ev derdimiz

Bende saydıklarının hepsını aldım 1+1 e geldim bi tek dikey süpürgeyi getirdim. Önce kablolu denedım küçük ev diye daha zor oldu. Dıkey daha ıyı. Çeyizimdeki çoğu parçayı annemde bıraktım.
6 kişilik yemek takımı 12 kişilik çkb . Granit set yumurta tavası airfryer çaycı evde .
İlk başta bende sinirlendim istemedım( kendı kendıme) cünkü hevesle almıstım. Ama suan asırı mutluyum hatta dıyorum hamile kalana kadar ben burda yasarım. Eşyanın önemi yokmus mutluysan gerçekten. O yüzden buna takılma derim.
ben misafir takımı 18 kişilik yaptım ya 🤣 böyle kitaplık tarzı dolaplar var. öyle Bir şey almayı düşünüyorum..benim de Airfryım var. kahve makinesi çaycı o bu her şey aldım. ben de herhalde robotu ve dikeyi Alicam safece

Topraktan girdi dediniz nasıl oluyor ki bu.Sonuçta böyle olacağını bilmiyor muydunuz?Tam anlayamadım.
Ayrıca sıfır ev kiraya vermek bilemedim.Nişanlının şu anki evinde kalsanız zam dönemi iyi bir zam yaparsa nolacak.Kendi evinizde kirada çıkartamazsınızda anladığım kadarıyla şu an siz çalışmıyorsunuz o zaman geçinmekte zorlanabilirsiniz.
Karar verirken bunları dikkate alın derim ben.
henüz inşaat olmadan şirketten alıyorsun evi. örnek evler var ama tam olarak nasıl çıkacak belli değil. o süreçte ben çok umursamadım üstüne de düşmedim. saçma sapan hayaller kurarım kaptırırım diye çünkü evlilik düşüncesi bende henüz yoktu. sevgiliydik. yani 2+1 biliyorduk ama ev dizaynı sürpriz geldi. ben şuan çalışmıyorum ama çalışacağım.sevgilim de yüksek maaş alıyor aslında kira koymaz. ama bu kadar uğraştı onun emeğini çöpe atmış mi olurum bilmiyorum

Kesinlikle şımarıklık değil yaptığın. Sadece herkes senin aksin düşünüp davrandığı için bence olayı kavrayamıyorsun. Herkes ister en güzeli en iyisi kendinin olsun. Evet benimde bahsettiğim dönem pandemi dönemiydi ödememiz 3 bizimde, bende çalışıyordum ki geçinebilelim. Bence gecinebilmek her yılda zor olacak hiç bir zaman kolay değildi, ama evet gittikçede zorlaşıyor. Gün dogmadan neler doğar, bakın o çok sevdiğim kutu gibi evimde çocuk büyütmek kısmet değilmiş de şimdi bu evde yavrumun doğmasını beklemekmiş kısmet. Bu evde bizim değil şuan oturduğumuz, belki çok ileri seviye gelecek şimdiden bunların düşünülmesi iğrenç şeyler ama bizim bir arabamız var, yükseltmeye çalışıyoruz üstüne eklemeler yaparak. Yarın öbür günde miras söz konusu olduğunda, o dönemin şartlarında ikinci bir daire planliyoruz eşimle. Tabi rabbim neyi uygun görürse o olur, bizim ki plan. Evlenince eşinizin o evi almak için sattığı arabayı geri alabildiğinizi düşünsenize. Ne kadar gururlu bir olay olurdu. Eşiniz için de o evi alabilmiş olmak harika bir olaydır bence. Şimdilik idare edin, kira oduyormus gibi birikim yapmaya gayret edin ve bu sefer ikiniz ortak bir şeylerin sahibi olmaya çalışın. Emin olun daha çok tatmin olacaksınız.
sevgilim araba aldı zaten yakın zamanda yine. onun borcu var. valla biriktirip ev alınacak halde değiliz ki

Evi beğenmeyen ben değilim. Alamıyorsanız bu kadar söylenmeyin. Kolay değil almak gördüğünüz gibi.
zaten farkındayım bunun ekmek almak değil bu. bu yüzden de üzülüyorum bir kere alınıyor çünkü. beğenmedim enerjisi kötü evde oturacağım diye. iki dertlenmek suç herhalde.

