-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
ben hak sahibi olmak istemem zaten çünkü o paranın zor kazanıldığını biliyorumm anmem babam kaç yaşında hala ev kredisi ödüyor hep kredi ödediler. gidip insanların parasına da konmak istemem. bu yüzden satıp başka alalım dersem aç gözlü oluruum böyle görünmek istemiyorum da
Yani şu anki evde kalın kiraya verin ama 20 binden vermeyin istemediğiniz evi o kadar mı kiraya vereceksiniz siz de 3 bine oturacaksiniz el insafarkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle
evet annem de böyle söylüyor hep bak abine ev alamadı diyor senin sevgilin gitti kendine ev aldı diyor bu devirde kim gider o kadar para verir diyor ailesi için. kira derdiniz yok zamanla alışırsın. sen sevmiyorsun bu çocuğu bile dedi. evimin fotoğrafı yok ama aynı bu şekilde. o ahşap rengine kadar. eski olsa büyük olsa keşke ama yeni ve küçük. ben de öyle düşünüyorum zaten çok esya alamam herhalde. kaynanam bile ilk başta bu ne kutu gibi zindan gibi dedi sonra baktı herhalde yüzüm düştü olsun daha iyileri güzelleri olur zamanla dedi.7 senelik ev aldım. 2+1 80m2 ama bende var bir genç kız. Kiram uygundu ama bu sene 7500-10.000 arası gibi bir şey olurdu oturmaya devam etseydik. Ödemelerim fazla aylık nereden baksanız hayat sigortası ile beraber 19 bin
Sorsan ev küçük derim ama İstanbul için sifir evleri gezmeye başladığımızda 60 65 M2 evler gösteriliyordu.
Eşyalarım küçük eve göre fazla ve de irilerdi.
Şimdi sen yeni evleneceksin. Yerinde olsam eve göre ve az eşya alır mis gibi kendi evimde otururdum.
Evimi istedigim gibi boyattım, dizayn ettim oturuyorum şimdi.
Gönül daha güzelini her zaman ister ama elindekinin kıymetini de bilmek gerek.
Ne şanslısiniz şimdiden ev sahibi olmuşsunuz.
Paranız mayalaniyor.
valla aslında hiç hevesim yoktu çeyiz vs. etkilendim sanırım ben de. robot aldım e dikey alayım e bu iyi çekmiyor kablolu alayım. smeg konusunda da o sırada almanyadaydım. ucuza geldiği için gözlerimden kalpler çıka çıka aldım. yeni gelin hevesleri işte. allahtan ekmek kızartma makinesi vs almadım. sadece kettle blender tost makinesi. çok hamur yoğuruyor gibi hamur yoğurma makinası bile aldım....Zaten amcam mobilyacı. nu işlerden anlıyor. o da bana ev hediyesi bir şeyler yapmak için eve geldi. baktı dedi bu boyanmaz ziyan olur. duvarları da belki kaplama yaparsın ama bütünlük bozar
evi daha bu cumartesi günü gördüm ilk zamanki gibi nefret etmiyorum koltuk vs baktım hatta. tezgah ahşap zaten. ev sıfır eski olsa değiştirmek kolay. zaten danıştım insanlara şu olur mu bu olur mu. evet farkındayım yeni gelin triplerine girdim. mesela şuan olsa evleniyor olmasak umrumda olmazdı. eskiden sevgilimle 2+1 evde yaşıyorduk parkeleri eski dolapları dökülüyor. mutluydum orda. şimdi sıfır evde ev üstüme üstüme geliyorE sen de yani hem işsizsin, hem dememissin aşkım üçyüz de ben biriktirdim, ekleyelim daha geniş daire alalım , vs vs.
Adam bu genç yaşında ev almış yok küçük, yok bilmem ne.
En sinir olduğum insan tipisin gerçekten de.
İnsanlar epi topu dört sene yasayacakalri mağaradan bozma lojmanlarını güzelleştiriyirlar, çiçek gibi yapıyorlar. Ev komple sizin hala miymiy da mıymıy.
Aç bir pinterest , senin evinin özelliklerinde evleri bul araya araya, onlardan baka baka, aklına bazı derkorasyon fikirleri gelir
Mutfak koyu gri ahşap demişsin, eğer şu renkse bak ahşabın bu tonu nasıl iyi duruyorEki Görüntüle 3321355
Üç kuruş da sen koyar pekala ahşap tezgah yaptırırsin, şu beyaz fayanslar trendyolda yapıştırma olarak satiliyor. Ya da daha tatlı fayanslar da var, ustaya bile gerek yok pekala kendin yapabilirsin. Desenli karo seramik de, dünya kadar çeşit goreceksin .
Eğer tezgahta bu tonlar kullanırsan avize olarak olarak doğal ahşap renginde hasır alabilirsin, çeşit çeşit varEki Görüntüle 3321358
Madem yerden yukarı alan yok sen de alan kazanmak için yukarıdan aşağıya hasır Makrome ahşap raflar kullanabilirsin, tepeden yine Makrome ile saksı asabilirsin, kalpli sarmaşık çiçeği olan Eki Görüntüle 3321359 Eki Görüntüle 3321360
Halıyı, duvar boyasını ferah bir renk seçersin.
