Ev kadınları neden küçümseniyor

Benim bahsettiğim sizin gibi tecrübelerini aktaran insanlar değil, hayır çalışmak zor, hayır ev kadınlığı daha zor, en şahane anne benim, hayır en şahanesi benim, çalışan kadın çocuğuna annelik yapamaz, ev kadını yan gelip yatar, öğretmenlik yapmakta ne var gibi cümlelerle meslek küçümseyen, kadının tercihlerini, anneliğini yargılayan birçok topikte şahit olduğum durumun tespiti yazdıklarım, ki konunun ilk sayfasında bir arkadaşımız bile bu konuda çok banlanan olur yazmış zira aslında hepimiz farkındayız bir kısmımız kıyas yarış içinde olmasa da bir kısmımız gayet de kıyaslama yapıyor ve karşısındakini küçümsemekten keyif alıyor, bu yüzden de ne zaman bir çalışan kadın-ev kadını konusu açılsa veya öğretmenlik başta olmak üzere bir meslekle alakalı ya da annelik içerikli bir konu, mutlaka kavga çıkıyor.

Ben de çok yorgunum açıkçası. Tüm gün boş boş gezdim. eve geldim yalandan 2 kap yemek yaptım. şimdi de yattım öyle bakınıyorum. Çalışsam dayanamazdım. Serde tembellik var çünkü. Ben dayanamam öyle hem iş, hem ev işi. asla yapamam. yapmadım da zaten. Allah dağına göre kar verir. Çalışan kadınlar bence çok güçlü. O güç bende hiç olmadı. Onlara imreniyorum. Param az olsun, ama evde olayım kafam rahat olsun. Hayat felsefem bu. Tatiller pahalı alışverişler güzel kıyafetler vs umrumda değil. Yan gelip yatmanın keyfi hiçbir şeyde yok

Umudumuz var galiba. Ülke evet zorda ekonomi berbat ancak bu düşünceler içerisinde zaten ben bir şey edinemiyorum diyerek bıraksaydık ya da herkes bıraksaydı kimin parasıyla geçinilecekti ? Ülkeye katkı sağlamaktan bahsedilmiş bazı yorumlarda da valla ben çok keyif alıyorum işimden. O kadar çok insana yuva yaptım ki çok mutluyum. Camisinden fabrikasına bir çok farklı projem var sadece oturup çizim yapıp geçmiyorum üretimi de çalıştığım yerde yapıldığı için daha en başından tüm süreci gözlemleme ve etki etme şansım var. Kendim için bir kariyer hayalim var belki elde ederim belki edemem ama bu hayal ile yürümek gelişmeye çalışmak sadece önümüzdeki ayı değil önümüzdeki seneleri düşünmeye çalışmak bana çok iyi geliyor. Bir şeyler edinme umudum var. Çalıştığım firmada çok güzel arkadaşlıklarım var. Yani çalışma hayatı bana çok şey katıyor eve gittiğimde eşime heyecanla anlatabileceğim şeyler oluyor. Kötü şeyler olmuyor demiyorum her projede illaki sorunlar oluyor bazen tüm ofis kaos doluyor ama yine de insanın içinden gelmesi neyi sevdiği neye göz yumabildiği önemli.

İçinizden gelmiyorsa, çalışmamak size daha iyi geliyorsa çalışmayın. Ne güzel işte kendiniz için iyi olanı size iyi hissettireni bulmuşsunuz demek ki.

Bu konu hala açık mı ya?
Ayrıca kimse Şundan bahsetmemiş: ne zaman ki ev adamlığı ortaya çıkar ev adamı olmak benim tercihimdir kimse bunu küçümseyemez diyen insanlar ortaya çıkar işte o zaman ev hanımlığı benim için normal hale gelir.
Yani sanki çalışmak ya da çalışmamak kadının hakkı ama erkeğin hakkı değil gibi bir algı var ama bu kesinlikle yanlış bence. Bir bebek doğduktan sonraki ilk bir yıl maksimum hariç tutuyorum. Ama koca Ömür bir yıldan iki yıldan ibaret değil ki

