• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

İyi de bu tercih meselesi. Sen çalışmayı tercih edersin ben etmem. Koca parası yemek cümlesi zaten başlı başına çok varoş bence ben eve bakıyosam kocam da elbette geçinmemiz için çalışıp kazanacak. Tabi ki bi kadının ekonomik özgürlüğü olması çok daha iyi. Ama ben çocuğumu birilerine baktırıp çalışmak yerine çalışmam ve kendim bakmayı tercih ederim

Arkadaşlar neden biri laf söyleyince alınıyorsunuz ki? Sallayın geçin. Bana da bir 41 yaş sakinliği mi geldi nedir,yaşlandım mı,hepiniz mi 20lerde ergenlersiniz 🙂😍 ben çalışıyorum,çalışan salaktır diyene he deyip geçiyorum. Çalışmadığım dönemde de çalışmayan salaktır diyene he diyordum 😇tam bir lodosçu gibi davranıyorum yani.
Ben de gülerek okudum yorumları,birikimi olan ev hanımlarını, ömür boyu çalışmasa yedi sülalesi rahat yaşayacak olanları, kocasının maaş kartıyla sınırsız gezebilenleri 🥰hepsi çok eğlenceliydi. Ben sadece miktarları merak ediyorum. Bizim ev valla ayda 100binle dönmüyor. Bu kadınlar koca maaşıyla nasıl fütursuzca gezebiliyor? Bir kahve aldım biraz önce ,mazeretliyim tutamıyorum bu hafta 190liraydı kahve yahu. Bu fiyatlarla nasıl gezebiliyorsunuz,kocaların maaşı nasıl yetiyor? Ben yanlış yerden koca almışım zaar deyip geçiyorum 🙂
Birbirinizi kırmayın,he deyin geçin. Herkes dürüst de değildir unutmayın,herkesi mutlu edecek paranın miktarı da aynı değildir.
Rahatça gezip harcayabiliyoruz çünkü kocamız maaş almıyor,kendi işini yapıyor.Bu konuda çok şükür ki şanslıyız,8 yıldır ihracat yapıyoruz.O yüzden sigortam rahatça ödenebildi,maaşlı çalışsaydı bunu yapamazdık önceliklerimiz farklı olurdu ya da yakıtımı maaşımla karşılasam belki ayda 1 kez alır,arabamı kullanmazdım mesela.Dediğim gibi ben sonradan ev hanımı oldum,önce evde oturabilecek şartlar oluştu ,bu duruma gelene dek beraber çalışıp uğraştık

Kendinize haksızlık etmeyin:) yazılım sektöründe bu maaşlar alınıyor genelde, hatta kat kat maaşlar da var, ben düşük skaladayım. homeoffice çalışıyorum, inanın bebek olduktan sonra anladım ki en zor iş bebek bakmak, hem çalısıyorum hem de bebek bakıyorum , arada ablam gün içinde yardım ediyor. 2-3 bebek bakan ev hanımlarına şapka cıkarıyorum, bütün işlerden daha zor. Özetle hayat kısa, nasıl mutluysanız öyle yaşayın:)
Anladim. Yazilim aliyor evet. Tebrik ederim guzel secim olmus. Ben beyaz yaka oldugu yutturulan kole kitledenim canim ondan bu dusuncelerim :)

Gidip yüzüne diyor muyum? Hayatına karışıyor muyum? Küçük görüyor, psikolojik siddet uyguluyor muyum?
Hayır!
Burada işe döncem diyen birine böyle bir yorum yaptım mı?
Yapmadım.
Orasını bilemem ama fikirleriniz bu şekilde sonuçta

Bizde içinden geciyorsak bu dünyaya ve bu ülkenin geleceğine bir şeyler bırakmak zorundayız
Bu herkesin becerebileceği bir şey değil Papatya, bazen şartlar elvermez, bazen kişinin zekası vb. yetmez. En azından yük olmamayı, yola taş olmamayı başarabilmek lazım diyorum ben de.

