esmer olmak kötü birşey mi ?

Bir beyaz tenli olarak, bana göre beyaz tenli olmak b.k gibi bir şey. En küçük kılı tüyü, çiziği, selüliti belli ediyor. Azıcık güneşte kıpkırmızı oluveriyorsun. Tenin daha çabuk kırışıyor falan filan. Neden bu kdr beğenilen birşey hiç anlamıyorum.

Arkadaşınızdan özür dileyecek bir şey yok. Kendi takıntısı. Kötü birşey dememişsiniz.

Ben de kıvırcık ya da dalgalı saç çok isterdim maalesef bana pırasa düşmüş. Yazın bronzlasmak için çok çaba harcamıyorum, hatta genelde yüzerken ya da küçük dinlenme anlarında yanıyorum ama işte bütün güneşi sen mi somurdun ne yaptın diyorlar Benim de yazları zenciye döndüğüm dogrudur.

Aklima geldi yazayım bende
Ben hamileyken konuşuyorduk kizim sarı mı olur esmer mi vs diye.
Kv de kendini gosterip, babannesine benzerse sarı olur dedi.
Kvmi görseniz saçları simsiyah yüzü öyle koyu değil ama beyaz da değil ve onların sülalesinden sarışın hickimse yok.
Böyle bir baktım, sen sarışın degilsinki dedim. Olur mu ben küçükken saçlarım altın gibiymiş sonradan dönmüşüm dedi. gülsem mi ağlasam mi
Eşimi de hep sarı kanaryam diye sever ama esimin de sarışınlıkla uzaktan yakından alakasi yok, ayni kendine benziyor teni falan.
Bu da böyle bir anımdır

Arkadasinız bu konuya takintilı belli. Benim de var boyle bir arkadasim. Yuzu esmer sacları boya sarı. Ortamlarda dogal diye iddia ediyor en son en sarisin sensin dedik sarişınmış gibi davraniyoruz ona:)))) cidden oyle. Bir problemi var sanirim bununla ama tum arkadaslat cözemedik

Tenime parmakla azıcık baskı yapıldığında kıpkırmızı oluyor. Boynumu kaşıyorum mesela, freddy krueger saldırmış gibi duruyor. Ağlayınca yüzüm bir saat kıpkırmızı, gizleyemiyorum.

Esmerleşeyim desem onu da yapamam çünkü yeterli melanin olmadığı için güneşin en zararlı ışınlarını da biz alıyoruz, cildimiz çabuk yaşlanıyor.

Eltim tatildeyken tlfla konuşuyoruz nasılsın nasıl gidiyor falan diye
Bana
Sorma hayatım çok karardım görsen tanıyamazsın dediydi
VAla safça bende esmerdin tam zeytine dönmüşsündür dedim
Tatilden döndükten sonra konuşmuyordu benimle
Not bende esmerim ve ayrıca eltimide severim hoş kızdır
Esmer güzeli diye bir tabir var yahu

Ben de öyle hızlı yanıyorum ki anlatamam. 15 dk. güneş altında kalsam millete 10 gün Bodrumda tatil yaptım bronzlaştım desem herkes inanır. Markete yürüyerek gitmek bile benim için bronzlaşma sebebi

5 dakikalik markete cikarken boynum ve ellerim de dahil gorunen diger her yerimi gunes kremine bulayan ben. Beyaz tenden memnun olan ben varim galiba sahip olanlar kotuluyor hep burda, asla güneşlemem.

Ama her şeyi belli etmesi konusunda hak veriyorum. Bir tane sivilce ciksa cok göze batiyor.

Ay aklıma iki kız arkadaşımın kavgası geldi konuyu okuyunca. Kızlar çok yakındı biri diğerinin numarasını telefonuna “bitter çikolatammm” diye kaydetmiş. Ben bitter miyim ha ben esmer değilim diye kavga çıkarmıştı kız. Ama arkadaş bildiğin esmerdi teni meni de koyuydu oldukça. Kaydeden arkadaş da bembeyaz tenliydi esmerlere çok özeniyordu övgü olsun diye öyle kaydetmiş telefona

Yanında bu konuyu açmayın tekrar, özür dilemenize de gerek yok. Bu konuda kompleksli demek ki üstüne gitmeyin.

Hep İbrahim Tatlıses yuzuden..
Ne esmerde ne kumralda gönlüm yalnız sarisinda
Yahut,sarışının adı esmerin tadı..
Böyle böyle sartlandi bu millet.

Böyle bir şey içinde kavga edende ne bilim kompleksli heralde.
Ben saçımı simsiyah yaptım çok da güzel oldu valla

Bu nasıl cahilce bır cıkış ya. Başka derdi mi yok arkadaşının Allah akıl fikir versin. Hayır birde yakışmış demişsin.kötü bişi desen neyse dicem.

Insanlar koca bir yaz yanıyor esmer olmak için bronz tenim olsun diye

Kötü bir şey için kendilerini yakmazlar her halde
Dimi

Ben de sürüyorum ama rengim kararmasın diye değil, cildi yaşlandırıyor diye. Zaten esmer olsaydık güneş kremi konusunda daha esnek davranabilirdik, melanin güneşin zararlı ışınlarından bir nebze koruyor çünkü. Zenciler o yüzden geç yaşlanıyorlar. Black don't crack diyorlar hatta. Bir de asian don't raisin var, asyalıların da derisi daha kalın, onlar da o yüzden geç yaşlanıyorlar.

Dunya genelinde 'beyaz insan' kavrami (sarisin, beyaz tenli, renkli gozlu avrupali ve amerikalilar), bir ustunluk olarak kullaniliyor, bu esmerlik takintisi da onun devami gibi geliyor bana.

Ben beyaz tenli ve renkli gozluyum, hayatim boyunca cekici buldugum butun erkekler esmer tenli, simsiyah ve uzun sac/sakalli erkeklerdi. Gittim bir Ispanyol ile evlendim sonunda tam hayal ettigim gibi. Insan kendinde ne yoksa onu istiyor sanirim. Cocuk dusunmuyorum ama olsa babasi gibi esmer olsun isterim.

Bana bitter çikolata denince iltifat kabul ediyorum.
Buradan tüm esmer tenli kadınlara seslenmek istiyorum. Kızım çok güzeliz be. Sevin teninizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…