- 20 Ağustos 2015
- 6.512
- 15.675
- 248
Yoo hangi çalışan kadına gidip de niye çocuğunu bıraktın dedim? Bu yaptığınız iftira. Aklınızdaki profili bana yapıştıramazsınız. Ben hayatimda mutluyum, kimseyi kıskanmıyorum o yüzden kimsenin hayatına burnunu sokmuyorum. Çünkü bana neeeNasıl karışmıyorsunuz bal gibi de karışıyorsunuz hanımefendi? Eleştirdiginiz zihniyetten farkınız yok.
Havalı olmaya ihtiyac duymuyorum. Bu kavramı Türkçe nasil tek kelimeyle ifade edebilecegimi söylerseniz, bir dahakine Türkçe yazayım.Araya ingilizce yazınca havalı olmuyor.
Az önce dediniz ya.Yoo hangi çalışan kadına gidip de niye çocuğunu bıraktın dedim? Bu yaptığınız iftira. Aklınızdaki profili bana yapıştıramazsınız. Ben hayatimda mutluyum, kimseyi kıskanmıyorum o yüzden kimsenin hayatına burnunu sokmuyorum. Çünkü bana neee
“Gerçekten, gerçek anlamda, kelimenin tam anlamıyla”…Havalı olmaya ihtiyac duymuyorum. Bu kavramı Türkçe nasil tek kelimeyle ifade edebilecegimi söylerseniz, bir dahakine Türkçe yazayım.
Çocuk kadına zimmetli zaten. Baba dış kapının mandalı zatenÇocuk için kariyerinden feragat etmek zorunda olan yine kadınlar. Erkekler her işten olduğu gibi bundan da kârlı çıktı. Şu sitede defalarca ç.k taktırmak istedim, artık sayısını unuttum.
Çocuğu altı aylık olmuş kadın, ben yoruldum deyip işe dönüyor diye kınadınız ya… okumasak yutacağızYoo hangi çalışan kadına gidip de niye çocuğunu bıraktın dedim? Bu yaptığınız iftira. Aklınızdaki profili bana yapıştıramazsınız. Ben hayatimda mutluyum, kimseyi kıskanmıyorum o yüzden kimsenin hayatına burnunu sokmuyorum. Çünkü bana neee
O saydıklarızdan sadece "kelimenin tam manasıyla " aynı anlamı karşılar. Tek kelimelik bir karşılığı yok. Çok alıngansınız çok... öff“Gerçekten, gerçek anlamda, kelimenin tam anlamıyla”…
Bu kadar basit, Türkçede milyon farklı karşılığı olan sıradan bir kelimenin Türkçede nasıl ifade edileceğini bilmiyor olamazsınız. Biz de o kelimenin neden yabancı dilde kullanıldığını anlayamayacak kadar zekasız insanlar değiliz. Öfff…
6 basamaklı maaş alıyorum ama yine ev vs almak kolay değil, eşimle hala ev için para biriktiriyoruz. Çalışmak zorunda değilsiniz tabi , ben gerçekten çalışmayı cok seviyorum. “Çalışmaya inanmak” tanımını anlamasam da herkesin karakteri farklı , size de saygı duyuyorum. Siz çalısmayı anlamsız bulabilirsiniz, benim için çalışmamak gibi bir seçenek bile yok mesela:) neden tartısma yasanmıs bu baslıkta onu da anlamadım. İsteyen calısır isteyen ev hanımı olur, kimse kimseden üstün değil.dislike atanlar motivasyonunuz nedir? Ben de yararlanayim. Polemik icin degil cidden fayda saglar belki bana. Benim hic motivasyonum yok. Gorece iyi de kazaniyorum ama kazandigim beni hayatta tutuyor ve ufak luksler yasatiyor (bi yerlere tatile gitmek gibi) ama ne araba aldiriyor ne ev. Onlara girsem hayatta kalamam cunku. Siz de 6 basamakli maas almiyorsunuzdur burada herhalde. Ee nedir sorun. Eve iyi bir kazanc getiren bir adam varsa kadin neden kendini disarida paralasin. Paralaniyoruz cunku. Ruhum paralaniyor. Hicbi yere varamayan bir seyin icindeyiz. Evet meslegim var ve kimseye muhtac kalmam ama evli olup kocasinin parasiyla gecinen kadinlar da muhtac degil zaten. Burada hic calismamis kadinlardan bahsedilmiyor onlar ayri bi olay. Zaten onlarin evine de duzgun para girmez cogunlukla. Hic calismamis kadin ya "ev kizi" denilen kisvede buyutulmustur ya da 20 yasinda evlenmistir/evlendirilmistir. E zengin adamlar da onlarla evlenmez zaten kultur meselesi biraz da bu is sonucta.
NEyse ben calismak istemiyorum, calismayi anlamsiz buluyorum, kadin eviyle ilgilenir kocasi eve para getirir cok guzel bir hayat bence. Calismayi anlamsiz bulmam da ulkenin geldigi konum itibariyla bir mal mulk edinemiyor olusumuz artik. Dislike atanlar siz calismaya hala nasil inanabiliyorsunuz? Cidden merak ettim
Kelime sınırı mı var? Uzun yazınca kontör mü gidiyorO saydıklarızdan sadece "kelimenin tam manasıyla " aynı anlamı karşılar. Tek kelimelik bir karşılığı yok. Çok alıngansınız çok... öff
Çocuğu altı aylık olmuş kadın, ben yoruldum deyip işe dönüyor diye kınadınız ya… okumasak yutacağız
Az önce dediniz ya.
