Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Peki sevgiliniz ailesinde nasıl görmüş acaba para alisverislerini?

Bu çocuk seninle evlenecek gibi görünmüyor. O kafaya girmemiş üzgünüm

Kezolukla ne alakası var sonuçta kadın kadındır erkek erkek. Aslında birçok kültürde de bu böyledir. Erkek herzaman evi geçindiren modunda olmustur. Sevgilim yabancı ve bu bizdede böyle. Genelde hesabı o öder ve senin benim muhabbeti olmaz asla. Borç almam ve borç vermem çünkü para mevzusu araya girince ilişkilerde bozulmaya başlıyor. Ama farkettiğim kadarıyla arada gerçek sevgi varsa ve ciddiyseniz senin benim değilde hersey ortak oluyor.

senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor

Bunu diye birine nasıl erkek arkadaşım diyorsunuz ve bunun yanında kendinizi nasıl güvende hissediyorsunuz.? Gerçekten çok yazık. Benimki benim böyle yapsa anında tekmeyi basarım. Bu tarz bir erkeklerle nasıl
beraber olunur, nasıl gelecek düşünülür aklım almıyor. Ben şahsen kendimi maddi olarak güvende hissetmediğim biriyle yapamam.

Bu eşitlik değil ki. Kaldı ki öncesinde parazit gibi kızdan maddi olarak fadalanıyormuş.
Bazı erkekler eşitliği başka tarafımdan anlamış görünüyor.
adam aldigi parayi geri odemis yaptigi hos degil ama kizdan aldigi her parayi odemis adam .simdi de kizdan aynisini bekliyor bildigim ev arkadasligi iste

Bende insanların birbirlerine böyle durumlarda destek olması gerektiğini düşünüyorum. Markette senden miyiz demesi ayıp gerçekten. Ama insanın yurtdışına taşınıp ( Avrupa diye düşünüyorum) bu ataerkil zihniyetten kopamaması üzücü gerçekten.

Bu eşitlik değil ki. Kaldı ki öncesinde parazit gibi kızdan maddi olarak fadalanıyormuş.
Bazı erkekler eşitliği başka tarafımdan anlamış görünüyor.
Adam borçlarını sürekli ödüyormuş, bu durumda karşılıksız destek bekleyen kız parazit olmuyor mu? Bence böyle büyük destekler için ya en baştan kızın erkeğin evine yerleşmesi gibi düzenler olması baştan bilinmesi ya da evli olunması gerekiyor.

Siz ona para verdiğinizde borç olarak görüp sonradan vermesi normal çünkü öğrenciymişsiniz. Ama o şu an öğrenci değil, çalışıyor. Pekala senin benim hesabı yapmayabilir. Ben böyle erkeklerin sevgisine inanmıyorum. Çıkar ilişkisi, işim görülsün mantığındalar. Hiç böyle birine denk gelmedim, bana böyle bir muamele yapılsa yerin dibine sokarım adamı. Siz hala sevgilim diyebiliyorsunuz. Paranız olmadığını bildiği halde sendeniz demek nedir ya. Pinti herif.

Çünkü kirayı yarı yarıya bölüşüyoruz

Nasıl yerin dibine sokarsınız mesela
Ne diyebilirim ki ben de zamanında ona borç verdim ben sana hep ödedim diyebilir
Bilmiyorum kim haklı kim haksız ama gerçek şu ki bir hayat arkadaşlığı göremiyorum ondan

ya çok çirkin bir erkeğin bilmem kaç senedir beraber olduğu ve aynı evde yaşadığı kadına
senden miyiz falan demesi üstelik maddi anlamda sıkışık olduğunu bildiği bi dönemde bunu demesi
fazlasıyla itici
kız kıza ev arkadaşı bile olsanız en azından ev konusundaki bütçeler ortaktır
kaldı ki siz sevgilisiniz yani
paran pulun yokken bu adamın varlığını hissetmeyeceksen beraber olmanın ne anlamı kalıyor
hiçte kezbanlık diye düşünme valla bişileri yanlış düşüne düşüne erkeklerin erkekliğini elinden aldık

Ev arkadaşı gibisiniz baştan da siz bunu belli etmişsiniz bazen borç alıyordu demişsiniz çünkü belki arada benden olsun elinde olunca sen ödersin başka kirayı vs deseydiniz böyle olmazdı.
Sizi de yeterince sevmiyor bence.

Tamam da öğrencilikle çalışmak aynı şey mi? Kadın erkek rollerinden bağımsız düşünüyorum. Ben üniversite son sınıftayken erkek kardeşim birinci sınıftaydı ve aynı evde kalıyorduk. Gelir gider dengesi ortaktı. Birbirimizden borç alır verirdik. Ama sonra mezun oldum, çalışmaya başladım, ona her ay harçlık verdim. Önceki sene aynı evde öğrenciyken nasıl yapabilirdim bunu? Çalıştığım için elime para geçti, yaptım. İnsan yakın görüyorsa esirgemez böyle şeyleri.

5 sene önce vefat eden 89 yaşındaki anneannem: eskiden kadınlar çalışmıyordu şimdi çalıyor denmesine çok kızıyordu." Eskiden hepimiz tarlada çalışırdık parasını kocalarımız alırdı. Hakkımız yenildiği için çalışmıyor denilirdi. Şimdi kadınlar parayı kocaya vermiyor bu yüzden çalıyor oldu. Biz kadınlar fiziksel olarak zayıf olduğumuz için bu dünyanın günah keçisiyiz"derdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…