Ev almak ve aylık 10 bin kredi ödemek&ödeyememek

Şu an 850bine içime sinen ev bulsam hiç durmam alırım. Emlak piyasasından ve kredi faiz oranlarından hiç haberi olmayan arkadaşlar görüyorum konuda, çok şanslısınız. 😄
Bi an ben yanlış evlere mi bakıyorum diye endişeye düştüm burada yazılanları okuyunca. 20 yıllık binaya bile çok şaşırdılar, sıfır ya da 5-6 yıllık evlerin yanına yaklaşamıyoruz ki

Kuzum toptan tüm mühendislere aynı maaş veriliyor . Hepsinin mi rızkı 9 bin? Ben de inançlı insanım ama bu konuda farklı düşünüyorum. İyi mühendisler hep yurtdışına gitti bu iyi bir şey mi? Bu da mı rızık meselesi yapmayın
Benim tek başına değiştirme imkanım olsa değildir derim yoksa böyle.
Az mı az tabi bu konuda hem fikiriz.
Yurtdışına göç iyi değil tabi ülke adına ama göçmek bir seçim.
Seçimimize yönlendiriliyoruz.

Kredi çekince mecbur ödüyorsunuz, diğer türlü para birikmiyor. 5-6 sene önce 4 yıllığına aylık ödemesi 6 bin tl kredi çekerek bizde ev almıştık. Açıkçası çok zorlandık. 2 küçük çocuk var, olumsuz bir durum olur mu diye? Ev kredisi öderken trafik kazası da yaşadık araba pert oldu. Üstüne ikinci krediyi çekmek zorunda kaldık:KK43:
Ama çocuklar küçüktü. Bence en büyük masraf çocuklar büyüdükçe oluyor. Çocuğun eğitimi, okulu, kursu vs. bu aşamaya gelmeden imkan varsa alın.
Benim tek takıldığım nokta peşinat az, kredi çekeceğiniz miktar çok fazla. Keşke yarı yarıya olmuş olsa faizi çok olmazdı.
Yoksa 10 bin lirayla çok rahat geçinirsiniz.
5-6 sene öncesinin 6 bini bu zamanın 10-12 bini gibi geliyor bana

Şu an 850bine içime sinen ev bulsam hiç durmam alırım. Emlak piyasasından ve kredi faiz oranlarından hiç haberi olmayan arkadaşlar görüyorum konuda, çok şanslısınız. 😄
İcinize sinmesi icin nasil bi ev olmasi lazim gercekten merak ettiğim icin sordum yanlis anlamayin 850 bine cok guzel evler var ben mi cok fakir kaldim🙈benim butcem en fazla 400 bine kadar cikiyorda
Düsün bende nasıl fakir kaldıysam evin parasını yazamadım 🤷🏼‍♀️🤣
Ben fakirinde fakiriyim bibibella vallah 850 binlik ev hayal bile edemiorm bide senin yazmaya calistigin rakami dusunsem😂😂

İcinize sinmesi icin nasil bi ev olmasi lazim gercekten merak ettiğim icin sordum yanlis anlamayin 850 bine cok guzel evler var ben mi cok fakir kaldim🙈benim butcem en fazla 400 bine kadar cikiyorda

Ben fakirinde fakiriyim bibibella vallah 850 binlik ev hayal bile edemiorm bide senin yazmaya calistigin rakami dusunsem😂😂
Semte göre değişiyor muhakkak, bizim baktığımız yerde 850ye ev yok. 😅 içime sinenler 1,5-2 milyon :KK70:
3+1 bakıyoruz çocuk var 1 tane. Geniş, odaları biçimli 2+1 de olur ama daha öylesini görmedim. Odalar çok biçimsiz. İzmir deprem bölgesi malum çok eski bina da istemiyoruz. Maksimum 10 yıllık olsun, Asansörü olsun, ara kat olsun derken o fiyata bulunmuyor maalesef.
Biraz daha yaşlı evlere baksak buluruz, burda bile 25 yıllık eve 850bin verilmez deniyor. İnsan öyle düşünüyor bu sefer ama hakikaten fiyatlar böyle.

