• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Hürrem örnekti zaten, istersen yüzbin başka versus bulunur...Yine de Seyit onbaşı ve kadın erkek cephe arkadaşlarının hakkinda ileri geri konusulmasi beni rahatsız eder ama Hürrem e veya herhangi bir royale (ucuz TV dizilerinde yansıtılan ütopik hallerinden bahsetmiyorum)duyar kasmak ölsem de aklıma gelmez.😅

Ben kraliyet aileleri hakkinda biraz merakliyim 😬 sadece osmanli degil bir kac ulkenin kraliyetiyle nedense gecmis ve yakin tarihli azicik ilgileniyorum. Duyar değil de birini savunmak digerini asagilamayi gerektirmiyor bence.
Ikisinin birbiriyle alakasi yok bi de kadin doguştan royal değil. Bir gun durup dururken ben bi saraya gidem de sultan olaym demedi secenek yoktu şartlar oydu. 🙄

Ben kraliyet aileleri hakkinda biraz merakliyim 😬 sadece osmanli degil bir kac ulkenin kraliyetiyle nedense gecmis ve yakin tarihli azicik ilgileniyorum. Duyar değil de birini savunmak digerini asagilamayi gerektirmiyor bence.
Ikisinin birbiriyle alakasi yok bi de kadin doguştan royal değil. Bir gun durup dururken ben bi saraya gidem de sultan olaym demedi secenek yoktu şartlar oydu. 🙄
Doğa Ünal bence on numara olur "gıralıça" örneğine. :KK53: Kendisi Kıvılcım'ın kızı olup da bu kadar saçma sapan bir hayat yaşayabildiği için bdv'de zirveye otururdu bence gerçek olsaydı.

Ciri ben Hürrem hakkında aşağılayıcı bişey söylemedim yalnız? Yorumumu yanlış okumuş olmayasın? köle cariye Hürrem tabirini kastediyorsan bunlar onun kendisinin bile mektuplarinda imza olarak kullandığı ifadeler?....

Son düzenleme:
Calismayan erkeklerde kucumseniyor ki. Daha gecen hafta birebir sahit oldum. 40 yasinda, çalışmıyor, yatalak babasina bakiyoe, evde tamir tadilat islerinin hepsini kendisi yapiyor, market alisverisi, yemek vs yapiyor, evde bos durmuyor. Yinede bos bos dolaniyor muamelesi görüyor. Cokta takmayin yani kafaniza.

Issiz kalip evde oldugum zaman da oldu, calistigim zamanda. Babadan zengin olup keyfe keder yasamadigin surece ikiside tatsiz. Ya evde ay sonunu dusunup gonlunce gezip eglenip alisveris yapamiyosun ya da disarda calisip bide eve gelip kalan 3 saatinde yemek bulasik camasir isi yapiyosun. Ha bide su var: ev isini yapsan da kimse gelip dolabinin ustunde toz yok diye takdir etmiyor. Disarida calisinca hem takdir gorup hem.para aliyosun calismak bence daha iyi, karsiligini alabiliyosun

Ciri ben Hürrem hakkında aşağılayıcı bişey söylemedim yalnız? Yorumumu yanlış okumuş olmayasın? köle cariye Hürrem tabirini kastediyorsan bunlar onun kendisinin bile mektuplarinda imza olarak kullandığı ifadeler?....

Kendisinin mektuplarinda yazma amaci bambaşka o ayri da onun icin demedim. Buradaki icin dedim aslinda.
okuyup hangisinin daha onurlu bir yaşam sürdüğünü,

