Yorgunluk yarıştırıyoruz durun.Ay konu kac sayfa olmus ya. Biraz abarttik sanki bayanlar ne dersinizTamam hepimiz iyiyiz, hepimiz kiymetliyiz. Ne yaristiriyoz anlamadim ki. Herkes kendi hayat sartlarina gore bazi tercihler yapiyo ya da mecbur kaliyo. Herkes mutlu olsun insallah tercihleri ile. Kimse kimseye birsey ispatlamak zorunda degil.
Kime sordunuz acaba? Bizde böyle bir sorun olmadı hiç, karıştırmış olabilir misinizBuraya bu konuyu yazdıysam affedin ama merak edin oğlunuzun kekemeligi ne oldu geçti mi benim kizim da da yeni başladı sureciniz nasil ilerledi
Bilmiyom ki, cocugum yok. Ordan baya bi puan kaybederim sanirim. 2 ayri iste calisiyom. Biri ulusalarasi bi sirkette, digeri de kenardan kendi isimi kurmak uzerine. Fiziken kolay ama kafa yorucu isim var. Ama bizde ev isleri daha cok esime ait. Cunku onun isi yari zamanli gibi bisey. Hayatimda sadece 6 ay calismadim. Onda da ciddi bi hastaligim oldugu icin. Hayatimin en berbat zamanlariydi. Daha gecen gun esimle konusuyoduk. Crypto yatirimlarimiz var. Ordan zengin olursak napariz diye. Dedim valla ben isimi birakmam. Cok acirim bosa gecen zamana. Allah o kadar kafa vermis, baya zeki bi insanimYorgunluk yarıştırıyoruz durun.
100 üzerinden kaç sizinki, 50nin altındaysa kenara geçin, üzerindeyse atın üç beş cümle
Size bi 60 olur.Bilmiyom ki, cocugum yok. Ordan baya bi puan kaybederim sanirim. 2 ayri iste calisiyom. Biri ulusalarasi bi sirkette, digeri de kenardan kendi isimi kurmak uzerine. Fiziken kolay ama kafa yorucu isim var. Ama bizde ev isleri daha cok esime ait. Cunku onun isi yari zamanli gibi bisey. Hayatimda sadece 6 ay calismadim. Onda da ciddi bi hastaligim oldugu icin. Hayatimin en berbat zamanlariydi. Daha gecen gun esimle konusuyoduk. Crypto yatirimlarimiz var. Ordan zengin olursak napariz diye. Dedim valla ben isimi birakmam. Cok acirim bosa gecen zamana. Allah o kadar kafa vermis, baya zeki bi insanimInsanligi kendimden ve yapabileceklerimden mahrum birakmak istemem. Ben pek para icin calismiyorum anlicaginiz.
Ev islerine ayrilan zaman o kadar ziyan geliyo ki bana. O zamanda neler neler yaparim. Oyle cok pis olmicak kadar temizle yeter. Ama mesela evde kaldigim 6 ayda deli gibi sabaha kadar fayans aralarini falan fircaliyodum. Habire duvar siliyodum, tertemiz evi bastan asagiya boyattim. Boyacilar bile demisti abla bu ev tertemiz niye boyatiyon bu duvarlariDemem o ki insan evde kalinca biraz bunlari takinti yapiyo galiba. Su an hicbisey gozume batmiyo valla. Cunku onu gorecek gozum yok kafa yorgunlugundan dolayi.
Şu an canınız nasıl istiyorsa öyle yaşayın, belki daha sonra çalışma hayatını özleyip tekrar dönmek isteyeceksinizHerkes işine baksa hayat daha güzel olacakken kuyu kazmalar, iki yüzlülükler, dedikodu, ayak kaydırma.. vs ne ararsan yaşadım iş hayatımda. Kafam kaldırmıyor artık bu insanları gerçekten ruhen çok yorgun hissediyorum ama alışmışız bir yandan da o tempoya. Spora, hobilere falan saldırıyor insan. Kocamın vicdanına, bilmemneyine bıraktığım da yok yani hayatımı. Sağlığımız yerinde olduğu sürece tutarız yine işin ucundan. Allah canını almadan rızkını kesmezmiş. Hiçbir şeyin garantisi yokken kısacık ömürde neyi kasıyoruz bu kadar diye düşünüyorum bazen.
Karşılaştırma ve kıyas yapmak için açılmış bir konu gibi oldu fakat hiç alakası yok.
İşin sonunda; kafa yorduğum konunun aslında bazı psikolojik olarak kendimi yıprattığım farklı sebeblere dayandığını farkettim. Yani benim olayım çalışıp çalışmama olayı değil, kötü niyetli insanlara karşı artık bağışıklığımın düşmüş olması. Bu yönde kendime bir şeyler katmalıyım sanırım.
Çocuklu kadınlar ve titiz kadınlar evde yoruluyordur, bizde 5 çocuklu bir komşu var kadın hastalık derecesinde titiz, hiç abartmıyorum işe gitme mesaisi gibi sabah 7’de ev temizlemeye başlıyor gece 12’ye kadar iş yapıyor, insan her gün mutfak dolaplarında ne var ne yok indirip tek tek temizler mi? Bu komşu yapıyor, her gün kapı pencere siliyor, haftada 1 ne kadar halı yolluk vs varsa yıkanıyor, bir yandan çocuklarıyla ilgileniyor, eşi vefat ettiğinden her iş kadında, bu kadın eminim ev işi yaptığı için çok yoruluyor ama benim gibi sabaha kadar oturup öğlen kalkan ev işini tek başına yapmayan, küçük çocuk olmadığından her gün düzenli yemek yapmak zorunda kalmayan biri için ev kadınlığı yorucu değil kolay.Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
evimi severimVala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
Evden çıkınca da oluyor. Yapana iş hep oluyor evde. Annem soruyordu komşulara siz işi nasıl bitiriyonuz diye, onlar da yapmayınca bitiyor diyordu. Birisi hariç hepsi de ev hanımıydı.Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
Benim kardesim 42 yaşında, hiç evlenmedi, nerdeyse 20 yıldır yalnız yaşiyor, bir fabrikada müdür olarak haftanın 6 günü ortalama günde 10 saat çalışıyor, aşırı ketum ve pinti olduğu için yardımcı almaz, yemeğini kendi yapar (airfrier) çamaşırını kendi yıkar (makineleri canavar gibi) sadece ütüsünü dükkanda yaptırır evi çiçek gibi (robotlar sağolsun)... Arada sevgilileri gelir gider , kalir, yerleşir, onlara da pek iş yaptirmaz.... Bugüne kadar bir kez bile ev işinden yakindigini duymadım, evlenir de eşi böyle evişinden cinnetli minnetli yakınırsa vereceği cevabı duyar gibiyimVala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
Hadi bir de ben alıntılayayım, eksik kalmasın.Vala ev hanımlığı normal işe gidip gelmekten daha yorucu olabiliyor. Evden hiç çıkmasam yine evde yapacak şey oluyor. Devamlı bir şey yerleştiriyorsun, bir şey yapıyorsun elin boş durmuyor. O eleştirenler ev hanımlığını beğenmeyenleri bir hafta evde bıraksan cinnet geçirecek hale gelirler. Hiç önemsemeyin bence.
Burada birkaç ay önce bir konu açılmıştı. Devlet emekli olmayan ama yaşlanan kadınları desteklesin diye. Özellikle kimi kimsesi yoksa ve hayatı votunca çalışmamışsa veya geliri kendini geçindirmek için yeterli değilse vs. İşte tam bu noktada bize giren çıkan oluyor biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?