Eşinize yemek yapmak için can atıyor musunuz ?

Mutfağa girmekten nefret ediyorum. Yemek yapmayı aslında seviyorum ama mutfak toplamayı hiç sevmiyorum. Eşim bugün evde mutfağa girdi bir şeyler hazırlıyor. Aslında ben ayakta durmayı hiç sevmiyorum çabuk yoruluyorum niyeyse. Yani çoğu zaman birlikte yapıyoruz sayılır. Çocuklar olduğu için yapıyorum mecburen ama bana kalsa aç acina otururum. 😐🥴

Siz güzel cevap vermişsiniz yakından tanıdığımız bir arkadaşım var oğluna yemek yapmayı ev temizlemeyi bile öğretmiş gerçektende çok naif bir çocuğu var. İlerde çocuğum olursa bende onun gibi yetiştirebilmeyi çok isterim evlenmeyi kolaylık olduğu için değil sevdiği için yapsın dedim eşimde kılıbık olucak çocuk yani dedi. Malasef annelerini hizmetçi gibi görmüş çocuklar annesine acımadığı gibi karısına hiç acımıyor.
En kısa zamanda bu adamdan çocuk yapın olur mu? Bi o eksik çünkü evliliğinizde gördüğüm kadarıyla. Sonra çocuğum babasına çok düşkün boşanamam dersiniz.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Keşke kebap ev yemekleri ciğerci ustasıyla evlenseymiş, adamın evlilikten beklentisi ciğer sarma

Son düzenleme:
Siz nikahta gördünüz herhalde beyefendiyi ilk kez. Bu kadar tanımadığınız bşriyle neden evlendiniz ki. Bir de istemiyor diye işten ayrılmışsınız. Bence en kısa zamanda iş hayatınıza geri dönün. Elinizdekileri kaybetmeyin bu adam için
Bence de. Günden gune beklentısı artacak, saygısı azalacak, ezdikleri insana saygı da duymuyorlar bir yerden sonra

bütün konularımı okumanızı tebrik ederim ama her konuya benim yazdığıma ne kadar eminsiniz ve eşim asker değil askeri personel ayrı yaşıyorduk lakin 2 yıldır aynı evde yaşadık şimdi de yurtdışında. Yaşadığım bu dönemdeki sorunumu anlattım gelinlik problemi çok farklı bir problem şuan yaşadığım çok ayrı herkesin tek bir sorunu olduğunu düşünmeniz ve burayı tek bir sorun için açabildiğimizi mi söylemeye çalışıyorsunuz? Ayrıca ayrılacağıma karar verdiğimiz zamanlarım oldu boşanma davası açmışlığımda evet tekrardan barışmaya karar verdiğimde oldu bunları neden açıklamam gerekiyor şuan bir sorun hakkında insanların görüşlerini almam neden sizin için çok önemli kaldı ?
tabii ki her konuya siz yazmissinizdir çünkü bir üyeliği iki kisi kullanmak ban sebebi.
iste gümbür gümbür geliyor kötü koca.
daha nisanliyken bencilligini, cimriligini, ataerkilliginigizleyenbilen kimse yok, elbet bir yerlerden belli ediyorlar insanlar kendilerini ama karsidaki kisi yine de devam ediyor, sonuc bu oluyor.
esin devamli "oyle olacaksa niye evlendim, boyle olacaksa niye evlendim" diyecek kadar bencil. sizden her turlu fedakarligi seve seve yapmanizi bekliyor. ama kendisi corabini yere atmama fedakarligini(!) bile yapmiyor. siz ona söyleseniz "hizmetcilik yapmaya mi evlendim" diye yine sizi suclu cikarir cunku ataerkil ve kendisini sizden üstün goruyor. sizin hayallerinizin, isteklerinizin, istediginiz evlilik biciminin bir onemi yok. evlendiğine sukret modunda.
seni manipulasyonla isinden etmis, calismana izin vermiyor, yemeklerini begenmiyor, disardan almana izin vermiyor, daha gelmeden seninle yemek pazarligina oturup seni uzuyor...
boyle bir adama 3 dk noddle bile çok