Gece gündüz temizlik yapmadığım için ev hanımlığı bana zor gelmedi. Yemek yapmayı da çok seviyorum zaten. Çalışırken ki yorgunlukla zaten kıyaslanamaz “kendi adıma konuşuyorum “. Çocuk bakma işi evet çok zor ama kreşe başlayınca bir nefes alıyor insan. Çalışmak değil de insanlarla uğraşmak benim sıkıntım. Herkes işine baksa hayat daha güzel olacakken kuyu kazmalar, iki yüzlülükler, dedikodu, ayak kaydırma.. vs ne ararsan yaşadım iş hayatımda. Kafam kaldırmıyor artık bu insanları gerçekten ruhen çok yorgun hissediyorum ama alışmışız bir yandan da o tempoya. Spora, hobilere falan saldırıyor insan. Kocamın vicdanına, bilmemneyine bıraktığım da yok yani hayatımı. Sağlığımız yerinde olduğu sürece tutarız yine işin ucundan. Allah canını almadan rızkını kesmezmiş. Hiçbir şeyin garantisi yokken kısacık ömürde neyi kasıyoruz bu kadar diye düşünüyorum bazen.
Karşılaştırma ve kıyas yapmak için açılmış bir konu gibi oldu fakat hiç alakası yok.
İşin sonunda; kafa yorduğum konunun aslında bazı psikolojik olarak kendimi yıprattığım farklı sebeblere dayandığını farkettim. Yani benim olayım çalışıp çalışmama olayı değil, kötü niyetli insanlara karşı artık bağışıklığımın düşmüş olması. Bu yönde kendime bir şeyler katmalıyım sanırım.
Hepinize çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için Yine de konu kapanmadan az hasarlı atlatıldı diye düşünüyorum, burada ki tecrübeli kişilerin yazdıklarına bakılırsa

Var zaten yurtdışında stay at home dads. bizim ülkede de çok çalışmayan adam. Dedem mesela 38 yaşında emekli olmuş. Arkadaşımın abisi 30larında çalışmıyor. Parası varsa bize ne

Var zaten yurtdışında stay at home dads. bizim ülkede de çok çalışmayan adam. Dedem mesela 38 yaşında emekli olmuş. Arkadaşımın abisi 30larında çalışmıyor. Parası varsa bize ne
Yurtdışında olduğunu biliyorum ama ülkemizde hala bu normal bir şey değil inanki Sabancı’nın oğlu falan değilsen çalışmamak ayıp karşılanıyor eleştiriliyor erkekler için

Mesela benim birkac akraba var
Ise gider gelirler cocuklara anneleri bakar
Isten gelirler annelerine, cocuklar okula goturulmus getirilmis banyolari yaptirilmis yemekleri yedirilmis aksam yemegi hazir
Orda yemek yerler cay icerler yatmaya evlerine giderler
Sabah tekrar ise giderler annelerine yakin oturduklari icin kadin gelir alir torununu evden cocuklar uykusunu alinca
Bu tarz bir konforum olsa bende calismak cok isterdim ama yok

Ne güzel anlamışsınız beni. Konu çalışmamak değil aslında kendime gereksiz yüklenmem. Çocuğum küçük daha 5 yaşına var:)
Sizin evladınızı da Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. En zorlandığım dönemdi benim için o dönemler, desteğim de yoktu ama geçiyor hepsi, hızlı büyüyorlar
Kendime itiraf edemediğim şeyler yok aslında farkındayım da hepsiyle ilgili buraya konu açsam siteyi fazlasıyla işgal etmiş olurum:)
Bu arada mesleğimi sormuşsunuz. Gıda mühendisiyim ama tam olarak kendi mesleğimi yapmış sayılmam :)

Her iki taraf da birbirini zorbalıyor. Ama şu da bir gerçek: ev hanımları evin işini yapıyor, çocuk bakıyor vs. Çalışan kadınlar bu işler + bir de iş yerindeki işleri yapıyor çoğunlukla. Çalışan kadınların özellikle çocuk varsa işi biraz daha meşakkatli bence

Ben de aynı dertten muzdaribim. Doğru düzgün bi yardımcı bulamadım. En son gelen abla bütün muslukların üstünü çizmiş tuvaletleri çizmiş. Telle mi ovaladı ne yaptı hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…