henüz inşaat olmadan şirketten alıyorsun evi. örnek evler var ama tam olarak nasıl çıkacak belli değil. o süreçte ben çok umursamadım üstüne de düşmedim. saçma sapan hayaller kurarım kaptırırım diye çünkü evlilik düşüncesi bende henüz yoktu. sevgiliydik. yani 2+1 biliyorduk ama ev dizaynı sürpriz geldi. ben şuan çalışmıyorum ama çalışacağım.sevgilim de yüksek maaş alıyor aslında kira koymaz. ama bu kadar uğraştı onun emeğini çöpe atmış mi olurum bilmiyorum
Onu bilemem şu an için satma olayına girmeyin.Yukarıda kv hak iddiası düşüncesine girebilir diye.Biraz zaman geçsin ister kira ister kendi eviniz olsun biraz durun.Daha sonra satalım olayına girersiniz.Daha borcu bitmeden kalkışırsanız sizinde dediğiniz gibi yanlış anlaşılabilir.

Onu bilemem şu an için satma olayına girmeyin.Yukarıda kv hak iddiası düşüncesine girebilir diye.Biraz zaman geçsin ister kira ister kendi eviniz olsun biraz durun.Daha sonra satalım olayına girersiniz.Daha borcu bitmeden kalkışırsanız sizinde dediğiniz gibi yanlış anlaşılabilir.
en büyük korkum zaten yanlış anlaşılmak ya. böyle aç gözlü ne bileyim farklı algılanmak. bu yüzden sevgilime bile bu ne diyemedim. kendj annem bile neler dedi el karısı kim bilir neler düşünür. buraya yazmadan önce açıp hiç bakmamıştım dekorasyon önerilerine. zaten cumartesi gördüm evi şok oldum. bana kalsa eski ama büyük evi tercih ederim. ev satılsa aslında hiç borca girmeden alınır ev evli değiliz hala yine hak talebim olmaz. ama fiyatlar şartlar da malum....

mürdüm değil de turuncu gördüm bazı evlerde gri yeşil turuncu. ya da düz gri alacağım muhtemelen koltuğu. bakıyorum öyle. nişanlım deri koltuk beğeniyor 🤣
Deri koltuk bende de vardi ama bebekten sonra delik deşik oldu 🤭 biraz kasvetli dursada zıt renklerle güzel dekore edebilirsiniz. Eve girip oturmaya başladıktan snra belkide cok seveceksiniz yada nisanliniz sevemeyecek. Bence acele karar vermeyin 🥰

o evi alırken adama 5 kuruş katkı yapmadıysanız söz söylemek haddiniz değil evet
insanın emeği olmayan şeyde söz söyleme hakkı da yoktur
iş hayatına ara vermişsiniz , yeniden işe başladığınızda karı koca daha çok hoşunuza gidecek bir ev alırsınız
eşi olsaydınız yorumum daha farklı olurdu ama henüz eşi değilsiniz.

Kiraya cıkmanı önermem kiracı olmak ev sahibiyle ugrasmak gercekten cok zor.. Bir sürü sıkıntısı var bir göz odan olsun senin olsun. Gerekirse ileride satıp yeniden krediye girer ev alırsınız. İkea da kucuk evler icin mobilyalar var veya kucuk ev tasarımlarına bakabilirsin. İş tasarımda bitiyor cok kullanıslı hale de getirebilirsin evi. Kucuk evin temizliği de kolay olur yatılı misafirinde gelmez iyi yonlerinden bak..

en büyük korkum zaten yanlış anlaşılmak ya. böyle aç gözlü ne bileyim farklı algılanmak. bu yüzden sevgilime bile bu ne diyemedim. kendj annem bile neler dedi el karısı kim bilir neler düşünür. buraya yazmadan önce açıp hiç bakmamıştım dekorasyon önerilerine. zaten cumartesi gördüm evi şok oldum. bana kalsa eski ama büyük evi tercih ederim. ev satılsa aslında hiç borca girmeden alınır ev evli değiliz hala yine hak talebim olmaz. ama fiyatlar şartlar da malum....
Dediğim gibi şu an öyle bir dönemdeyizki insanlar arası güven sıfır.Ama nişanlınıza durumu anlatabilirsiniz bundan korkuyorum.Şu an satalım yeni alalım daha nikah yok bana hakda gelmez diyebilirsin.Ama nişanlının kişiliğine ve maddiyatına uygunsa tabi

