- 12 Temmuz 2006
- 3.505
- 2.035
-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
sadece mutfak dolabı için 100 bin tl fiyat aldım ya ortalama. o paraya da yazık. bir de evin mobilyaları malzemeleri hep çok kaliteli. tek sıkıntı renk karanlık enerji.
evimiz bitmiyordu sevgilim 12-13 yapıcam kirayı otururuz diyordu. dedesi aslında laf etmez ama çok torun çocuk var. başkasına kiraya verir yine. bilmiyorum kıyamet kopar mı. zaten kaynanam bile sağolsun görür görmez zindan gibiiiiii karanlık gibi şeyler söyleyip evi kötüledi. hatta şey dedi annenin babanın evinden çıkıp zor olacak sana ama temizliği kolay olur vs dedi. sonra baktı herhalde yüzüm düşüyor inşallah ilerde iyisi olur dedi. sevgilim çok severek beğenerek aldı. alırken bizim gördüğümüz model bu değildi. ama bu evi de vaaaovvv diyerek yaklaşıyor. misafir kaynanamlar farklı şehirde onlar gelir herhalde sadece. benim tüm ailem kendi şehrimde yaşıyor. evin düzeni güzel düşünülmüş her şey yatağı koyacak yere kadar. yüksek lisans yapıyorum ve doktora düşünüyorum. küçük odayı misafir için ayırmayı düşünüyorum. ikeanın yatak gibi olan koltuk görünen? divanı? var ondan alır sadece zaten. yine masa koyar çalışırım. ortada bar masası var yemek için. salon nispeten aydınlık camları kocaman. 1+1 oturduğum ev büyüktü. Şişli'de 2+1 evim vardı bunun yanında çok büyük.oturduğu evde kalsanız dedenin başka torunu var mı? mesela siz çıksanız hazırda başka torun tanıdık filan mı oturacak yoksa dede normal başka birine mi kiraya verir?
ailede gelin beğenmedi diye bir kıyamet kopacak durum var mı -ve varsa sizin ilişkinizde bu sıkıntı olur mu?
işe mesafeler vs. konusunda herhangi bir fark var mı?
hani normalde oturulan ev bşakasının evi olsa durum başka olabilir çık ben oturcam diyebilir, zam yapmamak bir kenara fazla fazla zam yapmak isteyebilir
ama sizde ev zaten dede evi
bir de burada kaç kişi 60m2 evde oturmuş bilmiyorum. ben oturdum. 60m2 2 kişi, 40 m2 tek kişi vs. evlerde oturdum.
misal tekken çok gelen gidenim yoktu sorun olmuyordu çünkü tr'de değildim.
yurtdışındaydım.
orada zaten evler minimalist olduğu için herşeyin eve sığacak modelini buluyorsun. banyoya normal makine bile sığmıyordu ama dik makine vardı mesela bir evimde. bir evimde banyoda hiç yoktu yer. apartmanda ortak makine vardı.
ama normal Türk ailesi gibi aileniz varsa
yatılı misafir geliyorsa
akşam oturmasına gelen olursa
çok da kolay olmuyor
hani mesela burada kadınlar diyor ki sonra evde 4 havlu 2 nevresim var. e benim bekar evimde bunun 10 katı var...herkesin eşyası ve tarzı alışkanlıkları aynı değil ki. (hoş benim de smeg'im yok -blender, stand, kettle hiçbiri yok bende ama mesala smegleri dizecek kadar yerde bende sırf kahve çay köşesi var, çay mesela bende aynı anda en az 5-6 farklı paket bulunur harman yaparım. başkasının sadece kozmetik eşyası o evlerin bir banyo dolabını tam dolduracak kadardır. vs vs)...
yemeğe misafir, yatılı misafir vs gelmiyorsa, gelmeyecekse. evde çalışma olayı yoksa olmayacaksa biraz daha durumlar değişebilir. (valla benim evde yataklar bazalı baharlık yazlık kışlık sadece benim kendi kullandığım yorganım yastığım pikem battaniyem yatak örtüm nevresimim filan anca bir bazaya sığıyor. e misafirlik de 2şer takım var bir bazaya da onlar sığıyor. ama mesela yaz kış muğla gibi yerde aynı tek 1 tane yorganla yatan insan da var, var tanıyorum... insanlar çeşit çeşit). evden çalışıyorum ben ayrı çalışma odası arıyorum. siz otel gibi gelip sadece uyuyacaksınızdır durum değişir.
