Ev alma meselesi yüzünden tartıştık eşimle? Ben

sevdam0404

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2025
99
11
3
34
39 dk önce Aile & Aşk kategorisinde Eymen Alim25 (1,243 puan) tarafından sorulduKızlar merhabalar ben atanmamş bir öğretmenm, neyse atanma ihtimalm var inşallah 3,5 aya.Evimiz kira Kocaeli de yaşyoruz, ev sahibi aşırı titiz evi temiz tut çamaşr suyu kullan vs diye senede bir evi kontrole gelir. 3 yıldır oturuyorum artık yeter dedim ev alalım, 2 500 milyona ev alabilirz kayınpeder 1 milyon vrcek, eşimde 1 milyon var, 500 kredi çekçez ama bu mahalle çok pahalı elit burdan taşınıp daha alt mahallelere gitcez, eşim istemiyor, 2,3 yıla burada ev alırım 4,5 milyona diyor.Özet geçiyorum az önce çay içerken atanrsan bu evden yandaki okula gitmen çok kolay olur zaten 1 yıl çalışmazsın ücretli izin kullan(38 haftalık hamileyim)Dedim nasıl yani atarsam da atanmasm da hala beni bu eve mahkum edeceksin, istiemyorum gidp ev alacaksın dedim, bağırdı çağrdı o zaman annenle memlekette yaşa oraya tercih ver git 4 yıl yaşarsn ben düzenimi bozmm git ananla yaşa ya da ailenden 1 milyon iste getir ben bu mahllede ev alayım. Ama en iyisi git memlekete ailenle yaşa, deyip kavga ettik. Buradan çıkmak istemiyor bütün kuzenleri, işi gücü burada diğer yerleri mahalle olarak kötü diye istemyor büyük kavga ettik.Yemin ettim ben de memleketime tercih verip gitsem aileme konuyu nasıl anlatcam? Onlar bana hak vermez ev konusunda adamı darlama derlersinirden ağlıyorm ne yapcam

Bu denli tartışmaya gerilmeye gerek yok ki
Ayrıca başka kiralık eve taşının ev alana kadar diretmenin de darlamanında bi anlamı yok adam istemiyor yani sizin istemediğiniz bir şeyi eşiniz size yaptırmaya çalışsa mesela
Durduk yere huzurunuzu kaçırıyorsunuz az empati yapın yaa

Yani şimdi şöyle diyeyim eşiniz 2,3 yıla ev alırım demiş ama öyle olmuyor malesef fiyatlar fırlıyor benim 320 bine aldigim evi 2 yıl sonra komşum 1350 ye aldı.Ama size şöyle bir öneri sunabilirim.istediginiz yerden ev alıp kira verin.ev durduğu yerde değer kaybetmez.Evin borcu bitince satıp istediginiz yerden alırsınız.

Karı koca arasına girmeyeceğim. Sonra barisiyorsunuz olan bize oluyor.

Biraz saçma geldi. Oturdum adamın sevgisini sorguladım. Hangi adam sevdiği kadını bir ev için anasının evine gönderir yada bir milyon getir anangilden der ki?

Bak yine karıştım karı koca arasına

Eşine şöyle birsey teklif et ev alin oturmayin kiraya verin oranin kirasıyla ayni semtten daha iyi bir eve geçin eşinize hem kira gelirimiz olur daha iyi birikim yapariz ev alacagimiz zaman diger evi satar üstüne koyar aliriz diyin ev fiyatları gerçekten fırlıyor o yüzden ufak tefek demeden bir yer almaniz lazim ileri de birikiminiz olursa evi de satar üstüne koyar esinizin istediği semtten alirsiniz

Yok yok eşimin kafası çalışmıyor cidden, hayatta bu evden çıkmaz çünkü oturduğumuz semtte kiralar 20_30 bin arası biz 14 bin veriyoruz. Ev alacağımız yerde ise maksimum 15 _18 bin arası kiralar. Karşılamak yani.
Bin artık kiradan bıktım cidden kendi evime geçmek istiyorum, daha uyguna kendi evini almak varken eşim hala birikimimizi hisselerde artırma peşinde sinir oldum.. çıkıp gitsem memlekete 6 yaş ve yeni doğanla nasıl işe ğitcem ailemi durumum nasıl anlatcam hiç kendime güvenemiyorum

