Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Anladığım kadarıyla siz vasıflı eleman olarak işe giremeyeceksiniz önümüzdeki 10 sene. Eşiniz 10 alacak sadece. Çocuk da var. Ekstra çocuk yapmazsanız geçinilebilir sonuçta çocuğun masrafı da artacak sürekli. Tabi geze toza rahat yaşam olmaz. Sonuçta ev sahibi olmak var tabii
Yok benim yaşım yolun yarına geldi, ben asgari ücretli iş bulabilirim artık bu saatten sonra. Başka çocuk düşünmüyoruz.

Bu civarda emlakçılar tam bir kara batak ya. Hepsi yalancı, hepsi insan kazıklama derdinde. Denk gelirseniz inanmayın. Ofise çekip tutturabildiklerini kazıklıyorlar, becerebilirlerse bir şeyler imzalatıyorlar. Emlak ilânlarının %90’ı fake. İyice incelerseniz aynı ev fotoları yüzlerce ilanda kullanılıyor.
Teşekkür ederim 🥰

Bizim köy var ama oradan satın alıyor annemler söyleyeyim de giderseler bana da alsın birşeyler . Zeytinyağı stogum hep vardır neyse ki . Kağıt havlu falan stoklamak lazım evet onlara zam gelicekmis tekrar . Tşkler öneri için . Bizde de tatiller dışında gezme tozma pek yok . Evde ekmeğimi de yaparım ( ekşi mayalı ) Para artirdigimiz da yok . Neyse konudan koptum şu an 🥴
bizim mutfak giderimiz ve fatura giderlerimiz çok fazla.ev içi keyfimize düşkünüzdür.ama 2.5 yıldır kuaföre gitmedim mesela.kozmetiklerimi de daha uygun markalara çevirdim.dün biber kabak karışık doldurdum.9 ar lira kabak ve biberin kilosu .15 tl onlara verdim domatesi salçası baharatı zeytinyağı dereotu kuş üzümü pirinci derken maşallah bir ton para yaptı tek çeşit yemek.para nasıl biriktirelim?bir c vitamini 20 li 65 tl ye aldım eczaneden.yazdıkça sinirleniyorummm offf :işsiz: :KK45:

10 binle geçinirim belki de az sıkışsam ailemden 1-2 bin isteyemem. Ocak ayının planı bu. Yani bu para gelince girilecek borç. Bugün zaten göze alamıyorum 🤷‍♀️
Şuan elinize 10bin kalacak diye hesapliyorsunuz, şuan 10binin alım gücüyle Ocak ayından sonranin alım gücü bir olmayacak muhtemelen. Daha zamları cakmadilar,bence siz o elinize kalacak 10bin ile ardışık 3 ay geçirmeden (özellikle kis mevsimini) böyle bir yükün altına girmeyin derim

bizim mutfak giderimiz ve fatura giderlerimiz çok fazla.ev içi keyfimize düşkünüzdür.ama 2.5 yıldır kuaföre gitmedim mesela.kozmetiklerimi de daha uygun markalara çevirdim.dün biber kabak karışık doldurdum.9 ar lira kabak ve biberin kilosu .15 tl onlara verdim domatesi salçası baharatı zeytinyağı dereotu kuş üzümü pirinci derken maşallah bir ton para yaptı tek çeşit yemek.para nasıl biriktirelim?bir c vitamini 20 li 65 tl ye aldım eczaneden.yazdıkça sinirleniyorummm offf :işsiz: :KK45:
Supradyn olmuş 100lira kardeş. Yıkılmadım ama ayakta da degilim:işsiz:

Yok benim yaşım yolun yarına geldi, ben asgari ücretli iş bulabilirim artık bu saatten sonra. Başka çocuk düşünmüyoruz.
Amaaan al kız bi daha ne zaman alabileceksin imkansız. Maaşına zam da olur hem eşinin. İş de bulur rahat diyosun. En en en en kötü senaryoda evi satarsınız sokakta kalacak haliniz yok.

