Mesela kiraniza 500 lira zam geldi sayacaksiniz ve 500ü dirrk kirayi ayırır gibi kenara ayiracaksiniz, bu şart.
Bir de harcamayi nereye yaptiginizi tespit etmeniz çok önemli. Benzine mi, mutfaga mi, giyime mi? Buna göre ekonomi yapma şekilleri de değişir.
Yazın konserve ve buzluga taze sebzeler hazırlamak hem sağlıklı hem de ekonomik. Bunun dışında mevsimi olan meyve sebzeleri almak da öyle. Haftalık beslenme programi yapabilirsiniz. Iki gün et, bir gün tavuk, bir gun bakliyat, bir gun karbonhidrat seklinde.
Temizlik malzemeleri, peçete, kağıt havlu vs hatta bulaşık deterjani tableti bile bimden kullanıyorum ve gayet memnunum. Nedense gıda kısmı benim de içime sinmiyor. Çocuğunuz için kırtasiye vs de uygun marketlerden alabilirsiniz.
Giyim için indirimleri takip edebilirsiniz. Sinemaya gitmek yerine eve dvd alabilirsiniz. Dışarıda yemek yiyeceginiz zaman fırsat kuponu satan yerler var, onları kullanabilirsiniz.
Eşim ve ailesi kasaplardan alınan eti yiyemiyor. Memlekette hayvan kestirip getirtiyorlar, evde büyük dondurucu var, bize de devamli ordan veriyorlar. Et, köy tavugu, hindi, köy tereyağı, köy peyniri sağolsun hep eşimin ailesinden. Şimdi düşündüm de, asıl mutfak masrafı bunlar.