bir de mesela giysi odasını iptal et denmiş ben tam tersini düşünüyorum
bebek yapıp park yatak, beşik filan almayacaksan giysi odası/çamaşır odası/kiler gibi bir oda (oda kadar olmasa da alan diyelim) bence en güzeli, tüm dağınıklık orada kalıyor. işe sürekli ütülü gömlekle formal kıyafetle giden bir çift için mesela öyle bir alanda ortada ütü masasının sürekli durması gerekebilir. yatak odasında sadece 1 yatak 2 minik yatak başı komodin/raf neyse, durur bitti.
ben derli toplu düzenli her şeyin yerinin belli olduğu ev seviyorum mesela.
evet açık renk mobilya, duvara kadar dolap, bolca depolama alanı, bunlar güzel.
ama geniş evde bir sorun çıkmadan kalabiliyorsanız bu kadar kasmanın anlamı ne onu da bilemiyorum.
masası var zaten o da tezgahla aynı renk. ada mutfak. evin dizaynı zaten güzel yani ona para kısmamışlar. evin modu öyle yani. ben ferah beyaz evler seviyorum.. nişanlım aksine aşık oldu eveMuhtemelen fırtına gri , aslında çok güzel duruyor tabi zevk meselesi, ocağa uzak iki kapağı reflekte cam kapakla değişseniz birde masanızı meşe renginde seçseniz bütün hava değişir tabi birde spot lazım
Yaşayacağın evi ferah istemen asla şımarıklık değil
dizaynı aynı böyle kapaksız. annem test etti parmak izi tutmuyor. Turuncu koltuk beğendimO ev kimin mutfağı kimin bilmiyorum ama kapaksız dolap sevmiyorum.
Kapak ilave edilebilir.
Onun dışında güzel gayet.
Güle güle otur
Evini koyu renk ile dizayn etme zıt renkler ile uyumu guzel yakalarsin.
Bir de salonun büyük demek ki baya mutfak böyle ise
danıştı zaten ama ben yorum yapmadım. yine aynı inşaat şirketinin evine gitmiştik beğenmiştik. sevgilim yeni olsun güzel olsun ben eski olsun büyük olsun. e parayı veren o olduğu için karışmadım. hala evlenicez ama ev benim diyemiyorum. mesela sat demek istiyorum ama diyemiyorum. çünkü çok emek verdiYani bence haklısın. Ben de olsam ciddi ilişkim olsa ev alırken ve içini yaparken danışırım, bana da danışılmasını isterim. Ev alındı diye istemediğim yerde de oturmam. Diğer yandan bence attığınız mutfak kötü değil, tahminim ev de dediğiniz kadar kötü değildir. Sizin biraz gıcık olasınız tutmuş
o benim mutfağım değil örnek olarak buldum benzerini. ama renkleri aynen öyle. parke rengi de yakın ordaki ahşap rengine. ben de beyaz severim ama mecbur uyumlu renkli alacağım. farklı alsam eve uyumsuz olur. Pinterestten falan bakıyorum. ama böyle annem falan iyice moralimi bozuyor.Dolaplar çok guzelmis. Zamanla alisirsiniz..ben eşya alırken beyaz modası başladığı için mecbur beyaz aldım. Ama hiç içime sinmemisri çok huzursuzdum çünkü beyaz sevmem. Ama sonra alıştım hatta sevdim. Aldığın mobilyacilar montaj aşamasını da güzel yapmadılar diye sogumustum. Ama şimdi bakıyorum hala modası geçmedi ve gerçekten güzel mobilyalar almışım. Hem iç dizaynı hem sağlamlığı hem modernliği oldukça güzelmiş. Ama ben huzursuz olarak almıştım. Mutfağınız çok güzelmiş..açık renklerle eşya girince içine oldugundan daha geniş durur. Boya rengi de güzel
bu arada iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimİçinde eşinle yaşadığın zaman seversin zamanla canım. Bu zamanda iki kişi çalışmasıyla bile geçinilmiyor çok zor o yüzden kiraya çıkmayı düşünme
Çevrenizdeki herkes evet çok kötü, iğrenç,nasıl oturacaksin çok haklısın seni anlıyoruz dese ne olacak ? Daha kötü hissedeceksiniz,ev düşündüğünüzden daha fena görünecek gözünüze,belki iliskinize yansıtacaksınız.ya çok teşekkür ederim. çevremdeki herkes bana eeeeeee yeter şımarık yeni gelin şükür et diyince iyice sinirim bozuluyor. kira derdim yok diye kötü gelen evde yaşamak zorunda mıyım bana kalsa kira öderim iyi evde otururum. kirada da oturdum. ama şuan malum ortam kötü. bu evin olduğu yerde kiralar 20 bin mesela. nen en son isimden 22 alıyordum maaş. böyle düşününce mantıksız geliyor. ama insan beğendiği evde yasamak istiyor
henüz onları düşünecek zamanım bile olmadı evde karalara bağlayıp ağlamaktan derslerden ve annemle kavga etmekten... ama düşünüyorum en azından belki salona duvar kağıdı ya da çıta. sevgilime konuşurken ağlarım diye bir şey demedim bile. saçma sapan tavırlar kendime şaşırıyorum. ev için ağlayacaksın deseler inanmazdım bileEeee evi biraz değiştirebilirsiniz, duvarları biraz boyayın, biraz lamba alın ışıklandırın yapın değişiklikleri. Griyi ben de hiç sevmem hele ki evde hapishane duvarı gibi oluyor hiç gerek yok. Benim ev 55m2 stüdyo ama çok ferah, duvarşar fıstık yeşili, perdeler çiçekli yeşil ve pembe desenli mesela, ferah duruyor. Yaşadığın yerin içaçıcı olması önemli.
