Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

canım evin kira mı kiraysa mutfağını baya kısmalısın. ev kira değilse az da olsa kızarak birikim yapabilirsin. zaten kira yok bir birikim için her ay altın ya da borçlu gibi düşün kendini ona göre harcama yaparsın o ay ve her ay aynı parayı yatırdığını düşün bankaya borç olarak

arkadaşa tavsiyem ev kredisine girsin..mecburi kısıntıya geçecek biz araba aldık 45 bin şu anki değeri kredi öderken güneye tatile vs hiç gitmedik..elimizde o var şu an evimiz kendimizin..eşimde emekli olacak 2 sene sonra..araba ileride oğlumun eğtimi için satılabilir,yada evlenirken,
Canım bizim evimiz ve Arabamız var.biz şimdi bi sene kadar altindir paradır birikim yapip ufakta olsa 2.bi yatirimlik ev dusunuyoruz..bide çocuk istiyo eşim her ihtiyaci bir kenara ama onun eğitim masrafları için bi yan gelir şart....Bu zamanda çocuk çok zor belkide baskalari daha ne istiyosun diyebilir ama dünyanın bin türlü hali var herzaman işler yolunda gitmeyebilir.sağlam düşünüp hareket etmek lazım.

ev gcındırmek cok cok zor ...bızde 3 kışılık bı aileyız....aylık harcamamız 700 buluyor.market harcamamız...ama ıllakı ekstra bırıkı kere dısarda yerız yada mangala vs gıderız.....boğazdan kısmayız bebek var zaten mecbur etı kıyması alınacak...abur cubur tuketmeyız cunku şişko olduk yıye yıyeo_O artık almıyorum.tamamen gereklı harcamalar
ev kırası 900 ...ben çalışmıyorum şu an....esımın ması 3000 e yakın ama hep kredı kartında gerıden gelıyoruz malesef yetmıyo yetmıyo

Canım bizim evimiz ve Arabamız var.biz şimdi bi sene kadar altindir paradır birikim yapip ufakta olsa 2.bi yatirimlik ev dusunuyoruz..bide çocuk istiyo eşim her ihtiyaci bir kenara ama onun eğitim masrafları için bi yan gelir şart....Bu zamanda çocuk çok zor belkide baskalari daha ne istiyosun diyebilir ama dünyanın bin türlü hali var herzaman işler yolunda gitmeyebilir.sağlam düşünüp hareket etmek lazım.
tabiiki

ev gcındırmek cok cok zor ...bızde 3 kışılık bı aileyız....aylık harcamamız 700 buluyor.market harcamamız...ama ıllakı ekstra bırıkı kere dısarda yerız yada mangala vs gıderız.....boğazdan kısmayız bebek var zaten mecbur etı kıyması alınacak...abur cubur tuketmeyız cunku şişko olduk yıye yıyeo_O artık almıyorum.tamamen gereklı harcamalar
ev kırası 900 ...ben çalışmıyorum şu an....esımın ması 3000 e yakın ama hep kredı kartında gerıden gelıyoruz malesef yetmıyo yetmıyo
senin ev kredisine girmen gerek hemde bir an önce..

senin ev kredisine girmen gerek hemde bir an önce..

olmuyo malesef...bırıkım hıç yok ev kredısı odemelerı en az 1400 cıvarı...ben çalışmadan olmaz .çalışıncada kreşe para ödenecek...nasıl ev sahıbı olcak bılmıyorum ama 900 vermek cok koyuyo bana

olmuyo malesef...bırıkım hıç yok ev kredısı odemelerı en az 1400 cıvarı...ben çalışmadan olmaz .çalışıncada kreşe para ödenecek...nasıl ev sahıbı olcak bılmıyorum ama 900 vermek cok koyuyo bana
benim arkadaşın eşi 2000 alıyordu ayda 30 binlik altını vardı ikna ettim konuşa konuşa girdi krediye,o bin liraya temizliğe gidiyor,3000 tl ayda gelir,1250 krediye..10 sene dişini sıkacaksın evladın allahın izni ile 10 yaşına gelmiş olur..her geçen gün senin için kayıp

ben 1,5 yıllık evliyim istanbulda yaşıyom .Ev almak herkesin olduğu gibi benimde hayalimdi heybeye her ay kira vermek zoruna gidiyor insanın sizin gibi bizde istanbulda alamadık ama İstanbul dışındakilerin fiyatlarınına bakabildinizmi hiç? biz edirne tarafında aldık ev .burayla fiyatları yarıdan daha az birde kiracı bulduk oralar ucuz bölge olduğu için 450 tl kira veriyorlar ,benim kendi evim 600 tl kira .kiramın çoğunu karşılamış oluyor.Aslında evin iyisi kötüsü olmaz belki ilerde satıp istanbuldan alırız allah buyuktur.

