ev derdimiz

Ben olsam bir süre otururum o arada para biriktirirsiniz.siz neden işe girmediniz orasını anlamadım ama işe girerseniz en azından birikim yaparsınız sonra belki bu evi satarsınız başka eve geçersiniz.2+1 küçükte olsa bir çocuğunuz bile olsa yeter size bu devirde kiracı olunmaz benden demesi siz kiraya verirsiniz adam ödemez madur olursunuz sizin ev sahibi çık ben oturacağım der sizin kiracı çıkmaz yine madur olursunuz.kısacası dertsiz başınıza dert almayın.yeni evler böyle kutu gibi oluyor özellikle rezidanslar eski evlerde işte geniş oluyor ama bir sürü sorunu var sonuçta.

Bu ev biraz karanlik boyatsakmi diye soze girin sonra senin oturdugun ev gibi genis olsaydi keske falan agzini arayin bakin ne oluyor ne tepki veriyor ayrica duvar ve dolaplari boyamak cok zor degilki yani boyatabilirsiniz temizlige kadar akliniz nerdeydi

Bu kötülemek değil ki , bizde eşimle inşallah daha iyisi olur diyoruz sürekli , şartlara göre almış nisanliniz , siz ne kadarına destek oldunuz ya da olacaksınız? Yarısını odeseniz o ev cennte gelirdi

Ben koyu daha çok severim şu an düşününce tarz gibi geldi eviniz gözümde. Kapılar siyah duvarlar gri gayet cool üstelik lokasyonu da güzelmiş kendi eviniz mis gibi. Tüm iç eşyaları perde halı mobilya beyaz yapardım giyinme odasıni iptal edip depo olarak kullanır kullanmadığım eşyaları koyardım. Zevk meselesi ama bu kadar büyütmezdim sanırım. Önemli olan evin dekorasyonu değil, içindeki insanların huzurla yaşaması. Evin enerjisi içinde yaşadıkça oluşuyor.

Önceki mesajlara baktım da çok özenti gördüm seni. Onca alışverişin çok gereksiz olmuş abartmışsın. İki kişisiniz kurutma makinesi ne alaka. Evi görmeden mi aldın onca çeyizi… ya da karşı taraf nişanlıma para verdi ev için ben de aşağı kalmayayım diye mi düşündün. Bundan sonra dereyi görmeden paçaları sıvamazsan daha doğru bir iş yapmış olursun

Anneniz doğru söylüyor ama eve ısınamadıysanız ve erkek arkadaşınızın şimdiki evini beğeniyorsanız orada yaşayabilirsiniz, yani böyle bir imkanınız var ancak yeni evi de kiraya verin denmiş ama kiracı ile uğraşmak gerçekten zor 10seneden önce çıkartamazsınız kiracıyı. Bence siz yeni evinize taşının ama erkek arkadaşınızın kirası düşükmüş, evi hemen kapatmasın derim, Eğer çok mutsuz olursanız oraya da geçebilme gibi bir seçeneğiniz olsun, ben zamanla yeni evinize ısınabileceğinizi düşünüyorum. Zaman verin kendinize, o zamana kadar erkek arkadaşınızın evi de dursun. Bana öyle geliyor ki seveceksiniz ve erkek arkadaşınızın evini de kapatıp orada çok mutlu günleriniz olacak.

Benzer problemler yaşadım ben de ancak eve eşyaları alıp yerleşince ve orada gerçekten güzel anılar biriktirdikçe sevmeye başlayacaksınız evi. Başlarda ben burada yapamam dediğim yer şuanda özleyerek koşarak gittiğim yere dönüştü. Küçük ev yeni evliler için daha mantıklı temizliği toparlanması çok daha kolay olur. Hem doğru mobilyalarla alanı daha büyük gösterebilirsiniz. Bu konuyu biraz zamana bırakın. Bir de sahip olduğumuz şeylerin ne kadar değerli olduğunu düşünün.

merhaba bende senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım. Eşimin 2+1 duble, geniş teraslı , merkeze uzak, önü geniş bir evi vardı biz evlenmeden kayınvalidelerle beraber o evde yaşıyorlardı. Biz evleneceğiz diye 2 sokak aşagı taşındılar ama kvalidenin tüm komşuları arkadaşları burada kaldı.

Ben eve hiç ısınamadım. 22 yaşında evlendim ve ailem eşimi istemediği için sorunlu bir süreçti.
Ev 2-3 yıllık yeni ev diye tadilat yapmadık. İlk yıl alışmaya çalıştım, bu arada bir yatırım yaptık. 2. Yıl tadilat yapmak istediğim bütçemiz uygun değildi. 3. Yıl tadilat yapmak istediğimde eşim çatı katısın istediğimiz gibi yaparız içine siner vb diyerek bekletti. Bu arada ehliyet aldım, küçük bir araba aldık. Sonra covid geldi, eşimin işleri kötü gitti bizim planlar yattı. Defalarca taşınmak istedim, bu evde ve muhitte kendimi huzurlu hissedemedim.