İnsanların emeğini aşağılamamak için illa sizin gözünüzde prestijli bir işte mi çalışıyor olmalı?
Baktığınız zaman her yerde şubesi olan marketteki bir kasiyerin ülkeye katkısı yok ama o olmasa o iş nasıl sağlanacak? Herkes aynı işlerde çalışıyor olsa bu çark nasıl döner?
Hemcinsinizi ve çalışan bir insanın emeğini aşağılamak için nasıl bir kafa edindiniz acaba?
Valla kim kimi aşağılıyor anlaşılması açısından güzel bir mesaj seçmişsiniz. Dışarıda çalışan kadının kayda değer iş yapıp yapmadığını sorgulayan hatta kendince aşağılayan üyeler ev süpürüp yemek pişirmeyi ne ölçüde kalifiye iş sayıyorlar merak ediyorum:)

Açıkçası gayet rahatız çok şükür. Evimi, arabamı aldım. İstediğimi alır, yer, giyerim. Ne kadar harcadın diyen bir eşim yok. Para istemek söz konusu bile değildir aramızda. Çünkü kesemiz zaten birdir. Boşanırsan yandın algısını da anlayamıyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe “gerekirse” yine çalışırım. Benim sormak istediğim konu çok farklıyken nerelere çekildi yahu. Bazı yorumları şaşkınlık içerisinde okudum. O öyle değil, bu böyle diye tek tek açıklamaya kalksam çıkamam herhalde burdan😄 zira bazıları çok sinirlenmiş😬 Bu arada yorumunuz üstünden genel yazıyorum. Teşekkür ediyorum cevabınız için🌸
Burda boyle kadin calismak zorundadir bosanirsan napican kafasi var bende su anda haftada 2 gun calisarak hayatima devam ediyorum bosanirsam yine mesleğime donerim yani simdilik cocuklarimla ilgileniyorum cokta rahatim ama burdakiler bunu ya anlamak istemiyor yada kabullenemiyorlar kadina calismak zorundasin baskisida bence psikolojik siddettin bir turu 😃

O saydıklarızdan sadece "kelimenin tam manasıyla " aynı anlamı karşılar. Tek kelimelik bir karşılığı yok. Çok alıngansınız çok... öff
İngilizcedeki kelime sayısı Türkçe 'dekinden çok daha az ya hani tamam anladık İngilizce ve Almanca biliyorsunuz . Yazdığınız yazıda da evet çocuklu kadınların çocuklarına bakmamak için çalıştığını söylüyorsunuz.

Bende tüm bunlara cevap vermek isterim. Kendimce verdiğim kararla üç yıldır evdeyim çünkü çocuğuma bakacak bir yakınım yok ve obsesif bir insanım sanki bir yere versem zarar görecek diye korkuyorum . Kendi aileme bile bırakamadım . Yani savundugunuz kadınlardan(!) sayılırım . Beni kimsenin kıskandığıni düşünmüyorum aksine ben kıskanıyorum LinkedIn'e girdiğimde meslektaşlarımi. Görüyorum kendilerini ilerlettiler çoğu müdür oldu , ekip lideri oldu .

Meselenin çözümü kadınların çalışmaması değil. Çocuk doğduktan sonra özel sektörde de ilk üç yıl ücretsiz izin hakkının olması ve geri döndüklerinde çocukları güvenle bırakabilecek kurumlara sahip olmaları . Bizim talep etmeniz gereken bu olmalı . Çünkü Avrupa da kadınlar bu şartlara sahip olabiliyor . İş saatleri daha insancıl olan düşük ücrette işlere gidip tekrar dönebiliyorlar. Üç dil bilen arkadaşım sadece dil bilmek mesele değildir belki ev kadınları oh kıskanıyorsunuz yerine biz bu sorunu nasıl çözebiliriz kadınlar evde hapsolup çamaşır , bulaşık , çocuk bakımı tüm ömrünü heba etmesin hem hayata katılsın hem kendini geliştirsin diye bakmamız lazım. Bak sende neler yaşadın konusunu açtın oralara girmek istemiyorum da kadınların çalışması gerektiğini sende çok iyi biliyorsun