Sizinle aynı durumdayız desem . Bizde çocuk yok sadece . Eşime diyorum ki artık 3 numara yumurta alayim 0 çok pahalandi . Ee ben o kadar çalışıyorum ağız tadıyla yumurta yiyemeyeceksem niye çalışıyorum diyor . Sinirlenmeyin sizde biz gülüyoruz artık ağlanacak halimize .

sorma çocuk covid oldu bu hafta.vitaminlere 300 kusür verdik.kefiri probiyotiği derken hastalık ta zengünn işi anacığımmm. :işsiz:
Geçmiş olsun şekerim. Tavsiye veriyorlar ya et suyu çorba için efenim ne söyleyeyim bol protein alın diye. Neresinle alacak insanlar onu da söylesinler bir zahmet

Konu sahibi Beylikdüzü’ndeyim senelerdir, siz sağlam kazıklanırsınız 25 senelik binadaki daireye o parayı verirseniz. Burada o paraya sıfır lüks daireler alırsınız. Akıl karı değil, hem faizi aşırı yüksek hem de sizin krediler bitince aldığınız yer çok büyük ihtimal kentsel dönüşüme girecek. Yine bir ton para gerekecek.

Her geçen gün alım gücü gerçekten çok düşüyor ama biz iki kişi çalışıyoruz 6000 TL ile bir ay geçinmek bence imkansız bir hal aldı, aldığınız eve hemen oturdunuz diyelim mutlaka masrafınız da olacaktır. Ama 3 yıl çekerim sonra çocuğum okula başlar ben de işe girer destek olurum derseniz gözünüzü karartın şimdi aldığımızı 1 yıl sonra ancak hayal ediyoruz artık.

Geçmiş olsun şekerim. Tavsiye veriyorlar ya et suyu çorba için efenim ne söyleyeyim bol protein alın diye. Neresinle alacak insanlar onu da söylesinler bir zahmet
bir sulu köfte yapmak bile servete maloluyor.hele kalabalık aileyseler nasıl yiyecekler?devlet okulunda bile her gün bir şeye para ödüyorum.en kötü tost 6 tl.öğle yemeği var bir de.sinema tiyatro piyano kursu resim kursu zaten lüks uğramaz olduk son 2 yıldır

Girilmez.
Ayda 10 bin, ele kalan 6 bin.
Ele kalan 10 bin de olsa çocuğunuz büyüyor, masraflarları artacak ve aynı oranda geliriniz artmayacak.
10 binlik kredi yerine sizi daha rahatlatacak bir ödeme planı ya da arabayı elden çıkarıp süreyi kısaltıp, ödemeyi düşürebilirsiniz.
Ev fiyatları mahvoldu, şundan 4 sene önce 500 bin olan evler 1,5 milyonu geçti.
Şaka gibi.

Evet evet anladım 2 senedir o şirketteki arkadaşlarımız çok zorlandı . Yeni yeni toparladilar . Hoş zorlanmayan kimse yok bu süreçte o da ayrı . Bence personele eskisi gbi dönüşler olucak . Hayırlısı olsun . Sadece Başka yerde daha iyi kazanır demissiniz de çoğu şirkette alım yok şu an ve düşük maaş vermek istiyorlar . Bence kıpırdamamakta fayda var nacizane.
Pandemiden beri ilan yok doğru ama başka şirkette arkadaşımız euro ile alıyor maaşı 🤷‍♀️

Burayı seviyorum, çocuk büyütmek için ideal bir yer. Daha yenisi aynı fiyata çatalcada ev var🤷‍♀️ Her yer böyle, istanbul böyle bence
Öncelik iki artı bir alsanız.
Üç artı bir mi bakıyorsunuz hep?
Yoo bir tanıdığım tokide üç artı bir o civarlarda parası.
Semti özelden yazayım isterseniz.
Havaalanına da Beylikdüzü nden daha yakındır belki.
500-600 civarında da iki artı bir var.
Site şeklinde oralar da.

Pandemiden beri ilan yok doğru ama başka şirkette arkadaşımız euro ile alıyor maaşı 🤷‍♀️
Evet o şirketi de biliyorum :) şu an sadece Ortadoğu'da alım var . O da üç ayda bir yayınlanıyor . Ben arada bakiyorum .

Euro ve dolar böyle artmaya devam ederse kur sabitlemeye gidecek sektordeki bazı sirketler . Bu da başka bir konu . Her türlü hakkınızda hayırlısı olsun .

Konu sahibi Beylikdüzü’ndeyim senelerdir, siz sağlam kazıklanırsınız 25 senelik binadaki daireye o parayı verirseniz. Burada o paraya sıfır lüks daireler alırsınız. Akıl karı değil, hem faizi aşırı yüksek hem de sizin krediler bitince aldığınız yer çok büyük ihtimal kentsel dönüşüme girecek. Yine bir ton para gerekecek.
Ben de 5 senedir beylikdüzündeyim. Cumhuriyet, büyükşehir, barış hatta adnan kahveci de bile 25 yıllık binalar bu fiyat 🤷‍♀️

X