Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Benim boyle konularda kizdigim sey surasi.geliriniz var ama kiyafet yok ekstra masraf yok diyorsunuz eee bu parayi mezara mi gotureceksiniz.gencken yiyip gezmedikten sonra napayim ben evi arabayi.
Ya ben kendime kılık kıyafet almayı bırakalı seneler oldu, kendim çalışırken bol bol aldım, sevmiyorum kıyafet, çanta vs alışveriş yapmayı. Gezmiyorum çünkü çocukla çok zor oluyor, kendimi kısıp para biriktirdiğimi söylemiyorum. Zaten bu harcamaları bile isteye yapmıyorum. Para biriktirmek için değil yani geri durduğum şeyler. Heves yok

Eşim okutman olabilir üniversitede ama maaşı az diye düşünmüyor Özel sektör böyle bazı yerde iyi kazanç veriyor ama suyunu çıkarıyorlar 3 vardiya çalışmak hiç kolay değil

Eşim okutman olabilir üniversitede ama maaşı az diye düşünmüyor Özel sektör böyle bazı yerde iyi kazanç veriyor ama suyunu çıkarıyorlar 3 vardiya çalışmak hiç kolay değil
benim mesleğimde vardiyalı çalışılan bir işti .biliyorum yani .ama kazancı iyiydi hiç şikayetim yoktu. yani hak ettiğin parayı alınca hiç bir iş zor gelmiyor insana.ama şimdi iş arasam 3500 tl verirler.evden çıktığıma değmez.

Beylikdüzünü çocuk varsa kesinlikle tavsiye ederim okullarda çok iyi. Fiyatlar burada da uçuk işte

şimdi öncelikle

siz 5 sene gibi bir sürede 240 bin biriktirmişsiniz.

üstelik de bunun belki 1 senesi yarım maaş aldı teknikerler, yani olandan yemiş olma ihtimaliniz var,

şimdi yeni 16 bine çıkmış maaş, normali 20 gibiymiş

2019 başında, pandemiden önce de normal maaş olarak yine 15-16 filan alıyordu herhalde, önceki yıllarda bira daha azdır. hadi o yıllarda enflasyon etkisi azdı diyelim, düz hesap yapalım. kısacası şimdiye kadar ayda 5.5 bin lira biriktirebilme kapasiteniz olmuş. ortalama 10 bin harcamış, 5.5 bin biriktirmişsiniz. bu hesaba göre. şöyle: 48 ay x 5.5 bin = 264 yapıyor (1 yıl boyunca 6-7 bin lira almış olduğunuz için o dönem biriktiremediniz 60-12 :48 ay birikim yaptınız) üstüne o bir yıl, yani 12 X 2.5 gibi bir rakamı da cepten yediniz diye düşündüm = 30 bini yemiş oluyorsunuz, işte bu hesaba göre birikim miktarınıza ulaşıyoruz :)

yine bu hesaba göre, arabanızı ise son 5 yıldan önce almış ödemiş olmanız gerekiyor. araba ödemesi bu süreçte yapılmışsa hesap karışır.

birikim yaptığınız tutarı dolar-borsa vs. ile katladınız da aslında biriktirdiğiniz rakam çok daha azsa yine karışır.

bunları bilmiyoruz :) bunlar önemli.

rakamlar doğruysa devam edelim.

arabanın borcu bitti biz biraz para yedik, yani 1 sene falan sonra para biriktirmeye başladık. Biraz rahat harcama yaptık geçen yıllarda baktık ki para birikiyor hoşumuza gitti daha da dikkat ettik para atmaya aslında çok düzenli para atmadık. Bazen 6 ay hiç atmadık bazen 10 bin birden koyduk. Düzensiz bir para atma hali. İkimizde para hesabı bilmeyiz

işte sorun orası ne harcadığınızı tam bilmiyorsunuz :)

araba borcu bitti, sene kaçtı? siz toplamda ne kadar sürede bu peşinatı yaptınız çok emin değiliz :)

eğer şimdiye kadar ayda 10 bin yemişseniz, üstüne kira vererek, kira parası da elinizde kalacağına göre...olay ne kadar kira veriyor olduğunuzla ilgili.

