- 5 Ekim 2020
- 13.161
- 34.960
- 35
Valla bilemiyorum yaşla mı ilgili. Bırakın konu sahibinin evlendiği yaşları 15-16 yaşlarında bana bu cümleleri kuranın ağzının payını veriyordum ben. Ki benim çevremde de tıpkı konu sahibinin çevresi gibi bu görüşü paylaşan çok kişi var. Evlenene kadar doğduğun evdeki erkeklere evlendikten sonra eşine hizmetçi olman bekleniyor böyle çevrelerde.
Bence konu sahibi hem bu konuda farkındalığı olmadığı hem de yumak başlı olduğu için bu kadar kolay yönlendirilmiş. Yani çkirli çorabını bile kaldırmayıp "ileride çocuğun olunca ne yapacaksın" diyen öküz koıcasına "sen kendini 2 yaşındaki bebekle bir tutuyor olabilirsin. orası senin bileceğin iş ama ben kazık kadar adamın arkasından kirli çorabını toplamam" diye cevabı yapıştırmayınca iş çığrından çıkmaya başlamış benim anladığım kadarıyla. Çorap için (bu sadece örnek, diğer şeyler de dahil buna) huzursuzluk çıkmasını istemediğini söylemiş konu sahibi ama gerektiğinde huzuru bozmayı göze almayınca sonra böyle hiç huzur kalmıyor işte.
Keşke çalışmayı çok istiyorum bu aşçı tutmak için değil eşimde benimle aynı şartlarda olması için ama eşim artık buna razı gelmiyor 6 yıldır atanmayı bekliyorum Malesef bu da hayal oldu. Yurtdışından geldiği için evet bu saçma çeşitliliği istemesi ama yemek düşkünlüğü hep fazlaydı günde 3 öğün yer öğle yemeğini bile evden götürür ve hep farklı ve sulu olmayan et yemekleri isterdi. Bunlara alışığım yemek düşkünlüğüne bile alışığım ama yurt dışından geldiğinde sabah saatlerinde gelecek ve benden akşama kadar yemek yapmamı istiyor ayrıca restoranta götüreyim demem bile sinirlendiriyor. Yani yemek yapmayı gerçekten sevmiyorum ama insan geldiği gibi de yemek diye ölmez kiEşiniz yurtdisindan geliyormuş sanırım yanlış mı anladım? Valla ben de turkiyeye gidince aynı gün içinde lahmacun, kebap, ciğer yiyorum o konuda bir şey diyemicemyaşayan bilir. Sanirim her gün böyle değil eşiniz, bir süredir yemediği için atak yaşıyor? Yanlış mı anladım? Normal zamanda sadece aksam yemeği istiyordur, onda da çalışmayan çocuğu da olmayan bir insan neden yemek yapmasın hiç anlamamışımdır. Girin işe çalışın madem zor geliyorsa yemek yapmak. Ev yemekleri yapan biriyle de anlaşın biri haftada 3 gün gelsin yapsın 2ser günlük yemeğinizi
Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim.
İşte, benim çevremdekiler de kocayı haklı bulurdu. "Kalksın kendisi yapsın" desem "hiç öyle şey olur mu" derdi.Yani ben de öyleydim ama yetiştirilme tarzı olabilir baksana annesi de kocayı haklı buluyor. Ben anneme böyle bir olay anlatsam benimki bok yesin der.
