- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.357
biz de yaşa takılmayıp bir emekli olsak da doğru düzgün maaş alsak.sizi eşlerinizden kat kat eğitimli ve donanımlı eşim.yermek için yazmadım örnekleme için yazdım ama maaşı 9 bin civarı devlette.milyar dolarları 9 bin maaşla yönetiyor tam saçmalıkkEvet o şirketi de biliyorum :) şu an sadece Ortadoğu'da alım var . O da üç ayda bir yayınlanıyor . Ben arada bakiyorum .
Euro ve dolar böyle artmaya devam ederse kur sabitlemeye gidecek sektordeki bazı sirketler . Bu da başka bir konu . Her türlü hakkınızda hayırlısı olsun .
ben yiyenlerdenim ondan da hala kiradayımmBenim boyle konularda kizdigim sey surasi.geliriniz var ama kiyafet yok ekstra masraf yok diyorsunuz eee bu parayi mezara mi gotureceksiniz.gencken yiyip gezmedikten sonra napayim ben evi arabayi.
Evet ciddi manada adaletsizlik var bu ülkede haklısınız birşey diyemiyorum.biz de yaşa takılmayıp bir emekli olsak da doğru düzgün maaş alsak.sizi eşlerinizden kat kat eğitimli ve donanımlı eşim.yermek için yazmadım örnekleme için yazdım ama maaşı 9 bin civarı devlette.milyar dolarları 9 bin maaşla yönetiyor tam saçmalıkk
haklısınız 20 senesini çoktan devirmiş dereceyle mezun olmuş elektronik mühendisi 9 bin alır mı?ailemizden kalan ufak tefek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz bu parayla büyük şehirde.sadece benzine 1200 tl veriyoruz .para pul olmuş iyiceEvet ciddi manada adaletsizlik var bu ülkede haklısınız birşey diyemiyorum.
Eşim de hakkettigi maaşı almadigini düşünüyor çünkü beş yillik personel geçmişte hep kendi işini yapmış ,batmış vs . Eğitimli ve donanımlı olmak da işe yaramıyor . Öyle olsa kendisi de çok daha iyi kazanırdı . Euro ile kazananlar biz değiliz maalesef :)
Almamalı işte size katılıyorum zaten . Nerden bakarsanız bakın adaletsizlik . Neyse ki ailenizden birşeyler kalmış . Benzin konusuna hiç girmek istemiyorumhaklısınız 20 senesini çoktan devirmiş dereceyle mezun olmuş elektronik mühendisi 9 bin alır mı?ailemizden kalan ufak tefek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz bu parayla büyük şehirde.sadece benzine 1200 tl veriyoruz .para pul olmuş iyice
30 senesini eğitimle geçirmiş zorunlu hizmet uzmanlık bütün çileyi çekmiş doktor maaşı o kadar bile değil adalet sadece bir kadın ismihaklısınız 20 senesini çoktan devirmiş dereceyle mezun olmuş elektronik mühendisi 9 bin alır mı?ailemizden kalan ufak tefek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz bu parayla büyük şehirde.sadece benzine 1200 tl veriyoruz .para pul olmuş iyice
çocuktan önce alın 2+1 yeter size.iyi güvenli bir semt olsun ama.bu çok önemli ev alırken.muhit çocuk yetiştirirken o kadar önemli ki.iyi devlet okulunun yakınında alın derim.Almamalı işte size katılıyorum zaten . Nerden bakarsanız bakın adaletsizlik . Neyse ki ailenizden birşeyler kalmış . Benzin konusuna hiç girmek istemiyorum
Çocuk sahibi olmak istiyoruz mesela kırk kez düşünüyoruz . Çocuk olursa ben ev alamam mesela . Ev işini Cook uzun bir zaman ertelemem lazim. Neyse ,neyse doktor bana stres yapma demişti artık nasıl olcaksa :)
Tabi siz de haklısınız da havacılık sektörü çok farklı.haklısınız 20 senesini çoktan devirmiş dereceyle mezun olmuş elektronik mühendisi 9 bin alır mı?ailemizden kalan ufak tefek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz bu parayla büyük şehirde.sadece benzine 1200 tl veriyoruz .para pul olmuş iyice
Ben bakıyorum ama henüz bütçeme uygun iyi bir ev bulamadım . Çünkü bu kriterlere uyan evler 750 binden başlıyor çevremizde . Ben bu fiyatlara çıkamiyorum çıkarsam ciddi manada zorlanırız . Ama öneriniz için tşk ederim iyi bir devlet okuluna yakınlık çok önemli aklımda o da .çocuktan önce alın 2+1 yeter size.iyi güvenli bir semt olsun ama.bu çok önemli ev alırken.muhit çocuk yetiştirirken o kadar önemli ki.iyi devlet okulunun yakınında alın derim.