Benim eşim çok gelenekselci çok baskın karakterli biri Erzurumlu kendisi ,karşısında ona inat giden biri olsun var ya babası olsun asla tanımaz, bütün lafları tek tek der...ona inat gittim ev alacaksın beni ilgilendirmiyor dedim sen beni buraya muhtaç edemezsiniz deyince beyefendinin zoruna gitti..
Sen işini kahveni düşünüyorsun yıllraça beni bu kadına mahkum ettim artık eski sevda yok deyince çıldırdı

Evi alın kiraya verin daha sonra satmak isterseniz satar ve oturduğunuz mahalleden ev alırsınız bunu konuşun bence eşinizle

Eşinizin hesabı kitabı yok.
İşi gücü çevresi olmuş.
Elalem için kendi geleceği umurunda değil.
Acaba babası laf mı söyledi de bu şekilde bir tavir aldı?

Evi alın kiraya verin daha sonra satmak isterseniz satar ve oturduğunuz mahalleden ev alırsınız bunu konuşun bence eşinizle
Ama ben o süreçte bu evde yaşamak istemiyorum kesinlikle 1 sene daha bu mahalleyi kadını çekmek istemiyorum, eşimin mahtığını çözdüm ben atansam da paramla hisselerde birikim yapacak 3,5 yıla daha bu evde oturup sonra burada güzel bir ev alacak. Bu mahallede asla ayrılmaz. Çünkü işi burda,kahvesi burada 6 tane kuzeni burda kardeşleri burda, çıkmak istemiyor

38 haftalik hamile karısına ananın evine git, tayinini oraya iste, orda yaşa diyen adamla en küçük sorun alınacak ev muhabbetidir heralde.
Biliyor msn eşim çok inatçıdır ailesine karşı bile böyledir, biri ona karşı inat gitsin var ya, asla affı olmaz delirir.

Ben ona niye beni ilgilendirmiyor artık eski sevda yok evi alacaksın mecbursun dedim diye çıldırdı, biz asla tartışmayz 7 yıldır evliyiz genelre baskın bir karakterdir istekleri ona zorla inatla yaptırınça böyle sapıyor işte

3,5 yıla ev alabilmesi çok şüpheli bence bunu söyleyin ev fiyatları artıyor çünkü ama işi gücü ordaysa biraz zor zaten kolay kolay bırakıp gitmez mahalle de güzelmiş tuzu biberi olmuş tek yol ya tehdit edeceksiniz örn yeter bıktım ben gerçekten gidiyorum minvalinde ki bunu hiç istemeyiz ya da orta yolu konuşarak bir çözüm bulacaksınız seçenek yok gibi

Ya babamda arsa var satıp parasını verçek işte ama daha 1 yıl var, başka istemedi parayı ben alcağım dedi, şimdi kalkıp böyle xirşey dedi. Ben bıktım 3 yıldır sürekli eve birşey olunca ödüm patlıyor kadının mutfak dolapları yağlanınca içim cız ediyor sürekli diken üstündeym kadın aşırı titiz. 1 yıl daha burada kalırsam sıyırırm ama eşim anlamıyor,başak burcu kendisi çok titiz kadını haklı görüyor..

Bak haklısın ama ben 3 yıldır bu kadını çekiyorum, ev çamaşır suyu koksun diyor,her sene gelip evi konkrol ediyor, kapının önündeki fazlalam ayakkobya kdr söylüyorı, evin mutfak dolaplarını cif markasıyla sil, yağ kalmasın diyor, evin çok yemek kokuyor diyor ben kaldıramıyorum artık, evet çok saçma şekilde kavga ettik ama haklıyım ev istemekte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…