• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak mi yoksa beklemek mi

Mrb ,elimizde 185 bin var.Suan ev sahibimiz evi satiyor son fiyat 435 bin tl ye indi.Konut kredisi cekersek bir baska kredimizi de icine gomup cekmemiz lazim tek kredi olmas acisindan.Yani 310 bin gibi bi rakam cekmek gerekiyor.Aylik odeme 12 yillik kredi icin 4050 tl oluyor.Aylik gelirimiz ortalama 10 bin.Baska giderler aylik masraf 6 bin tl mutfak haric oluyor.Sizce ev sahibi olmak icin 12 yil bu borca girilir mi? Islerimiz de elbette garanti degil cogu kisi gibi risk almis olacagiz.
Alın bence ev fiyatları düştü kredilerin faiz oranlarida düştü tam almanın vakti bir aya ev fiyatları yine firlayacak . Bizimde evimiz var 135 bine aldık şuan 110bine satılmıyor zarar sırf . Başka yerden almak için fiyatların yükselmesini bekliyoruz derken krediler düştü şuan fiyatı yine yukseltecegiz hareketlenme olur olmaz. Tavsiyem daha uygun bir ev almanız olur o kadar paraya burda çiftlik alınıyor :))

Mevcut evde ayni kirayla bile kalsa 316 bin kusur kira odeyecek 12 yilda. Faize kira gozuyle bakarsak sonundq evleri olmus olacak. Ama kredi sorun tabi yine. Gerekirse dusuk kirali eve cikilir ev degisilir ama kredide 12 yil sabredeceksin. Isler garantiyse yine risk alinir bence.
Yani ama daha düşük bi ev alinsa dicem de evler de cok ucuz değil istanbulda oturdugumuz yer oyle elit bi yer degildi orda bile eski evler kapiyi 350 den filan aciyor..
Katilim bankasi vs daha baska turlu nasil olunur ona da bakmak lazim.. bakin 12 yilda faiz cok feci yerlerr gelebilir bu hesapladigimiz fiyat 230 ken 400 lerede cikabilir yani risk bilemedim:$

4 bin lira krediyi odersiniz ama iş garanti değilse zor. Süre uzun çünkü. Faizler düşük bu oranlardan bir daha zor. Uygun fiyatli bir eve bakin.kiraniz kadar yada biraz daha yukseltip odeyeceginiz bir ev olabilir

Mrb ,elimizde 185 bin var.Suan ev sahibimiz evi satiyor son fiyat 435 bin tl ye indi.Konut kredisi cekersek bir baska kredimizi de icine gomup cekmemiz lazim tek kredi olmas acisindan.Yani 310 bin gibi bi rakam cekmek gerekiyor.Aylik odeme 12 yillik kredi icin 4050 tl oluyor.Aylik gelirimiz ortalama 10 bin.Baska giderler aylik masraf 6 bin tl mutfak haric oluyor.Sizce ev sahibi olmak icin 12 yil bu borca girilir mi? Islerimiz de elbette garanti degil cogu kisi gibi risk almis olacagiz.
Kesinlikle alın ...

Bizim de kredi borcumuz devam ediyor ama biz epey düşükken çekmiştik. 2 sene bir ödemesi kaldı. Zaman geçiyor ve borç illa ki bitiyor. Ancak 185.000 peşinatla 435.000 TL'lik eve girmek mantıklı değil. Peşinatı 250.000 civarına çekebilirseniz hiç durmayın derim, ama bu şekilde çok fazla faiz ödemeniz gerekecek. Ben olsam bu durumda paramı değerlendirir ve biraz daha birikim yapıp beklerdim. Ev sahibi ile aranız iyiyse, yatırımlık olarak satmasını ve çıkarılmamanızı rica edebilirsiniz belki. Bilemedim.

Sayfaları okumadım

Bu devirde krediye bulaşılmaz derdim vs
Ama 2200 kirası olan eve 4050 kredi ödemesi makul gibi

1850 fark oluyor sadece

Kirayı zaten ödüyorsunuz ayda 2000 E yakın da tasarruf edilebilir gibi

Tabii çocuk okul bakıcı vs durumlarını bilmiyorum

Kiranız yüksekmiş, ev almanız daha mantıklı ama o evi değil.. Ödeyeceğiniz faizi çok çünkü. Daha uygun fiyatlı bir ev bakmalısınız

bende geçen yıl 84 aylık kredi ile 700.000 TL'lik daireye girdim peşinatım 165 bin TL idi. Yıl sonuna kadar 60 bin TL daha peşinat için firmaya ödedik. Şuan aylık ödememiz 5660 TL. Eve giren iki maaşın toplamı 10 bin TL civarı. Biz kalan para ile geçiniyoruz. Nasipse cumartesi evimize taşınıcaz sonrasında da bebek düşünüyoruz. Tavsiye ederim borç bir şekilde ödeniyor, şuan faiz ve ev fiyatları çok düştü. Ev sahibi ile iyice pazarlık yapın. Alacaksanız çok düşünmeyin ve çok kişiden akıl almayın yoksa iyice karışır kafanız:) Şimdiden hayırlı olsun

