Eşinize yemek yapmak için can atıyor musunuz ?

Can atmayi birak resmen deli divane oluyorum. Sirf eşime günde 7 çeşit yemek çıkartabilmek için tarla toprak satmış kadinim. Evde yaprak döner yapiyorum. Kelle paça, mumbar standart menüde mevcut olur.
Yahu, şaka bir yana... hiç rest cekmeyi düşündünmü?
Yemek yapilir tamam ama günde 3/4 çeşit ana yemek istemek nasil bir görgüsüzlük seviyesidir? Kıtlıktan çıkan bile eşin kadar bogasak değil.

Eşinizin asker olduğunu ve ayda yılda bir yanınıza geldiğinden bahsetmemişsiniz, arazide olduğu için muhtemelen kimi yemekleri özlüyordur. Ama yine de yanlış adımlar atmışsınız. Geri kalan 11 ay evde boş boş eşinizi beklemek pek mantıklı bir fikir gibi durmuyor.
Önce tüm feministliğimle hayır diye bağırmaya geldim ancak bu mesaj hıp diye kesti şu an sesimi. Yılda bir ay gelen adama yemek yapılır. Gün gününe yapamasan da yapar buzluğa atarsın o kadar. Kalan 11 ay ise evde yan gelip yatmak ne yazık ki hiç mantıklı değil. 1 ay için işten ayrılmak çok saçma.

Bu kadar illaki yapıyorsa ben olsam ev yemekleri yapan yerlerden alir koyarim önüne. Yemek için sizinle evlenmis madem

yemek yapmayı hiç sevmiyorum yalan yok. evde yemek olmayınca da ayyy yemeğim yok tuh çok rahatsızım su an vs hiç olmadım yanı. eşim sürekli yemek çeşitlerinden şunu yap bunu yap demez dese çok sinir olurum çünkü sanki dünyaya sürekli yemek yapmak veya yemek için gelmişiz gibi. sağ olsun sürekli bir isteği yoktur yorma kendini der çeşit çeşit yapıpta. eşiniz iyi bir aşçı bulup parasıyla öğünlerde istediğini yaptirsa aslında. lahmacun ciğer bence ciddi hazırlık gerektiren yemekler ciğer dogranacak lahmacunun içi hamuru vs vs.... benim için çok katlanılmaz bir durum değil sürekli boğaz düşünen birisi. ama ne yapardım onu da bilemiyorum. bu konuda sürekli tartışmakta bir süre sonra biktirir insanı yıpratır. kolay gelsin valla işiniz zor

Önce tüm feministliğimle hayır diye bağırmaya geldim ancak bu mesaj hıp diye kesti şu an sesimi. Yılda bir ay gelen adama yemek yapılır. Gün gününe yapamasan da yapar buzluğa atarsın o kadar. Kalan 11 ay ise evde yan gelip yatmak ne yazık ki hiç mantıklı değil. 1 ay için işten ayrılmak çok saçma.
bende aynı sizin gibi düşünüp yorum yaptım ama normal sabah işe gidip akşam gelen bir eş sandığım için. yoksa adam yilin1 ayi geliyorsa e bi zahmet istedigi yemekleri de yapiversin yani. bunu dile getirmek bile büyük bir vicdan azabı olurdu benim adıma.