Kıskanmış. Hem “boş boş oturmak” da güzel değil mi ya insan bazen ihtiyaç duyuyor. Eşim çok kazanıyor olsa ya da zengin olsa ben her sabah bu işe gelmem. Sigortamı yatırırım dışardan emekliliğimi garanti altına alırım. Sonra bakarım keyfime oh.
Yaş 40a yaklaşınca bende de kariyerin yerini, canımın istediği gibi yaşama istediği aldı. Birkaç tane ev hanımı arkadaşım var, yalan yok ara ara imreniyorum onlara. Kendilerine, çocuklarına ve evlerine daha fazla zaman ayırabiliyorlar. Hele birde maddi imkanlara yeterliyse mis gibi bence

Bu herkesin becerebileceği bir şey değil Papatya, bazen şartlar elvermez, bazen kişinin zekası vb. yetmez. En azından yük olmamayı, yola taş olmamayı başarabilmek lazım diyorum ben de.
Bence herkes becerebilir Wing . Benim annem yıllarca evde oturdu. Ben üniversitedeyken ittirerek onu sınavlara soktum önce ortaokulu sonra liseyi bitirdi . Şimdi üniversite okuyor bitirmek uzere (uzaktan ) aldığı egitimlerle birlikte usta öğretici oldu öğretmenlik yapıyor kursiyerleri var . O gelen kadınlar evde oturup depresyona girmiyor üretim yapıyorlar. Annem resmen değişti , dönüştü . Her insanın bir yeteneği vardır . Hiçbir şey bilmez kalkar bir eve temizliğe gider o evdeki kocası aldatırsa sen misin bunu yapan diye kapının önüne koyar adamı . Çalıştığım şirkette bunu yapan ablalar vardı hep . Bosamislar kocaları hiç pişman olanını görmedim 😅 Hayata karışmak insanı degistirir ve dönüştürür .

Hayatınızda bu kadar zorba olmasına üzüldüm sadece. Neyse ki eşiniz değer veriyormuş🫶
Teşekkür ederim. Benim de dünyada imtihanım bu sanırım 😅 sizin naifliğinizi de bu kötü insanlarla hiç tanışmamış olmanıza bağladım açıkcası. Allah hep iyilerle karşılaştırsın 🤍

Ev hanımları küçümsenmiyor da ikidebir bizim işimiz de çok zor evin sorumlulukları var dediğinizde komik oluyor evet.
Çünkü o ev işlerini çalışan kadınlar da yapıyor.
Dışarıda çalışmak bambaşka bir mevzu. Kendi evinin işlerini yapmak bamabaşka. Allah aşkına kıyaslayıp durmayın.
Durmadan evde durmak, üretmemek, aktif gelirinin olmaması bence de sıkıcı. Siz sıkılmıyorsanız ne hoş. O zaman keyfinize bakın.

Bende çalışmıyorum..banada arada söylerler canın sıkılmıyor mu diye..ayol sanki vakit kalıyor da..evin alışverişi temizliği yemeği ütüsü derken ben akşam nasıl oldu onu bilmiyorum .sen ne anlatıyorsun acaba diyorum..ama maalesef öyle bir algı var..ev hanımı olunca sanki birşey yapmıyoruz biz .sinirlendim bak . alışverişe çıkıcam daha ben tutmayın beni sonra görüşürüz yine:)))

Teşekkür ederim. Benim de dünyada imtihanım bu sanırım 😅 sizin naifliğinizi de bu kötü insanlarla hiç tanışmamış olmanıza bağladım açıkcası. Allah hep iyilerle karşılaştırsın 🤍

iletişim kurma kabiliyet ve usulünüze bakılırsa bu insanların hayatınızda olması tesadüfi değil. çoğu zaman iletişim partnerlerimizi hayatımıza biz çağırırız ve hayatımızda kalmalarını ya da gitmelerini biz tercih ederiz. bunlar imtihan değil; sizin tercihiniz. sizin yansımanız bu insanlar.

