son çıkan orta gelirlilere konut yasasına göre bizim olmadığımız kesin. halbuki bu zamana kadar öyle olduğumuzu sanıyordum. ben devlette öğretmenim, eşim özel sektörde fena sayılmayacak ( hoş bu da çok göreceli bir kavram artık) bir maaş alıyor. bir çocuğumuz var. kiradayız, evlendiğimizden beri ev almaya niyetlendik ancak bir türlü olmadı. önceleri kredi ödeyebilecek durumdaydık ama peşinat sorunumuz vardı, araba aldık onun borcu bitti derken başka borçlar çıktı. son bir yılda ise ev fiyatlarındaki fahiş artış, bankalardaki faiz oranları yüzünden ev almak iyice hayal oldu. doğma büyüme istanbulluyuz, sırf ev sahibi olabilmek için başka şehirlere bakar olduk ciddi ciddi ama bunu da çok iyi düşünmek lazım tabii...
tokinin dar gelir grubu için açtığı kuraya başvuramadık, gelirimiz şartların üzerinde. orta gelirli konut projesini inceliyorum sabahtan beri, sıfır konutlar için geçerli olduğundan dolayı istanbul içinde 1+1 ler 3 milyondan başlıyor. çocuk olduğu için 2+1 bakıyoruz. ama sadece bakıyoruz tabi...zaten nette bir sürü yorum var, bir sürü şirket evin fiyatını vergiden dolayı düşük gösterdiği için bankalar yüzde 80 kredi vermiyorlarmış asla. yasayı doğru düzgün uygulayan büyük firmaların yaptığı evler için de çok yüksek rakamlar isteniyor...en az 20bin tl kredi ödemek gerekiyor. yani bir şekilde sıkar öderim belki de , çocuğum okuyor, ihtiyaçları artacak. tamamlanmamış projeler olduğu için kirada kalmaya devam edeceğiz. ciddi anlamda maddi sıkıntı içine gireceğiz, neden bu iş bu kadar zor yahu...alt tarafı başımı sokacak evim olsun istiyorum, çocuğuma ilerde bir güvence olsun. babasıyla benim yaşadıklarımızı yaşamasın. ikimiz de okuduk ettik, ne zorluklarla , bursla yurt dışında yüksek lisans yaptım. bir rahat edemeyecek miyiz, hayat böyle mi geçecek, çok darlandım gerçekten...tokiye başvuramadık dar gelirli değiliz, orta gelir konut projesinden yararlanamıyoruz krediler çok yüksek, neyiz biz allah aşkına....bu ülkede yetişen iki pırıl pırıl eğitimli insanız, niye ev sahibi olamıyoruz biz, kimler için yapılıyor bu projeler? bilen varsa aydınlatsın çünkü benim beynim yoruldu artık...