Bence evin guzellesebilir.
'Evi koyu renge boyamislar, hüü' tavrı sana bir şey katmaz ki. Ben öğrenci evimin duvarını bile gönlüme uygun dekore etmiştim. Ev senin evin, al eline boyayı gir içine boya nisanlinla. Ya da para ver usta boyasın. Ne var yani bir kere boyandı diye daha zinhar boyanamaz mi?
Böyle mizmizlanmak yerine biraz çözüm odaklı ol. Herkes doğru söylüyor, ileride sen de kazanır biraz birikim yaparsin, bu evi satar birikim yaparsniz, ikiniz de kredi ceker , paranizi birleştirir yıllarca kredi öder daha güzeline geçersiniz. Hayata bu kadar negatif bakmamaya çalışın
evet zaten ben de işsiz olduğum için düşünmüyorum ama bi an oturduğu evde kalsak nasıl olur diye düşünmedim değilİçinde eşinle yaşadığın zaman seversin zamanla canım. Bu zamanda iki kişi çalışmasıyla bile geçinilmiyor çok zor o yüzden kiraya çıkmayı düşünme
evet haklısınız malesef ama geçiyor işteBu hevesler kendi evinde oturma arzusunun önüne geçecek şeyler değil.
2015ten beri kirada oturup öğrenci halimle çalışıp kendimi gecindirdim gayet biliyorum. zaten bildiğim için kendime kızıyorumValla şımarıklık. Kira vermek ne zordur bilsen susar otururdun herhalde. Hem çalışmıyorsun hem beğenmiyorsun.
hiç sanmıyorum çünkü ailesi öyle bir aile değil. direkt mal sattılar ikiye böldüler kardeşine ve sevgilime. zaten ailesinin durumu kötü değil. zor zamanlar yaşadılar sadece. evet arabasını sattı ama babasının 4 tane arabası vardı yani. 98 model lada Niva vardı onu kullandı. benim de arabam var. şimdi de aldı yine kendine araba zaten. sevgilimin işi de maaşı da iyi benden de büyük.Bakın aile olmak böyle birsey değil siz hak sahibi olmayın kabul ama karşıdaki aile ile birlikte bunu planlamasin bundan emin olun.
Lise harçlıklarini biriktirerek mi aldın? Maşallahhayır arabasını satarken de evi alırken de yorum yapmadım. 18 yaşında da arabamı aldım şükür. o arabasını sattı benimkini kullandık. ben çok müdahil olmadım ona da dedim parayı ailesi verdi ailenin parası arabayı da ailesinin parasıyla almıştı zaten. dedim ona ben şuan senin nişanlın bile değilim karışmak istemiyorum sonra konuşuruz.
Eski ev olsa boyanirdi , eski ev olsa fayanslar yenilenirdi deyip durmuşsun. Cidden anlayamıyorum, yeni evde değişiklik yapınca müteahhit gelip sizi mi dövüyor? İnsanlar sıfır eve mimar sokuyor gönlünden geçen olsun diye, siz duvar boyamaya eriniyorsunuz 'aman sıfır ev' diye.evi daha bu cumartesi günü gördüm ilk zamanki gibi nefret etmiyorum koltuk vs baktım hatta. tezgah ahşap zaten. ev sıfır eski olsa değiştirmek kolay. zaten danıştım insanlara şu olur mu bu olur mu. evet farkındayım yeni gelin triplerine girdim. mesela şuan olsa evleniyor olmasak umrumda olmazdı. eskiden sevgilimle 2+1 evde yaşıyorduk parkeleri eski dolapları dökülüyor. mutluydum orda. şimdi sıfır evde ev üstüme üstüme geliyor
ederi neyse o 20 bin. kendisi dedesinin evinde kalıyor.Yani şu anki evde kalın kiraya verin ama 20 binden vermeyin istemediğiniz evi o kadar mı kiraya vereceksiniz siz de 3 bine oturacaksiniz el insaf
hayır hanımefendi. liseden mezun oldum çalışmaya başladım. sonra memur oldum atandım. biriktirdim. ardından kredi çektim. krediyi de ailem ödedi ama yarısını ben biriktirdim. 2 senelik asgari ücret ediyordu o zaman birikimim. 1 sene birlikte yaşadık sadece. birlikte yaşadık diye heves edemez miyim? hiçbir şey önüme hazır serilmedi merak etmeyin.Lise harçlıklarini biriktirerek mi aldın? Maşallahbu haliniz bence her şey önünüze serildigi için geliyor. Emek ile bir şeyler yapmaktan o kadar uzak yetişmişsiniz ki kıymetini - ne kadar değerli olduğunu bilmiyorsunuz bence.