Şimdi 6. Yıldayız farklı bir şehire taşınmayı düşünüyoruz ama süreç belirsiz. 1-2 ay içinde de olabilir 1-2 yıl içinde de. Tadilat yapsakta, farklı bir eve taşınsakta kısa süre sonra şehir değiştirirsek boşuna yorulmuş olacağız. Yani şuan saçma sapan bir halde kaldık.

Arkadaşlarım ve ailemde hep şükürsüz olduğumu söyler ama sorun şükür değil. Bende sağlıklıyım ilk evim 32 metrekareydi ama evi çok seviyordum, şimdi ilse 20-25 metrekare istanbul şartlarına göre geniş bir terasım var bu yaz bir kere bile oturmadım.

Boyayı yenileye bilirsiniz.İstediğiniz renk olursa ev ferah olur,eşyanın azı iyidir.Simdi gencsiniz zaman geçince ve çevreye daha duyarlı hâle gelince evin yeni ve sağlam olması, sağlıklı ve birbirini sevmenin kimseye muhtaç olmamanın ne kadar değerli ve paha biçilmez olduğunu anlarsınız. Bu kadar kafaya takmaz, hayatı kendinize dar etmezsiniz.......

Ay yeni ev yeni eşyalar . Güle güle oturun evinizde küçük olsun sizin olsun bence önemli değil. Aileniz ne sıkıntılar çekmiş gördünüz hepsini. Bir de anneniz calismadiginizi söylemiş. Yanlış anlama yın daha şimdiden o kadar şeyi nasıl aldınız hem kablolu hem robot hem dikey hem hamur yoğurma makinesi hem smeg. Yoo heveslenmedim

Ev alması güzel.Kira ödemekten iyidir.Gardrop yerine gömme dolap yaptırabilirsiniz.Sonra anlasirsaniz orayı kiraya verir.Baska yerde de oturabilir siniz.

Annen haklı diyeceğim sadece size

zaten bu yüzden alırken bile hiçbir şey söylemedim. keşke söyleseydim diyorum şimdi de

şuan zaten sevgilim kirada oturuyor o evde kalabiliriz bence.... ben evin satılacağını düşünmüyorum. ikeayı da kaliteli bulmuyorum farklı markalara bakıyorum şimdilik zaten alınacak şeyler az evde dolap var masa var. 1 yatak 1 koltuk

böyle bir şey diyemem ya böyle bir talebim yok çünkü. benim 1 kuruş faydam olmadı o eve. aynısını abimin eşi yapıyor ailem ne kadar sinir oluyor. aynı o duruma düşerim

zaten bu yüzden alırken bile hiçbir şey söylemedim. keşke söyleseydim diyorum şimdi de
bişi söyleyemezsiniz zaten adam kendi parasıyla alıyor
evlendikten sonra alınsa ikinizin evi olurdu ama şuan onun evi
yasal olarakta bi hakkınız olmayacak zaten bekarken aldığı için
ben sizin yerinizde olsam şimdi sesimi çıkarmam
evlendikten sonra evin küçüklüğü bahane eder
o evi sattırır üzerine de kredi vs çektirir
ihtiyaçlarımıza daha uygun bir ev alırdım
çoluk çocuk olunca zaten daha büyük bi ev gerekecek
düğün takıları + evin satış parası + belki biraz kredi ile daha büyük ev işi halledilir evlendikten sonra

Ya sıkmayın canınızı , bir süre yeni evde oturun , siz işe girince birikim yapmaya çalışırsınız zaten, hak yemek istemiyorsanız eğer, bu ev satılıp beraber daha büyük bir ev almak istediğinizde de sözleşme gibi bir şey yapılabilir mutlaka hukukta vardır bir yolu.
Mutluluklar dilerim.

bugün sabah telefonda konuştuk o şuan farklı bir şehre gitti. dedim ki içini böyle sen mi seçmiştin çok karanlık geldi bana. benim gördüğüm ev anlaştığım ev daha farklıydı ama yaşanan sıkıntıları biliyorsun kabul ettim dedi. beğenmedin mi dedi. ben de beğendim ama pek koyu renk insanı değilim biliyorsun dedim. annem zıt zıt konuştu diye mi taktın dedi. bilmiyorum dedim. çok fazla konuşmadık sonra ama ağlayacaktım yine çocuk gibi. diyorum kendime yaptığın şey mantıklı mı. baktım hep Pinterestten vs beyaza boyatıcam artık kesin yani. çünkü çok koyu gri duvarları. ya da duvar kağıdı bilmiyorum. koyu yeşil yapraklı duvar kağıtları gördüm internette kocaman yeşil bitkiler koymuşlar güzel olmuş. aslında ölçtüm şimdi salonu ailemin salonundan sadece 1 kulaç küçük. ama gözüme hep küçük geldi. saha sağlam kafayla gidip tekrar bakıcam yanımda kimse olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…