Konut kredisi

Konut kredisi masraflı mı derken, alacağınız ev 400.000 ise sizde 150.0000 varsa ki evin bir kısmı peşinat olmalı. 250.0000 kredi çekmeniz gerekir. Bu da beş yıl 7500 TL ya da 10 yıl 5600 TL bandında çıkıyor. 10 yıl 5600 TL mantıksız değil ama siz de çalışmalısınız.
Çok net bir şekilde yazmışsınız çok teşekkür ederim. Tam da 400bin çeksek yeterli diyordum. 10 yılda 5600 ödemek gerçekten mantıksız değil, kiralar da aşağı yukarı öyle neredeyse. Haklısınız bu yüzden bir an önce iş bulmak istiyorum. Bekledikçe her şey daha da zamlanıyor çünkü

Çok net bir şekilde yazmışsınız çok teşekkür ederim. Tam da 400bin çeksek yeterli diyordum. 10 yılda 5600 ödemek gerçekten mantıksız değil, kiralar da aşağı yukarı öyle neredeyse. Haklısınız bu yüzden bir an önce iş bulmak istiyorum. Bekledikçe her şey daha da zamlanıyor çünkü
Yok o ödeme miktarları 250 bin TL için. 400 bin için yukarıda yazdım. Kredi hesaplama sitelerine bakabilirsiniz

400 bin kredi çekecekseniz 10 bin civarı aylık ödemesi oluyor. Şu an sen çalışmıyorsun, ne zaman iş bulacağın meçhul. Adam 10 bini tek başına elbette ödeyemez, sen işe girdiğinde ne kadar alacaksın aylık, diğer masraflara ve acil ihtiyaçlara gelirleriniz yetecek mi çok düşünülmesi gereken şeyler öyle eskidendi o çek krediyi al evi.

Arkadaşlar merhaba, konut kredisi hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce konut kredisi çekmek mantıklı mı? Malum kiralar çok artmış durumda :KK43: eşime kira ödeyeceğimize konut kredisi çekip 1+1 bile olsa ev alalım diyorum. Fakat eşim kredinin aylık ödemesi çok maliyetli olabilir diyor. Yani kredinin ödemesi kiradan çok daha yüksektir daha fazla zorlanırız diyor. Bir yandan gerçekten her ay kiraya o kadar para vermek içimden gelmiyor. Kendisini bir türlü ikna edemiyorum. Ekonomik durumumuz da şöyle; eşim memur ben ise normalde nişanlıyken kendi alanımda özel sektörde çalışıyordum fakat evleneli daha birkaç ay oldu ve işimi bırakıp eşimle beraber yaşayacağımız şehire taşınma durumunda kaldım. Şehir değişikliği yaptım yani. Burada iş arıyorum fakat henüz bir dönüş alamadım. En son mağazalara falan başvurmayı düşünüyorum en azından kendi alanımda iş bulana kadar. Bende bir an önce çalışırsam konut kredisi çok zorlamaz belki. Konut kredisinin aylık ödemesi gerçekten çok mu fazla oluyor? Bu konuda bilgi sahibi olanlar veya öneri/tavsiyede bulunmak isteyenler var mı
Merhaba, ben yaklaşık iki ay önce ev icin kredi cektim. Aldığım evin fiyatı 440 bindi. 250 bin peşinatım vardı 200 bin de kredi cektim. Kredi faiz oranı %1,20 idi. 200 bin 5 yıl vadeli aylık taksidi 4800 TL. Biz iki çalışan olduğumuz icin cok zorlamıyor. Zaten evi kiraya verseniz nerden başkanız 1300 civarında kira getirisi olur, bu miktarı kredi taksidinden düşseniz 3500 kalıyor. İlk bir sene zorlar ama sonrasında rahat rahat ödersiniz

Konuyu böyle 😲😲okuyorum 400 bine ev değil oda bile vermiyorlar artık :KK43: biz iki sene önce bu fiyatlardan ev aldık geçen gün meraktan bakayım dedim otuz kırk yıllık evler bir iki milyondan başlıyor, yeni evlere yaklaşılmiyor bile. Kiralar arttı ama aynı oranda ev fiyatları da çok arttı. Su dönem bence kredi için hiç mantıklı değil.