Haftada 3 gün çalışan, iki küçük çocuğu olan, part time ev hanımı olan biri olarak yazayım.
Çalışmak istemeyen bir kadını küçümsemem ama geçerli bir mesleği olan bir insanın neden çalışmak istemediğini merak ederim. Çok yakın arkadaşlarımdan biri asla çalışmak istemiyor bi tarafıma zor geliyor yaa diyor ben de gülüp geçiyorum çünkü aza kanaat eden kendisi ve bu şekilde mutlu. Ben olamam mesela. Ben kocamın kazanıp getirdiğinden bana reva göreceği miktarla mutlu olamam. Yaz-kış tatile gitmezsem, istediğim ayakkabıyı çantayı almazsam, çocuklarımı istediğim markalardan giydiremezsem, hadi bu haftasonu bi yerlere kaçalım planları yapamazsam, hepsini geçtim bir kafeye gittiğimde kahvenin yanında tatlının hesabını yaparsam mutlu olamam. Bu isteklerimi tam manasıyla karşıyalabilmem için benim de çalışmam gerekiyor, bir başkası bunları hiç çalışmadan pasif geliriyle de elde edebilir, bir başkası sadece eşinin çalışmasıyla, bir başkası için benim isteklerim lüks bile değildir bi tarafıyla güler, bir başkası için karı- koca çalışsa bile sağlanamayacak kadar lükstür… Hiç birini küçümsemem böyle bir haddim olduğunu hiç sanmıyorum ama sabah kocayı işe, çocukları okula gönderip sabah kuşağı programları ile güne başlayıp akşamüstü kuşağını izlerken bi yandan fasulye kıran bir insana özel bir saygı besleyemem, en fazla “seçimine” saygı duyarım.

Haftada 3 gün çalışan, iki küçük çocuğu olan, part time ev hanımı olan biri olarak yazayım.
Çalışmak istemeyen bir kadını küçümsemem ama geçerli bir mesleği olan bir insanın neden çalışmak istemediğini merak ederim. Çok yakın arkadaşlarımdan biri asla çalışmak istemiyor bi tarafıma zor geliyor yaa diyor ben de gülüp geçiyorum çünkü aza kanaat eden kendisi ve bu şekilde mutlu. Ben olamam mesela. Ben kocamın kazanıp getirdiğinden bana reva göreceği miktarla mutlu olamam. Yaz-kış tatile gitmezsem, istediğim ayakkabıyı çantayı almazsam, çocuklarımı istediğim markalardan giydiremezsem, hadi bu haftasonu bi yerlere kaçalım planları yapamazsam, hepsini geçtim bir kafeye gittiğimde kahvenin yanında tatlının hesabını yaparsam mutlu olamam. Bu isteklerimi tam manasıyla karşıyalabilmem için benim de çalışmam gerekiyor, bir başkası bunları hiç çalışmadan pasif geliriyle de elde edebilir, bir başkası sadece eşinin çalışmasıyla, bir başkası için benim isteklerim lüks bile değildir bi tarafıyla güler, bir başkası için karı- koca çalışsa bile sağlanamayacak kadar lükstür… Hiç birini küçümsemem böyle bir haddim olduğunu hiç sanmıyorum ama sabah kocayı işe, çocukları okula gönderip sabah kuşağı programları ile güne başlayıp akşamüstü kuşağını izlerken bi yandan fasulye kıran bir insana özel bir saygı besleyemem, en fazla “seçimine” saygı duyarım.
En fazla seçimine saygı duyarım mı? Lütuf mu şimdi bu hahah.
Hanımefendi saygı duymak zorundayız zaten.

Kendisinin mektuplarinda yazma amaci bambaşka o ayri da onun icin demedim. Buradaki icin dedim aslinda.
Bambaşka derken 😅 sırf fantazi olsun diye değil gerçek statüsü bu olduğu için bu sıfatları kullaniyor, biliyorsundur diye tahmin ediyorum...

Diğer sorunun cevabı da burada zaten....

Dizilerde yansıtılan haliyle sevip, onlarla empati kurup, özenerek hayran olanlar için kabul etmek zor olsa da hem gerçekte hem benim versusumda kıyas kabul edecek durumda bile değil, üzgünüm.

Son düzenleme:
En fazla seçimine saygı duyarım mı? Lütuf mu şimdi bu hahah.
Hanımefendi saygı duymak zorundayız zaten.
Hiç kimseye ya da hiçbir şeye saygı duymak zorunda değiliz. Bazı şeylere ya da bazı insanlara saygı göstermek zorunda olabiliriz sadece.

