- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.379
-
- Konu Sahibi 3 tam 1 robot
türkanı sevmeme sebebim başka ama buraya yazmammmmm.Ay hic zevklerimiz uyusmadi hayret ettim
Yaz kiztürkanı sevmeme sebebim başka ama buraya yazmammmmm.
Bütün kvler böyle mi? Benimki de esmer kocama sarı çocuğum derAklima geldi yazayım bende
Ben hamileyken konuşuyorduk kizim sarı mı olur esmer mi vs diye.
Kv de kendini gosterip, babannesine benzerse sarı olur dedi.
Kvmi görseniz saçları simsiyah yüzü öyle koyu değil ama beyaz da değil ve onların sülalesinden sarışın hickimse yok.
Böyle bir baktım, sen sarışın degilsinki dedim. Olur mu ben küçükken saçlarım altın gibiymiş sonradan dönmüşüm dedi.gülsem mi ağlasam mi
Eşimi de hep sarı kanaryam diye sever ama esimin de sarışınlıkla uzaktan yakından alakasi yok, ayni kendine benziyor teni falan.
Bu da böyle bir anımdır
Yuhh hala bacaktan bahsediyor haa. Milletin kayınvalidesinde bir bacak var, o bacaklarla genç kız gibi hem iş yapıyo hem de gezmelere gidiyor demek lazımAynı benim kayinvalide yalniz bizimkinde bi fark var bacak över.benim bacaklarım zayıf hatta biraz da carpiklik var benimki de yanımda hatta eşimin yanında abarta abarta millettin gelininin sütun gibi bacaklarını anlatir bi günde kendisi felç oldu o düzgün bacakları hic bir işe yaramıyor artık o zamana kadar çok üzülürdüm şimdi sukrediyorum.bu haliyle hala bacaktan bahseder...
Aslında onu hakediyor da işte kendime yakıştıramıyorumYuhh hala bacaktan bahsediyor haa. Milletin kayınvalidesinde bir bacak var, o bacaklarla genç kız gibi hem iş yapıyo hem de gezmelere gidiyor demek lazımYediği tokatın farkına varamamış henüz kayınvaliden
Haklısın. Zalime karşı zalim olmamak lazımAslında onu hakediyor da işte kendime yakıştıramıyorum
hahah evet ya amca şok oldu zaten o da anlamadı tepkiyi bi de beni göstererek bak arkadaşında esmer ama seninki daha kavruk adanalı olduğun tam belli falan dedi iyice kızdı esmerlik benim gibi olmuyo dediAhahahahah krize girdim amca demiştir buğday neaşırı güldüm yaa
esmerlik, sarışınlık nesnel bir şey olmasına rağmen bazen renkleri öznel algılayabiliyoruz. Bir arkadaşım ekvadora taşındı. baya burada esmer olarak nitelediğimiz bir insan. ama orada insanlar sarışın kız diyorlarmış. Ömrümde ilk kez sarışın oldum deyip gülüyordu. Eşim de kendinin esmer olduğunu iddia eder, ama bildiğiniz kumral. Ben de bazı kumrallara sarışın diyebiliyorum biri uyarıp sarışın değil diyene kadar. Amcanın durumu da budur belki. Sizi örnek gösterip kızı iyice ateşlemesinin ve sen daha kavruksun demesinin de gereği yokmuş. Belli ki rahatsız bundan arkadaşınız. Bana da yaşadığım coğrafyada eskiden beri sen buralı değilsin nerelisin diye sorarlar. Eskiden bir dışlama olarak algılayıp üzülüp sinirleniyordum ama artık buralıyım da belli etmiyorum diyorum. Hatta bilim insanı Canan dağdevireni gördüğümde ona epey benzediğimi fark edip acaba köklerim sivas'a mı dayanıyor diye bile düşündüm. Arkadaşınız kendiyle belki barışır belki barışmaz ama siz de biraz zevk mi alıyorsunuz acaba onun öfkesinden?hahah evet ya amca şok oldu zaten o da anlamadı tepkiyi bi de beni göstererek bak arkadaşında esmer ama seninki daha kavruk adanalı olduğun tam belli falan dedi iyice kızdı esmerlik benim gibi olmuyo dedi
Yaşayan bilir sorunu. Güneş hassasiyetim var, her şeye kızarıyor, morarıyor, leke kalıyor bacağımd bile güneş lekesi var geçmedi yıllardır. Yüzümde kılcal damarlar belli durumda, millet bcaklarını almaz ben alsam bile kıllı görünüyorum dipleri belli oluyor. Bitin yani bence de.Bazı beyaz ten problems diyorsunuz yani
Beyaz tenliyim şöyle sorunlarım var diye anlatanlara da ayrı bitiyorum ya.:)
siz arkadaşımla aşırı ödeşleştirdiniz galiba kendinizi.esmerlik, sarışınlık nesnel bir şey olmasına rağmen bazen renkleri öznel algılayabiliyoruz. Bir arkadaşım ekvadora taşındı. baya burada esmer olarak nitelediğimiz bir insan. ama orada insanlar sarışın kız diyorlarmış. Ömrümde ilk kez sarışın oldum deyip gülüyordu. Eşim de kendinin esmer olduğunu iddia eder, ama bildiğiniz kumral. Ben de bazı kumrallara sarışın diyebiliyorum biri uyarıp sarışın değil diyene kadar. Amcanın durumu da budur belki. Sizi örnek gösterip kızı iyice ateşlemesinin ve sen daha kavruksun demesinin de gereği yokmuş. Belli ki rahatsız bundan arkadaşınız. Bana da yaşadığım coğrafyada eskiden beri sen buralı değilsin nerelisin diye sorarlar. Eskiden bir dışlama olarak algılayıp üzülüp sinirleniyordum ama artık buralıyım da belli etmiyorum diyorum. Hatta bilim insanı Canan dağdevireni gördüğümde ona epey benzediğimi fark edip acaba köklerim sivas'a mı dayanıyor diye bile düşündüm. Arkadaşınız kendiyle belki barışır belki barışmaz ama siz de biraz zevk mi alıyorsunuz acaba onun öfkesinden?
