esmer olmak kötü birşey mi ?

esmerlik saç değil ten ile alakalı gerçekten
bende esmerim ve memnunum
güneşte de yanınca nar gibi kızarmayıp güzelce bronzlaşıyorum mesela :)

arkadaşınız takıntı yapmış bunu bir daha demeyin sizde

birde bazı yörelerde güzelliği beyazlık olarak kodlarlar bizim köyde de güzel kız kar gibi kızdır mesela :)

Ben ten rengi olarak açık tenliyim, beyazım, göğüs uçlarım erojen bölgeler vs de açık pembedir;ama saçım ve kıl yapım siyah diye esmer diyorlar. Hiç de yooo diyip düzeltmiyorum tepki göstermiyorum. Bu benim hoşuma gidiyor. Esmer teni çok beğendiğim için bronzer kullanıyorum, esmer ten üzerine parlak allıklar sürmeye, parlak body oil kullanmaya bayılıyorum. Esmer gözükmek için güneşleniyorum, kışın da korumak ve parlak karamel gözükmek için solaryuma giriyorum ara ara. Kompleksli biri bu kadar tepki gösterir.

Ben de esmerim buğday tenliyim ama uzun yıllardır saçlarım küllü sarı ama esmer olmayı ben de çok seviyorum. Güzellik bir bütündür tek tip bir güzellik yoktur. Büyük ihtimalle konu sahibinin arkadaşı özgüvensiz ve kompleksli biri

Benim de bir arkadaşım var, koyu kahverengi saçları,uçlarını kendi actiriyor. Israrla ben sarışınım diyor
Başka bir arkadaşımın da çocuğu beyaz tenli ve kahverengi saçlı,kahverengi gözlü. Böyle güneşe bakarsa (çok ışık vurursa) hafif rengi açılıyor bal rengi oluyor. O da mesela çocuğundan sarışın, renkli gözlü diye bahsediyor:)
Bir başka arkadaşım,kocası yeşil gözlü. Çocuğunun da renkli gözlü olduğunu iddia eder, belki bebekken bir süre öyledir ama sonra döndü yani gözü kahverengiye. Post paylaşırken falan çocuğun gözüyle oynardi. Çocuk storide kahve rengi,postta yeşil gözlüydü
Nedense sarışınlik statü gibi geliyor insanlara. Oysa hangi devirdeyiz yani bana komik geliyorlar

Buğday mugday yok ben direkt esmerim. tenim kayferengi. Bazıları esmerligi çirkinlikle bagdastirdigi için konu sahibinin arkadaşı da kendisine hakaret edilmiş gibi tepki vermiş.

Buğday mugday yok ben direkt esmerim. tenim kayferengi. Bazıları esmerligi çirkinlikle bagdastirdigi için konu sahibinin arkadaşı da kendisine hakaret edilmiş gibi tepki vermiş.

esmerlik çirkinlikse yazın bronzlaşmak isteyen tonla beyaz tenlinin derdi ne acaba

Benim de bariz esmer bir arkadaşım var ama buğday tenli hatta beyaz oldugunu iddia ediyor. Nerdeyse kafayi yiycekti ben de ona laf arasinda esmer dedigim icin

esmerlik çirkinlikse yazın bronzlaşmak isteyen tonla beyaz tenlinin derdi ne acaba
Hiçbir fikrim yok. Sanırım bronz olmakla esmer olmak arasında büyük bir fark var onlar için. Belki de şey diye düşünüyorlardir, esmerler çirkin, biz beyaz tenliler güzeliz, güzeller bronzlasirsa daha güzel olur.

Kızlar bildiğiniz esmerim. Hem de epey esmerim. Ben çok seviyorum ten rengimi. Hatta vucudum yüzüme göre daha açık renk diye yazın malak gibi yatar güneşlenirim tatillerde.
Ama dediğiniz gibi maalesef ülkemizde beyaz tenli olmak bir statü. Hatta eski kayınvalidem sürekli şu kişinin bi gelini varmış bembeyaz çok güzelmiş diye örnek verirdi. Bazıları için beyazlık güzellik göstergesi
Ay bu arada saçlarım da kıvırcık. Sanırım ben zenciyim

Aşağılık kompleksi var sanırım, birisi kara filan dediyse önceden. Çok yanlış bir zihniyet, acilen kurtulması gerekiyor. Esmer olmak niye kötü olsun? Ben olsam patlardım, derdin ne kendine gel diye. Suçlu sizmişsiniz gibi hiç tepki vermemişsiniz.

Aşağılık kompleksine denk gelmiş sözleriniz. Yapacak bi şey yok . Kompleksli insanlarla konuşurken çok dikkatli olmak gerekiyor

Herkesin sevmediğ özelliği vardır sende yüzüne vurunca sinirlenmiş
O halde bunu ağzına alıp esmersin lafını kullanmıyacaksın
Kilolu insanlarda sevmez sen sişmansın,şişkosun, veya acayip kilo almışsın dediğinizde kendisi ile barışık
olan insan var barıışık olmayan var ,özgüven herkeste aynı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…