyor, pisim galiba.
O yüzden bildiğim yerden devam.
Benim her işim 'kaç dakikada bitiririm, tahmini ne zaman otururum'u planlamak üzere
Dünyaya oturmaya gelmişim ama yanlışlıkla çalışma hayatına girmişim gibi.

Meclise soru önergesi falan verebilirim.
1 ay iş, 1 ay ev döngüsünün toplum refahı üzerindeki etkisinin araştırılmasını isteyeceğim.

Ev hanımı hiç olmadım ama şunu çok iyi biliyorum bir mesleğin olması ve sevdiğin işi yapıyor olmak ve kendi paranı istediğin gibi çatır çutur harcayabilmek dünyanın en güzel duygusu

Şu an canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayın, belki daha sonra çalışma hayatını özleyip tekrar dönmek isteyeceksiniz

İnsanlara gelince iş arkadaşları, sosyal hayatta edinilen arkadaşlar, akrabalar, komşular dahil insanların bir kısmı zaten dedikoducu, arkadan iş çeviren iki yüzlülerdir, yani çalışsanız da çalışmasanız da bu tip insanlara hep denk geleceksiniz, bu tip insanlara lafı hiç eğip bükmeden net bir şekilde işlerinize hayatınıza burunlarını sokmamaları gerektiğini söyleyin, sizle eşiniz çocuğunuz veya değer verdiklerinizle ilgili söz hakkı tanımayın çünkü kimse bir başkasının hayatıyla ilgili söz hakkına sahip değildir.

Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.

Çocuklu kadınlar ve titiz kadınlar evde yoruluyordur, bizde 5 çocuklu bir komşu var kadın hastalık derecesinde titiz, hiç abartmıyorum işe gitme mesaisi gibi sabah 7’de ev temizlemeye başlıyor gece 12’ye kadar iş yapıyor, insan her gün mutfak dolaplarında ne var ne yok indirip tek tek temizler mi? Bu komşu yapıyor, her gün kapı pencere siliyor, haftada 1 ne kadar halı yolluk vs varsa yıkanıyor, bir yandan çocuklarıyla ilgileniyor, eşi vefat ettiğinden her iş kadında, bu kadın eminim ev işi yaptığı için çok yoruluyor ama benim gibi sabaha kadar oturup öğlen kalkan ev işini tek başına yapmayan, küçük çocuk olmadığından her gün düzenli yemek yapmak zorunda kalmayan biri için ev kadınlığı yorucu değil kolay.

Çalışan kadınların da yaşadığı şehrin trafiğine ve yaptıkları işe göre yorgunlukları değişken, misal kızkardeşim İstanbul’da, her sabah o trafiğe girmek cidden zulüm akşam iş çıkışı keza vaktinin ortalama 2 saati dur kalk trafikte geçiyor ki işyeriyle evi arası çok da mesafe yok, masa başı çalışıyor lakin asla hata kabul etmeyen zihnen yorulduğu bir işi var, çocukları artık yetişkin olduğundan evde aşırı bir yorgunluğu olmuyor fakat küçük çocukları olup da çalışan kadınlar bir de evde yoruluyor, yani bence yorgunluk kıyaslanacak bir şey değil, ev kadınıyım ama ben yorulmuyorum ama siz titizsinizdir ya da küçük çocuklarınız vardır çok yoruluyorsunuzdur, çalışan kadınlar da yaptıkları işe ve eviyle işi arasındaki trafikte kalmasına göre veya evdeki sorumluluklarının azlığı çokluğuna göre bir kısmı bir kısmına göre daha az ya da daha çok yoruluyordur.

Hanımlar,
hazır gelmişken lütfen yarışır gibi mesajlar yazıp polemiğe girmeyin rica ediyorum
Herkesin hayatı da zorluğu da yorgunluğu da kendine.