Yani özdeşleştirdim diyemem tam olarak, onun yaşadığı bir takım şeyleri yaşamış olabilirim ama ben kendi varlığımı inkar moduna hiç girmedim. Ki zaten ergenlik sonrası da bu alt tabaka beğenilerden kendimi uzaklaştırıp farklı bir çevrenin içine girebildiğim için bende kalıcı inkar ve hasarlar bırakmadı. Ama arkadaşınız hala öyle bir çevrenin içinde bulunuyorsa bunu aşması da zor sonuçta. Evet o yaşlarda adamla tartışması komik olmuş olabilir lakin arkadaşınız bunun farkına varamaz çünkü zaten aşağılandığını düşünüp tepki veriyor. Ama dediğim gibi siz çokta yakın arkadaş değilsiniz galiba. Öyle olunca da empati yapmak zorlaşıyor belli ki.siz arkadaşımla aşırı ödeşleştirdiniz galiba kendinizi.
75-80 yaşlarında adamla bunun münakaşasını yapması komikti kim olsa gülerdi.
Çok yakın bir arkadaşım değil ama iyi bir arkadaşım. Aslında zaten hep çevresinde beğenildiğinden ya da kendisini beğendiğinden sık sık söz eder bu yüzden ben hiç ten rengiyle ilgili bir kompleksi olduğunu düşünmedim. Zaten ben tepki alınca uzatmadım yani ama burda yazdıkça da şunu düşündüm esmerliği aşağılanma olarak görüyorsa o zaman o beni aşağılamış olmuyor mu aslındaYani özdeşleştirdim diyemem tam olarak, onun yaşadığı bir takım şeyleri yaşamış olabilirim ama ben kendi varlığımı inkar moduna hiç girmedim. Ki zaten ergenlik sonrası da bu alt tabaka beğenilerden kendimi uzaklaştırıp farklı bir çevrenin içine girebildiğim için bende kalıcı inkar ve hasarlar bırakmadı. Ama arkadaşınız hala öyle bir çevrenin içinde bulunuyorsa bunu aşması da zor sonuçta. Evet o yaşlarda adamla tartışması komik olmuş olabilir lakin arkadaşınız bunun farkına varamaz çünkü zaten aşağılandığını düşünüp tepki veriyor. Ama dediğim gibi siz çokta yakın arkadaş değilsiniz galiba. Öyle olunca da empati yapmak zorlaşıyor belli ki.
o açıdan size hak veriyorum. Esmerliği aşağılamayı o kadar içselleştirmiş ki size de "sensin esmer" diyerek güya hakaret ediyor. Bu yaptığı rahatsız edici zaten. Esmerleri sürekli yaftalayan ve kendisi de esmer olduğu halde sarışın olduğunu iddia eden ve bana laf sokmaya çalışan bir arkadaşımla yıllar önce arkadaşlığımı kesmişliğim de var. Arap saçına dönebiliyor bazen işler.Çok yakın bir arkadaşım değil ama iyi bir arkadaşım. Aslında zaten hep çevresinde beğenildiğinden ya da kendisini beğendiğinden sık sık söz eder bu yüzden ben hiç ten rengiyle ilgili bir kompleksi olduğunu düşünmedim. Zaten ben tepki alınca uzatmadım yani ama burda yazdıkça da şunu düşündüm esmerliği aşağılanma olarak görüyorsa o zaman o beni aşağılamış olmuyor mu aslında
Delimidir nedirArkadaşlar arkadaşım ona laf arasında esmer dediğim için bana çok bozuldu tamam yani küsmedi ama nerdeyse kavga edecekti bozuldum biraz ama yanlış birşey mi söylemişim sizce öyleyse özür dileyeceğim.
Konu şöyle gelişti bir bluz almıştı pastel bi ton ben de evet esmersin ya çok yakıştı dedim. Birden sesini yükseltti hayır ben esmer değilim sadece saçlarım siyah tenim bembeyaz falan diye ( daha sonra buğday tenliyim dedi ) esmer sensin dedi: D bu arada evet ben esmerim ama bunun kötü birşey olduğunu düşünmemiştim hiç neyse zaten konuyu uzatmadım ben esmer olsan ne sarışın olsan ne yani. Neyse bunun birkaç saat sonrasında başka bir arkadaş geldi ve aynı muhabbet tekrarlandı bu defa daha da sinirlendi yanlış biliyosunuz diye çıktı gitti. Bu arada ben tekrar konuya girmedim arkadaş da ne yani sarışın mıısn falan dedi.
Şimdi diyeceksiniz beyaz tenli ya da buğday tenli esmer değildir diye tabiki değildir bunun ben de farkındayım ama bu kavramlar bir bütünlük içermez mi zaten hem ten rengini hem saç rengini dikkate alırsın zaten beyaz tenli değil, koyu buğday tenli siyah saçlı koyu kahve gözlü siyah kaşlı bir kız hoş hala esmer olduğunu düşünüyorum. Konu da bu değil zaten ama bu bu kadar bozulunacak bişey mii ?