Ev kadınları neden küçümseniyor

Minik her sabah kızı okula bırakıp ters istikamete geri dönüyorum. Akşam da aynısının tersini yapıyorum. Konuşturtma beni istersen
Tamam tamam nickini benim icin diyeceksin diye korkuyorum
Hepimizin inşallah

Tayin için özelden yazacaktım ama mesaj kutusu kapalı piraye

Erkeğin çocuk bakımına dahil olmasını ben de destekliyorum, kadın ister çalışsın ister çalışmasın erkek kendi evladına bakabilmeli, bir alt değiştirmek gaz çıkartmak veya anne dinlenirken bebeği oyalamak zor bir şey değil, hem bebeğin babayla bağı için de önemli.

Yok be bacım, sağolasın ama çocugun okulu bitene kadar bana tayin haram zaten, sen keyfini çikar...
Bizim aslında kk ya ilk geldigim dönemde nerde bilmiyorim ama bir yerlerde sohbet etmisligimiz vardi .hatta beben doğduğunda tebrik etmiştim ve yine beni tanımamıştin

Bizim aslında kk ya ilk geldigim dönemde nerde bilmiyorim ama bir yerlerde sohbet etmisligimiz vardi .hatta beben doğduğunda tebrik etmiştim ve yine beni tanımamıştin
Doğrudur valla...17 yıl olmuş o zaman, her tanistigimızda böyle seviniyorsam demek, tekrar tekrar sevinmek için unutuyo olabilirim

Son düzenleme:
Devletin tam gün anaokulu da var ücretli ?

Çok iyi sistemmiş ya. İzmir’de olduğunu zannetmiyorum ama. Siz nerdesiniz?

Annem bir süre rahatsızdı.Bulmakta zorlandık temizlik için İzmirde aynen.Evet çok iyi sistem ve piyasanın altında fiyat tam gün ve yarım gün.Beğenmeyen gitsin modunda yöneticisi, fazla isteyeni, geleceğim deyip haber vermeden ekeni vs anında şutluyor Bursadayım. Belki şehirden şehire farkediyordur fiyat tabi bilmiyorum ama uygun geldi bana fiyatlar.

Bir kadının evde yaptığı tüm işleri paraya vurduğun zaman bir memur maaşı ediyor. Bu durumda siz de o evin bir çalışanı oluyorsunuz iş veren eşiniz oluyor mesela o size sigorta yapmak zorunda veya bireysel emeklilik gibi bir şey. Bence bir kadının evinde işini yapıp çocuğunu büyütmeyi tercih etmesi çok yüce bir şey. Daha fazla para yerine bunu tercih etmek herkese nasip olmaz. Tabiki meslek sahibi olup kendi paranı kazanmak da güzel ama bence kadının evde olması evin düzeni için çok daha iyi oluyor. Kendimi düşünüyorum tamam belki tüm gün çalışmıyorum öğretmenim ama okula gitmesi gelmesi ertesi gün hazırlığı verdiği yorgunluk 12 saat çalışmış gibi oluyoruz. Bu durumda ev işleri yarım çocuklar yarım biz hep yorgun ve gergin oluyoruz. Bu naralar maddi olarak zorlanacak olmasak böyle uzun uzun izin alasım ara veresim var. Kendine evine eşine çocuğuna vakit ayırmak onlarla ilgilenmek bence çok güzel.

Ben asla ataerkilliği savunmam .

Babam kemoterapi görüyor 1+1 evi var kendi ihtiyaçlarını şükür görüyor yemek kahvaltı falan hazırlayacak yatili kadına 37 bin veriyoruz
Bizim babaannemiz hasta değil sadece yemiyor kendi başına bi domates doğra ye yoğurt ye aç kalıyor şeker tansiyon yaştan ötürü var. 2023e kadar mart gibi köyüne giderdi yazlık yerde bahçe ekerdi denize girerdi ekim gibi şehre gelir yine dubleks büyük evde yaşardı eşiyle. Dedemiz vefat edince düzeni bozuldu. Kimseyle de oturmuyor 4 gün bize geldi eşim doktora götürdü. kalmıyor asla rahat ettiririz odada kalmak istemedi salona yatak açtım yine de rahat etmedi. Köyünde bilee rahat edemiyor sıcaktan. 1+1 ev alındı yatılı da istemiyor. Mecbur gelinleri kızları her gün gidiyor 1 kişi olsa gündüz çok rahat edecek bulamadık işte. Bir kaç seneye yatılı alırlar artık. Çok geçmiş olsun babanıza

Ama bunu çalışan da yapıyor
Valla kıyasa karşıyım ama bizim çocuklar kendi kendine gidip gelmiyor, beslenmelerini de yine biz hazırlıyoruz.

Hepimizin işi zor işte ya, hayat zor.
Sabah gördüm bi yerde, hayatın sizinle derdi yok, konsept olarak zor diyordu.

Artık herkes koşuyor, herkes yetişmeye çalışıyor.

10da gelip 1 de çıkıyor mu? Benim yarım gün aldığım sabah 9 gelir 3te çıkar. Buna yarım gün diyorlar. Ki 2 şehirde yaşadım hep bu saatti.