En kısa zamanda bu adamdan çocuk yapın olur mu? Bi o eksik çünkü evliliğinizde gördüğüm kadarıyla. Sonra çocuğum babasına çok düşkün boşanamam dersiniz.
Evlenir evlenmez hamile kalan insanlar var. Eşlerini zerre tanımıyorlar çünkü ben 3 sene tanıdığımı düşünerek evlendim 2 yıldırda evliyim hala yeni özelliklerini yeni yeni görüyorum 50 yaşında boşanan çocukları olan insanlar da tanıyorum bir erkeği veya erkek de değil insanı tanımak ne kadar zaman alır ? Veya ne zaman tamamen tanırsınız ? Kusura bakmayın ama her yıl farklı bir insanla evli olduğunu düşünen insanlar bile var bunun bilincinde bir insanım bu yüzden çocuk şuan da önceden de düşünmedim ama eğer düşünürsem de bu evliliğimin devam etmesi veya boşanmamla alakalı olabilecek bir şey değil neden çocukla vurmaya çalışıyorsunuz çocuğu olan insanların eşleriyle gerçekten problemi olmuyor mu? Daha büyük sorunları olanlar var çocuğu katıp karıştırmanız çok mantıksız

Az yesinde aşçı tutsun eve ayı. Evde yapılan lahmacun,ciğer,kebap vs yemekler zaten olmaz ki. Ocağı başka,fırını başka ev tipinde olacak işler değil. Güzel bir yer keşfetsin gurmemiz ordan eve yaptırıp getirsin,birlikte afiyetle yiyin. Hiç kimse içinde sarma falan saramam,bana yazık. Gider en güzelini alır yerim o başka.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Erkeklerin ailesindeki kadınları hizmetçileri gibi görmelerine tahammül edemiyorum. Üstelik gönlünden geçenlerin hepsini önünde istiyor şehzade!

Evlenir evlenmez hamile kalan insanlar var. Eşlerini zerre tanımıyorlar çünkü ben 3 sene tanıdığımı düşünerek evlendim 2 yıldırda evliyim hala yeni özelliklerini yeni yeni görüyorum 50 yaşında boşanan çocukları olan insanlar da tanıyorum bir erkeği veya erkek de değil insanı tanımak ne kadar zaman alır ? Veya ne zaman tamamen tanırsınız ? Kusura bakmayın ama her yıl farklı bir insanla evli olduğunu düşünen insanlar bile var bunun bilincinde bir insanım bu yüzden çocuk şuan da önceden de düşünmedim ama eğer düşünürsem de bu evliliğimin devam etmesi veya boşanmamla alakalı olabilecek bir şey değil neden çocukla vurmaya çalışıyorsunuz çocuğu olan insanların eşleriyle gerçekten problemi olmuyor mu? Daha büyük sorunları olanlar var çocuğu katıp karıştırmanız çok mantıksız
Burda millete verdiğiniz cevapların çeyreğini eşinize verebilseniz keşke… Burda maşallah her şeye pat pat cevaplar, allahın öküzü kocaya gelince sus pus…

Burda millete verdiğiniz cevapların çeyreğini eşinize verebilseniz keşke… Burda maşallah her şeye pat pat cevaplar, allahın öküzü kocaya gelince sus pus…
İnanın veriyorum herşeyi üslubuyla anlatmaya derinlemesine konuşmayı çok severim sus pus olmadım kavgalarını da ettim ayrılığa bile neden olduğunda etrafımdaki herkes beni suçlayıp eşimle barışma taraftarı oldukları için artık ben mi yanlış düşünüyorum diyerek tanımadığım insanlara sormaya karar verdim

Yapacak belli oldu, sonra o çocukla adam 5 saniye ilgilenmeyip anasısın ama çocuğa bile bakamıyorsun diye darlayacak, millet bebekle tuvalete gitmeye fırsat bulamazken kocası akşam hünkar beğendi yanına iç pilav arkasına keşkül yapmadı diye kan kusturacak, ama vurmayın kadını çocukla, yapsın tabii, herkes kendi istediğini yaşamakta özgür

İnanın veriyorum herşeyi üslubuyla anlatmaya derinlemesine konuşmayı çok severim sus pus olmadım kavgalarını da ettim ayrılığa bile neden olduğunda etrafımdaki herkes beni suçlayıp eşimle barışma taraftarı oldukları için artık ben mi yanlış düşünüyorum diyerek tanımadığım insanlara sormaya karar verdim
Pek vermiş görünmüyorsunuz. Adam ne isterse yapmışsınız, yapıyorsunuz işten çıkmak ve çalışmak için izin almak gibi bir konuda bile. Kukla olmuşsunuz.