Ben olsam almam.yasam standartiniz da o maasa goredir.eger o maasin her ay gelmesi garanti ise ben ev almazdim.
Turkiyede nedense para alip ev almayana birikim yapmayana bos insan gozuyle bakiliyor alakasi yok.siz zaten o maasi hep alacaksaniz,ve bir yilda 4 bin zam yapiliyorsa kirayi dusunmeyin bence.en guzel yillarini istedigini alarak ulke ulke gezerek gecirmek varken kendini sıkmak niye.emekli olunva emekli ikramiyesiyle alirsiniz bi ev.
Cocuklara miras birakmak icin calisan insanlar.hayatinin 10 senesi ev odemeyle 10 senesi araba odemeyle gecen surekli borc odeyen hayatini yasamadan yaslanan insanlar.bir defa geliyoruz dunyaya calisip.meslek.sahibi olmussunuz simdi gezme vakti

Bizimde evimize var gelirimiz iyi ama gelen para su gibi gidiyor. Evi satıp başka semte taşınmak istiyoruz ama cesaret edemiyoruz. Bence 10000 yine dde çok para bide faizi çok fazla ödeyeceksiniz. yani 500 bin çekseniz 5 yıl için geriye neredeyse 750 bin ödeniyor. buda bana çok geliyor.

Ben en çok 25 yıllık olmasına takıldım.Unutmayınki betonun demirin tuğlanında bir ömrü var.Yani borç bittiğinde 35 yıllik bir ev sahibi olmuş olacaksinız.Tek cocuk var 3 kişiye 155 metrekare almazdım 100 metrekare ama hiç olmazsa 15 yaşında bir ev alırdım.Yoksa şartlar noktasında bir sıkıntı goremedim ben.Biraz daha arayın.Ben oturduğum evi ararken sabah 8 de esimle çıkıpakşam 8 de eve dönüyoduk.Ve bu tam bir ay böyle sürdü pazarlarda dahil.Demem o ki tişört almıyosunuz iyi karar verin.

Ben olsam almam.yasam standartiniz da o maasa goredir.eger o maasin her ay gelmesi garanti ise ben ev almazdim.
Turkiyede nedense para alip ev almayana birikim yapmayana bos insan gozuyle bakiliyor alakasi yok.siz zaten o maasi hep alacaksaniz,ve bir yilda 4 bin zam yapiliyorsa kirayi dusunmeyin bence.en guzel yillarini istedigini alarak ulke ulke gezerek gecirmek varken kendini sıkmak niye.emekli olunva emekli ikramiyesiyle alirsiniz bi ev.
Cocuklara miras birakmak icin calisan insanlar.hayatinin 10 senesi ev odemeyle 10 senesi araba odemeyle gecen surekli borc odeyen hayatini yasamadan yaslanan insanlar.bir defa geliyoruz dunyaya calisip.meslek.sahibi olmussunuz simdi gezme vakti
Doğru gerçekten de düşününce.
Gençken yapamayınca yaşlılıkta ne ehemmiyeti var ki?
Kiraya boşa giden para gözüyle bakılıyor o sebepten sanırım.

Su anki ekonomik durumu göz önünde bulundururarak hesabi sahsen buna göre yapardim: Ikimizden biri gelecek iki sene icinde isini kaybetse harcamalarimizi yinede devam ettirebilirmiyiz. Cevap hayir ise 10.000 liralik aylik ödemenin altina girmem. Evet evler gittikce pahalasiyor, ama gecimde önemli.

3 yasinda cocuk suan krese gitmiyor mu, veya devletin zorunlu yasi gelene kadar egitim almayacak mi?

Konunuz bu degildi ama benim en cok o dikkatimi cekti.
Bir harcama kalemi olarak da onu görün derim.

Yoksa ocaga kadar 6 binle, sonra 10 binle yasanir cunku yazdiginiz hayat tarzi en dusuk seviye.

3 aya bir çift maaş var sadece o aylarda 2-3 bin kenara atıyoruz. Eskiden yani işler bozulmadığı vakitler. Her ay 1-2bin ikramiyede 3-4bin atıyorduk.
Söylediğiniz gibi harcama yapıyorsanız birikimi az yapıyorsunuz bence,yani gezme yok,kıyafet yok,içki, sigara yok ve 3 aya bir çift maaş birikim daha fazla olabilirdi ama tabi ev kirası falan yüksektir 🤔 bence girin ya 2 ay idare edersiniz bir şekilde

X