Ev almak için kredi çekmek Şuan için mantıklı mı?

konu sahibi açıklamıştı ek dersi çokmuş + belletmenliği varmış + boşanıyormuş belki nafaka alacaktır bilmiyorum

yatılı okulda ve okulda zümresinde çok hoca yok herhalde
tek sorun seneye eş durumundan branş hocası biri daha gelirse 50 bin yerine 35 bin (bugünün parasıyla) alırsa sorun olur...
Ben açıklama kısmını kaçırmışım 🙈

bence kaçırma
18 bin lira kredi ödemesi şu an bi kira ödemesine eşdeğer sayılır
üstelik kira devamlı artan bişey. kredi sabit kalacak 10 sene boyunca o 18 bin zaten 2 sene içinde pul
ev almanın her geçen gün zorlaştığı şu piyasada al geç derim

merhaba hanımlar , bir ev buldum memleketimde. 1+1 eşyalı ve kiracılı şekilde satılık. Fiyatı 1 milyon 750 tl. Benim bu evi alabilmek için 500bin tl kredi çekmem gerekiyor ailem de yardım edecek. 10 senede ödemek üzere aylık 18bin tl ödemesi var. Evin kirası da 10bin tl getiriyormuş. benim aylık gelirim 50bin tl. Cesaret edip alsam mı. Siz olsanız ne yapardınız ? Seçimden sonra fiyatlar artar diyorlar faizler de çok yüksek 500binin ödemesi 2milyon olacakmış
1 Milyon 250 bin tl var ise arsa almayı tercih ederim, borca girmezdim. 500 bin için 2 milyon ödemem. Arsa değer kazanan gayrimenkul sonuçta.
Kiracıya güvenip yatırım yapılmaz.

Ev sektörü şu an çok durgun. Pek kimsenin haberi yok gibi. İnsanlar parasını faize yatırıyor daha çok gelir elde ediyor. 500bine 2 milyon nasıl verilir şaştım kaldım! En mantıklı yatırım arsadır. Depremde ev yıkılır ama arsaya bir şey olmaz.
Toprağa yatırım mantıklı insanların işidir. Elinizdeki parayla güzel bir yerden toprağa yatırım yapıp hiç borca girmezdim. Seçimden sonra ev fiyatı falan da artmaz. Artık dediğim gibi insanlar ev almak yerine faize yatırıyor.

X