Ev almak mi yoksa beklemek mi

Bir yerden duymuştum ev faizleri düştü ama yakın zamanda evler pahalanacak diye bence borca girmeden ev almak zor.Kira yeeine kendi evinize otursunuz bu da bir artı olarak düşünürseniz iyi bir zaman

Evet öyleymiş sonradan tekrar yazdım zaten ama toplam diğer borçlarla yada giderlerle aylık 6 bin yine çok bence.

2 bin mutfak demis ama her ay her ay mutfaga 2000 gitmesi zor geldi bana

Kalan 4 bin nereye gidecek
Tüm.faturalar
Isınma
Aidat
Yol parası vs vs varsa ona

Bi de kişisel ihtiyaçlar gezme eğlenme

Bana hala güzel.bir fikir gibi geliyor

Biz bi anda ev aldık eğer öyle almasaydık şu an hala kirada olurduk kiraları 2200 10 ayda 22 bin yapar.

Bazı kişiler yatırım demiş de

Altın mi 10 ayda 22 bin kazandıracak

Dolar mi euro mu

Cevap hiç biri.

Bu 22 bin eşittir cop. Tabii 10 ay sonra da almayabilirler. Daha büyük.meblalar çöpe gidecek

Diğer kredinin ödemesi ne zaman bitecek.

Mutfak hariç demiş bir kredisi daha varmış konu sahibinin. 2 bin onun ödemesi olabilir.

Mutfak hariç demiş bir kredisi daha varmış konu sahibinin. 2 bin onun ödemesi olabilir.
Evet kredi degil ama surekli mecburi bir odeme.Yani konut kredisi haricinde duzenli bir 2 bin tl odemem var.Toplsm 6 bin tl olacak.Beni dusunduren odeyecegim faiz cok asiri degil mi ya..ev bana nerdeyse 650 bin e cikmis olacak

2200tlye kiralik evi 435bine satıyorsa bence iyiymiş.Hangi semt?

Boşuna dememişler kötü ev sahibi, kiracıya ev aldırır diye
8 bin gelirimiz var. Bizde ev almayı planlıyoruz. Nakitte var, üzerine bi 100 bin çekmemiz lazım, biz de 4 senelik çekelim diyoruz onun aylık ödemesi 2.200 civarı. Biz 100 binlik borca düşünüyoruz, sizinki iyi cesaret valla.

Aylik giderlerinizi 6000 lira olarak belirtmissiniz, brnce bu cok fazla. Giderlerinizi olabildigince dusurup taksitlendirmeyi en azindan 8 yila kadar filan dusurun. Kredi faizleri bu kadar dusmusken degerlendirmek cok mantikli olur.

Ben size soyle bir hesap yapayim 12 yil sonra 100 tl den her yil zam gelse ortalamasi 3033 tl
Bunun 12 yil size maliyeti 436800 tl
Diyelim 12 yil sonra 3400 degilse 4400 oldu ortalama aylik 3500 yapar 506 bin tl eder bu kendinizi yormadan kiraya verdiginiz ücret
ama o 185 i yatirim olarak tutarsaniz seneye degeri artar 435000 degilde 300binlik alir kiraya verirsiniz belki kira karsilar yada az desteklersiniz benim tavsiyem bu yönde
Ben de almayi dusunuyordum ama dolar alip beklicem

Miktar çok fazla gibi
Faizlerde uygun değil
Bir 100 bin olsa dahi ödemesi çok zorken 300 bin çok çok fazla

300.000 olsaydi elinizdeki rakam, hemen alin derdim. Nerdeyse 1/3. Bence bu kadsr borca girilmex. Satiyosa satsin. Siz tas catlasin 280.000 lik evlere bakin derim.

ben olsam uygun fiyatlı ev alırım
Oturmayacak olursam kiraya verir kendim yine istediğim yerde kirada otururum ( tamam iki kira birbirini karşılamaz belki ama yine de oturduğum evin kirasının yarısı çıksa yine iyidir ki yarısından fazlası da çıkar yani)
Birikime devam ederim
Evim de değerlenir ve evet almak istediğim ev de değerlenir bu da doğru
Bir kaç yıl sonra hem evi satar üstüne birikimi koyarım yine mi yetmedi alırım kredi ama bu kadar olmaz bu çok fahiş yani dibi görünmedik su gibi ben girmeyin derim

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

185 nakit.. 300 kredi =230 faizi = 665 bin..
Ve taksiti 4.050 12 yil vade
Sure cok uzun..
Ah ya şu faize bak.. kalan parayada bereket olmaz.. herkesin tercihi tabi.
Mevcut evde ayni kirayla bile kalsa 316 bin kusur kira odeyecek 12 yilda. Faize kira gozuyle bakarsak sonundq evleri olmus olacak. Ama kredi sorun tabi yine. Gerekirse dusuk kirali eve cikilir ev degisilir ama kredide 12 yil sabredeceksin. Isler garantiyse yine risk alinir bence.

Ev alırsanız;
310bin kredi çekip
583bin olarak geri ödeyeceksiniz
Yani 273bin faize gidecek

Kirada devam ederseniz;
2200(kira) * 144(ay) = 316bin
Yani 12 yılda 316bin verip elinizde bir şey olmayacak.

Bence ev almanız mantıklı gözüküyor en azından faizi ödeyeceğiniz para daha az. Hem eviniz olmuş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…