anlayamadığım bir durum var geçmiş sayfaları çok okuyamadığım için belki kaçırmış da olabilirim 1000 lirayı her ay rutin olarak mı sadece mutfak için harcıyorsunuz yoksa bunun içinde farklı masraflar da mı var? Eğer sadece mutfak için ise cidden çok fazla.

benim arkadaşın eşi 2000 alıyordu ayda 30 binlik altını vardı ikna ettim konuşa konuşa girdi krediye,o bin liraya temizliğe gidiyor,3000 tl ayda gelir,1250 krediye..10 sene dişini sıkacaksın evladın allahın izni ile 10 yaşına gelmiş olur..her geçen gün senin için kayıp

cnm benım köşede bır çeyrek altınım dahı yok....ev almak gercekten hayal...bu kırayı vermek çok koyuyo bana ama esım baska ılçeye gıtmıyo....kredıde oduyoruz nasıl ev sahıbı olucaz bu şartlarda....ç

ben 1,5 yıllık evliyim istanbulda yaşıyom .Ev almak herkesin olduğu gibi benimde hayalimdi heybeye her ay kira vermek zoruna gidiyor insanın sizin gibi bizde istanbulda alamadık ama İstanbul dışındakilerin fiyatlarınına bakabildinizmi hiç? biz edirne tarafında aldık ev .burayla fiyatları yarıdan daha az birde kiracı bulduk oralar ucuz bölge olduğu için 450 tl kira veriyorlar ,benim kendi evim 600 tl kira .kiramın çoğunu karşılamış oluyor.Aslında evin iyisi kötüsü olmaz belki ilerde satıp istanbuldan alırız allah buyuktur.

ah ah bırak sehrı esım baska ilçeye bıle tasınmıyo neymış burdaymış 3o senedır.burası luks bı semt kıralar ucuk..evım ahım sahım degıl ama 900 tl....çıldıracak gbı oluyorum......nasıl ev sahıbı olcak bız....evıde burdan bakcak 200.000den aşağı ev yok odemesı 2000e yakın mumkun degıl ev sahıbını zengınm edıp durcaz

2 kişiyken olur canım

Ama konu sahibi de bebeğin masrafları hariç sırf kendileri için nasıl bu kadar masraf yaptığına şaşırıyor ya, biz kira hariç faturası, yemesi içmesiyle o parayla kışı bile atlattık geçen senelerde.. ama şimdi iyiyiz ALLAH'a şükür ve o zaman iyi kötü ay sonunu getiren biz, şu anda birikim yapıyoruz desek yalan olur:KK48: Yani ne kadar gelirse o kadar gidiyor bence, ince ince hesap yaparsan, pek çok şeyden kısarsan birikim yaparsın anca yoksa zor bu devirde..

sen beni bile ikna edersin valla :)) ben hayalini bile kuramıyorum oyy :))

Ama seneye birikime başlıyabilirim... bu sene borçlar senesi.... 10 yıl sonra da belki evim olur ömrüm yeterse şayet :))

Ama konu sahibi de bebeğin masrafları hariç sırf kendileri için nasıl bu kadar masraf yaptığına şaşırıyor ya, biz kira hariç faturası, yemesi içmesiyle o parayla kışı bile atlattık geçen senelerde.. ama şimdi iyiyiz ALLAH'a şükür ve o zaman iyi kötü ay sonunu getiren biz, şu anda birikim yapıyoruz desek yalan olur:KK48: Yani ne kadar gelirse o kadar gidiyor bence, ince ince hesap yaparsan, pek çok şeyden kısarsan birikim yaparsın anca yoksa zor bu devirde..
konu sahibinin harcaması bebek hariç yüksek tabii kendisi konuyu açtığı için hani kimi zengin olur harcar öyle değilse yüksek bu devirde geçim zor:KK43:

sen beni bile ikna edersin valla :)) ben hayalini bile kuramıyorum oyy :))

Ama seneye birikime başlıyabilirim... bu sene borçlar senesi.... 10 yıl sonra da belki evim olur ömrüm yeterse şayet :))
kredi kartı kullandığın sürece borcu bitmez evin ihtiyacı bitmeyeceğine göre ..etiydi mangalıydı gider para..ancak kredi ödemek zorunda kalırsan elindeki 3..5 le idare yoluna gitmek zorunda kalırsın..

cnm benım köşede bır çeyrek altınım dahı yok....ev almak gercekten hayal...bu kırayı vermek çok koyuyo bana ama esım baska ılçeye gıtmıyo....kredıde oduyoruz nasıl ev sahıbı olucaz bu şartlarda....ç

ah ah bırak sehrı esım baska ilçeye bıle tasınmıyo neymış burdaymış 3o senedır.burası luks bı semt kıralar ucuk..evım ahım sahım degıl ama 900 tl....çıldıracak gbı oluyorum......nasıl ev sahıbı olcak bız....evıde burdan bakcak 200.000den aşağı ev yok odemesı 2000e yakın mumkun degıl ev sahıbını zengınm edıp durcaz
kiran çok yüksek o kira verilmez yazık çocuğunun geleceği söz konusu gözünü karart gir..çocuk küçükken idare olur..ileride masraflarıda artacak

