Eşten para isteyememek

prenses226

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2025
71
36
3
merhabalar aranıza yeni katılmış biri olarak bir derdim var. 5 aylık evliyim. düğünüm daha olmadı. eşim yurtdışında. 18 yıl boyunca çalıştım. 1 aydır işimden istifa ettim. tazminatımı aldım. düğün borçları masraflar derken para bitti. ve şimdi paraya ihtiyacım olsa nasıl isteyeceğim. istemem uygun olurmu. ben ailemden bile isteyemiyorum. bana yardımcı olurmusunuz. tesekkür ederim.

Düğün daha olmamış, düğün masrafları derken eşyalardan mı bahsediyorsun? Eşyaları senmi aldın ? Şuan oturduğun evin kirasını kim ödüyor? Ne zamana kadar ayrı yaşayacaksınız?

Düğün daha olmamış, düğün masrafları derken eşyalardan mı bahsediyorsun? Eşyaları senmi aldın ? Şuan oturduğun evin kirasını kim ödüyor? Ne zamana kadar ayrı yaşayacaksınız?
yurtdışına gideceğim bahsettiğim masfralar kına için düğün salonu, kuaförler, dürü masrafları, damat alışverişleri ve annem için sigorta falan yaptırdım. şuan annemin evindeyim agustosta düğünüm olacak

neden uygun olmasin cnm eşin o senin senin benim parammi var sanki aile oldunuz artik kendi paranmis gibi iste hemde

Para isteyecek samimiyeti bulamıyorsanız nasıl evlenmeye karar verdiniz ki.

teşekkür ederim yorumunuz için ama evlenirken aynı evin içine girene kadar param istemem herhalde diye düşünüyordum ama şuan durumlar değişti. zaten evlendikten sonra bende çalışacağım. ona yük olmak istemiyorum.

Biraz bıçak sırtı bir konu bence.

Daha düğün olmamış, önden nikah yapılmış belli ki daha aylarca beklenecek. Bu durumda damat niye günlük masrafınızı karşılasın? Daha aile değilsiniz.

Bu iş şey gibi, sizin ondan istememeniz onun da size iyi niyet göstergesi olarak teklif etmesi gerekiyor gibi. Ama istememeniz ağır basıyor bende.

18 yıllık tazminatın daha 1 ayda suyunu çekmesi de iyi olmamış. Bunu erkek yapsa topa tutardık.

kınayı biz karşılıyoruz. eşim yurtdışında olduğu için ve kayınvalidemler yaşlı olduğu için herşeye ben koşturuyorum. düğün salonu ve gelinliği onlar karşılayacaklar

Normal günlük yaşantınız için para istemeniz hoş karşılanmayabilir. Çünkü nikah yaptıktan sonra düğün olana kadar bizim toplumumuz sizi nişanlı olarak kabul eder,evli gözüyle bakmaz size. O sebeple ailenizle yaşadığınız sürece geçiminizi aileniz sağlamalı. Bu benim fikrim değil bakın,toplumun fikri
Düğünle ilgili masrafları da nasıl anlaştıysanız o şekilde karşılamalı /bölüşmeli/yardımlaşmalısınız.

18 yıllık tazminat değil yanlış anlaşılmak istemem benim tazminatım 5 yıllık asgari ücret üzerinden aldım o yüzden tazminatım çok büyük bir para değil. ama diğer konularda haklı olabilirsiniz

teşekkür ederim.

hayatı boyunca çalışıp, bir anda birinin eline bakınca böyle oluyor. Eşinizin bunu düşünüp zaten siz istemeden size göndermesi gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…