- 2 Ağustos 2018
- 2.721
- 7.351
-
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Ben de sürüyorum ama rengim kararmasın diye değil, cildi yaşlandırıyor diye. Zaten esmer olsaydık güneş kremi konusunda daha esnek davranabilirdik, melanin güneşin zararlı ışınlarından bir nebze koruyor çünkü. Zenciler o yüzden geç yaşlanıyorlar. Black don't crack diyorlar hatta. Bir de asian don't raisin var, asyalıların da derisi daha kalın, onlar da o yüzden geç yaşlanıyorlar.
aynıyız ya kısmetse olur nur ve hazal babalık gibiyim ben de tenim bembeyaz beyaz peynir derler ama esmer de diyen çok oluyor. ben de sinirleniyorum biraz. teni buğday saçı sarı olan kendine sarışın diyor ben esmer oluyorum. iyi de ben esmer değilim ki. bizim gibilere de bir isim bulunmalı acilen.Ben ten rengi olarak açık tenliyim, beyazım, göğüs uçlarım erojen bölgeler vs de açık pembedir;ama saçım ve kıl yapım siyah diye esmer diyorlar. Hiç de yooo diyip düzeltmiyorum tepki göstermiyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Esmer teni çok beğendiğim için bronzer kullanıyorum, esmer ten üzerine parlak allıklar sürmeye, parlak body oil kullanmaya bayılıyorum. Esmer gözükmek için güneşleniyorum, kışın da korumak ve parlak karamel gözükmek için solaryuma giriyorum ara ara. Kompleksli biri bu kadar tepki gösterir.
ya bu sağdaki anne hattaway gibiyim ama soldakinin sarı saçlısı bana esmersin diyince huylanıyorum yalan değil hayırdır kardeşim çekiyorum. dediğim gibi bize isim bulunmalı.Bence sorun türkiyede şu iki fenotipin ayrı olarak sınıflandırılma isteğinden kaynaklanıyor. Sarışınların çok olduğu yerde brunette der geçerler bu ikisine de.
Eki Görüntüle 3154997 Eki Görüntüle 3154998
Ben de istemem kendimi değiştirmek ama esmer olsaydım da cildim daha geç yaşlansaydı diyorum bazen. Benden bir ay büyük bir arkadaşım var, esmer tenli, benden daha küçük duruyor mesela hiç güneş kremi bile kullanmamasına rağmen.Ben her iki nedenle de kullaniyorum. Olduğum halimi değiştirmek istemem, herkese en cok yakisan kendi renkleri bence.
Doğal yaşlanma karşiti olmalari güzel bir avatantaj tabi.
Adriana Lima: Bn esmr diilim bi kre tmm mı.s.sAdriana lima kumraldır hanfendi haddinizi bilin!!!
Ben de istemem kendimi değiştirmek ama esmer olsaydım da cildim daha geç yaşlansaydı diyorum bazen. Benden bir ay büyük bir arkadaşım var, esmer tenli, benden daha küçük duruyor mesela hiç güneş kremi bile kullanmamasına rağmen.
Esmer olunca ne oluyor peki? Kendinizi kötü mü hissediyorsunuz? Hakaret gibi mi görüyorsunuz? Neden bozuluyorsunuz? Gerçekten anlamak için soruyorum.Ben de bu konuda kompleskliyim. Arkadasiniz gibi kavga edip cekip gitmezdim ama sizi kara listeye alirdim herhalde
Ben cabuk esmerlesirim güneşte. Kapali oldugum icin bir tek yuzum ve ellerim yanar. Ve koyu tenliymis gibi görünürüm. Ama vucudumun geri kalani baya acik tendir. Sac rengim de koyu kestane olunca direkt siyah saçlısın esmersin işte diye israr ediyorlar. Yüzlerine bisi demiyorum ama eşime agliyorum arada bana esmer dediler diyeo da sen benim kaymağımsın ne esmeri takma kafana diye teselli eder beni. Cocukluk işte benimki. O kadar çocukluğumuz da olsun artik napalim.
kumral oluyorsunuz :)))aynıyız ya kısmetse olur nur ve hazal babalık gibiyim ben de tenim bembeyaz beyaz peynir derler ama esmer de diyen çok oluor. ben de sinirleniyorum biraz. teni buğday saçı sarı olan kendine sarışın diyor ben esmer oluyorum. iyi de ben esmer değilim ki. bizim gibilere de bir isim bulunmalı acilen.
Bende beyaz tenliyim ama kaşm saçım siyahtır bana da derler esmersin diye hatta çocuğum sarışın sen esmersin bebek sarı derler hiç alinmam ne değişik bir arkadasmis esmer olmak kötü bişey gibi lans etmişArkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.
Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.
Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?
İnsan kendinde olmayanı istermiş ya. Ben de kıvırcığım keşke pırasa olsaydım da saatlerce uğraşmadan yıkayıp çıkabilseydim diyorum hep.Ben de kıvırcık ya da dalgalı saç çok isterdim maalesef bana pırasa düşmüş.Yazın bronzlasmak için çok çaba harcamıyorum, hatta genelde yüzerken ya da küçük dinlenme anlarında yanıyorum ama işte bütün güneşi sen mi somurdun ne yaptın diyorlar Benim de yazları zenciye döndüğüm dogrudur.
lazerci kızlar korkuyor iki defa lazer tutmaya hemen kızarıyorum ben de.Ben de kara kaşlı kara gözlü ama pambık tenliyim. Keşke esmer olaydım, güneşe çıkınca kızarmazdım, dokununca morarmazdım, her mok alerjik reaksiyon göstermezdim belki o zaman. Azcık bronzlaşalım diye kendimizi şekilden şekile sokuyoruz
Bazı insanlar takıntılı esmerlik konusunda. Arkadaşımın kara böcek gibi kızı var, sokakta görseniz melez dersiniz o derece esmer. Ben de ona “büyüyünce esmer güzeli olacak” dedim diye anası krize girmişti benim kızım beyaz diye