ah ah bırak sehrı esım baska ilçeye bıle tasınmıyo neymış burdaymış 3o senedır.burası luks bı semt kıralar ucuk..evım ahım sahım degıl ama 900 tl....çıldıracak gbı oluyorum......nasıl ev sahıbı olcak bız....evıde burdan bakcak 200.000den aşağı ev yok odemesı 2000e yakın mumkun degıl ev sahıbını zengınm edıp durcaz[/QUOTE]

off o çok kötü ya ,neyleyim semti ev benim olmadıktan sonra vallahi çok zor..Çok pahalı evler yani peşinatı toplasa insan aylık ödemesi imkansız ciddi rakamlar . allah yardımcınız olsun .inşallah bi yerden bi kapı açılır da ev sahibi olursunuz

haklısın bak bizde kahvaltılık hiç bitmiyor..100 liralık al bir ay gider..eşim çok erkekn kalkar evde yemez..akşam yemeyi aramasa bayağı tasarruf ederdik..ayrıca ayda bin tl bebek bezi ve maması yoksa mutfağa fazla gibi tabiiben karpuz almam şimdi babam 35 lira vermiş almış 35 verilirmi karpuza

Biz her gün evde kahvaltı yapıyoruz rahat rahat.

Kavun ve karpuz bizim de 35 lira tuttu ama canımın çektiğini yemeden de duramam yani. Niye yaşıyorum ki o zaman? Karpuzu yemek için 2 ay sabredeceksem birikimim olmasın daha iyi.

Yok canım 2000 tl alıo 600 kira bu ay zam gelicek araba kredisi var 500 1100 gitti bile faturalar falan derken en kısık hali onlarında tabi elimize kalan 20 tl oldu belki o bile kalmaz

Araba çok masraflı. Biz 3500 maaşla cesaret edemiyoruz almaya. Sizin de masrafınızın çoğu arabadan kaynaklı bence

Aynen oyle cocuk baslı basına masraf hersey onlar ıcın :)ıkı yıl once kızımız yokken herseyı kendımız ıcın alırdık bazen gereksız sımdı ust bas kıyafet bıle almıyoruz once kızımız sonra kalan da olmuyor.

Aynen yaa, daha 1 yaşında ama 1 yıldır beğendiğim birşeyi rahat rahat alamadım.

mesela artık domestos yok hayatımda onun yerine bim in güldal marka çamaşır suyu var... yarı fiyatına ve bence süper kaliteli....
tavuk eskiden but baget falan takılırdm şimdi bimin bütün tavuğunnu alıyorum :)
bimci oldum ben fanatik bimciyim :))
zeytinyağsız yapamam herhalde o mühimdir hayatımda.... o bile iki ay gidiyor bana...
bir akşam yemek yapsam iki gün yerim -- bunu herkez sevmez ben yerim nolcak ki o kadar emek veriyorum o yemeği yaparken atamam ---
marketten markete sebze fiyatları çok değişiyor.... takipteyim hep....
yumuşatıcım bim den bulut kaba şeylere koltuk örtüleri nevresimler falan onu kullanıyorum... kıyfetlerime yumoş :) daha ekonomik oluyor...
bimin aknaz peyniri de güzel, dost tava yoğurdu da... ama misafir varsa tahsildaroğlu peynir ve sütaş yoğurt :)

ama dediğim gibi koca moca olsa böyle olmaz adam boşar valla :))

Bimden pirinç dışında birşey almıyorum kendi markası olan. Yoğurtları falan acayip katkılı, dolapta 3 ay dursa bozulmuyor.

canım evin kira mı kiraysa mutfağını baya kısmalısın. ev kira değilse az da olsa kızarak birikim yapabilirsin. zaten kira yok bir birikim için her ay altın ya da borçlu gibi düşün kendini ona göre harcama yaparsın o ay ve her ay aynı parayı yatırdığını düşün bankaya borç olarak

Şu an kiradayoz ama kendi evim de var. Henüz kiraya veremedik.

Temizliğegitmek herkesin yapabileceği şey değil. Zorluğundan değil sadece, gurur meselesi...

anlayamadığım bir durum var geçmiş sayfaları çok okuyamadığım için belki kaçırmış da olabilirim 1000 lirayı her ay rutin olarak mı sadece mutfak için harcıyorsunuz yoksa bunun içinde farklı masraflar da mı var? Eğer sadece mutfak için ise cidden çok fazla.

Evet her ay sırf mutfak için harcanıyor

kredi kartı kullandığın sürece borcu bitmez evin ihtiyacı bitmeyeceğine göre ..etiydi mangalıydı gider para..ancak kredi ödemek zorunda kalırsan elindeki 3..5 le idare yoluna gitmek zorunda kalırsın..

kız o ben değilim, et mangal başka arkadaştı :))

X