ev derdimiz

Evi satıp ev almak yerine zevkli bir insan olup mutfak dolaplarını ve duvar rengini değiştirmek çok daha kolay.

Ancak belli ki ana nedeniniz bu değil ki yok tezgah mi var koyacak yok çok küçük diye sizin sorunlariniz devam ediyor.

Ekonomiden de pek anlamayan şımarık birisiniz belli ki. Para kazanıyor ve iyi kazanıyor olsaydınız küçük büyük demeden bi ev sahibi olabilmenin büyük ama eski bir ev sahibi olabilmekten daha büyük bir başarı olduğunu idrak edebilirdiniz.

Bence buraya yazdığınız her şeyiiii nisanlinizla paylaşın. Böyle bir dönemde ne kadar nankör bir es adayı olduğunu bilmesi onun da hakkı. Ona göre evlenmek isteyip istemedigine doğru bir şekilde karar versin.
pick me girllük burada işliyor mu anlamadım? evin içini düzeltecek kolay sanıyorsunuz herhalde her şey mutfak dolabı değiştirmek bile kaç para. şuan ona ayıracak benim param yok onun da yok. insanın yaşadığı evi sevmek istemesi herhalde nankörlük. çok şükür param da var istesem giderim kendime ev tutarım mesleğim de var çalışmak istesem çalışırım. ben ona gidip bana yeni ev al demiyorum. zaten emek verdiği için onu üzmemek için söylemiyorum. kaç kere ev almanın ne kadar zor olduğunu yazdım. okumayıp burada rastgele yargı dağıtmak çok kolay

Bu ev biraz karanlik boyatsakmi diye soze girin sonra senin oturdugun ev gibi genis olsaydi keske falan agzini arayin bakin ne oluyor ne tepki veriyor ayrica duvar ve dolaplari boyamak cok zor degilki yani boyatabilirsiniz temizlige kadar akliniz nerdeydi
evi yeni teslim aldık inşaat firmasından. ondan önce görme şansımız olmamıştı. örnek daireler şimdi insanlara gösteriliyor. duvarları kesin boyamayı düşünüyorum da mutfak dolabı zorlar

Ya sıkmayın canınızı , bir süre yeni evde oturun , siz işe girince birikim yapmaya çalışırsınız zaten, hak yemek istemiyorsanız eğer, bu ev satılıp beraber daha büyük bir ev almak istediğinizde de sözleşme gibi bir şey yapılabilir mutlaka hukukta vardır bir yolu.
Mutluluklar dilerim.
teşekkür ederim ama yeni ev almanın imkansız olduğunu bildiğim için öyle bir hayal bile kuramıyorum malesef.... yeni evler hep böyle küçük. nişanlım da eski evde oturmak istemiyor

bişi söyleyemezsiniz zaten adam kendi parasıyla alıyor
evlendikten sonra alınsa ikinizin evi olurdu ama şuan onun evi
yasal olarakta bi hakkınız olmayacak zaten bekarken aldığı için
ben sizin yerinizde olsam şimdi sesimi çıkarmam
evlendikten sonra evin küçüklüğü bahane eder
o evi sattırır üzerine de kredi vs çektirir
ihtiyaçlarımıza daha uygun bir ev alırdım
çoluk çocuk olunca zaten daha büyük bi ev gerekecek
düğün takıları + evin satış parası + belki biraz kredi ile daha büyük ev işi halledilir evlendikten sonra
şuan hiç para koymadan bile satılsa 3+1 ev alınır çünkü evin fiyatı yüksek. rezidansta site içinde. ama böyle bir şey söylemeye çekiniyorum utanıyorum. çünkü dediğim gibi bu eve uğraştı istedi. zaten 1 hafta oldu daha göreli evi

Ay yeni ev yeni eşyalar 😍. Güle güle oturun evinizde küçük olsun sizin olsun bence önemli değil. Aileniz ne sıkıntılar çekmiş gördünüz hepsini. Bir de anneniz calismadiginizi söylemiş. Yanlış anlama yın daha şimdiden o kadar şeyi nasıl aldınız hem kablolu hem robot hem dikey hem hamur yoğurma makinesi hem smeg. Yoo heveslenmedim 🙈
işten yeni çıktım borsa kripto para kazanıyorum kendime göre. çoğunu da ailem aldı bizim görevimiz o dediler

Modern, yeterli bir ev.
Evinize göre eşya alacaksınız, ne yapacaksınız ya?
Mesela amerikan mutfak dediniz, eğer u tezgah bölümü yoksa masa gibi orayı yaptıracak, tezgahı uzatacak ve yemek masası bölümü orayı kullanacaksınız.
Giyinme odası varken gardrop almayacak, diğer odaya gömme dolap yaptıracaksınız.
Yatağınızın başlığını kendinden komodinli seçip ölçülere göre hareket edip makyaj masası alanı sağlayacaksınız.
Diğer odada bazaya falan gerek yok, salon koltuğunu açılır bir köşe tercih edip keyif evi haline getireceksiniz.
Siz bayağı herhalde gelenekselcisiniz ki takım takım konuşuyorsunuz.
Kalmadı öyle bir hayat, rahatlığa alışınca iyi ki dersiniz.