Saygı duymak kişinin kendisiyle ilgilidir, göstermek karşısındakiyle.

Hiç kimseye ya da hiçbir şeye saygı duymak zorunda değiliz. Bazı şeylere ya da bazı insanlara saygı göstermek zorunda olabiliriz sadece.

Saygı duymak kişinin kendisiyle ilgilidir, göstermek karşısındakiyle.
Herhangi bir insanın çalışıp çalışmama tercihine/zorunluğuna saygı duyulmalı.
Saygıdan kastım ekstradan hürmet etmek değil elbette, hakir görmemek. Çalışan kendi cebine ailesine çalışıyor, çalışmayan kendi çocuğuna evine bakıyor. Birbirinden üstün yahut fazladan saygı hak eden bir tarafları yok.

Herhangi bir insanın çalışıp çalışmama tercihine/zorunluğuna saygı duyulmalı.
Saygıdan kastım ekstradan hürmet etmek değil elbette, hakir görmemek. Çalışan kendi cebine ailesine çalışıyor, çalışmayan kendi çocuğuna evine bakıyor. Birbirinden üstün yahut fazladan saygı hak eden bir tarafları yok.
Saygıyı hak eden bir tarafları yoksa neden saygı duymak zorundayız? Bir önceki mesajımı tekrar okuyun. Saygı duymak ve göstermek arasındaki farkı idrak edin, mesajım yeterli değilse araştırın, sonra tekrar konuşalım.

Saygıyı hak eden bir tarafları yoksa neden saygı duymak zorundayız? Bir önceki mesajımı tekrar okuyun. Saygı duymak ve göstermek arasındaki farkı idrak edin, mesajım yeterli değilse araştırın, sonra tekrar konuşalım.
Anladım ben sizi tamamdır. E zaten bahsettiğim, anlatmak istediğim de bu. Bir insanın tercihine fikren saygım yoktur ama saygı gösteririm. Zorunluluk kısmında bahsettiğim 'göstermek'ti.

Anladım ben sizi tamamdır. E zaten bahsettiğim, anlatmak istediğim de bu. Bir insanın tercihine fikren saygım yoktur ama saygı gösteririm. Zorunluluk kısmında bahsettiğim 'göstermek'ti.

Tercihine bile saygı o duymak zorunda değiliz. Her birey, normal şartlarda bizimle aynı zihinde donatılmış. Benim mantığıma aykırı hareket ediyorsa bende saygı uyandırmaz. Dostlar alışverişte görsün diye de kendime aykırı bi şeye saygı duyacak değilim. Yormayın kendinizi, bacılar.

İnsan olmanın gereğidir zaten kişisel tercihlere saygı göstermek. Yine de bir zorunluluk yok. Ben herhangi bir kadının çalışmama isteğine saygı gösterebilirim. Ama o kadınla beraber yaşayan insan ya da insanlar eğer kadının çalışmama kararından etkileniyorsa saygı göstermek zorunda da değildir.

İnsan olmanın gereğidir zaten kişisel tercihlere saygı göstermek. Yine de bir zorunluluk yok. Ben herhangi bir kadının çalışmama isteğine saygı gösterebilirim. Ama o kadınla beraber yaşayan insan ya da insanlar eğer kadının çalışmama kararından etkileniyorsa saygı göstermek zorunda da değildir.
Ayol başta da yazdım ya, ailelerini ilgilendirir olumlu olumsuz. Dışarıdaki insanlar saygı gösterir, göstermeliyiz. Ha gönlüm ister ki herkes çalışsın, üretsin, kazansın. İnsanın alın terini kazanması gibi var mı? Zorluğa gelince, silmek süpürmek kete börek yapmak yorar ama geçer. Lakin insanın dışarıda namusuyla 1 lira kazanması o kadar zor ki. Asla ev hanımlığıyla kıyaslanamaz. Bazı insanlar çalışmayı dizilerdeki gibi sanıyor, gidiyosun kahven elinde klavyeye iki çıkçık yapıp dönüyorsun. Öyle zor oluyor ki bazen gün oluyor insan gün içinde elli kere istifa düşünüyor.