1 hafta degil senelerce calismadim hic cinnet gelmedi ya. Evde asla yorulmuyordum yoga resim muzik kafama göre hosuma giden seyleri yapiyordum. Ev işleri oldugu kadar oluyordu bi sekil.
Suan calisiyorum gayet yoruluyorum ha Hollandadaki asgari ucret sabah yataktan kalktigima degiyor en azindan bana gore. (Ev giderlerini ben karsilamiyorum) Onu da devam etsem mi bazen emin olamiyorum. Ev kesinlkle en rahati

evimi severim
her ev işimi de kendim yaparım

ama neden cinnet geçireyim anlamadım ki, iş yapasım yoksa da açar dizi izlerim, yatar uyurum yahu...ki ben uyku sorunlu bir insanım. uykuya dalma bozukluğum var. uyuyamadığım için kalkıp ütü yaptığım, dolap sildiğim olur. evim pis, dağınık hiç olmaz. tezgahı toplamadan ocağı silmeden yatmayan o kadın modeliyim.

evden çalışıyorum ben hep evdeyim, bazen çalıştığım işte iş çok olduğu için bunalmışımdır ama evde ev işinden dolayı ya da evde olmaktan dolayı hiç cinnet geçirmedim açıkçası

Evden çıkınca da oluyor. Yapana iş hep oluyor evde. Annem soruyordu komşulara siz işi nasıl bitiriyonuz diye, onlar da yapmayınca bitiyor diyordu. Birisi hariç hepsi de ev hanımıydı.

Benim kardesim 42 yaşında, hiç evlenmedi, nerdeyse 20 yıldır yalnız yaşiyor, bir fabrikada müdür olarak haftanın 6 günü ortalama günde 10 saat çalışıyor, aşırı ketum ve pinti olduğu için yardımcı almaz, yemeğini kendi yapar (airfrier) çamaşırını kendi yıkar (makineleri canavar gibi) sadece ütüsünü dükkanda yaptırır evi çiçek gibi (robotlar sağolsun)... Arada sevgilileri gelir gider , kalir, yerleşir, onlara da pek iş yaptirmaz.... Bugüne kadar bir kez bile ev işinden yakindigini duymadım, evlenir de eşi böyle evişinden cinnetli minnetli yakınırsa vereceği cevabı duyar gibiyim Evet kendisi erkek.

Son düzenleme:
Hadi bir de ben alıntılayayım, eksik kalmasın.

Yıllarca çalışmadığım, esnek çalıştığım, evden çalıştığım zamanlar oldu. Sabah kalkar kahvemi içer, maksimum bir iki saatte evde yapılacak işleri halleder sonra keyfime bakardım. İşiniz bitmiyorsa problem ev işlerinde değildir bence.

ev kadınlarının küçümsenmesi bir tarafa, siz bir de hiçbir yere sığamayan “ev kızı”(bekar işsiz kadın birey) küçümsenmesini görün. İş arayıp bulamazsınız sizi tembel zannederler, üzerinizden ego tatmini yaparlar sürekli birileriyle kıyaslarlar kendinizi gerçekten fazlalık gibi hissedersiniz vs. Bir süre sonra toplumdan kendinizi soyutlarsınız. Bayram seyran öncesi kendinizi imha etmek istersiniz aynı soruları duymamak için vs… başkalarının hayatına karşı acımasızca yaklaşımımız çok yaralayıcı ve çoğumuz farkında bile değiliz.

Birbirine denk şeyler karşılaştırılır veya kısaylanabilir , iki öğretmen iki mühendis iki tezgahtar vb. gibi
Evde oturan bir insan ile çalışan birinin kıyası çok yersiz , kadın erkek farketmez.

Çalışan insanın bir mesleği var , onu icra ediyor , ne iş yapıyorsunuz sorusuna da ev hanımıyım denmez çalışmıyorum denir , mesleğiniz ne sorusuna da misal öğretmenim ama çalışmıyorum denir gibi.

Ev hanımlığı bir meslek değil ki karşılaştırma o yüzden manasız geliyor bana.

Evde de çalışıyoruz çok yoruluyoruz dersin ona lafım yok, fakat annelik dahil yapılan işlerin hiçbiri meslek değil ki.

Düşünsenize biri mesleğinizi soruyor anneyim der misiniz?

Bula bula bunu mu buldunuz yani, m8lyonlarca dolarlık vurgunlar, peskes cekilen ormanlar varken vatandaşa sunulacak para mı dert oldu? Banlanmak istemem ama vergilerimiz nerde diyorsanız önce çalınan çırpılan yedirilen paraların pesine duşmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…