işten yeni çıktım borsa kripto para kazanıyorum kendime göre. çoğunu da ailem aldı bizim görevimiz o dediler
Güle güle kullanın hepsini. Benim kardeşim 26 yasında 1 yılı aşkındır çalışıyor asgari ücret tabi. Şuan ortada hiçbirşey yok. İnşallah o da yapabilir kendine birşeyler. Yeni yeni bakıyor 😁

Önceki mesajlara baktım da çok özenti gördüm seni. Onca alışverişin çok gereksiz olmuş abartmışsın. İki kişisiniz kurutma makinesi ne alaka. Evi görmeden mi aldın onca çeyizi… ya da karşı taraf nişanlıma para verdi ev için ben de aşağı kalmayayım diye mi düşündün. Bundan sonra dereyi görmeden paçaları sıvamazsan daha doğru bir iş yapmış olursun
özenti değilim ama özendim aldığım eşyalara almışken iyisini almaya gayret ettim. öyle oda oda eşyam yok. ama aldığım şeyleri hep iyi almaya çalışırım. smeg tefal zwilling vs. gidip pahalı marka havlu vs almadım mesela onları klasik yerlerden aldım. kurutma makinesini de halam bana hediye aldı aklımda yoktu. evi gördüm aynı inşaat sitesinin farklı evini. aynı metrekareydi. bilmem herkes çeyizini evini görmeden alıyor. kim önce evi görüp sonra çeyiz alıyor ki. hatta sevgilisi bile yokken çeyiz alanlar tanıyorum

Benzer problemler yaşadım ben de ancak eve eşyaları alıp yerleşince ve orada gerçekten güzel anılar biriktirdikçe sevmeye başlayacaksınız evi. Başlarda ben burada yapamam dediğim yer şuanda özleyerek koşarak gittiğim yere dönüştü. Küçük ev yeni evliler için daha mantıklı temizliği toparlanması çok daha kolay olur. Hem doğru mobilyalarla alanı daha büyük gösterebilirsiniz. Bu konuyu biraz zamana bırakın. Bir de sahip olduğumuz şeylerin ne kadar değerli olduğunu düşünün.
ya siz de benim gibi evde sürekli ağlıyor muydunuz peki 🥲🥲🥲 umarım ben de severim. eski evlerimi düşünüyorum hepsini çok sevmiştim. birinden çıkarken ağlamıştım yine. belki o ev benim hayatım boyunca yuvam olacak. bilmiyorum umarım severim çünkü ne diyebilirim ki hadi bunu sat başka al mı:KK43:

Ben koyu daha çok severim şu an düşününce tarz gibi geldi eviniz gözümde. Kapılar siyah duvarlar gri gayet cool üstelik lokasyonu da güzelmiş kendi eviniz mis gibi. Tüm iç eşyaları perde halı mobilya beyaz yapardım giyinme odasıni iptal edip depo olarak kullanır kullanmadığım eşyaları koyardım. Zevk meselesi ama bu kadar büyütmezdim sanırım. Önemli olan evin dekorasyonu değil, içindeki insanların huzurla yaşaması. Evin enerjisi içinde yaşadıkça oluşuyor.
işte eve girince bile sanki böyle huzurum bozuluyor. belki hiç esya olmadığı için bilmiyorum. örnek daireye de gittim orayı da tuhaf dekore etmişler. ben kendim bakıyorum bakalım. depo olarak kullanırsam ben eşyalarımı nereye koyacağım ki :KK43:

merhaba bende senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım. Eşimin 2+1 duble, geniş teraslı , merkeze uzak, önü geniş bir evi vardı biz evlenmeden kayınvalidelerle beraber o evde yaşıyorlardı. Biz evleneceğiz diye 2 sokak aşagı taşındılar ama kvalidenin tüm komşuları arkadaşları burada kaldı.

Ben eve hiç ısınamadım. 22 yaşında evlendim ve ailem eşimi istemediği için sorunlu bir süreçti.
Ev 2-3 yıllık yeni ev diye tadilat yapmadık. İlk yıl alışmaya çalıştım, bu arada bir yatırım yaptık. 2. Yıl tadilat yapmak istediğim bütçemiz uygun değildi. 3. Yıl tadilat yapmak istediğimde eşim çatı katısın istediğimiz gibi yaparız içine siner vb diyerek bekletti. Bu arada ehliyet aldım, küçük bir araba aldık. Sonra covid geldi, eşimin işleri kötü gitti bizim planlar yattı. Defalarca taşınmak istedim, bu evde ve muhitte kendimi huzurlu hissedemedim.

Şimdi 6. Yıldayız farklı bir şehire taşınmayı düşünüyoruz ama süreç belirsiz. 1-2 ay içinde de olabilir 1-2 yıl içinde de. Tadilat yapsakta, farklı bir eve taşınsakta kısa süre sonra şehir değiştirirsek boşuna yorulmuş olacağız. Yani şuan saçma sapan bir halde kaldık.