ne iş yaptığını yazsam ifşa olurum .öyle bir görevdeki yurtiçi yurtdışı milyar dolarlık projeleri yapıyor ekibiyle.gideceksin deyince de gidiyor .cumartesi pazar çağırıldığı da oluyor.eve iş getirdiği de oluyor.nasip işi değil işe göre kazanç verilmemesinin yarattığı durum bu sadece.size garip bir örnek vereyim.okulda 2 öğretmen var birinin branşı matematik birinin resim diyelim.matematikçi yırtınıyor ders anlatırken ödevler sınavlar ama resimci veriyor bir konu oturuyor masasına keyfine bakıyor ama ikisi de aynı maaşı alıyor.bana göre bu bile haksızlıkTabi siz de haklısınız da havacılık sektörü çok farklı.
Yakın arkadaşımın eşi de o sektörde.
Aralıksız yirmi saate kadar çalıştığını bilirim.
Üstelik aşırı stresli uçak yetişecek arıza bulunacak vs.
Bir de sanırım uçağın modeline göre o kişi kıymeyliymiş.
Eğitimleri oluyormuş ona göre.
Mesela bir model uçağa sadece o bakım yürütebiliyormuş gibi.
Yani tüm sorumluluk onda.
Allah korusun uçağa birşey olsa imzası varmış vs gibi durumlar.
Yani anlattı da ben bu kadar anlayabildim.
Bazen günü birlik kara yoluyla şehir dışı gidip geliyor ertesi gün yine işe.
Bazen yurtdışı gidyor.
Anlık gideceksin diyorlar gidiyor.
Bayram, resmi tatil kesinlikle plan yapamaz iş varsa o an tatil yok.
Tabi her işin zorluğu var.
Ama kimi çok yıllık eğitimle yükselemez kimi okumaz iş adamı olur yükselir.
Nasip işi bunlar.
evet işte bunu kastettim ben de.doktor gene cerrahi branşsa yıldan yıla iyi kazanmaya başlıyor.diğer zor kazanılan okunulan mesleklerde o da yok30 senesini eğitimle geçirmiş zorunlu hizmet uzmanlık bütün çileyi çekmiş doktor maaşı o kadar bile değil adalet sadece bir kadın ismi
EvetDurun tahmin ediyim Thy de uçak bakım teknik serviste mi. Bu maaşı bizim ülkemizde bir tek orası verir çünkü.
Arabadan ayrıElde peşinat için 240 bin var demişsiniz. O araba mı yoksa arabadan ayrı mı?
Yazın lütfenÖncelik iki artı bir alsanız.
Üç artı bir mi bakıyorsunuz hep?
Yoo bir tanıdığım tokide üç artı bir o civarlarda parası.
Semti özelden yazayım isterseniz.
Havaalanına da Beylikdüzü nden daha yakındır belki.
500-600 civarında da iki artı bir var.
Site şeklinde oralar da.
10 binle tabi ki geçinilir. Faizler düşmüşken değerlendirin bence.-Linç tayfa uzak dursun konudan-
2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmışelde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye