Ya ben kendime kılık kıyafet almayı bırakalı seneler oldu, kendim çalışırken bol bol aldım, sevmiyorum kıyafet, çanta vs alışveriş yapmayı. Gezmiyorum çünkü çocukla çok zor oluyor, kendimi kısıp para biriktirdiğimi söylemiyorum. Zaten bu harcamaları bile isteye yapmıyorum. Para biriktirmek için değil yani geri durduğum şeyler. Heves yokBenim boyle konularda kizdigim sey surasi.geliriniz var ama kiyafet yok ekstra masraf yok diyorsunuz eee bu parayi mezara mi gotureceksiniz.gencken yiyip gezmedikten sonra napayim ben evi arabayi.
Eşim okutman olabilir üniversitede ama maaşı az diye düşünmüyorbiz de yaşa takılmayıp bir emekli olsak da doğru düzgün maaş alsak.sizi eşlerinizden kat kat eğitimli ve donanımlı eşim.yermek için yazmadım örnekleme için yazdım ama maaşı 9 bin civarı devlette.milyar dolarları 9 bin maaşla yönetiyor tam saçmalıkk
benim mesleğimde vardiyalı çalışılan bir işti .biliyorum yani .ama kazancı iyiydi hiç şikayetim yoktu. yani hak ettiğin parayı alınca hiç bir iş zor gelmiyor insana.ama şimdi iş arasam 3500 tl verirler.evden çıktığıma değmez.Eşim okutman olabilir üniversitede ama maaşı az diye düşünmüyorÖzel sektör böyle bazı yerde iyi kazanç veriyor ama suyunu çıkarıyorlar 3 vardiya çalışmak hiç kolay değil
Beylikdüzünü çocuk varsa kesinlikle tavsiye ederim okullarda çok iyi. Fiyatlar burada da uçuk işteBen bakıyorum ama henüz bütçeme uygun iyi bir ev bulamadım . Çünkü bu kriterlere uyan evler 750 binden başlıyor çevremizde . Ben bu fiyatlara çıkamiyorum çıkarsam ciddi manada zorlanırız . Ama öneriniz için tşk ederim iyi bir devlet okuluna yakınlık çok önemli aklımda o da .
Faizler ödemeyi etkileyecek kadar düşmedi. 200 lira daha az ödeyeceğim bu faizle10 binle tabi ki geçinilir. Faizler düşmüşken değerlendirin bence.
Ben 300 bin için aylık ödemeye bakmıştım 5200 olmuş. Önceden 6 bin küsürdü. Tabi çekilecek miktara göre de değişir.Faizler ödemeyi etkileyecek kadar düşmedi. 200 lira daha az ödeyeceğim bu faizle
işte sorun orası ne harcadığınızı tam bilmiyorsunuz :)arabanın borcu bitti biz biraz para yedik, yani 1 sene falan sonra para biriktirmeye başladık. Biraz rahat harcama yaptık geçen yıllarda baktık ki para birikiyor hoşumuza gitti daha da dikkat ettik para atmaya aslında çok düzenli para atmadık. Bazen 6 ay hiç atmadık bazen 10 bin birden koyduk. Düzensiz bir para atma hali. İkimizde para hesabı bilmeyiz
Girilir sıkinti yok, sadece nacizane onerim sabit odeme plani kullanmaniza gerek yok.-Linç tayfa uzak dursun konudan-
2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmışelde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye
Böyle ödeme planı var mı ?Girilir sıkinti yok, sadece nacizane onerim sabit odeme plani kullanmaniza gerek yok.
Soyle ki ilk yil 10bin yerine 8000 sonra 4yil 10bin, sonra 4yil 12000 bin gibi odemeler ayarlayin. Istediginiz kadar esnek olabilir biylece hem bastan sıkismazsiniz Hem de her yil maas zamminiz ve enflasyon da goz onune alindiginda rakamlar buymesine ragmen sizin icin hicbir fark olmaz, hatta bu enflasyonla reel olarak cok daha az odemis olursunuz.
(Uzmanlik alani bankacilik olan, neredeyse hic pesinatim olmadan cok daha fantastik odeme planlari ile 2 ev alip satmis, 3. Evini insa etmis biri olarak oneririm)
Olmaz mi, buna esnek odemeli plan diyoruz :)) mesela yillik ikramiyelerimin oldugu aylar yuksek, diger aylar dusuk, zam/terfi duruma gore giderek artan/azalan, kizimin kolej odemesi olan aylar dusuk vb vb. istediginiz kadar "fantastik" olabilir. Kredilendirme surecini sadece 1 gun uzatir.Böyle ödeme planı var mı ?
Kocalarımız arkadaş olabilir mihaklısınız 20 senesini çoktan devirmiş dereceyle mezun olmuş elektronik mühendisi 9 bin alır mı?ailemizden kalan ufak tefek gelirlerimiz olmasa açlıktan ölürüz bu parayla büyük şehirde.sadece benzine 1200 tl veriyoruz .para pul olmuş iyice
16 bin vermeleri için şart ne hemen o şartı yerine getiririm benben de arıyorum o şirkette iş, ama bizim gibilere orada da asgari ücret veriyorlar
maasi iyi bulan lincliyor demissiniz ama linclenme sebebiniz 10000 tl ile gecinebilirmiyiz diye sormanız..yapmayın ne olurMaaşı iyi bulan, linçliyor
Eşim işten çıksa yine aynı maaşla başka bir şirkete başlayabilir. Hatta daha iyi maaşlaocak ayını beklerken ev sahipleri 50-70 bin birden koyuyor
Hiç düşünmem alırdım ben olsam evi-Linç tayfa uzak dursun konudan-
2 senedir ev alma çıkmazındayız. Son zamanlarda ev fiyatları da kiralarda öyle bir arttı ki “nasıl ödeyeceğiz artık alamayız” noktasıydık. Şimdi fiyatlara öyle alıştım ki Artık her ay “niye almadık ki o evi” diye pişman oluyoruz. 3 yaşında bir çocuk var, eve giren tek maaş. Pandemiden dolayı 1 senedir maaşta düşme oldu, ocakta eski düzene girilecekmiş. Şimdi biraz düzelttiler ve maaşlar 16bin oldu. Ocakta 20 bin olacakmışelde 240 bin var peşinat için. Beğenmediğimiz evlerin kredi taksidi 7-8bin. İçimize sinen evin taksidi ise;10 bin. Bugün bu işe girecek olsak 6 bin kalır elimize. Bugün cesaret edemiyorum. Ama yarın 10 bin kalır elimize. Maaş günü hiç sarkmaz. Elimizde 240-250 bin değerinde araç var. Eğer taksitleri öderken kötü bir senaryo olursa(işten çıkarırsa tazminat verirler ya neyse o kötü şey işte o olursa) arabayı satmayı düşünüyorum ve bu beni 20 ay idare eder. 20 aya kadar da çoktan düzene gireriz.
Ele kalan 10 bin ile geçinebilir miyiz?! Büyük mü oynuyoruz. Böyle bir maaşa böyle ödeme çok mu kolay? Lüksümüz yok, gayet asgari harcarız her şeyi. Sigara yok, alkol yok, kıyafet yok… çocuktan sonra gezmemizde bir hayli azaldı.
Siz olsanız bu işe girer misiniz?
Eşim işten çıkarılsa en kötü bu maaşla iş bulur, başka şirketler daha iyi maaş veriyor.
Ben çalışırsam asgari ücretli iş bulabilirim. Çocuğa kreşe versem bütün para kreşe gider, çocuk da perişan olur. Bu yüzden benim çalışmam bize bişey kazandırmaz.
Bizimle aynı maaşı alan arkadaşlar, “şaşırdınız mı?! Ne yiyip içeceksiniz?!” Diyor. Biz de onlara şaşırıyoruz “bunlar ne yiyip içiyor” diye