adam zaten sinir otesi askermis. birbirlerini gordukleri yilda 45 gun- 2 ay yazmış bir konusundaAma bıde ona seks hizmeti eklıceksın pahalıya patlamaz mıydı
Öküze bak. Yapsın yesin pisbogazMerhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Her gün yapılmaz bence ama ilk gün için de önceki günden hazırlayabilirsiniz. Yani adam bayadir yok, siz tüm gün çalışmadan tam olarak ne yapıyorsunuz ben hiç anlamadım. Böyle biriyle evlenmek de işten çıkmak da sizin tercihiniz. Yemek yapmayı sevmeyen birisi ya böyle biriyle evlenmeyecekti ya da işten çıkmayacaktı.Keşke çalışmayı çok istiyorum bu aşçı tutmak için değil eşimde benimle aynı şartlarda olması için ama eşim artık buna razı gelmiyor 6 yıldır atanmayı bekliyorum Malesef bu da hayal oldu. Yurtdışından geldiği için evet bu saçma çeşitliliği istemesi ama yemek düşkünlüğü hep fazlaydı günde 3 öğün yer öğle yemeğini bile evden götürür ve hep farklı ve sulu olmayan et yemekleri isterdi. Bunlara alışığım yemek düşkünlüğüne bile alışığım ama yurt dışından geldiğinde sabah saatlerinde gelecek ve benden akşama kadar yemek yapmamı istiyor ayrıca restoranta götüreyim demem bile sinirlendiriyor. Yani yemek yapmayı gerçekten sevmiyorum ama insan geldiği gibi de yemek diye ölmez ki
'Boşansin da semerini yesin ' diye bir laf var bizim buralarda,Adam bogaziyla perişan olmuş,içimden o sözü söylemek geldi.Bu arada ben de sevmiyorum yemek yapmayı.Insanin üstüne bir görev gibi yapışması çok sıkıcı.Arada bir o da size yapsın o zamanMerhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Valla can atmıyorum, eşim de yemek secmez,o gün neyi yapabileceksem onu yapıyorum, alasını ısteyen kendi yapar,her gün hergün daralıyor insan. Tek amacımız koca karnı doyurmak mı, ne munasebet. Ne dinen ne normlara gore kadına yuklenemez, o kadar bogazına düşkün olan maharetli bölgelerden, eş beslemeyi gurur sayan insanlardan eş bulurdu..Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Siz nikahta gördünüz herhalde beyefendiyi ilk kez. Bu kadar tanımadığınız bşriyle neden evlendiniz ki. Bir de istemiyor diye işten ayrılmışsınız. Bence en kısa zamanda iş hayatınıza geri dönün. Elinizdekileri kaybetmeyin bu adam içinSiz güzel cevap vermişsiniz yakından tanıdığımız bir arkadaşım var oğluna yemek yapmayı ev temizlemeyi bile öğretmiş gerçektende çok naif bir çocuğu var. İlerde çocuğum olursa bende onun gibi yetiştirebilmeyi çok isterim evlenmeyi kolaylık olduğu için değil sevdiği için yapsın dedim eşimde kılıbık olucak çocuk yani dedi. Malasef annelerini hizmetçi gibi görmüş çocuklar annesine acımadığı gibi karısına hiç acımıyor.
Keşke çalışmayı çok istiyorum bu aşçı tutmak için değil eşimde benimle aynı şartlarda olması için ama eşim artık buna razı gelmiyor 6 yıldır atanmayı bekliyorum Malesef bu da hayal oldu. Yurtdışından geldiği için evet bu saçma çeşitliliği istemesi ama yemek düşkünlüğü hep fazlaydı günde 3 öğün yer öğle yemeğini bile evden götürür ve hep farklı ve sulu olmayan et yemekleri isterdi. Bunlara alışığım yemek düşkünlüğüne bile alışığım ama yurt dışından geldiğinde sabah saatlerinde gelecek ve benden akşama kadar yemek yapmamı istiyor ayrıca restoranta götüreyim demem bile sinirlendiriyorEşiniz yurtdisindan geliyormuş sanırım yanlış mı anladım? Valla ben de turkiyeye gidince aynı gün içinde lahmacun, kebap, ciğer yiyorum o konuda bir şey diyemicemyaşayan bilir. Sanirim her gün böyle değil eşiniz, bir süredir yemediği için atak yaşıyor? Yanlış mı anladım? Normal zamanda sadece aksam yemeği istiyordur, onda da çalışmayan çocuğu da olmayan bir insan neden yemek yapmasın hiç anlamamışımdır. Girin işe çalışın madem zor geliyorsa yemek yapmak. Ev yemekleri yapan biriyle de anlaşın biri haftada 3 gün gelsin yapsın 2ser günlük yemeğinizi