Tüm mesajları okuyamadım ancak kendi hayatımdan örnek vericem. Hafta içleri her gün eşim yemek yapar. Ben ondan geç geliyorum eve ve ben gelmeye yemeği hazır ediyor. Canı özel ve kendinin yapamayacağı bir şey çektiğinde hafta sonu yapıyım diyerek anlaşıyoruz ve keyifle yapıyorum. O beni zorlamıyor ben de hiçbir konuda onu zorlamıyorum. Hatta yemek yaparken çok seksi olduğunu söyledikçe daha da keyifle yapıyor. Erkekler kişiden kişiye değişsede biraz çocuksudur bence. Kanına girerek iki tatlı söz bir öpücükle bir çok şey yaptırılabilir ancak sizin hödük eşinizde bunların işe yarayacağını düşünmüyorum. Kendisine eş aldı köle değil farkına varması lazım. Ayrıca sizin de o dediği için işten çıkmanız tüm yaptıklarını tasdiklemiş ne yazık ki. İşten çıkmak gibi bir hatayı yaptıysanız bundan sonra da zaten böyle gider bizler boşuna konuşuruz siz de tüm gün eşinize dolmalar börekler çörekler yaparsınız. Nasıl olsa evde otursun yemeğimi yapsın evimi temizlesin diyor çünkü.
Ay ben de lafımı yicem ne yazık ki. Altı üstü yılda bir ay eve gelen adama da yemek yapılır. Siz eve yılda bir gelseniz sizin için bir şeyler yapsın derim. Neresinden tutsak evliliğiniz elde kalıyor, sırf 11 ay boyunca bön bön yatmak için işten çıkmışsınız pek çalışmaya da yüzünüz yokmuş zaten burda kocam için çıktım diyorsunuz ben inanmadım. Boşver çalışma diyince olur diyerek atlamışsınız gibi geldi. 11 ay ben bomboş yatsam depresyona girerim valla size helal olsun. Ayrıca bir ay için üç beş yemek hazırlayıp koyun kenara elinize yapışmaz.

Yaprak sarma ve biber dolmasını önceden yap at buzluğa. Ciger ve lahmacunu geldigi gün yaparsin.
Lahmacunu da pişirip poşetleyip dondurucyya atabilir. Güzel paketleyince buzluk kokusu olmuyor. Biz artan lahmacunları hep öyle yaparız. İsterse çiğ koyup dondursun eşi geldiğinde fırınlar. 🤣 ciğer hariç hepsi buzlukta saklanabilir.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
Ben genel anlamda yemek yapmayı severim, arkadaşıma eşime dostuma, kendime..
Eşim de hatta el lezzetimi çok sever, normalde tencere yemekleri ile pek arası olmayan birisi ama ben yapınca severek yer.
Ama eşim birgün olsun evde neden yemek yok demez, bebek olduktan sonra yemek işi komple eşime kaldı hiç şikayeti yok, yaparsa yiyoruz, yorgunum yapamam diyorsa dışardan söyleyip geçiyoruz..
Emri vaki işlerden nefret ederim, siz zaten özlemiştir deyip yapardınız elinizden geldiğince ya da alır yemeğe götürsünüz, geleceğim şunları yap denmesi hoş olmamış, hele hele de yemek yapmayı sevmeyen birisine.
Ben şahsen yemekleri özledin beni özlemedin diye gönül koyardım 😀

Yılda 11 ay evde olmayan adama da istediği yapılır ya. Sadece aşık olduğun için bile yapılır yani. 11 ay hazır noddle mı yiyorsunuz ki yemek yapmak bu kadar zor geliyor?

Adam hem sarma hem lahmacun hem biber dolması hem ciğer istemiş, en az 4 saat
Restorana gitsin bi zahmet. Yurtdışından geliyormuş, canı çekmiş, olur insan yapar ama anladığım kadarıyla bu adam hemen hergün aynı talepkarlikta. Evlenirken bile kızı aç kalır mıyım diye arka planda sorgulamış, 3-5 kişi "aç kalırsın" dese eyvah deyip vazgeçecekti belki de.."Zamanla öğrenir" diyenler olmuş ki evlenmeye ikna olmuş!

bende aynı sizin gibi düşünüp yorum yaptım ama normal sabah işe gidip akşam gelen bir eş sandığım için. yoksa adam yilin1 ayi geliyorsa e bi zahmet istedigi yemekleri de yapiversin yani. bunu dile getirmek bile büyük bir vicdan azabı olurdu benim adıma.
Yılın 11 ayı yurtdışında olduğunu konu sahibi mi yazmış? Ben görmedim de

Eve 3 kuruş para getir,kadından 5 yıldızlı otel hizmeti bekle.İstekleri çok fazla.Hadi yurtdışından geliyor,ev yemeklerini özledi desek bile,bu adam hep böyleymiş.Çorabını bile yerden almayan,her gün 3 çeşit yemek isteyen adam size ne sunuyor mesela?Rahat ve lüks bir hayat mı?Bu adama bakmak için harcayacağınız emeği bir işe,mesleğe harcasanız hem paranız hem kariyeriniz ve sonunda da emekliliğiniz olur.