Arkadaşlarım ve ailemde hep şükürsüz olduğumu söyler ama sorun şükür değil. Bende sağlıklıyım ilk evim 32 metrekareydi ama evi çok seviyordum, şimdi ilse 20-25 metrekare istanbul şartlarına göre geniş bir terasım var bu yaz bir kere bile oturmadım.
ya gerçekten aynen böyle. daha küçük eski evlerde oturdum girince sıcacık geliyordu. bu ev hiç bana istediğim mutluluğu vermedi. ve çok hevesliydim mutluydum. inşaat yeni bitti. inşaat temizliği yapıldı biz tekrardan temizledik evi. benim de geniş balkonum var kocaman. umarım mutlu olursunuz bir şekilde. ben de kendi aileme yakınım malesef

Modern, yeterli bir ev.
Evinize göre eşya alacaksınız, ne yapacaksınız ya?
Mesela amerikan mutfak dediniz, eğer u tezgah bölümü yoksa masa gibi orayı yaptıracak, tezgahı uzatacak ve yemek masası bölümü orayı kullanacaksınız.
Giyinme odası varken gardrop almayacak, diğer odaya gömme dolap yaptıracaksınız.
Yatağınızın başlığını kendinden komodinli seçip ölçülere göre hareket edip makyaj masası alanı sağlayacaksınız.
Diğer odada bazaya falan gerek yok, salon koltuğunu açılır bir köşe tercih edip keyif evi haline getireceksiniz.
Siz bayağı herhalde gelenekselcisiniz ki takım takım konuşuyorsunuz.
Kalmadı öyle bir hayat, rahatlığa alışınca iyi ki dersiniz.
ada tezgah var. üstü de masa. Hayır geleneksel değilim. zaten dediğiniz gibi mobilyalar alacağım. gardrop almıyorum. sadece enerjisi ve renkleri içimi boğuyor. ona da çare yok kalkıp beğenmiyorum diyip 200 bin tl masraf yaptıramam kapılara Kadar değişmesi gerekiyor çünkü. kafamda istediğim ev beyaz aydınlık bir evdi.

bilmem herkes çeyizini evini görmeden alıyor. kim önce evi görüp sonra çeyiz alıyor ki. hatta sevgilisi bile yokken çeyiz alanlar tanıyorum
Ben önce evi seçip eşyaları ona göre almıştım, çeyiz düzmemiştim yani. Baktım mutfak büyük ve bol dolaplı ona göre tencereler almıştım, küçük olsaydı az alırdım

Güle güle kullanın hepsini. Benim kardeşim 26 yasında 1 yılı aşkındır çalışıyor asgari ücret tabi. Şuan ortada hiçbirşey yok. İnşallah o da yapabilir kendine birşeyler. Yeni yeni bakıyor 😁
ya şuan her şey çok pahalı cidden benim aldığım fiyatları 4e katladı. ben Almanya'ya gitmiştim iş için. orada uygundu fiyatlar küçük ev aletlerini topladım geldim. neredeyse yarı yarıya geldi. ben asgari ücretli çalışmadım hiç. asgari ücretle aile evinde yaşamıyorsa biraz zorlar... çok teşekkür ederim

Ben önce evi seçip eşyaları ona göre almıştım, çeyiz düzmemiştim yani
mobilyaları almadık biz de daha sadece beyaz eşyaları aldık. küçük ev aletleri de almanyaya gitmiştim orda ucuz olduğu için mecbur aldım iyi ki almışım. fiyatları burda uçmuş durumda çünkü. onları alınca da başladığım işi bitirdim işte. sığmayanları anneme veririm yapacak bir şey yok

arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle:KK43:
Sizin de cebiniz de beş kuruş para yoktur bu arada

ya gerçekten aynen böyle. daha küçük eski evlerde oturdum girince sıcacık geliyordu. bu ev hiç bana istediğim mutluluğu vermedi. ve çok hevesliydim mutluydum. inşaat yeni bitti. inşaat temizliği yapıldı biz tekrardan temizledik evi. benim de geniş balkonum var kocaman. umarım mutlu olursunuz bir şekilde. ben de kendi aileme yakınım malesef
Ben bu evden taşınmadan tam mutlu olamam maalesef:KK43: Bende sağlıkçıyım depresif bir yapım var onun için aşırı aydınlık mekanlar bana iyi geliyor.

Şuan sizin yerinizde olsam hangi ev merkezi vb ona göre kendi içimde bir seçim yapardım. Küçük evse ve o evi sevebileceğimiz düşünüyorsanız kapıları boyatın, ufaktan tadilat vb yapın. Ama benim gibi sabit bir kişiyseniz nişanlınızla konuşun. Dedenin sizi çıkarma gibi düşüncesi yoksa 3-4 yıl 3+1 de devam edin. Temmuzda düğününüz olsa evi şimdi kiraya verecek olsanız 20x9= 180 bin TL ediyor. Bu en azında mobilyalarınızın çoğunu alır diye düşünüyorum. Onun için nişanlınızla açık ve net konuşun, benim en büyük yaptığım hata kendimi akışa bırakmaktı maalesef

X