Ev almak mi yoksa beklemek mi

katiliyorumm

Bir aya kadar ev fiyatlarının fırlayacagini nerden çıkardınız? Bu konuda teknik bilginiz var mı? Yoksa salladınız mı
Takip ediyoruz aynen birazda bilgimiz var Allah'a şükür atıp tutacak halimiz de yok .....

Ev sahibi bugün evi satsa yeni ev sahibi ilk 1 ay içinde size ihtarname çekmeli, ihtarnameden sonra kontrat bitimine kadar oturabilirsiniz yada kontrat bitimi 6 aydan uzunsa ancak 6 ayın sonunda size tahliye davası açabilir. O dava sonuçlanana kadar zaten 1 yıl dolmuş olur
Evi görmeye gelen alıcılara kontratım var çıkmam yasal yollarla halledersiniz dersiniz. Kimsenin de uğraşacağını sanmıyorum eğer zaten yatırımlık almıyorsalar kolay kolay satılmaz o ev.
Siz de bu vakitte aylık kiranız harici 2000-2500 kenara koyun bakalım kredi ödemesi de olsa ne kadar zorlanacağınızı yaşayarak görürsünüz.

Kirada çokmuş, alırsanız ödeyeceğiniz tutarda.. Bütçenize göre daha uygun bir ev baksanız. Bizim burada en lüks evde 350. Hem büyük hem lüks site yani.
Biz evimizi 5 sene öncw 93bine aldık. ama hala kredi ödüyoruz.

Önumuzdeki surecte kredi faizleri daha da dusecekmis bekleyelim bakalim ama bu evi asla dusunmuyorum.

Mantikli dusununce 12 yil boyunca kredi oderseniz iyi bir evin sahibi olacaksiniz
Ama 12 sene boyunca kiranizin hiiiic artmadigini hesaplarsak (ki imkansiz) eve vereceginiz para zaten 317 bin lira olacak bunca zaman sonra.
Peki elinize ne gececek?
Hicbirsey...
Yani aldiginiz ev aslinda siz farkinda olmasaniz da kendi kendini amorti edecek bir sekilde.
Ve odemeniz gereken kredi 4 bin. Maasiniz 10bin
Ama yıllar icinde enflasyon su bu olacak,para degersizlesecek,maasiniz haliyle artacak,kiralar artacak... Ama odediginiz kredi 4 bin sabit kalacak.
yani demek istedigim,3 sene once asgari ucret 1300tu simdi 2000
3 sene once marketten 100 liralik alisveris yapinca poseti tasirken kolumuz yorulurdu,simdi neredeyse 'posete gerek yok,elimde tasiirz' diyecegiz 100 liralik alisveris sonrasi. Herseyin fiyati artti.
Iste herseyin fiyati artarken sizin krediniz sabit kalacak^^
Boyle dusunebilirsiniz.
Ya da ikinci bir secenek olarak daha ucuz bir ev arayabilirsiniz.

Tabikide ev alin. Su faizmis, yok pahaliymis muhabbetleri cok sacma. Sonucta 2200 kira oduyorsunuz uzerine biraz daha ekleyip ev sahibi olacsksiniz. Kiranin krediden bir farki yok , issiz kalincada kirayi odemek zorundasiniz.Faizi ve vadeyi hic dusunmeyin , 12 yilda kiraya odeyeveginiz tutar 316 000 kaldi ki kira hep zamlanacak. Ama ev alirsaniz kredini tutari hep sabit kalacak,maas artacak ve evin degeri artacak.

Ben olsam taşınma masraflarını düşünmez daha düşük ücretli bi daire arardım heralde. 12 yıl çok uzun bi süre ve faize ödeyeceğiniz miktar çok yüksek. Hem belki 12 yıl değil 9 yıla düşer ödemeler vs vs

Ya aslinda elinizdeki parayla başka bi yerden ev alip kiraya verseniz oturdugunuz kiraya yardim eder..
Yada toplu yatirip katilim bankalari kàr verir sizlere belki yapiyorsunuzdur bilmiyorum tabi ama..
Biz doģudayiz is dolasiyla burda yatirimlik ev alip kiraya verdik ama faizsiz bizimki tabi 4 yil vadeli aldk.
Yani 185 milyara tanidiginiz cevre illerden konumu iyi bi yerden ev alip kiraya verebilirsiniz paranizda degerlenir kira da almis olursunuz illa istanbulda olmasa da hemde cok risk almamis olursunuz.

basit hesapla 12 yılda 1,5 milyona yakın para kazanacaksınız harcamalarınızı azaltıp 500 bin civarı birikir 12 yılda. elinizdeki parayla yine güzel bir ev eder nereden baksanız. nereden biliyorsunuz derseniz inşaat mühendisiyim ve piyasa çok durgun bu durumda ev almak akıl kârı değil. altına, dövize yatırım yapın. sektör açılınca ev düşünün büyük bir risk alacağınız

Suan ben de altin ya da dovize baglamayi dusunuyorum uzun vadede zarar etmem umarim.Ev almak dediginiz gibi buyuk risk suanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…