Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

bu konu bence güncel kalmalı. hemen bütün sayfaları okudum ve çok faydalandım. hamile ve ceviz yiyemediğini söyleyen arkadaşlar. sıkıldığınızda badem, ondan sıkıldığınızda fındık yiyin. tek yemekten sıkılıyorsanız, kuru incirin ve kuru kayısının içine sarın öyle yiyin. bundan da mı sıkıldınız? bir porsiyon sütlü tatlınızın üzerine çekin, öyle yiyin. ama mutlaka yiyin. düzenli spor yapıyorum ve dediğim şekillerde tüketiyorum. hamile de değilim, evli de değilim:KK48:

bu konu bence güncel kalmalı. hemen bütün sayfaları okudum ve çok faydalandım. hamile ve ceviz yiyemediğini söyleyen arkadaşlar. sıkıldığınızda badem, ondan sıkıldığınızda fındık yiyin. tek yemekten sıkılıyorsanız, kuru incirin ve kuru kayısının içine sarın öyle yiyin. bundan da mı sıkıldınız? bir porsiyon sütlü tatlınızın üzerine çekin, öyle yiyin. ama mutlaka yiyin. düzenli spor yapıyorum ve dediğim şekillerde tüketiyorum. hamile de değilim, evli de değilim:KK48:

bugün zorla 1 tane yedim ama tiksinti geldi bulantılar mahvediyor yoksa günlük bende yerdim.

kızlar bu kışlık hazırlıklar kurutmalar konservelerle ilgili topik acalım bence.paylaşımda bulunalım.neler yapıyoruz ne zaman yapıyoruz. vs.

Benim öyle de topiğim var

ben kaşar rendeleyip attım pizzalara çok iyi oluyor.
birde nohut haşladım 30 dk yemek hazır oluyor
annem yogurt çorbası yaptı o duruyor.
etleri küçük doğradık attık.
kıymaları kullanıcağım kadar poşetliyorum.
bende biber domates konservesi gibi birşeyler yapmak istiyorum.

Domatesi evlendiğimden beri konserve yapıyorum yazdan. Çok çok rahat oluyor kışın. Annem hiç yapmazdı, denemekle iyi etmişim...

yaa yaz gelsede anca o zaman
ben kokusunu duyunca mafoluyorum kuzum :KK23:
acaba kokmayan balık varmıdır :KK51:

Fırında büyük balıklardan yapabilirsin canım. Biz geçen gün çipura aldık. Zeytinyağı, tuz, baharat karıştırıp üzerlerine ve içine sürdüm. Önce fırın kağıdına sonra alüminyum folyoya sardım birer birer. Fırına verdim. 190 derecede 50 dk durduktan sonra üzerlerini açıp bir 10 dk daha fırınladım. Bizimkilerin tanesi 350-400 gr falandı büyüklük olarak. Daha iri ya da daha küçük olmasına göre ayarlarsın 10 dk az ya da çok pişirirsin.

Hiç balık kokusu olmadı. Yerken de tavuk eti gibi oluyor büyük balıkların eti.

2 tane alıp deneyebilirsin. Yanına soğan, patates koyup öle pişirenler de var. Tadını daha da kırar belki böyle garnitürler

kızlar günaydın öpüyoruz teyzeleri sizi
biz dün alışveriş yaptık
bim deki ürünlerden artık cidden sıkıldım
kaliteli fazla bşey kalmadı anca temizlik ürünleri alıcaz
çağdaşa gittik 89 tllik alışveriş yaptık
karnabahar ,pırasa,tavuk sotelik, peynir zeytin sosis sürmelik yağ
portakal,mandalina,ıspanak, ekmek tatlısı , yufka ,yoğurt, mantar ve milföy aldık
7 8 günlük akşam yemeğim hazır artık sanki biraz daha sağlıklı gibi geldi
pırasa yı taze doğradım tuzlayıp yedim dün daha iyi oldu
bugünde ıspanak yapıcam
eşime haftalık yapalım falan dedim sıcak baktı gibi ama
yavaş yavaş işlemek lazım

Sosis, sürmelik yağ, ekmek kadayıfı tüketmesen daha iyi olur canım. Şarküteri çok seviyorsan pastırma, en kötü ihtimalde sucuk ye. Sosis ve salamlar çok katkılı. Margarin yerine de sıvıyağ ve tereyağ kullanılmalı yemeklere. Hele ekmeğe sürüp de asla yeme o yağları. Hatta milföy bile iyi birşey değil. Acil misafir için kullanılabilir belki.

