Aynen(!), para için çalışıyoruz, evde oturan kadınları kıskanıyoruz(!); paramız olsa ilk biz istifayı basarız(!) Ne tuhaf yorumlar gördüm. Oturduğum yerden sırf babamın bana bıraktığı evlerden birçok pasif gelirim var, katılmıyorum.
Çalışmak kadına sadece ekonomik özgürlük sağlamıyor. Çalışmak, zihinsel ve duygusal sağlık, hayata katılım ve sosyal saygınlık, genç kızlara rol model olma, sosyal çevrenin genişlemesi, farklı insanları tanımak, network ağı, kendine gerçekleştirme ve özgüven gibi bireysel/toplumsal kazanımlar getirir.
En önemlisi de bir kadın bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamış oluyor. Bugün uğruna kariyerini heba ettiğin adam, hesabına para atan heriften, yarın kavga gürültü pazar parası bile zor alacak duruma sokabilir. Parasını tutulduğu başka bir kadına saçabilir, garantisi var mı? Burada bir kadın işi bırakıp yıllarca ailesine adadı kendini, evinde mutluydu; kırkından sonra aldatıldı. Çok pişman olduğunu söyledi. Olmaz dediğin olur, dünyan ters düz olur. Kadınlar kimseye bel beğlamamalı.