Ev kadınları neden küçümseniyor

Yalnız bu üslubumdan çok, zorba görünce kaçmak yerine mücadele etme ic güdümle alakalı. Bununla ilgili de çıkarım yapabilirsiniz ama bunun için psikoloğa dünyanın parasını ödüyorum, bedavaya yapmayın emeğinize yazık.

Kk'nın tüm kalburüstü çalışmayan hanımları burda

Sizi zorbalayan yanlış yapmış ama özelde olsanız böyle bir analık izni hakkınız olmayacaktı . Bebek iki aylıkken ise dönmeniz gerekecekti. Ben yine şanslı bir kesimdenim ki evet cidden maddi olarak çok zorlansakta eşimin calismasiyla evde kalıp çocuğuma bakabildim. Psikolojim kaldırıyor mu derseniz artık hayır kaldirmiyor . Hem evde çalışmak hem de yeni iş kolu için uykusuz kalıp çalışmak beni çok yordu. Sizi zorbalayan insanın da aklı yoktur siz zaten çalışacaksiniz .

Bende aynı şekilde çocuk doğduysa tamam baktın herkes bir yılda ise dönüyor, kendi hayatını mahvediyorsun ,bak eğer memur olsaydın bunların hiç biri olmayacaktı diye bizzat kendi ailem tarafından zorbalaniyorim . Asla onaylanmıyorum ve bizzat kendi kardeşimle karsilastiriliyorum . Bunun acısının ne olduğunu bilen bir kadın olarak yazıyorum yani bu yazıları . Bu büyük bir ikilem bir yandan çocuk büyütmek onun psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçları için kendinden vazgeçip evde oturmak bir yandan kendi kariyerin dışardaki insanların fikirleri . Tüm bunlara rağmen doğru olan evde kalmak değil malesef kendimiz ve gelecekti kadınlar için iyi işler başarıp onlara bu imkanların saglandigi bir ülke bırakmak .

mücadele ederken de uslubunuzu koruyabilirdiniz ama siz etrafınızdaki beş insanın ortalaması olduğunuzun kanıtı olma yönünde davranmayı tercih ettiniz. size yaşatılanların sebebi sizsiniz.

İşte burada herkesin doğrusu kendine. Herkes çocuğunu istedigi şekilde büyütür, istediği fedakarlığı yapar.
Laf söylemek de kimseye düşmez.

Kk'nın tüm kalburüstü çalışmayan hanımları burda
Ya bi tanesi vardı, kocası 5 bin TL kart veriyormuş, çalışmıyom kocam iyi kazanıyo rahatım yerinde diyodu. 5 bin TL kartı da adam günlük alışverişi görsün diye vermiş. Herkesin mutlu ve tatmin olacağı rakam bu kadar farklı.

Aynen(!), para için çalışıyoruz, evde oturan kadınları kıskanıyoruz(!); paramız olsa ilk biz istifayı basarız(!) Ne tuhaf yorumlar gördüm. Oturduğum yerden sırf babamın bana bıraktığı evlerden birçok pasif gelirim var, katılmıyorum.

Çalışmak kadına sadece ekonomik özgürlük sağlamıyor. Çalışmak, zihinsel ve duygusal sağlık, hayata katılım ve sosyal saygınlık, genç kızlara rol model olma, sosyal çevrenin genişlemesi, farklı insanları tanımak, network ağı, kendine gerçekleştirme ve özgüven gibi bireysel/toplumsal kazanımlar getirir.

En önemlisi de bir kadın bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamış oluyor. Bugün uğruna kariyerini heba ettiğin adam, hesabına para atan heriften, yarın kavga gürültü pazar parası bile zor alacak duruma sokabilir. Parasını tutulduğu başka bir kadına saçabilir, garantisi var mı? Burada bir kadın işi bırakıp yıllarca ailesine adadı kendini, evinde mutluydu; kırkından sonra aldatıldı. Çok pişman olduğunu söyledi. Olmaz dediğin olur, dünyan ters düz olur. Kadınlar kimseye bel beğlamamalı.