zaten farkındayım bunun ekmek almak değil bu. bu yüzden de üzülüyorum bir kere alınıyor çünkü. beğenmedim enerjisi kötü evde oturacağım diye. iki dertlenmek suç herhalde.
Suç değil tabii ki ama en güzel günlerinizi “bence” yok yere hem kendinize hem de nişanlınıza zehir ediyorsunuz. Boşu boşuna ikiniz de üzülüyorsunuz. Konunun dışından baksanız aslında elinizdeki nimetin ne kadar büyük canınızı sıkan konunun ne kadar küçük bir şey olduğunu görceksiniz. Sanırım sizde kendimi gördüm. Ben de böyle ufak şeyleri büyütüp bütünü gözden kaçırıyorum bazen. Ama üzülerek harcanıp giden zaman geri gelmiyor. Biraz daha pozitif bakmayı öğrenmeliyiz bence.

Evi satıp ev almak yerine zevkli bir insan olup mutfak dolaplarını ve duvar rengini değiştirmek çok daha kolay.

Ancak belli ki ana nedeniniz bu değil ki yok tezgah mi var koyacak yok çok küçük diye sizin sorunlariniz devam ediyor.

Ekonomiden de pek anlamayan şımarık birisiniz belli ki. Para kazanıyor ve iyi kazanıyor olsaydınız küçük büyük demeden bi ev sahibi olabilmenin büyük ama eski bir ev sahibi olabilmekten daha büyük bir başarı olduğunu idrak edebilirdiniz.

Bence buraya yazdığınız her şeyiiii nisanlinizla paylaşın. Böyle bir dönemde ne kadar nankör bir es adayı olduğunu bilmesi onun da hakkı. Ona göre evlenmek isteyip istemedigine doğru bir şekilde karar versin.

hanım efendi ben sağlık meslek lisesi mezunuyum 18 yaşında atandım. çalıştım biriktirdim yarısını ailem verdi. nişanlıma evet ailesi aldı. benim arabam clio. o tanıştığımız zaman mercedese biniyordu
sattığı araba da yine iyi bir arabaydı.
18 yaşında arabamı aldım demişsiniz, 18 yasinda calismaya başladim dememissiniz, ayrica size de aileniz destek olmuş, kimin ne marka arabasi vardi diye sormadım, ailesinin durumu varmiş almış.

Benim evımde amerıkan mutfak senın anlattıgın kadar kucuk degıl ama alırken bır sene oturur degısırız demıstım
Semtı cok ıyı konumu süper
Ama girdim gireli ev gibi goremıyorum hep pskolojım bozuk sevmıyorum
Ama dıger buyuk evlerlede arada ucurum olmaya basladı hersene elımızdekı parayla degıselım dedıkce
Fıyatlar artıkkca arttı
Ama mutsuzum aynen sevmıyorum
Bence orayı kıraya verıp baska bıyerden daha bıyuk ev tutun yoksa mutlu olamazsınız
bırde cok kucuk dıyorsun

Evin rengini acik tonlarla degistirebilirsiniz. Mutfak dolapları da öyle zaten küçüktür dolaplar. Ev boşken yapılabilir. Çok eşyaya zaten gerek yok. Temizliği kolay olur . Mis gibi sıfır ev güzel günlerde oturun.

arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle:KK43:
Cok anlam yuklemissiniz. Minimal bi yerlestirmeyle saray olur o ufacik ev. Buyuk evin derdi de buyuk. Cocuklar yokken 4+1 200 m2 evde oturduk. Isi bitmiyodu evin. Sonra 110 m2 3+1 e tasindik. Supurgenin fisini antreye takip butun evi supurebiliyodum. Dolap kapaklari degisir ev boyanir. Gerekli yerlere depolama alanlari yapilirsa hem duzenli.hem isi cabuk biten hem gozunuze hitap eden bi ev olur. Eski kiralik evde oturacagima kendi kucuk evimde otururum sahsen

X