400 bin kredi çekecekseniz 10 bin civarı aylık ödemesi oluyor. Şu an sen çalışmıyorsun, ne zaman iş bulacağın meçhul. Adam 10 bini tek başına elbette ödeyemez, sen işe girdiğinde ne kadar alacaksın aylık, diğer masraflara ve acil ihtiyaçlara gelirleriniz yetecek mi çok düşünülmesi gereken şeyler öyle eskidendi o çek krediyi al evi.
Haklısınız günümüzde her şey çok daha zor o yüzden iyi hesap kitap yapmak gerekiyor

Merhaba, ben yaklaşık iki ay önce ev icin kredi cektim. Aldığım evin fiyatı 440 bindi. 250 bin peşinatım vardı 200 bin de kredi cektim. Kredi faiz oranı %1,20 idi. 200 bin 5 yıl vadeli aylık taksidi 4800 TL. Biz iki çalışan olduğumuz icin cok zorlamıyor. Zaten evi kiraya verseniz nerden başkanız 1300 civarında kira getirisi olur, bu miktarı kredi taksidinden düşseniz 3500 kalıyor. İlk bir sene zorlar ama sonrasında rahat rahat ödersiniz
Evet evet çok mantıklı. Bizim de biraz birikimimiz var 250 bin gibi. Onu peşin verirsek çok sıkıntı olmaz belki geri kalanı ödemek

valla ucuzlamayacak gitgide artacak herşey.ne alınırsa o kar.
bir yandan katılıyorum
diğer yandan da 2 öğretmen bile 2+1 ev kredisine giremiyor..ki o da bir ilçe veya küçük bir ilde herhalde. büyükşehirlerde zaten imkansız
e bu anadolunun 200 bin nüfuslu müstesna (!) yerlerinde milyon liraya evleri kim alacak çok merak ediyorum

tekrar ediyorum
İstanbul tamamen konu dışı
ankara gibi memurdan ısparta gibi öğrenciden askerden geçinen şehirler
bursa izmir gibi sanayi olan liman olan büyükşehirler
antalya muğla yalova gibi turistik yerler
hadi artırıyorum kırşehir emirdağ kulu çüngüş filan gibi nüfusundan fazla insanı yurdışında olup euro gönderen yerleri
daha da artrıyorum kaçakçılıkla meşhur, toz ticaretiyle, gayrimeşru ile meşhur yerleri ...bunların hepsini dışarıda bıraktım.

kastamonuda, kırlarelinde, karabükte, elazığda, osmaniyede, karsta, karamanda kim alıyor arkadaş bu evleri?

bir yandan katılıyorum
diğer yandan da 2 öğretmen bile 2+1 ev kredisine giremiyor..ki o da bir ilçe veya küçük bir ilde herhalde. büyükşehirlerde zaten imkansız
e bu anadolunun 200 bin nüfuslu müstesna (!) yerlerinde milyon liraya evleri kim alacak çok merak ediyorum

tekrar ediyorum
hadi artırıyorum kırşehir emirdağ kulu çüngüş filan gibi nüfusundan fazla insanı yurdışında olup euro gönderen yerleri
daha da artrıyorum kaçakçılıkla meşhur, toz ticaretiyle, gayrimeşru ile meşhur yerleri ...bunların hepsini dışarıda bıraktım.

kastamonuda, kırlarelinde, karabükte, elazığda, osmaniyede, karsta, karamanda kim alıyor arkadaş bu evleri?
valla evime 5 asgari ücretten fazla giriyor ben ev mev alamıyorum.araba bile alamıyorum daha önce alınanları kullanıyoruz.maaşlar ülkede ortalama 10.000 civarı ama ev taksitleri 15 binden başlıyor krediyle.nasıl alıyorlar son 1 yıldır özellikle ben de şaşıyorum

bir yandan katılıyorum

tekrar ediyorum

Haklısınız ama biraz birikmiş paramız var şu anda gönlümden geçen 2+1 almamız fakat paramız yetmezse 1+1 bile kâr bence. Üstelik biz Antalya'da yaşıyoruz son birkaç aydır kiralar çok arttı. Bizim kaldığımız ev öyle ahım şahım bir yer olmamasına rağmen 4bin tl ödüyoruz. Daha da artar fiyatlar o yüzden ne alırsak kâr diye düşünüyorum ama tabi ekonomik durum da çok önemli gerçekten

Haklısınız ama biraz birikmiş paramız var şu anda gönlümden geçen 2+1 almamız fakat paramız yetmezse 1+1 bile kâr bence. Üstelik biz Antalya'da yaşıyoruz son birkaç aydır kiralar çok arttı. Bizim kaldığımız ev öyle ahım şahım bir yer olmamasına rağmen 4bin tl ödüyoruz. Daha da artar fiyatlar o yüzden ne alırsak kâr diye düşünüyorum ama tabi ekonomik durum da çok önemli gerçekten
ben alın diyorum.ne altın ne borsa ne dolar ev artış fiyatlarına yetişemiyor çünkü.biriktirseniz de olmuyor

ben alın diyorum.ne altın ne borsa ne dolar ev artış fiyatlarına yetişemiyor çünkü.biriktirseniz de olmuyor
Çok haklısınız. Zaten buradan bir tandığımız geçen sene ev aldı, bu sene aldığı ev %150 zamlandı. Bu yıl olsa alamazdı baya kâr etti

