- 18 Ekim 2018
- 7.890
- 32.649
-
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
Ben Hazirandan eylüle esmerim , eylülden Mayıs'a beyaz tenliyim :)esmerlik çirkinlikse yazın bronzlaşmak isteyen tonla beyaz tenlinin derdi ne acaba
Ben de kıvırcık ya da dalgalı saç çok isterdim maalesef bana pırasa düşmüş.Kızlar bildiğiniz esmerim. Hem de epey esmerim. Ben çok seviyorum ten rengimi. Hatta vucudum yüzüme göre daha açık renk diye yazın malak gibi yatar güneşlenirim tatillerde.
Ama dediğiniz gibi maalesef ülkemizde beyaz tenli olmak bir statü. Hatta eski kayınvalidem sürekli şu kişinin bi gelini varmış bembeyaz çok güzelmiş diye örnek verirdi. Bazıları için beyazlık güzellik göstergesi
Ay bu arada saçlarım da kıvırcık. Sanırım ben zenciyim
Arkadasinız bu konuya takintilı belli. Benim de var boyle bir arkadasim. Yuzu esmer sacları boya sarı. Ortamlarda dogal diye iddia ediyor en son en sarisin sensin dedik sarişınmış gibi davraniyoruz ona:)))) cidden oyle. Bir problemi var sanirim bununla ama tum arkadaslat cözemedikArkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.
Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.
Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?
Aynen sizi begenmiyir demekki o da ayri komik mesafeli olun siz en iyisu:)ya bence de arkadaşım sanırım esmerlik çirkinlik gibi kodlamış ama o zaman da bana çirkin demiş olmuyor mu yani
Tenime parmakla azıcık baskı yapıldığında kıpkırmızı oluyor. Boynumu kaşıyorum mesela, freddy krueger saldırmış gibi duruyor. Ağlayınca yüzüm bir saat kıpkırmızı, gizleyemiyorum.Bir beyaz tenli olarak, bana göre beyaz tenli olmak b.k gibi bir şey. En küçük kılı tüyü, çiziği, selüliti belli ediyor. Azıcık güneşte kıpkırmızı oluveriyorsun. Tenin daha çabuk kırışıyor falan filan. Neden bu kdr beğenilen birşey hiç anlamıyorum.
Arkadaşınızdan özür dileyecek bir şey yok. Kendi takıntısı. Kötü birşey dememişsiniz.
Ben de öyle hızlı yanıyorum ki anlatamam. 15 dk. güneş altında kalsam millete 10 gün Bodrumda tatil yaptım bronzlaştım desem herkes inanır. Markete yürüyerek gitmek bile benim için bronzlaşma sebebiBen de kıvırcık ya da dalgalı saç çok isterdim maalesef bana pırasa düşmüş.Yazın bronzlasmak için çok çaba harcamıyorum, hatta genelde yüzerken ya da küçük dinlenme anlarında yanıyorum ama işte bütün güneşi sen mi somurdun ne yaptın diyorlar Benim de yazları zenciye döndüğüm dogrudur.
Bir beyaz tenli olarak, bana göre beyaz tenli olmak b.k gibi bir şey. En küçük kılı tüyü, çiziği, selüliti belli ediyor. Azıcık güneşte kıpkırmızı oluveriyorsun. Tenin daha çabuk kırışıyor falan filan. Neden bu kdr beğenilen birşey hiç anlamıyorum.
Arkadaşınızdan özür dileyecek bir şey yok. Kendi takıntısı. Kötü birşey dememişsiniz.
Hep İbrahim Tatlıses yuzuden..
Ne esmerde ne kumralda gönlüm yalnız sarisinda
Yahut,sarışının adı esmerin tadı..
Böyle böyle sartlandi bu millet.
Bu nasıl cahilce bır cıkış ya. Başka derdi mi yok arkadaşının Allah akıl fikir versin. Hayır birde yakışmış demişsin.kötü bişi desen neyse dicem.Arkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.
Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.
Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?
Ben de sürüyorum ama rengim kararmasın diye değil, cildi yaşlandırıyor diye. Zaten esmer olsaydık güneş kremi konusunda daha esnek davranabilirdik, melanin güneşin zararlı ışınlarından bir nebze koruyor çünkü. Zenciler o yüzden geç yaşlanıyorlar. Black don't crack diyorlar hatta. Bir de asian don't raisin var, asyalıların da derisi daha kalın, onlar da o yüzden geç yaşlanıyorlar.5 dakikalik markete cikarken boynum ve ellerim de dahil gorunen diger her yerimi gunes kremine bulayan ben.Beyaz tenden memnun olan ben varim galiba sahip olanlar kotuluyor hep burda, asla güneşlemem.
Ama her şeyi belli etmesi konusunda hak veriyorum. Bir tane sivilce ciksa cok göze batiyor.
Bana bitter çikolata denince iltifat kabul ediyorum.Ay aklıma iki kız arkadaşımın kavgası geldi konuyu okuyunca. Kızlar çok yakındı biri diğerinin numarasını telefonuna “bitter çikolatammm” diye kaydetmiş. Ben bitter miyim ha ben esmer değilim diye kavga çıkarmıştı kız. Ama arkadaş bildiğin esmerdi teni meni de koyuydu oldukça. Kaydeden arkadaş da bembeyaz tenliydi esmerlere çok özeniyordu övgü olsun diye öyle kaydetmiş telefona
Yanında bu konuyu açmayın tekrar, özür dilemenize de gerek yok. Bu konuda kompleksli demek ki üstüne gitmeyin.