Bambaşka derken 😅 sırf fantazi olsun diye değil gerçek statüsü bu olduğu için bu sıfatları kullaniyor, biliyorsundur diye tahmin ediyorum...

Diğer sorunun cevabı da burada zaten....

Dizilerde yansıtılan haliyle sevip, onlarla empati kurup, özenerek hayran olanlar için kabul etmek zor olsa da hem gerçekte hem benim versusumda kıyas kabul edecek durumda bile değil, üzgünüm.

Kadin hanedan üyesi olarak dogmadi tabi ki köle ve cariyeydi ama sultan oldu sultan olduktan sonra da kendisine cariye demistir ama cariye oldugudan degil 😄 onu demek istedim. Sonucta sultan oldu ve bir sultan olarak vefat etti ya mezarinda da Sultan yaziyor o yuzden köle cariye Hürrem degil Hürrem Sultan deniyor.

Kiyaslanmaz diyorum ben de zaten ikisi bambaska dönemler ve sartlar. Birbirleriyle alakasi yok.

Kiyaslanmaz diyorum ben de zaten ikisi bambaska dönemler ve sartlar. Birbirleriyle alakasi yok.
Bak sana şöyle özetleyeyim ; konu onurlu yaşam örneği olunca nene hatun & Hürrem karşılaştırması hangi bağlamda denkse, Bastille & Silivri ilişkisi de güncel versusa değinemememizin nedenidir...

Çaglar farklı olsa da İkisi de soğuktu ve ikisinin de anahtarı emekçi kadınlarda değil, dizilerden seyredip hayranı olduğunuz monark kölelerindeydi....
Bunları bilip hala onlar için onur duyarı kasmak da ne bileyim? Sen emin misin iki sınıfın da tarihini okuduguna?

Son düzenleme:
Bak sana şöyle özetleyeyim ; konu onurlu yaşam örneği olunca nene hatun & Hürrem karşılaştırması hangi bağlamda denkse, Bastille & Silivri ilişkisi de güncel versusa değinemememizin nedenidir...

Çaglar farklı olsa da İkisi de soğuktu ve ikisinin de anahtarı emekçi kadınlarda değil, dizilerden seyredip hayranı olduğunuz monark kölelerindeydi....
Bunları bilip hala onlar için duyar kasmak da ne bileyim? Sen emin misin iki sınıfın da tarihini okuduguna?

Her yorumunda dizi izlemissin diyorsun izledim ve diziyi izlemek gercek Hürrem Sultan tarihte, gercekte neydi merak etmemi saglamisti.
Birinden birini aşagilama ve onursuz olarak adlandirma geregi hissetmedim. Ben sizin gibi düşünmüyorum.

Valla yukarıda birisi yazmış ki biz sizin yaptığınızı evde gelince 2 saate yapıyoruz diye . Aradaki fark tüm gün çocuk bakmıyorlar. Çocuksuz herşeyi bizde hızlı yapıyoruz zaten önemli olan tüm günü çocukla geçirmek yorucu olan bu tamamen . Ben ev kadınıyım ve hayatımın devamında de böyle kalacağım diplomam var çalışma imkanım yok . Ne yapalım şimdi özür dilerim ama eşşek gibi çalışıyorum yan komşum çalışıyor ve inanın benden daha az çalışıyor şuan . Her kelimenizd katılıyorum . Emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun
Ee o çocuk sürekli evde mi olacak? Tam zamanlı okula başladığında yine evde yalnız kalmayacak mısınız? Konu neden çalışan çalışmayan kadın ekseninden “çalışmayan anne” eksenine evrildi anlayaladım. Sanki ev hanımları ölene kadar evde bebek bakıyor, onların çocukları hiç büyümüyor. 😀 kızımın kreşindeki 10 çocuktan 7sinin annesi ev hanımı bu arada.

Back