Evinize göre eşya alirsanız sorun ortadan kalkar bence, özel tasarım gibi. Kirada oturup, yeni daireyi kiraya vermek pek mantıklı gelmedi bana.arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle
bana kalsa şimdi oturduğu evde otururum. ama onda da aile dramına duseriz. sıfır evi kiraya versek kiracı olma derdi var. evet kaynanam dedi ya zindan gibi diye o bile oturdu içime. ona da işte kıyamıyorum ya çözümlere. dolapları boyasam mı dedim sordum amcama olmaz dedi. çünkü ev uyum içinde. içine net 300 bin harcanır. o kadar da paramız ikimizde de yok şuanÇevrenizdeki herkes evet çok kötü, iğrenç,nasıl oturacaksin çok haklısın seni anlıyoruz dese ne olacak ? Daha kötü hissedeceksiniz,ev düşündüğünüzden daha fena görünecek gözünüze,belki iliskinize yansıtacaksınız.
İnsanlar olumlu tarafından bakabilin, takmayın,daha iyi hissedin diye size bir pencere açıyor.Çünkü şu an için mantıklı başka bir alternatifiniz yok. Ama siz ondan da rahatsız oluyorsunuz
çok teşekkür ederim. benim çevremde benim akrabalarım ev çok güzel iyi yerde ne güzel çocuk evini aldı değerini bil kirada değilsin diyor. annem hele evde beni gördükçe sen delisin sen şöylesin diyip duruyor. en son ben kahve makinesi aldım dedim afedersiniz s**** kahve Makinesine kira yok git kocanla kafede iç dedi..... yani insan kendine destek arıyor cidden ama yok. biliyorum şükür etmeliyim önemli olan mutluluk ev değil ama yapamıyorum ya. bu evlilik sürecinde yaptığım şımarıklıklarla kendimi tanıyamaz hale geldim. nişan zamanında da böyle bir şeye takılıp zulüm etmiştim kendime süreci. kaynanam da öyle dedi biz 2+1 giriş katta oturduk eskiydi tokiydi şimdi evimize bak her şey zamanla oluyor dedi. benim annem babam da eskiden bodrum katta yaşamış şimdi dubleks evde yaşıyorlar. ama işte şimdi yeniden ev almak o kadar zor ki. annemler tekrar ev kredisi çekti pandemide 3k ödüyorlar krediye. mesela. önceden 500 tl idi kredisi. şimdi o fiyatlar imkansızEvinize göre eşya alirsanız sorun ortadan kalkar bence, özel tasarım gibi. Kirada oturup, yeni daireyi kiraya vermek pek mantıklı gelmedi bana.
Annenizin bı cumlesinde kendimi buldum resmen. 75 metre kare bodrum daire bahçesi yok 2 odası apartman boşluğuna bakıyor yani karanlik güneş alan bir daire değil, bı odasından merdiven geçiyor falan. Aşırı dezavantajlı bir ev, o evi alırken aynı sizin nişanlınızın almış olduğu evi anlatırken ki haliniz gibiydi insanlar. Bu ev mi alınır, şöyle kötü böyle eksi, bu evde çocuk mu buyutulur vs.Ama o dönemin şartı oydu, ve rabbim onu nasip etti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Şuan 3+1, 1ci kat balkonlu 120 metre kare evde oturuyorum. Ve insanların zamanında mırın kırın ettiği daireden 8.000 TL kira alıyorum, vicdanen 8, piyasa olarak min 12 den başlıyor bölge. Şimdi iyi ki almışsınız, kaşına gözüne bakmamışsınız diyorlar. Ve o evde, 2 yaşında rahatsizligi olan kız çocuğu, 5 yaşında astım olan erkek çocuğu ve kısa süre önce doğan bir bebek var. Sözüm ona o evde çocuk ta bakılıyor, içi de güzelleştiriliyor. İnsanlar görmek istediğini görmeye devam edebilirler. He, unutmadan, evin 8 yıl daha kredisi devam ediyor:) ilk göz ağrım orası benim.
