- 31 Mart 2022
- 4.868
- 15.455
Ailenizin fikirsizliğine daha çok üzüldüm.Yemek yapmayan eve geldiğinde sıcak yemek bulamayacaksa neden evlenmiş ki benim ailem de bu düşüncede
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ailenizin fikirsizliğine daha çok üzüldüm.Yemek yapmayan eve geldiğinde sıcak yemek bulamayacaksa neden evlenmiş ki benim ailem de bu düşüncede
Hah annem de çalıştığı için bize pastalar börekler yapmazdı, tencerede fırında sebze yemekleri etler yerdik. hamur işi hiç bilmez sadece poğaça benim de beslenme tarzım bu şekilde, çok şeyler denemeye zamanım ve iştahım yok. Kısacası insan alıştığını bildiğini yapıyor.
Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Yemek yapma süresi tecrübeye bakar ben etrafımda 10-20 yıllık evlilik kadar hızlı bir yemek çıkaramıyorum çok özeniyorum özendiğim gibi elimin yatkınlığı olmadığı ve sürekli aynı yemeği yapmadığım için ne aklımda tutabiliyorum nede hızlı yapabiliyorum. Sizin eliniz yatkın olduğu için bence 2 saatte yapıyorsunuz yada tek bir çeşit yemekten bahsediyorsunuzkocam kırk yılda bir yemek istediği için yaparım istediğinde. zaten genelde istediği de biber dolması, bulgur pilavı ve patates püresi zor şeyler istemiyor yani he ama can atarak mı yapıyorum hayır. ama öff pögf diye de yapmıyorum açıkcası. zaten yemek yapılacak bari fikir versin cünkü genelde “ne yemek yapsam?” diye sorduğumda “sen ne istersen” diye cevap vermesi daha çok sinirlendiriyor beni ayrıca en öetrefilli yemek 2 saatte yapılıyor abartmasanız mı?
Ama bıde ona seks hizmeti eklıceksın pahalıya patlamaz mıydısadece sicak yemek icin evlendiyse yazik etmis. artik catering sirketleri var. sen saat kacta istersen evine yemek birakan. daha uyguna gelirdi
Yani şöyle istenenler yapılmayacak şeyler değil. İnsan zaten eşini mutlu etmekten onun istediği şeyi yapıyor olmaktan keyif alır.Yemek yapmayan eve geldiğinde sıcak yemek bulamayacaksa neden evlenmiş ki benim ailem de bu düşüncede
Valla bilemiyorum yaşla mı ilgili. Bırakın konu sahibinin evlendiği yaşları 15-16 yaşlarında bana bu cümleleri kuranın ağzının payını veriyordum ben. Ki benim çevremde de tıpkı konu sahibinin çevresi gibi bu görüşü paylaşan çok kişi var. Evlenene kadar doğduğun evdeki erkeklere evlendikten sonra eşine hizmetçi olman bekleniyor böyle çevrelerde.Daha gençsiniz hayat görüşünüz oluşmadan evlenmişsiniz sonuç bu
Siz güzel cevap vermişsiniz yakından tanıdığımız bir arkadaşım var oğluna yemek yapmayı ev temizlemeyi bile öğretmiş gerçektende çok naif bir çocuğu var. İlerde çocuğum olursa bende onun gibi yetiştirebilmeyi çok isterim evlenmeyi kolaylık olduğu için değil sevdiği için yapsın dedim eşimde kılıbık olucak çocuk yani dedi. Malasef annelerini hizmetçi gibi görmüş çocuklar annesine acımadığı gibi karısına hiç acımıyor.Galiba öyle. Eşimin annesi çok çeşit yapar bence onun da beklentisi vardı. Hatta bir kaç kez şey dedi. Ben annemin bilmem ne yemeğini çok seviyorum. Sırf onun için memlekete gidesim geliyor. Sence senin oğlun için böyle bir imza yemeğin olur mu?
Ruh hastası mısın dedim. Özlediği için gelsin gelecekse beni yemeğe götürsün oğlum
Aynı şeyleri ben de yaşadım . Kv bizim yöresel hamurişlerini dolmaları ekmekleri falan on numara yapar. Eşim de öyle bekliyordu. Çünkü onu çok acayip ağırlar oğlan anası işte klasik Bir olmadı iki olmadı ben gerekli açıklamayı yaptım zaten sağlıklı beslenip fit kalmak daha iyi değil mi, hiç sevmem hamur falan alışık değilim konu sahibi işten çıkarak beklentiyi artırmış maalesef.Galiba öyle. Eşimin annesi çok çeşit yapar bence onun da beklentisi vardı. Hatta bir kaç kez şey dedi. Ben annemin bilmem ne yemeğini çok seviyorum. Sırf onun için memlekete gidesim geliyor. Sence senin oğlun için böyle bir imza yemeğin olur mu?
Ruh hastası mısın dedim. Özlediği için gelsin gelecekse beni yemeğe götürsün oğlum
Onların hepsini gerçekten yiyebiliyor mu ? Sen çok çok haklısın ama ders vermek için 2 biber 10 yaprak 100 Gr da ciğer kavururum.yani hepsinden sayılı.Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
BravoMesaiye kaldığım için eve eşimden sonra dönüyordum eşim çalışmaya devam etmemi istemedi
Siz güzel cevap vermişsiniz yakından tanıdığımız bir arkadaşım var oğluna yemek yapmayı ev temizlemeyi bile öğretmiş gerçektende çok naif bir çocuğu var. İlerde çocuğum olursa bende onun gibi yetiştirebilmeyi çok isterim evlenmeyi kolaylık olduğu için değil sevdiği için yapsın dedim eşimde kılıbık olucak çocuk yani dedi. Malasef annelerini hizmetçi gibi görmüş çocuklar annesine acımadığı gibi karısına hiç acımıyor.
hayır ben de evlenmeden önce yumurta bile kırmazdım. ben de sizin gibi internetten bakarak veya annemi, ablamı arayarak tarife göre yapıyorum valla. ve dediğim gibi bu zamana kadar en fazla 2 saat sürmüştür yemek yapmam. bir çok çeşidi de yaptım yani hepsini güzel yapamasam da bu mutfak robotları var thermomix gibi ama ondan daha ucuz bekonun ve arçeliğin de var su an isimlerini bilmiyorum. onlardan aldırın esinize bari. malzemeleri atıyorsunuz siz sadece gerisini onlar hazırlıyor. valla içli köfteyi bile 30-40 dkda yaptım ben sayesinde bence öyle şeylere bakın.Yemek yapma süresi tecrübeye bakar ben etrafımda 10-20 yıllık evlilik kadar hızlı bir yemek çıkaramıyorum çok özeniyorum özendiğim gibi elimin yatkınlığı olmadığı ve sürekli aynı yemeği yapmadığım için ne aklımda tutabiliyorum nede hızlı yapabiliyorum. Sizin eliniz yatkın olduğu için bence 2 saatte yapıyorsunuz yada tek bir çeşit yemekten bahsediyorsunuz