Çok iyi fikir gerçekten. Yiyemiyorum deyip geçmemek lazım. Insan evladı için idare ediyor

elmadilimi elmadilimi çok iyi gidiyor canım çok rahatım
başladım sayılır biraz proteini fazla alıyorum
yoksa ekstra ara öğün falan yok

sadevehuzurlu sadevehuzurlu doğum yaptın sanırım, Allah analı babalı büyütsün. Nasıl gidiyor annelik, bebeğin nasıl?

AsSsk AsSsk senin hamilelik nasıl gidiyor, sağlıklı beslenmeye alıştın mı?
Merhaba canım evet 9 şubatta sezeryan ile doğum yaptım bugün 1 aylık olduk, amin inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun, gaz sancılarımız dışında bebeğim şükürler olsun iyi, uykusuzluk ve yorgunluk çok zor ama annelik duygusu çok başkaymış :)

eilenn eilenn yafrum gelince bi bak
işten çıkışım verilirse napıcam ya parton şirket iflas etti derde çıkarırsa napcam
of ben napcam

Merhaba canım evet 9 şubatta sezeryan ile doğum yaptım bugün 1 aylık olduk, amin inşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun, gaz sancılarımız dışında bebeğim şükürler olsun iyi, uykusuzluk ve yorgunluk çok zor ama annelik duygusu çok başkaymış :)

Allah yardımcın olsun. Uykusuzluk zor. Benim oğlum 22 aylık, daha birkaç haftadır biraz rahata erdim geceleri. Bu zamana kadar 15-20 dakikada bir kalktığı oluyordu. Maksimum 1 saat uyuyordu, sonra emmek istiyordu. Neyse ki emmeyi de azalttı gece kalkmayı da... Yaklaşık 2 yıl sonra birkaç kere gece uyanmadan uyuyabildim çok şükür:)

Gaz için ayaklarının altına ve karnının altına adaçayı(acı elma) yağı ile masaj yap. Hemen pıtır pıtır yapmaya başlar:)

benim iki oğlandan sonra üçüncüm kız... diğerleri de uyumazdı... alışkınım ben... :)

Ben bu yorgunluktan sonra ikinciyi uzun süre düşünemem herhalde. Üç taneye iyi cesaret etmişsiniz:) belli bi zaman gelince mi düzeliyorlar. Bizimki 2-3 haftadır düzeliyor gibi uykusu. En azından sallamak zorunda kalmıyorum, yanına uzanıyorum ya da başucunda oturuyorum uyuması için.

2014 lu serisi böyle demekki benim cadı da aynı ama birazda rahatız memeyi bıraktığımız için 26 aylık olduk biz
Bizim de 2 ay kaldı doğum gününe. Pat diye bıraksam mı ne yapsam bilmiyorum...

Birkaç haftadır günde 3 kere emziriyorum. Sabah uyanınca yatakta, öğlen ve akşamları da uyumadan önce birer kez. Eğer dışarıdaysak öğleni atlamış oluyoruz. Aramıyor da zaten...

Ben bu yorgunluktan sonra ikinciyi uzun süre düşünemem herhalde. Üç taneye iyi cesaret etmişsiniz:) belli bi zaman gelince mi düzeliyorlar. Bizimki 2-3 haftadır düzeliyor gibi uykusu. En azından sallamak zorunda kalmıyorum, yanına uzanıyorum ya da başucunda oturuyorum uyuması için.

az kaldı düzelecekler inşallah 2 yaş sendromunu da atlattılar mı tamam :) gerçi çocukların sorunları hiç bitmez sadece büyüdükçe şekil değiştirir... :)

üç taneye nasıl cesaret edebildim ben de bilmiyorum...pişman mıyım... ASLA! dünyanın en güzel duygusu annelik... :) Rabbim herkesin gönlüne göre versin...

X