bütün konularımı okumanızı tebrik ederim ama her konuya benim yazdığıma ne kadar eminsiniz ve eşim asker değil askeri personel ayrı yaşıyorduk lakin 2 yıldır aynı evde yaşadık şimdi de yurtdışında. Yaşadığım bu dönemdeki sorunumu anlattım gelinlik problemi çok farklı bir problem şuan yaşadığım çok ayrı herkesin tek bir sorunu olduğunu düşünmeniz ve burayı tek bir sorun için açabildiğimizi mi söylemeye çalışıyorsunuz? Ayrıca ayrılacağıma karar verdiğimiz zamanlarım oldu boşanma davası açmışlığımda evet tekrardan barışmaya karar verdiğimde oldu bunları neden açıklamam gerekiyor şuan bir sorun hakkında insanların görüşlerini almam neden sizin için çok önemli kaldı ?adam zaten sinir otesi askermis. birbirlerini gordukleri yilda 45 gun- 2 ay yazmış bir konusunda
o yuzden bence pahaliya patlamazdi. on ay oturmadigi eve kira ödediğini, esine pqrq gönderdiğini dusunursek daha uygun olurdu evlenmemesi.
Bu arada konu sahibi eski konularıniza baktim da adamin ne oldugu ilk andan belliymis.
düğün arifesinde beğendiğiniz gelinligi pahali diye almamis (olabilir buna lafim yok) ama anneniz "kizimin icinde kalmasin,ben alayim" deyince buna da izin vermemis. ama gelinliğe istediğiniz paranin 3te2sini sagdicina vermeyi uygun görmüş. yani kendi esi dostuna sizin hayalinizden cok daha onem vermis.
gibi gibi gibi. her mesajiniz ozensizlikle dolu.
bir de ikide bir "ben ayrilacagim, siz bunu cekecek karakterdeyseniz siz cekin" gibi güçlü kadin rollerine girmissin, ama evliligine devam etmişsin.
bence su evlilkte verdigin tek dogru karar cocuk sahibi olmaman
Yani evet ayıla bayıla yapmıyorum çünkü aşırı yemek seçen bir eşim var. O yüzden de yapasım gelmiyor. Ama yaptığımda çok iyi olduğunu söyler. Ha istediği menüyü de ben olsam sarma dolmayı önceden hazırlar o gelince pişirecek şekilde dolaba atarım, ciğer de öyle. Lahmacunu da o gün yaparım yesin diye. Ha ama siz bunları yapınca diğer sefer daha fazlasını isteyecek o ayrıMerhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Ya sizin gibi kadınlara ben çok özeniyorumben yengec burcuyum, sevgimi gosterme sekillerimden biri yemek yapmak. sevgilim uçakta yesin diye bir kavanoz alinazik bir buzdolabı poseti sarma yapariim, üşenmem.
onun da sevgi gosterme şekillerinden biri yemek yapmaktir, o da benim kadar yapar yemek yapar.
amaaaaa böyle bir adama yumurta bile kirmak istemem.
nişanliyken sizi yuceltmek yerine elaleme yermis "bu kiz beni ac birakir" diye. bu bile ne kadar kötü bir es oldugunu gosteriyor.
ben olsam ben de onu beslemek icin kendimi yormam. ne istiyor gelecekken? yurtdisinda is yaptigina göre durumu vardır. ver eve siparisi, yesin
1 yemege omrumden 2 saatkocam kırk yılda bir yemek istediği için yaparım istediğinde. zaten genelde istediği de biber dolması, bulgur pilavı ve patates püresizor şeyler istemiyor yani he ama can atarak mı yapıyorum hayır. ama öff pögf diye de yapmıyorum açıkcası. zaten yemek yapılacak bari fikir versin cünkü genelde “ne yemek yapsam?” diye sorduğumda “sen ne istersen” diye cevap vermesi daha çok sinirlendiriyor beni ayrıca en öetrefilli yemek 2 saatte yapılıyor abartmasanız mı?