Ev kadınları neden küçümseniyor

Ben evden çalışıyorum. Ve öyle evden çalışıyorum denince insanların hayal ettiği gibi yan gelip yatmalı değil, baya köle seviyesinde yeri gelip afedersiniz lavaboya gidemeyecek türden. Beni bile beğenmiyorlar ve gelirim falan da gayet iyi, pek yemek yapamıyorum o yüzden kötü oluyorum sık sık :) yani bu bakış açısı bence etrafınızdaki insanların sizde kusur arama seviyesiyle alakalı. Mutlu olmayacak eleştirecek insan bir şey buluyor.

Nasıl karışmıyorsunuz bal gibi de karışıyorsunuz hanımefendi? Eleştirdiginiz zihniyetten farkınız yok.
Yoo hangi çalışan kadına gidip de niye çocuğunu bıraktın dedim? Bu yaptığınız iftira. Aklınızdaki profili bana yapıştıramazsınız. Ben hayatimda mutluyum, kimseyi kıskanmıyorum o yüzden kimsenin hayatına burnunu sokmuyorum. Çünkü bana neee

Az önce dediniz ya.

Havalı olmaya ihtiyac duymuyorum. Bu kavramı Türkçe nasil tek kelimeyle ifade edebilecegimi söylerseniz, bir dahakine Türkçe yazayım.
“Gerçekten, gerçek anlamda, kelimenin tam anlamıyla”…

Bu kadar basit, Türkçede milyon farklı karşılığı olan sıradan bir kelimenin nasıl ifade edileceğini bilmiyor olamazsınız. Biz de o kelimenin neden yabancı dilde kullanıldığını anlayamayacak kadar zekasız insanlar değiliz. Öfff…

Çocuğu altı aylık olmuş kadın, ben yoruldum deyip işe dönüyor diye kınadınız ya… okumasak yutacağız

O saydıklarızdan sadece "kelimenin tam manasıyla " aynı anlamı karşılar. Tek kelimelik bir karşılığı yok. Çok alıngansınız çok... öff

6 basamaklı maaş alıyorum ama yine ev vs almak kolay değil, eşimle hala ev için para biriktiriyoruz. Çalışmak zorunda değilsiniz tabi , ben gerçekten çalışmayı cok seviyorum. “Çalışmaya inanmak” tanımını anlamasam da herkesin karakteri farklı , size de saygı duyuyorum. Siz çalısmayı anlamsız bulabilirsiniz, benim için çalışmamak gibi bir seçenek bile yok mesela:) neden tartısma yasanmıs bu baslıkta onu da anlamadım. İsteyen calısır isteyen ev hanımı olur, kimse kimseden üstün değil.

Hayatınızda bu kadar zorba olmasına üzüldüm sadece. Neyse ki eşiniz değer veriyormuş

ya iste biz o kadar okuduk oyle kimsenin kolay kolay gidemeyecegi yerlerde gerek sinav gerek para acisindan. Ama 6 basamak... tebrik ederim artik ne is yapiyorsaniz ne gibi bi background'iniz varsa ben 100k gibi bir maas hayatta alamam. Oyle olsa ben de severdim calismayi hak veriyorum : D
Bir de arkadaslar siz fark etmeseniz de ruhunuz paralaniyor calisirken. Ama gercekten minimum 100k alabilen bi kitle varsa burada tamam siz paralanmiyorsunuzdur :) sustum

Forumda ortalığı birbirine katmayı, herkese saldırmayı bilenler geçmiş konularını/mesajlarını saklasın artık hanımlar.
Görüyoruz onları yani yapmayın.

Bu tezim de bir kere bile boş çıkmadı canım ben.

Ya gerçekten birileri sayesinde gelmiş işte bir yerlere bilmiyorum diye cevap mi olur ? Özel sektörde barinamadigi için oluyor. Şimdi bu yaşa kadar evde oturmuş birşey bilmiyor deyince de aşağılamak sayılıyor . İş hayatında olmak tecrübe getirir her şeyden önce hayata bakışı değiştirir . O oturduğu koltukta milletin vergisiyle bir para kazanıyor işte . Yani bilmiyorum hak , adalet ve bulunduğumuz ülkeye aidiyeti kaybettik sanırım . Bunu söylerken de atmıyorum . İstesem çevrem de vardı iyi bir kurumda çalışabilirdim başka birinin hakkına girme fikri beni korkuttu her zaman .

Ben tüm bu olanların genel bir ahlaki çürüme olduğunu düşünüyorum . Eskiden insanlar bir şekilde emek vererek bir mücadele icindelermiş. Şimdi bizim yerimize çalışan evde robotlar var bizde kendimizle kalıyoruz . Kimi kendiyle konuşmaktan kendini alamıyor , kimi komple hayatını astrolojiye adiyor ona göre hareket ediyor. Bir amaç eksikliği olduğunu düşünüyorum . Bizde içinden geciyorsak bu dünyaya ve bu ülkenin geleceğine bir şeyler bırakmak zorundayız .Bunu yetiştirdiğimiz kız çocuklarına borçluyuz .

Kendinize haksızlık etmeyin:) yazılım sektöründe bu maaşlar alınıyor genelde, hatta kat kat maaşlar da var, ben düşük skaladayım. homeoffice çalışıyorum, inanın bebek olduktan sonra anladım ki en zor iş bebek bakmak, hem çalısıyorum hem de bebek bakıyorum , arada ablam gün içinde yardım ediyor. 2-3 bebek bakan ev hanımlarına şapka cıkarıyorum, bütün işlerden daha zor. Özetle hayat kısa, nasıl mutluysanız öyle yaşayın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…