Sadece anlatmak istedim, mantıklı kararlar vermeniz dileği ile.
Kesinlikle şımarıklık değil yaptığın. Sadece herkes senin aksin düşünüp davrandığı için bence olayı kavrayamıyorsun. Herkes ister en güzeli en iyisi kendinin olsun. Evet benimde bahsettiğim dönem pandemi dönemiydi ödememiz 3 bizimde, bende çalışıyordum ki geçinebilelim. Bence gecinebilmek her yılda zor olacak hiç bir zaman kolay değildi, ama evet gittikçede zorlaşıyor. Gün dogmadan neler doğar, bakın o çok sevdiğim kutu gibi evimde çocuk büyütmek kısmet değilmiş de şimdi bu evde yavrumun doğmasını beklemekmiş kısmet. Bu evde bizim değil şuan oturduğumuz, belki çok ileri seviye gelecek şimdiden bunların düşünülmesi iğrenç şeyler ama bizim bir arabamız var, yükseltmeye çalışıyoruz üstüne eklemeler yaparak. Yarın öbür günde miras söz konusu olduğunda, o dönemin şartlarında ikinci bir daire planliyoruz eşimle. Tabi rabbim neyi uygun görürse o olur, bizim ki plan. Evlenince eşinizin o evi almak için sattığı arabayı geri alabildiğinizi düşünsenize. Ne kadar gururlu bir olay olurdu. Eşiniz için de o evi alabilmiş olmak harika bir olaydır bence. Şimdilik idare edin, kira oduyormus gibi birikim yapmaya gayret edin ve bu sefer ikiniz ortak bir şeylerin sahibi olmaya çalışın. Emin olun daha çok tatmin olacaksınız.çok teşekkür ederim. benim çevremde benim akrabalarım ev çok güzel iyi yerde ne güzel çocuk evini aldı değerini bil kirada değilsin diyor. annem hele evde beni gördükçe sen delisin sen şöylesin diyip duruyor. en son ben kahve makinesi aldım dedim afedersiniz s**** kahve Makinesine kira yok git kocanla kafede iç dedi..... yani insan kendine destek arıyor cidden ama yok. biliyorum şükür etmeliyim önemli olan mutluluk ev değil ama yapamıyorum ya. bu evlilik sürecinde yaptığım şımarıklıklarla kendimi tanıyamaz hale geldim. nişan zamanında da böyle bir şeye takılıp zulüm etmiştim kendime süreci. kaynanam da öyle dedi biz 2+1 giriş katta oturduk eskiydi tokiydi şimdi evimize bak her şey zamanla oluyor dedi. benim annem babam da eskiden bodrum katta yaşamış şimdi dubleks evde yaşıyorlar. ama işte şimdi yeniden ev almak o kadar zor ki. annemler tekrar ev kredisi çekti pandemide 3k ödüyorlar krediye. mesela. önceden 500 tl idi kredisi. şimdi o fiyatlar imkansız
Bende saydıklarının hepsını aldım 1+1 e geldim bi tek dikey süpürgeyi getirdim. Önce kablolu denedım küçük ev diye daha zor oldu. Dıkey daha ıyı. Çeyizimdeki çoğu parçayı annemde bıraktım.malesef ben çok eşya almayın durumunu geçip kurutma makinesi bile aldım. hem kablolu hem robot hem dikey Süpürge aldım çeyizime. hamur yoğurma makinasına kadar aldım. mobilya almadık henüz sadece. zaten diyemem herhalde kiraya mı çıkalım diye. ama ondan teklif gelirse kabul ederim sanırım.
Siz daha iyisini alın o zaman.bence de ev çok önemli. ölçüye göre bir şey yok sadece L koltuk sığar. inanın o kadar mutsuz oldum ki. sevgilime de belli edemedim üzülmesin diye çok emek harcadı. herkesin yorumu küçük
sen alabiliyor musun daha iyisini?Siz daha iyisini alın o zaman.
Topraktan girdi dediniz nasıl oluyor ki bu.Sonuçta böyle olacağını bilmiyor muydunuz?Tam anlayamadım.arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle