evet zaten ben de işsiz olduğum için düşünmüyorum ama bi an oturduğu evde kalsak nasıl olur diye düşünmedim değil
oturduğu evde kalsanız dedenin başka torunu var mı? mesela siz çıksanız hazırda başka torun tanıdık filan mı oturacak yoksa dede normal başka birine mi kiraya verir?
ailede gelin beğenmedi diye bir kıyamet kopacak durum var mı -ve varsa sizin ilişkinizde bu sıkıntı olur mu?
işe mesafeler vs. konusunda herhangi bir fark var mı?
hani normalde oturulan ev bşakasının evi olsa durum başka olabilir çık ben oturcam diyebilir, zam yapmamak bir kenara fazla fazla zam yapmak isteyebilir
ama sizde ev zaten dede evi
bir de burada kaç kişi 60m2 evde oturmuş bilmiyorum. ben oturdum. 60m2 2 kişi, 40 m2 tek kişi vs. evlerde oturdum.
misal tekken çok gelen gidenim yoktu sorun olmuyordu çünkü tr'de değildim.
yurtdışındaydım.
orada zaten evler minimalist olduğu için herşeyin eve sığacak modelini buluyorsun. banyoya normal makine bile sığmıyordu ama dik makine vardı mesela bir evimde. bir evimde banyoda hiç yoktu yer. apartmanda ortak makine vardı.
ama normal Türk ailesi gibi aileniz varsa
yatılı misafir geliyorsa
akşam oturmasına gelen olursa
çok da kolay olmuyor
hani mesela burada kadınlar diyor ki sonra evde 4 havlu 2 nevresim var. e benim bekar evimde bunun 10 katı var
...herkesin eşyası ve tarzı alışkanlıkları aynı değil ki. (hoş benim de smeg'im yok -blender, stand, kettle hiçbiri yok bende ama mesala smegleri dizecek kadar yerde bende sırf kahve çay köşesi var, çay mesela bende aynı anda en az 5-6 farklı paket bulunur harman yaparım. başkasının sadece kozmetik eşyası o evlerin bir banyo dolabını tam dolduracak kadardır. vs vs)...
yemeğe misafir, yatılı misafir vs gelmiyorsa, gelmeyecekse. evde çalışma olayı yoksa olmayacaksa biraz daha durumlar değişebilir. (valla benim evde yataklar bazalı baharlık yazlık kışlık sadece benim kendi kullandığım yorganım yastığım pikem battaniyem yatak örtüm nevresimim filan anca bir bazaya sığıyor. e misafirlik de 2şer takım var bir bazaya da onlar sığıyor. ama mesela yaz kış muğla gibi yerde aynı tek 1 tane yorganla yatan insan da var, var tanıyorum... insanlar çeşit çeşit). evden çalışıyorum ben ayrı çalışma odası arıyorum. siz otel gibi gelip sadece uyuyacaksınızdır durum değişir.
bir de mesela giysi odasını iptal et denmiş ben tam tersini düşünüyorum
bebek yapıp park yatak, beşik filan almayacaksan giysi odası/çamaşır odası/kiler gibi bir oda (oda kadar olmasa da alan diyelim) bence en güzeli, tüm dağınıklık orada kalıyor. işe sürekli ütülü gömlekle formal kıyafetle giden bir çift için mesela öyle bir alanda ortada ütü masasının sürekli durması gerekebilir. yatak odasında sadece 1 yatak 2 minik yatak başı komodin/raf neyse, durur bitti.
ben derli toplu düzenli her şeyin yerinin belli olduğu ev seviyorum mesela.
evet açık renk mobilya, duvara kadar dolap, bolca depolama alanı, bunlar güzel.
ama geniş evde bir sorun çıkmadan kalabiliyorsanız bu kadar kasmanın anlamı ne onu da bilemiyorum.