Merhaba arkadaşlar 2 yıldır evliyim. Eşimin yemeğe düşkünlüğü var evlenmeden önce hiç yemek yapmadım bilmiyordum yapma isteğimde hiç olmadı sadece aç kalmıcak ölmicek kadar beslenmeyi seviyorum ağırlıklı da sebzeyle yapılan yemekleri seviyorum. Eşimle nişanlıyken ailesine bu kız yemek yapmayı bilmiyor evliliğimde sorun olur mu diye herkese danışmış. Sonra evlendikten sonra internetten açarak yemek yaptım canım şunu istiyor dediğinde yapmadığım olmadı hatta lahmacunundan pizzasına kadar herşeyi denedim yaptım bu sefer dünya mutfaklarından yemekler yapmamı istedi. evlendiğimiz ilk zamanlar çalışıyordum misafirimiz de oluyordu işten gelip misafirlere kadar yemek yaptım eşim bu zamanlarda bana destek verdi tabi. Lakin yemek yapmaktan hiçbir zaman zevk almadım bu yüzden eşim hep beni suçladı “yok yemek yapmak sana yük” “çocuğun olunca da böyle yapabilecek misin” gibi bir sürü laf yedim hatta annemler bile kızım yemek yapmak zorundasın diye eşimin tarafını tutuyordu. Kimseye laf anlatamasamda ben bu güne kadar evime gelen kendi ailemden eşime eşimin ailesine kadar yemek yapmadığım kimse olmadı en hasta halimle bile. Şimdi eşim yurt dışında gelince 3 öğün yemek istiyor. Ciğer lahmacun yaprak sarması ve dolma biber bunları sadece bir gün için istiyor. Bende bunları bir günde yapamayacağımı her gün iki tanesini yapabileceğimi söylediğim için ailem dahil olmak üzere herkes tarafından yemek yapmayan bir insan ilan edildim. “Bir kadın eşi gelicem canım şunları çekti dediğinde yapmak için can atar sen benimle kavga ediyorsun “ diyor. Peki ben gün içinde bu sayılan yemekleri yapsam saçımı ne zaman tarayacağım ne zaman oturacağım kahve içeceğim . Ya gerçekten hayatım boyunca eşimi memnun etmek için yemek mi yapacağım ? Belki hata bendedir ben bunu yapmaktan her kadın gibi zevk almam gerekiyordur bilmiyorum. En sonunda artık çok bunaldım hiçbir kadın senin boğazına çalışamaz sadece senin boğazını düşünemez dedim yapar dedi herkes kocasına yemek yapmak için can atıyormuş
canım herkes farklıdır ben can atarak yapıyorum diye sen de öyle yapmak zorunda değilsin ki. Sen herkesle tıpatıp düşünmek hissetmek zorunda değilsin. Ben eşime severek yaparım genelde ama bazen de canım istemez kalkar kendisi yapar... O da çalışıyor ben de canı isterse ciğer dolma sarma benim de canım yapmak istemiyorsa kendi yapar. Sizin eşiniz padişah mı acaba hazır mutfak 3 öğün onu bekleyecek ??

Ay ben de lafımı yicem ne yazık ki. Altı üstü yılda bir ay eve gelen adama da yemek yapılır. Siz eve yılda bir gelseniz sizin için bir şeyler yapsın derim. Neresinden tutsak evliliğiniz elde kalıyor, sırf 11 ay boyunca bön bön yatmak için işten çıkmışsınız pek çalışmaya da yüzünüz yokmuş zaten burda kocam için çıktım diyorsunuz ben inanmadım. Boşver çalışma diyince olur diyerek atlamışsınız gibi geldi. 11 ay ben bomboş yatsam depresyona girerim valla size helal olsun. Ayrıca bir ay için üç beş yemek hazırlayıp koyun kenara elinize yapışmaz.
ay canım 11 ay dışarda olsa bile evdeki eşini eş değil bakıcı gibi aşçı gibi görmesini ben kabul edemedim :KK43:

X