valla evime 5 asgari ücretten fazla giriyor ben ev mev alamıyorum.araba bile alamıyorum daha önce alınanları kullanıyoruz.maaşlar ülkede ortalama 10.000 civarı ama ev taksitleri 15 binden başlıyor krediyle.nasıl alıyorlar son 1 yıldır özellikle ben de şaşıyorum
bildiğim kadarıyla sizin çocuğunuz var. belli yaşınız var.
alıştığınız belli bir hayat var. atıyorum kızınızı ya bir kursa, etkinliğe gönderecek ya bir AVMye götürecek orada en kötü bir kahve içecek durumda olmak istiyorsunuz, arabaya yakıt almak zorundasınız. -bunlar lüks demiyorum lütfen kimse konuyu oralara çekmesin-- 40 yaşından sonra alıştığınız hayattan eksik kalmak ya da çocuğu bırakmak istemiyorsunuz. ben de 40ıma yaklaşmışım kısamam kendimi mesela şu saatten sonra.

ama 32 idim evi aldığımda, 3 senede borcunu bitirdim o zaman biraz kısmıştım açıkçası, bu arkadaşlar da 35 olana kadar kısmaya razıdır zaten, diye düşünüyorum. ve fakat. alacakları 1+1 fark burada. 2 çalışan 3+1 normal bi ev alamıyor!

benim 2 öğretmen evli olan çok sayıda kuzen vs. çevrem var. bunun üzerinde durma sebebim şu: öğretmen-öğretmen ya da polis-hemşire çiftler bu ülkenin bir nevi gösterge aile yapısı :KK70: çünkü milyon tane filan var bunlardan...çoklar ve çok "ölçü" durumundalar.

benim bildiğim bu insanlar genelde 25-26 yaşında evleniyordu mesleğe girip 2 sene çalışıp evleniyordu çoğu.
bu insanların hepsi işte o minik yerlerde atıyorum niğde'de, manisada, artvin'de filan hep evlerini aldılar şimdiye kadar. ama tabi biraz kıstılar, doğruya doğru...ama "biraz" yani arabaları vardı mesela ya da kurbanlarını kestiler veya memlekete gittiler ama otel tatili yapmadılar belki. çocuklara he mevsim 10 takım kıyafet almadılar ama yeterince de aldılar. gibi.
düğün takısıyla araba aldılar
1 sene düğün borcu ödediler (çünkü aileler genelde yoksul pek bir şey yapmadılar eksikle borçla evlendi çoğu) -bakın kimseye aileden kalmış bir şey yok.
2. seneye arabayı bile satmadan kredi çektiler eve girdiler ve 7-8 senede filan da bitirdiler.
ha öğretmenler genelde çok maddi hırslı oluyor 2. evi alan da çok oldu da oralar ayrı konular.
35 yaşında hepsinin normal bir aile evi (en az 3+1), arabası, 2 çocuğu vardı hemen hemen. -ikiz olanlar 3, istisna olarak.
olabiliyordu bu yani. dahası ortalaması buydu ülkenin. bunlar en ortalama memurlar. bu dediğim 35 yaşa kadar olan kesim içindi.. daha altındakiler içinse, acele edip almış olan aldı. almamış olan nasıl alacak şu saatten sonra bir fikrim yok.

dediğim şey şu: ülkenin gösterge memur çiftleri 3+1 ev alamayacak durumda şu an...e kim alacak bu evleri? artacak fiyatlar- evet. tamam artacak da herkes evini sonsuza kadar elinde mi tutacak nasıl olacak?

mayı ayında rekor ev satılmış.
üstelik mayıs bildiğiniz gibi ramazan bayranı tatili olan aydı. ona rağmen kalan günlerde yapılan satışla rekor kırılmış.
şu anda aldım aldım yoksa daha alamam diyen herkes alıyor galiba.
işte ben sonrasını merak ediyorum...kim nasıl alacak o fiyatlara?

Antalya’da bu fiyata girişte ve iyi sayılmayacak bir semtte anca ev bulunur sanki.
Siz alıp kiraya vermeye mi düşünüyorsunuz?
Kiracıyla uğraşmak da zordur. Memur vs bulamazsanız.
Kendiniz oturacaksanız da ileriyi düşünüp semtini seçmelisiniz.

Antalya’da bu fiyata girişte ve iyi sayılmayacak bir semtte anca ev bulunur sanki.
Siz alıp kiraya vermeye mi düşünüyorsunuz?
Kiracıyla uğraşmak da zordur. Memur vs bulamazsanız.
Kendiniz oturacaksanız da ileriyi düşünüp semtini seçmelisiniz.
Evet zaten yazmıştım oturduğumuz ev de ahım şahım olmamasına rağmen 4bin ödüyoruz zoruma gidiyor diye. Valla bilmiyorum daha orasını düşünmedim kiraya vermek de geçiyor aklımdan kendimiz de oturabiliriz, gerçekten bilmiyorum eşimle tekrar detaylıca konuşmam lazım

X