Eski ev olsa boyanirdi , eski ev olsa fayanslar yenilenirdi deyip durmuşsun. Cidden anlayamıyorum, yeni evde değişiklik yapınca müteahhit gelip sizi mi dövüyor? İnsanlar sıfır eve mimar sokuyor gönlünden geçen olsun diye, siz duvar boyamaya eriniyorsunuz 'aman sıfır ev' diye.
Bir de ilk mesajdan son mesaja yuzelli defa "yeni gelin" demissiniz, şimdi de zaten birlikte yıllarca yaşadığınizi söylüyorsunuz. Yeni gelinlik böyle bir şey değil. O yeni gelin triplerine baba evinden koca evine nakledilen girer genelde, onlar için evlilik "big deal" bir şeydir, ne bileyim sınıf falan atlarlar, duygusal olurlar baba evinde ilk defa ayrılıyor diye falan. Sizde bunların hiç biri yok ki. Alt tarafı belediyeye gidip imza atacaksınız ve amcaniz halaniz size altın takacak. Bu yüzden mi bunca trip?
hiç sanmıyorum çünkü ailesi öyle bir aile değil. direkt mal sattılar ikiye böldüler kardeşine ve sevgilime. zaten ailesinin durumu kötü değil. zor zamanlar yaşadılar sadece. evet arabasını sattı ama babasının 4 tane arabası vardı yani. 98 model lada Niva vardı onu kullandı. benim de arabam var. şimdi de aldı yine kendine araba zaten. sevgilimin işi de maaşı da iyi benden de büyük.
inanın suratımı bile kontrol ettim onun yanında. anlamasın diye. çünkü verdiği emeği kendim gördüm.Bir emekli ikramiyesine ev alinamiyor, kredi cekseniz neredeyse aylık 60k geri ödemesi oluyor, ki kimseye dogru duzgun kredi cikmiyor, tek maas giren evlerde insanlar kiradaysa ay sonunu getiremiyor.
Sizin derdiniz gri mutfak dolapları, smeg koyamayacağınız tezgah mı?
Eviniz olacak, yagmurda camurda ev sahibi çık demeyecek, kirayi 5binden 20bine cikarmayacak, kapiniza dayananınız olmayacak. Gri dolap kapagı da dert olarak kalıversin ne dersiniz?
Ayrıca nişanlınıza belli etmediğinizi soyluyorsunuz ya merak etmeyin erkekler de salak degil, suratinizdan anlamistir.
Lise harçlıklarini biriktirerek mi aldın? Maşallahbu haliniz bence her şey önünüze serildigi için geliyor. Emek ile bir şeyler yapmaktan o kadar uzak yetişmişsiniz ki kıymetini - ne kadar değerli olduğunu bilmiyorsunuz bence.
Eski ev olsa boyanirdi , eski ev olsa fayanslar yenilenirdi deyip durmuşsun. Cidden anlayamıyorum, yeni evde değişiklik yapınca müteahhit gelip sizi mi dövüyor? İnsanlar sıfır eve mimar sokuyor gönlünden geçen olsun diye, siz duvar boyamaya eriniyorsunuz 'aman sıfır ev' diye.
Bir de ilk mesajdan son mesaja yuzelli defa "yeni gelin" demissiniz, şimdi de zaten birlikte yıllarca yaşadığınizi söylüyorsunuz. Yeni gelinlik böyle bir şey değil. O yeni gelin triplerine baba evinden koca evine nakledilen girer genelde, onlar için evlilik "big deal" bir şeydir, ne bileyim sınıf falan atlarlar, duygusal olurlar baba evinde ilk defa ayrılıyor diye falan. Sizde bunların hiç biri yok ki. Alt tarafı belediyeye gidip imza atacaksınız ve amcaniz halaniz size altın takacak. Bu yüzden mi bunca trip?
iyi de ev aldı sonuçta kumarda yemedi. annemin bu olay yüzünden gözünden kalpler çıkıyor sevgilime karşı. ne kadar iyi ne kadar düşünceli diyor. arabadan da uzak kalmadık benim arabam vardıSiz yine de bu konu üzerinde uyanık olun.
Yaşınız kaç bilmiyorum araba vs varmış birde tamamen arabadan uzak kalmak olayı çok tatsizlastirirdi. Paraya aynı açıdan bakmak hayatınızı kolaylastirir
anneme evi beğenmedim dediğimde sen by çocuğu sevmiyorsun dedi düşünün. hemen şımarık oluyorum gözünde. mutfak dolabını boyarım dedim mahvolur diyorlar.Yengeç insanlarin paraya bakışı farklı olabilir
Kızın söylemek istediği söz hakkı vermiyorlar gibi birsey aslında buna ikna olmuyor. Kimse beğenmediysen duvarını boya demiyor sıfır ev al otur fikir mi o ne diyorlar içine sinmeyen bu bence.
iyi de ev aldı sonuçta kumarda yemedi. annemin bu olay yüzünden gözünden kalpler çıkıyor sevgilime karşı. ne kadar iyi ne kadar düşünceli diyor. arabadan da uzak kalmadık benim arabam vardı