Bence herkes becerebilir Wing . Benim annem yıllarca evde oturdu. Ben üniversitedeyken ittirerek onu sınavlara soktum önce ortaokulu sonra liseyi bitirdi . Şimdi üniversite okuyor bitirmek uzere (uzaktan ) aldığı egitimlerle birlikte usta öğretici oldu öğretmenlik yapıyor kursiyerleri var . O gelen kadınlar evde oturup depresyona girmiyor üretim yapıyorlar. Annem resmen değişti , dönüştü . Her insanın bir yeteneği vardır . Hiçbir şey bilmez kalkar bir eve temizliğe gider o evdeki kocası aldatırsa sen misin bunu yapan diye kapının önüne koyar adamı . Çalıştığım şirkette bunu yapan ablalar vardı hep . Bosamislar kocaları hiç pişman olanını görmedim 😅 Hayata karışmak insanı degistirir ve dönüştürür .
Birkaç sayfa önceki yorumum:
Tek ev, insanı yutuyor. Bir şekilde, bir yerinden hayata karışmak lazım kesinlikle. Bu ister meslekle olsun, ister gönüllü olarak yardım kuruluşlarında çalışmakla olsun, ister bir becerinden kazanmakla olsun...

Benim tuzum kuru, otursam full evde oturabilirim ki otururuyorum da bazen. Ama mizacım full time ev hanımlığına uygun değil. Vaktinde çeşitli işlerde çalıştım, mesleğimi hiç sevmedim, bu yüzden farklı alanlarda kendimi denedim. Sağlık problemleri yaşadım vb. Nihayetinde tabiatıma uygun işi oluşturmayı başardım ki şanslıydım, sermayem vardı. Turizm sezonunda işlettiğim minik dükkanımla ticarete girdim. Elim çizime, resme yatkın, becerim vardı ve bunu mütevazı bir işe dönüştürdüm. Bunun tadı apayrı.

Annem ev hanımı; Allah razı olsun hakkını ödeyemem ömrünü bize adadı. Ama kendi tükendi, bunu görmemek için kör olmak lazım. Anneme "Boşsun, bomboş oturmuşsun" demem, diyemem; kardeşimle beraber benim için pek çok şey yaptı. Onun dünyaya kattığı değerler de biziz (Buradan da insan nüfusu fazla zaten öff eleştirisi gelsin mi? ehehe). İyi-faydalı insanlar olduğumuzu düşünüyorum, kardeşim psikiyatri hemşiresi, zor bir tempoda hastalarına şefkatle hizmet veren bir kadın. Onu yetiştiren de bir ev hanımı.

Gerçeklere döndüğümüzde ise, annemin yerinde olmayı istemezdim-istemedim. O ev tarafından yutuldu. Temizlik hastası oldu kendini oyalamak için. İsterdim harçlığımı annem de versin mesela, babamdan alırdık sadece, annemle para üzerine hiç konuşmamız olmadı büyürken ki neden olmasındı? Oğluma harçlığını ben veriyorum bu da çok tatlı bir şey bence. Böyle daha çok detay var...
Neyse; işin özü hayata karışmak işte.

Çok yakın düşünüyoruz, tek fark herkesin harcı olmadığı kanaatindeyim. Herkes bunu yapamayabilir, onlara düşen de yolun önünde durmamak, yol vermektir. Yeter ki insanı geri çekmesinler.

İngilizcedeki kelime sayısı Türkçe 'dekinden çok daha az ya hani tamam anladık İngilizce ve Almanca biliyorsunuz . Yazdığınız yazıda da evet çocuklu kadınların çocuklarına bakmamak için çalıştığını söylüyorsunuz.

Bende tüm bunlara cevap vermek isterim. Kendimce verdiğim kararla üç yıldır evdeyim çünkü çocuğuma bakacak bir yakınım yok ve obsesif bir insanım sanki bir yere versem zarar görecek diye korkuyorum . Kendi aileme bile bırakamadım . Yani savundugunuz kadınlardan(!) sayılırım . Beni kimsenin kıskandığıni düşünmüyorum aksine ben kıskanıyorum LinkedIn'e girdiğimde meslektaşlarımi. Görüyorum kendilerini ilerlettiler çoğu müdür oldu , ekip lideri oldu .