6bin giderlerinizde, mutfak masrafi içinde yok. Benim matematikmi kit bilmiyorum fakat en son 6+4 eder 10 diye biliyordum. Mutfak masrafalarini ne ile ödeyeceginiz? Beklenmedik masraflar (araba arizasi, evde bir ariza çikti, cep telefon bozuldu,..) ne ile ödeyeceksiniz?

Maasinin neredeyse %50'sini ev borcuna vermek gerçekten akil kari degil. Baska bir ev yokmu?

bende geçen yıl 84 aylık kredi ile 700.000 TL'lik daireye girdim peşinatım 165 bin TL idi. Yıl sonuna kadar 60 bin TL daha peşinat için firmaya ödedik. Şuan aylık ödememiz 5660 TL. Eve giren iki maaşın toplamı 10 bin TL civarı. Biz kalan para ile geçiniyoruz. Nasipse cumartesi evimize taşınıcaz sonrasında da bebek düşünüyoruz. Tavsiye ederim borç bir şekilde ödeniyor, şuan faiz ve ev fiyatları çok düştü. Ev sahibi ile iyice pazarlık yapın. Alacaksanız çok düşünmeyin ve çok kişiden akıl almayın yoksa iyice karışır kafanız:) Şimdiden hayırlı olsun
hangişehirde bu ev, özellikleri nedir normal apartman dairesi mi?

Evet cogunuzun dedigi gibi hic mantikli gelmedi hesap kitap yaptik esimle.Ayrica bu ev hayalimdeki ev degil yani 12 yilimi baglayacagima degecek bir ev degil ev sahibi cok istiyor degeri normalde 390 filan.Bu rakama da vermezmis hanim.Yani almaktan vazgectik.Biraz daha beklemeye karar verdik.Bizi cok bunaltabilir odenecek aylik miktar.Faiz de cok dusmus degil nerdeyse 2 kati para odenecek bankaya riski de cabasi.Bari 185 bin cebimde durur stresim olmaz biriki sene sonra uygun bi ev cikar elbet.Yorum yapan herkese tesekkur ediyorum.

Eğer başka borcunuz olmasaydı evet belki mantıklı derdim.
Ama siz diğer borçlar için de kredi çekiyorsunuz o yüzden süre ve miktar bu kadar çok zaten.
Mesela aynı miktar olsa ama 10 yıl olsa hadi neyse diyeceğim de 12 yok çok uzun bi süre gerçekten.
Bence daha düşük fiyatlı evlere bakın .
Yok bulamıyorsanız ve bu ev çok içinize sindiyse çok beğendiyseniz lokasyonu falan iyiyse alın tabi ki.

Evet cogunuzun dedigi gibi hic mantikli gelmedi hesap kitap yaptik esimle.Ayrica bu ev hayalimdeki ev degil yani 12 yilimi baglayacagima degecek bir ev degil ev sahibi cok istiyor degeri normalde 390 filan.Bu rakama da vermezmis hanim.Yani almaktan vazgectik.Biraz daha beklemeye karar verdik.Bizi cok bunaltabilir odenecek aylik miktar.Faiz de cok dusmus degil nerdeyse 2 kati para odenecek bankaya riski de cabasi.Bari 185 bin cebimde durur stresim olmaz biriki sene sonra uygun bi ev cikar elbet.Yorum yapan herkese tesekkur ediyorum.
Ev sahiplerinde bi hava bi hava.
Iste esim 40bvin eder 450 bin eder.
Eder eder de karsindaki senimle ayni mi dusunuyor bakalim . O parayi verecek mi.
O ev satilmaz bile ederinden fazla istiyorsa. Kalbini ferah tut oturmaya devam edersin.
Şu ortamda millet tedirgin nakit para zar zor dönuyor. Faiz indirildi diye ev sahipleri bi havalandi ama istenilen satislar olusmamis aciklanan verilere gore.

390 binlik eve 435 bin mi istiyor yani iyi ki vazgecmişsiniz arada fark var.

Back