Çalışmak ya da çalışmamak kişinin kendi inisiyatifindedir. Genele bakarak aaa çalışmamız lazım, kocamıza muhtaç olmayalım ortada kalırız vs diye düşünmemek lazım. Bu sitede ve çevremde eğitimli, çalışan aynı zamanda asalak kocalarına köle olan, maddi manevi şiddete uğrayan çok kadın da gördüm. Yani çalışan kadın=güçlü, bağımsız kadın değil kesinlikle. Güç, kişinin karakterinde olmalıdır. Eğitimli, çalışan ve kocasının zorbalıklarına boyun eğen kadın olmaktansa; evde yatan, kocasının prensesi olan kadınlardan olmayı tercih ederim mesela. Aynı zamanda eğitimsiz ama bi noktadan sonra yaşadıklarına dur demeyi öğrenen, çabalayan kadınlar da var. Çeşit çeşit örnek var yani. Birini aşağılamaya çalışacaksak çoook bahane buluruz. Ben de lisans mezunu, dönem dönem çalışmış ve şu an ev hanımı olan biri olarak derim ki; eğer çalışıp evimde tam zamanlı yardımcı bulunduramıyorsam çalışan kadın enayidir derim mesela. Hem işte hem evde çalışarak hayat mı yürür derim. Ama demiyorum çünkü banane kendi tercihi. Heee hayat mücadelesi veriyordur, çalışmak zorundadır saygı duyarım. Zaten hayat mücadelesi veren bir insanın kalkıp ev hanımları boş oturuyor diyeceğine inanmam.
Bu arada özet olarak çalışmak kötüdür demiyorum asla. Çalışmak güzeldir. İnsanın ekonomik özgürlüğünün olması güzeldir. Ancak ekonomik açıdan güçlüysem;saygınlık, özgüven vs diğer tatmin ediciler için çalışmam. Çünkü zaten saygın ve özgüvenli bir insansam, çalışıp, çalışmama özgürlüğümü eleştirecek gereksizlerle muhatap olmam. Aynı zamanda yapacak bir iş her zaman vardır. Aktivite için de çalışılmaz yani. Çalışana saygım sonsuz, çalışmama özgürlüğü olanı eleştirene bi tarafımla gülerim ve kolaylıklar dilerim. Çalışması gerektiği halde çalışmayana da akıl fikir dilerim.

Son düzenleme:
Ne zaman? Herhâlde en az 3 4 sene evvel 5 bin veriyordur. Şimdi haftalık asgari market gideri oldu da bu para, mütevazi sıfır sosyal hayatla yaşayan insana dahi yetmez.

Ne zaman? Herhâlde en az 3 4 sene evvel 5 bin veriyordur. Şimdi haftalık asgari market gideri oldu da bu para, mütevazi sıfır sosyal hayatla yaşayan insana dahi yetmez.
Çok olmadı işin kötüsü, 2023 tür, daha geride değil.

O saydıklarızdan sadece "kelimenin tam manasıyla " aynı anlamı karşılar. Tek kelimelik bir karşılığı yok. Çok alıngansınız çok... öff
Sitede kelime başı ücret ödemiyoruz. O yüzden tek kelime ile ifade edeceğim diye kasıp İngilizce konuşmanıza gerek yok. İki üç kelime ile de ifade edebilirsiniz.

Hanımlar,
bu topikte polemik var şikayetleri geldi, hepsine bakacağım ama önce yorum yapayım :)))

Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Ailesi, eşi tarafından çalıştırılmayan bunun için şiddet dahi gören kadınları bir yana koyuyorum, öte yandan maalesef birçok evlilikte gördüğüm sorunlar yüzünden ev kadını olmama rağmen kadınların çalışmasından yanayım.
Eğer çalışmamak kendi tercihinizse çevrenizdeki insanların söylediklerine aldırış etmemelisiniz, size söyledikleri sözler rahatsız etmemeli, psikolojinizi de etkilememeli.

“Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum.” demişsiniz, çalışmamak kendi tercihim olduğundan çalışan kadınlar beni küçümsüyor mu veya küçümser mi diye kafa yormadım çünkü herkesin hayatı da tercihleri de kendisini bağlar, rahat ve tembel bir kadınım sabahın körü kalkmak sabahtan akşama kadar çalışmak bana göre değil bu yüzden bir pc bir yazılım programı biraz teknik analizle çorbamı çıkarıyorum, bana boş boş oturuyorsun deseler gülerim çünkü haklılar, küçük çocuğum yok ki peşinden koşayım, ev işi yapayım diye gözüme bakan yok ama çocuklu kadınlar boş boş oturmaya vakit bulamıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…