Meselenin çözümü kadınların çalışmaması değil. Çocuk doğduktan sonra özel sektörde de ilk üç yıl ücretsiz izin hakkının olması ve geri döndüklerinde çocukları güvenle bırakabilecek kurumlara sahip olmaları . Bizim talep etmeniz gereken bu olmalı . Çünkü Avrupa da kadınlar bu şartlara sahip olabiliyor . İş saatleri daha insancıl olan düşük ücrette işlere gidip tekrar dönebiliyorlar. Üç dil bilen arkadaşım sadece dil bilmek mesele değildir belki ev kadınları oh kıskanıyorsunuz yerine biz bu sorunu nasıl çözebiliriz kadınlar evde hapsolup çamaşır , bulaşık , çocuk bakımı tüm ömrünü heba etmesin hem hayata katılsın hem kendini geliştirsin diye bakmamız lazım. Bak sende neler yaşadın konusunu açtın oralara girmek istemiyorum da kadınların çalışması gerektiğini sende çok iyi biliyorsun
Ben zaten çalışıyorum. Analık iznindeyim. Ve Analık iznini sonuna kadar kullanan bir kadın olarak zorbalanıyorum. Bu zihniyet zaten sorun. Bence -psikoloji kuramlarına dayanarak- analık izni en az 3 yıl olmalı. Ama görüyorsunuz buna en çok yine kadınlar karşı çıkıyor. Kadınlar birbirine giriyor.

Ayrıca dediğiniz gibi her kadın kendini parçalamak zorunda değil. İsteyen kariyerinde ilerlesin, para kazansın birikim yapsın. İmkanı olan sürsün sefasını bize ne.

Başlığı okuduğumda ev hanımlarının ve dahi hiç kimsenin tercihlerinden dolayı herhangi bir imaya maruz bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama konudaki mesajları okuyunca gerçek düzenin tam tersi olduğunu görüyorum. Kimi dışarıda çalışan kişilerin yaptığı işi küçümsüyor, kimi hahayt ev hanımıyım ama hesabıma oyomatik para yatıyor vs diyor herkesin ekonomik durumu aynıymış gibi. Görünüşe göre evet eşinizin parasıyla burda bile hava atmaya çalışıyorsunuz. Fikirlerinizi genel çerçevede paylaşamıyorsanız çevrenizdekiler de belki bu yüzden bu soruyu sorup canınızı sıkıyor. Alıntılamak istemiyorum bir süreliğine çalışmaya ara verip, çalışan kişileri bu zorbalamayı yapıyorsunuz diye zan altında bırakan üyeler var. Siz zorbalamıyorsanız üstünüze alınmayın diye geçiştiremezsiniz. 40 yıl öncenin ailevi meselesinin kinini tutup burda başka insanları genelliyorsunuz çünkü. Ölmüş gitmiş kadını bile zorbalamayı başarıyorsunuz çocuklarına bakmadı bilmem ne diye.. demek ki evde durmak hakkaten yaramıyor:)

Birkaç sayfa önceki yorumum:

Çok yakın düşünüyoruz, tek fark herkesin harcı olmadığı kanaatindeyim. Herkes bunu yapamayabilir, onlara düşen de yolun önünde durmamak, yol vermektir. Yeter ki insanı geri çekmesinler.
Kesinlikle fikirlerimiz çok uyuşuyor bu konuda .

Rahatça gezip harcayabiliyoruz çünkü kocamız maaş almıyor,kendi işini yapıyor.Bu konuda çok şükür ki şanslıyız,8 yıldır ihracat yapıyoruz.O yüzden sigortam rahatça ödenebildi,maaşlı çalışsaydı bunu yapamazdık önceliklerimiz farklı olurdu ya da yakıtımı maaşımla karşılasam belki ayda 1 kez alır,arabamı kullanmazdım mesela.Dediğim gibi ben sonradan ev hanımı oldum,önce evde oturabilecek şartlar oluştu ,bu duruma gelene dek beraber çalışıp uğraştık
Benim de eşim esnaf, 17 yıl önce kurulmuş bir işi var, sonrasında da beraber çalıştık,bir dönem ben evde oturdum ama hayatımız boyunca öyle sınırsızca para harcayabilenlerden de hiç olmadık. Hem öyle olsak bile ülke nüfusundaki yerimiz belli,olsun olsun en fazla %2 olalım. Bu sitede herkes bu %2nin içinde olabilir mi sizce?

Dediğim gibi herkesin rahatça geziyorum,yiyorum,içiyorum dediği miktarlar çok çok farklı. Ben sınırsız harcayabiliyorum,keyfimin geldiği yere gidebiliyorum diyeceğim rakamlar çok çok yukarılarda.

Back