2bin lira kira veriyorsanız mesela..siz aslında 8 bin lirayla geçinmişsiniz demektir. evet enflasyon %25'den (8 bin +%25'i 2 bin = 10 bin eder) fazla ama biraz da dikkat ederseniz şimdiye kadar 8 binle geçiniyorken şimdiden sonra da 10 binle geçinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Girilir sıkinti yok, sadece nacizane onerim sabit odeme plani kullanmaniza gerek yok.
Soyle ki ilk yil 10bin yerine 8000 sonra 4yil 10bin, sonra 4yil 12000 bin gibi odemeler ayarlayin. Istediginiz kadar esnek olabilir biylece hem bastan sıkismazsiniz Hem de her yil maas zamminiz ve enflasyon da goz onune alindiginda rakamlar buymesine ragmen sizin icin hicbir fark olmaz, hatta bu enflasyonla reel olarak cok daha az odemis olursunuz.
(Uzmanlik alani bankacilik olan, neredeyse hic pesinatim olmadan cok daha fantastik odeme planlari ile 2 ev alip satmis, 3. Evini insa etmis biri olarak oneririm)

Böyle ödeme planı var mı ?

Böyle ödeme planı var mı ?
Olmaz mi, buna esnek odemeli plan diyoruz :)) mesela yillik ikramiyelerimin oldugu aylar yuksek, diger aylar dusuk, zam/terfi duruma gore giderek artan/azalan, kizimin kolej odemesi olan aylar dusuk vb vb. istediginiz kadar "fantastik" olabilir. Kredilendirme surecini sadece 1 gun uzatir.
Ekspertiz sonrasi konut bedelinin kredilendirilebilir yuzdesini maksimum vade icinde yaptiginiz odeme planina uygun olarak istediniz gibi odersiniz.
Bastan az sonra cok odemeli planda ilk taksitlerde odemenin cogu faize gider, amapara az odenir, ama mortgage kredilerinde erken odeyip kredi kapatmadigimiz icin hicbirsey degismez.

Bence daha fazla beklemeyin hemen alın derim lüksünüzde yokmuş o zaman rahatla ödersiniz

Üç ayda bir çift maaş alıp bunda da 2-3 bin kenara atmış ve de hiç lüks yaşamadığınızı iddia etmişsiniz. Bu hesaplar çok garip, o yok bu yok ama para nereye gitti? Farkında olmadan gayet lüks yaşıyorsunuz demek ki. Yoksa ayda 20 bin kazanacak birisi bunu dert etmemeli. Gözünüz kapalı almalısınız evi.
Ama 25 yıllık eve yalı falan değilse ayda 10 bin bağlanır mı? Evi görmeyi çok istedim şu an, delirmiş olmak gerekiyor bana göre. Krediniz bittiğinde ev 35 yaşında olacak. Bunları iyice hesap ettiniz mi?

Kocalarımız arkadaş olabilir mi benim de eşim 20 yıllık elek elektronik mühendisi.kamuda çalışıyor.maaşları aynı. Milyonluk santral ihalelerine imza atıyor biz sürünüyoruz

Maaşı iyi bulan, linçliyor
Eşim işten çıksa yine aynı maaşla başka bir şirkete başlayabilir. Hatta daha iyi maaşla ocak ayını beklerken ev sahipleri 50-70 bin birden koyuyor
maasi iyi bulan lincliyor demissiniz ama linclenme sebebiniz 10000 tl ile gecinebilirmiyiz diye sormanız..yapmayın ne olur

Hiç düşünmem alırdım ben olsam evi

Evin 25 yillik ev olması beni düşündürdü acikcasi. Deprem bolgesi oldugu icin. Milyonlarca insan yasiyor binalar ust üste,,yeterli acik alan veya herhangi bir afette yeterli bir toplanma alani bile yok. Istanbul cok buyuk sikinti bu konuda.
Buna rağmen ev fiyatları aşırı pahalı. Ïşi ,yaşamı, düzeni istanbulda olanlara sabırlar diliyorum.

Konumuza gelince
Bence biraz daha araştırın 25 yıllık değil de daha yeni binalara bakın derin.
Çocuk 3 yaşındaymış,okula başlamadan kenara köşeye ne atarsanız, ne alırsanız o kâr. Özel okula vermek isteyebilirsiniz veya anı harcamalar fazlaca çıkabilir okul başlayınca.
Kalem kalem yazın sabit odemelerinizi, bütçeyi iyi ayarlayıp girin ev isine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…