-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
anneme evi beğenmedim dediğimde sen by çocuğu sevmiyorsun dedi düşünün. hemen şımarık oluyorum gözünde. mutfak dolabını boyarım dedim mahvolur diyorlar.
evet biliyorum şuan ev durumlarını inanın benzerlerini yaşadım. ben de çok kirada yaşadım biliyorum. zaten sat diyemem diye düşünüyorum. haddim değil gibi geliyor. ama işte üzülmekten kendimi alamıyorum neden böyle bilmiyorumHayatımda ilk kez evsiz kaldım, eşyalarım bir yerde ve o kişi de beni o eşyaları almazsan çöpe atarım,belediyeyi çağırır attiririm diye tehdit ediyor, yapamaz ama istemiyor yani acil ev bulmam şart
Bütçeme göre ev arayınca henüz bulamadım.
Dün odeyebilecegim kirada açık mutfaklı 1+1 ev buldum,sizin dediğiniz gibi,ama ben iki küçük cocukla sürekli evde yaşamak zorunda olduğum için kararsız kaldım.
Sizde çocuk yok,üstelik belki de çalışıyorsunuz,eğer öyleyse hiç takmayin kafaya,bir de ev size ait olacak
Baktınız olmadı sizden önce eşiniz satmayı teklif edebilir,önce biraz yaşayın.
Evsizlik ne demek anladım,bı sürü evde kirada yaşadım,evet küçük ev sıkıcı olabilir ama dediğim gibi ben hep evde ve çocuklarlayim.
Ah sizin derdinizi küçümsemek istemem ama çok ta kafaya takmayın,o kadar da dert değil
hanım efendi ben sağlık meslek lisesi mezunuyum 18 yaşında atandım. çalıştım biriktirdim yarısını ailem verdi. nişanlıma evet ailesi aldı. benim arabam clio. o tanıştığımız zaman mercedese biniyorduEv konusu hakkinda yorum yapacaktim da bu mesajınıza takildim.
18 yasinizda hangi paranızla arabanızı "aldınız" acaba?
Siz kendiniz "aldınız" nişanlınıza ailesi "aldı" dogru mudur?
Çocuk işçi miydiniz?
Tabiki başınıza gelmesin ama insan bulunduğundan çok çok kötü durumlara düşünce sanırım anlıyor bazı şeylerin değerini.kendim de ne kaprisler yapmışım diyorum geçmişe bakınca,o duygularım ve düşüncelerim kötü tecrübeler sonrası değişti,sizde öyle olmasın kimsenin olmasın.evet biliyorum şuan ev durumlarını inanın benzerlerini yaşadım. ben de çok kirada yaşadım biliyorum. zaten sat diyemem diye düşünüyorum. haddim değil gibi geliyor. ama işte üzülmekten kendimi alamıyorum neden böyle bilmiyorum
zaten giyinme odası dedikleri şey odaya sürgülü kapı koymuşlar dolap. Acıyorsun cekmece aşkı. kapı açıyorsun küçük bir duşakabin ve lavabo. zaten düğüne daha 1 sene olduğu için henüz ne Yapicaz karar veremedim. cumartesi günü gördüm temizlik yaptık. benim aklımda şuan durduğu evde oturmak var ama işte aile draması olabilirDedenin dahi olsa kirada kalmanı tavsiye etmem. Pinterestte gez biraz ,küçük ev dekorasyonlari cok güzel. Ayrica artik büyük ev daha büyük dert, temizliği bir yandan ısıtma sorunu bir yandan, herkes minimalistliğe yöneliyor. Evin fotolarini atarsan burdan fikirde alabilirsin. Anlattiğin kadari ile boya renk degisimine gidin bu sekilde evin çok boğucu bir havasi oldugunu soyle nişanlin olumsuz bakmayacaktir. Özellikle duvar ve kapilar evin havasini ciddi degistirir mutfak bile o kadar etkilemez en azindan bunlari yap sonra eşyalari evine göre diz. Dügünden sonra gelen paralarla istedigin yeride yaptirirsin yeterli sağlik olsun bunlari dert etme bile. 2+1 ev gayet ideal genc yasta evini almiş insan bu sekilde köstek olmamalisin. Dedenin evde oturup +15bin kar olayida güzel ama şöyle bakmak lazim diyelim ki bunu yaptiniz ve sorun oldu biz kendi kucuk evimize gecicez dediniz o evdede kiraci var cikmiyor sonra al başına iş, eşya derdine mi yanacaksin stres yaptigina mi.
Eğer süre varsa yatak odanda giyinme odasini iptal et ve dolap yaptir L şeklinde tavana kadar depolama alani oluyor, oturma odasina 3-3-1 yerine 3-2-1 koltuk secebilirsin yada L koltuk.