Ha bu arada öküzden kuğu gölü balesi yapmasını bekliyorsan seneye daha çok beklersin

Son düzenleme:
Yapacak belli oldu, sonra o çocukla adam 5 saniye ilgilenmeyip anasısın çocuğa bile bakamıyorsun diye darlayacak, millet bebekle tuvalete gitmeye fırsat bulamazken kocası akşam hünkar beğendi yanına iç pilav arkasına keşkül yapmadı diye kan kusturacak, ama vurmayın kadını çocukla, yapsın tabii, herkes kendi istediğini yaşamakta özgür
Yanlışlıkla “korunurken” hamile kalma potansiyeli yüksek bir arkadaşımız gibi geldi bana 🙄🙄

Haftada 3 gün falan yapıyorum ben. Şu an izindeyim. Çalışırken daha az yapıyordum😁 buzluk şeyleri falan kurtarıcı oluyor aslında buzluğa vs attığım şeyleri kullanıyorum ben genelde yemek yoksa.
Ama sizin kocanıza çöp bile yapmam. Üslubu tavrı leş gibi. Bi şey derdim de neyse, ne yerse yesin

Ya bazı şeyler de dışarda yenir, zevki odur yani dünya mutfağını da oralarda yiyiversin paşa.. 🙄

Yapacak belli oldu, sonra o çocukla adam 5 saniye ilgilenmeyip anasısın ama çocuğa bile bakamıyorsun diye darlayacak, millet bebekle tuvalete gitmeye fırsat bulamazken kocası akşam hünkar beğendi yanına iç pilav arkasına keşkül yapmadı diye kan kusturacak, ama vurmayın kadını çocukla, yapsın tabii, herkes kendi istediğini yaşamakta özgür
Yapacak tabi, adam işi bırak dedi diye iş bırakmış. Başka koca bulamazsa aman maazallah. Bu mağara adamını acilen baba yapmalı (!)

adam zaten sinir otesi askermis. birbirlerini gordukleri yilda 45 gun- 2 ay yazmış bir konusunda
o yuzden bence pahaliya patlamazdi. on ay oturmadigi eve kira ödediğini, esine pqrq gönderdiğini dusunursek daha uygun olurdu evlenmemesi.

Bu arada konu sahibi eski konularıniza baktim da adamin ne oldugu ilk andan belliymis.
düğün arifesinde beğendiğiniz gelinligi pahali diye almamis (olabilir buna lafim yok) ama anneniz "kizimin icinde kalmasin,ben alayim" deyince buna da izin vermemis. ama gelinliğe istediğiniz paranin 3te2sini sagdicina vermeyi uygun görmüş. yani kendi esi dostuna sizin hayalinizden cok daha onem vermis.
gibi gibi gibi. her mesajiniz ozensizlikle dolu.
bir de ikide bir "ben ayrilacagim, siz bunu cekecek karakterdeyseniz siz cekin" gibi güçlü kadin rollerine girmissin, ama evliligine devam etmişsin.
bence su evlilkte verdigin tek dogru karar cocuk sahibi olmaman
Onun bir karar oldugunu dusunmuyorum.nasip olmamıstır henüz
Yarın cocukta olur
Olan cocuga olur

E tamam sen tanımışsın işte, olmaz bu adamdan. Neyi bekliyorsun peki

bütün bu özelliklerinizin neticesinde günün sonunda adama yemek yapıyorsunuz.
işten çık demiş çıkmışsınız.
lahmacun demiş yapmışsınız.
dünyaya adamın her şartta karnını doyurmaya gelmişsiniz gibi.
21 senelik evliyim evde lahmacun neden yapayım mesela? canı isteyen dışardan söylesin taş fırından mis gibi.
adamın eş seçimi bile boğazından geçmiş. aç kalırım diye ödü kopmuş. hiç sevmediğim insan tipi pisboğazlardır.

X