350 tl mi piyasa fiyatı? Daha da bir şey demiyorum. Metrekare başına almıyorlar ücreti. Böyle bi hesap hiç duymadım. Bıraksa 750tlden tekrar bulabilirseniz konuşuruz hesabı

Bana 2 haftada bir gelen yardımcım var ki 2 seneden fazla birlikte çalışırız, İstanbul da yaşıyorum, evim 2+1 60 metrekare, cocugum yok , esim tertipli duzenli , çalıştığım dönemlerde de gelirdi bana , evinize ben boşuna geliyorum hic calisan kadin evi gibi degil , benim gittigim evleri görseniz , sizin evinize beni bosuna cagirmis olursunuz derdi. Çalışmıyorum suan ki günlük zaten temizlik işini yaparım ben , sadece büyük temizlik için gelir bana , geldiginde camlari siler koltuklari siler , temizligini yapar , diger geldiginde de kapılarımı siler utum varsa onu yapar yine temizlik yapar , 7.30 da gelir, 8 e kadar birlikte kahvaltı yaparız, 8 de başlar öğlen 1 de de bitirmis olur, 2 kez ara verir bir kahve molasi bir de sigara molası o kadar.
Her gelmesinde 1.250-TL veririm ki sigortasını da yaparım.
Geçen sene yine böyle bir konuya 2 haftada bir yarim gün 350 ye geliyor diye yazmistim ben linc yemistim insan emegini somuruyorum diye.
Simdi piyasası 350 deniyor ise eger gelen kişinin emeğine acırım gerçekten.

750 hatta 500 müş bu konuda 2 çeşit temizlikçi var biri meslek haline getiren biri de ihtiyacı olduğu için çalışan. İhtiyacı olan her şeyi kabul ediyor çocuğun okulu vs diyip. Temizlik işi zor asgari ücretin günlüğü verilmez. Kabul eden emeğine acımıyor demek ki. Benim evim de temiz robot süpürge var 2 katta az eşyam var. Benimki de 9 10 gibi gelir akşam 5 6 çıkar. Hatta bebeğime bak dedim ama kabul etmiyor. Ben de haftada 1 alıyorum çünkü o düzeni oturttu ve ben pislikten rahatsız oluyorum. Camıma bile robot var ama beğenmiyor siliyor. Aynı şekilde ütü de yapar. Arkadaşlarım 1200 1500 tlden aza bulamıyor yarım güne. 1+1 evi var taşınacak temizlikçi bulamadı. 3000 tl istediler eşya yok bir şey yok.

Ben bu saydıklarınızın hiç birini yaptırmıyorum ama. Bunlar ağır iş. Benimki ilk mesajımda da yazdığım gibi silip süpürüyor, toz alıyor, gerekirse derleyip toplayıp gidiyor. Evimin anahtarı var, kendine uygun zamanda geliyor, işini bitirince gidiyor. O da maksimum 3 saat oluyor zaten. Cam kapı sildireceksem, derin banyo mutfak temizliği yaptıracaksam ekstra bir gün sadece onlar için geliyor ücretini ayrı veriyorum. Ütü zaten yaptırmam eşim titiz o konuda beğenmiyor kimsenin ütüsünü. Yani siz beş saatte kadına evin en ağır işlerini yaptırıp gönderince normal, ben sömürüyorum kadınları hep. Bir de kahvaltı veriyormuşsunuz allah razı olsun

Haftada 1 bana fazla geldiği için almıyorum, evimde çok batmıyor zaten , günlük temizligini yapınca bir de gelen giden olmaz öyle bana , dediginiz gibi devamli gelince kendi düzenlerini de oturtmus oluyorlar.
Dışarıya 2.000 ne gidiyor ama sigortasını yapmıyorlarmis , ben yaptığım için 1.250 ye geliyor bana , 6 ayda bir zaten hem yevmiyesini arttiririm hem de ödemiş olduğum sgk si da artmış oluyor.
Güvenilir de bulmak zor.
O işini yaparken ben de dışarda işlerim varsa onları hallederim.
Geçinip gidiyoruz şimdilik bakalım.

Ben seviyorum güveniyorum gelen kişiye normalde hep eşimle yapardık. ama artık benden önemli değil dedim düzenli geliyor. Benimki kendi ödüyor her günü de dolu. Bakıcı bulamıyorum ben de.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ? Antalyada yaşıyorum ben burada var mı acaba böyle bir sistem merak ettim de.

Ben seviyorum güveniyorum gelen kişiye normalde hep eşimle yapardık. ama artık benden önemli değil dedim düzenli geliyor. Benimki kendi ödüyor her günü de dolu. Bakıcı bulamıyorum ben de.

Bana gelen kişinin geçen sene bir rahatsızlığı olmuştu , birkac ay kadar gelemedi , o dönem yine bir referans ile almıştım birini 2.000 tl ye yarım gün geliyordu. Ama işinden cok memnun kalmamıştım. Çok şükür gelen iyileşti ve devam etti de birlikteyiz şimdilik.
Bakıcı konusu da ayrı ya , çocuğum henüz yok ama çevremde de bakıcı arayanlar bu konudan biraz muzdarip.
Allah kolaylık versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…