Kurutmayi camasir makina ustune koyarsin zaten hep oyle yapiliyor, uygun depolama alaniyla evin her yerini kullanirsin
sadece mutfak dolabı için 100 bin tl fiyat aldım ya ortalama. o paraya da yazık. bir de evin mobilyaları malzemeleri hep çok kaliteli. tek sıkıntı renk karanlık enerji.Ben yeni ev aldığımda yeşil boyaliydi. Boyayı degsitirdik. Kimine göre gereksiz masraf ama inşaat boyası zaten kaliteli olmuyor diye boyattik.
Eve göre eşya alirsaniz gayet ferah olur. Bir odayi boş tutun. Fazlalıklarınizi oraya koyarsınız. Salon ve yatak odası olarak kullanırsınız. Ve evet sukursuzluk ve simariklik yapıyorsunuz. Değerini kaybedince anlarsınız. Mutfak dolaplarının kapaklarını zamanla değiştirebilirsiniz.
maddi özgürlüğüm var. çalışmayı da düşünüyorum. ama eğitim molası verdimE ben doğru anlamışım işte, olay ev fln değil
Herseyi iyi düşünün maddi özgürlüğünüz de yok dikkatli adım atın
Dolap değil dolap kapağı. Daha makul oluyor böylece.sadece mutfak dolabı için 100 bin tl fiyat aldım ya ortalama. o paraya da yazık. bir de evin mobilyaları malzemeleri hep çok kaliteli. tek sıkıntı renk karanlık enerji.
işte onu salonla bir düşün aynı karanlık ortam. küçük olunca iyice boğuyor. mecbur ona göre dekore edicem zaten. sevmekten de çarem yok gibi. evi sat diyemem herhaldeValla mutfağı gayet güzel neyini begenmedin ayyyy
evet içi çok modern mesela sevgilim evi cooook beğendi. ama ben beğenmedim. anneme kalsa güzel mesela nesi yok diyor. ne evler kiralıkta diyor. kaynanalık yapıyor banaBen de sevmiyorum küçük ev. İçi eski olsun sorun değil, zamanla beğenmediğin yeri değiştirirsin ama küçük evi nasıl büyüteceksin. Ben de evimi sırf büyük diye iç malzemesi çok zevkli olmamasına rağmen daha modern evlere tercih etmiştim. Küçük evde ruhum daralıyor benim. Ne yap et büyük eve geçebileceğin şartları zorla bence. Ev hanımısın sanırım, vaktinin çoğu evde geçecek. En önce senin fikrin önemli bence.
Gayet güzel sıkma canınıişte onu salonla bir düşün aynı karanlık ortam. küçük olunca iyice boğuyor. mecbur ona göre dekore edicem zaten. sevmekten de çarem yok gibi. evi sat diyemem herhalde
işte dolabı değiştirsem kapı kaldıDolap değil dolap kapağı. Daha makul oluyor böylece.
oturduğu evde kalsanız dedenin başka torunu var mı? mesela siz çıksanız hazırda başka torun tanıdık filan mı oturacak yoksa dede normal başka birine mi kiraya verir?evet zaten ben de işsiz olduğum için düşünmüyorum ama bi an oturduğu evde kalsak nasıl olur diye düşünmedim değil
ya çok teşekkür ederim. çevremdeki herkes bana eeeeeee yeter şımarık yeni gelin şükür et diyince iyice sinirim bozuluyor. kira derdim yok diye kötü gelen evde yaşamak zorunda mıyım bana kalsa kira öderim iyi evde otururum. kirada da oturdum. ama şuan malum ortam kötü. bu evin olduğu yerde kiralar 20 bin mesela. nen en son isimden 22 alıyordum maaş. böyle düşününce mantıksız geliyor. ama insan beğendiği evde yasamak istiyorTabiki başınıza gelmesin ama insan bulunduğundan çok çok kötü durumlara düşünce sanırım anlıyor bazı şeylerin değerini.kendim de ne kaprisler yapmışım diyorum geçmişe bakınca,o duygularım ve düşüncelerim kötü tecrübeler sonrası değişti,sizde öyle olmasın kimsenin olmasın.
Güzel yönlerine odaklanın,evinizi küçük te olsa güzel ve geniş göstermeniz mümkün.tiny houselardan ilham alabilirsiniz,ya da küçük evlerle ilgili dekorasyon sayfalarına bakıp evinize uyarlayabilirsiniz.ben eski evler için dde mesela öyle yaptım.hep içini kendim bı şekilde guzellestirdim.
İnşallah eşya da girince belki daha iyi hissedersiniz
beğenene güzel. ama bilmiyorum genel olarak enerjjisini de beğenmedim. zsten daha 1 hafta bile olmadı göreli evi. annem kendisi perde rengine kadar takiliyor bana gelince şükür et kızımGayet güzel sıkma canını
olabilir aslında bunu bi sorayımDolap değil dolap kapağı. Daha makul oluyor böylece.