- 12 Temmuz 2006
- 56.605
- 217.336
- 1.223
- 52
Benim bahsettiğim sizin gibi tecrübelerini aktaran insanlar değil, hayır çalışmak zor, hayır ev kadınlığı daha zor, en şahane anne benim, hayır en şahanesi benim, çalışan kadın çocuğuna annelik yapamaz, ev kadını yan gelip yatar, öğretmenlik yapmakta ne var gibi cümlelerle meslek küçümseyen, kadının tercihlerini, anneliğini yargılayan birçok topikte şahit olduğum durumun tespiti yazdıklarım, ki konunun ilk sayfasında bir arkadaşımız bile bu konuda çok banlanan olur yazmış zira aslında hepimiz farkındayız bir kısmımız kıyas yarış içinde olmasa da bir kısmımız gayet de kıyaslama yapıyor ve karşısındakini küçümsemekten keyif alıyor, bu yüzden de ne zaman bir çalışan kadın-ev kadını konusu açılsa veya öğretmenlik başta olmak üzere bir meslekle alakalı ya da annelik içerikli bir konu, mutlaka kavga çıkıyor.Kendi adıma konuşayım, ben kıyaslamıyorum, kıskanmıyorum da. Sanal ortam dışında da kimseyi kıskanmam. İnsan tercihlerinden ve yaşadığı hayattan memnun olduğu zaman kendini kimseyle kıyaslamaz ya da kıskanmaz bence.
Konuya yazıyorum çünkü konudaki iki durumu da tecrübe ettim. Hangisinin daha kolay olduğunu kendi açımdan biliyorum. Bu kıyaslama değil fikir belirtme. Birçok üye de aynı şeyi yapıyor bence. Ya da hangisinin bana daha çok keyif verdiğini, mutlu ettiğini tecrübe ettim. Ben çalışmayınca mutsuz oluyorum mesela. Biri gelip yalan söylüyorsun kimse çalışınca mutlu olmaz deyince açıklama yapmak zorunda hissediyor insan. Farklı kişilikleriz, farklı şeylerle mutlu oluyoruz. Bunları anlatmak, tartışmak forum kültüründe normal. Bunun kıyaslama ya da kıskançlık olarak adlandırılması beni rahatsız ediyor açıkçası.