Parmaklarım aşınıyorKelime sınırı mı var? Uzun yazınca kontör mü gidiyor
Tembellik ruhunuza işlemiş olarak anlıyorumParmaklarım aşınıyor
Ahahahha evet, doğumum da zor olmuş, annem iş olduğunu bildin de gelmek istemedin bu dünyaya derTembellik ruhunuza işlemiş olarak anlıyorum
8 sene de ben gelmek istememişim, zorla tedavilerle getirmişler dünyaya ahshsAhahahha evet, doğumum da zor olmuş, annem iş olduğunu bildin de gelmek istemedin bu dünyaya der
Çok çalışana madalya takmıyorlar sonuçta
Benim halam da o kadınlardan biri. Biliyorum yasal düzenlemeyi. O da annemi aynı şekilde zorbalarmış. Hatta asalak bile demiş yüzüne. Kendisi çalıştı çalıştı 50 yaşında öldü gitti emekli ikramiyesini bile vasıfsız, bencil kocası yedi. Aferin mi diyelim rahmetli canım halama? Kuzenlerime sorsan keşke annem çalışmasaydı da daha çok vakit geçirseydik diyorlar. Annelerine doyamadan kaybettiler. Yazık değil mi?
Çocuğunu zorla bırakmak ile atıp kaçmak arasında fark var. Çocuğunu atıp kaçmayan bir kadın, analık iznindeki başka bir kadına "koca parası yemek zoruna gitmiyor mu?" de-mez. Çünkü bilir çocuğunu bırakmanın ne kadar zor olduğunu. Ve evet, bunu yaşadığı halde aklınca küçük görmeye çalışıyorsa kıskanıyordur.
Eşten değer görmek eş kişisi ile ilgilidir. Önemli olan bizim kendimize nereden değer biçtiğimiz. Kendini sadece meslegin üzerinden değerlendirirken, başkalarını da öyle değerlendirirsin ve insanları mesleğine göre aşağılar yada yüceltirsin. Sonra hiçbir mesleği (yani bu kadınlara göre hiçbir değeri) olamayan kadın normal hayatını yaşayınca, bu kadınlar öfkelenir. Ben meslek sahibiyim o nasıl benimle aynı değeri görür? Iste bu kıskançlıktır.
ya iste biz o kadar okuduk oyle kimsenin kolay kolay gidemeyecegi yerlerde gerek sinav gerek para acisindan. Ama 6 basamak... tebrik ederim artik ne is yapiyorsaniz ne gibi bi background'iniz varsa ben 100k gibi bir maas hayatta alamam. Oyle olsa ben de severdim calismayi hak veriyorum : D6 basamaklı maaş alıyorum ama yine ev vs almak kolay değil, eşimle hala ev için para biriktiriyoruz. Çalışmak zorunda değilsiniz tabi , ben gerçekten çalışmayı cok seviyorum. “Çalışmaya inanmak” tanımını anlamasam da herkesin karakteri farklı , size de saygı duyuyorum. Siz çalısmayı anlamsız bulabilirsiniz, benim için çalışmamak gibi bir seçenek bile yok mesela:) neden tartısma yasanmıs bu baslıkta onu da anlamadım. İsteyen calısır isteyen ev hanımı olur, kimse kimseden üstün değil.
Ya gerçekten birileri sayesinde gelmiş işte bir yerlere bilmiyorum diye cevap mi olur ? Özel sektörde barinamadigi için oluyor. Şimdi bu yaşa kadar evde oturmuş birşey bilmiyor deyince de aşağılamak sayılıyor . İş hayatında olmak tecrübe getirir her şeyden önce hayata bakışı değiştirir . O oturduğu koltukta milletin vergisiyle bir para kazanıyor işte . Yani bilmiyorum hak , adalet ve bulunduğumuz ülkeye aidiyeti kaybettik sanırım . Bunu söylerken de atmıyorum . İstesem çevrem de vardı iyi bir kurumda çalışabilirdim başka birinin hakkına girme fikri beni korkuttu her zaman .Kuruma bir bayan başladı, 34 yaş civarında ev kızından gelme. Ama müh. Keşke siz gibi baksa olaya. Birşey istiyorsunuz bilmiyorum diyor. Artık yapay zeka var. Sorunca cevap alıyorsunuz. Baktım emek yok , ilerleme yok kendisini farklı birime vermelerini istedim. Orada tıkırdıyor. Ama müh maaşı almaya devam ediyor. Böyleleri de var. Evde otursaydı daha mantıklıydı. Onun yerinde olmak isteyen bir sürü genç var.
Şuan herkes üniversite mezunu. Ama boş.. içi boş resmen. Oğlum için endişe ediyorum. Öylesine okuyacaksa okumasın daha iyi.
Kendinize haksızlık etmeyin:) yazılım sektöründe bu maaşlar alınıyor genelde, hatta kat kat maaşlar da var, ben düşük skaladayım. homeoffice çalışıyorum, inanın bebek olduktan sonra anladım ki en zor iş bebek bakmak, hem çalısıyorum hem de bebek bakıyorum , arada ablam gün içinde yardım ediyor. 2-3 bebek bakan ev hanımlarına şapka cıkarıyorum, bütün işlerden daha zor. Özetle hayat kısa, nasıl mutluysanız öyle yaşayın:)ya iste biz o kadar okuduk oyle kimsenin kolay kolay gidemeyecegi yerlerde gerek sinav gerek para acisindan. Ama 6 basamak... tebrik ederim artik ne is yapiyorsaniz ne gibi bi background'iniz varsa ben 100k gibi bir maas hayatta alamam. Oyle olsa ben de severdim calismayi hak veriyorum : D
Bir de arkadaslar siz fark etmeseniz de ruhunuz paralaniyor calisirken. Ama gercekten minimum 100k alabilen bi kitle varsa burada tamam siz paralanmiyorsunuzdur :) sustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?